Sport & Vrije tijd

Jolly Jumpers Dames 1 boekt eerste zege van het seizoen

TUBBERGEN - Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Er werd gespeeld tegen het team uit Leiden. Kort voorafgaand aan deze wedstrijd heeft er nog een trainerswissel plaatsgevonden bij de Jumpers. Na twee trainingen kon er gezien worden waar het team op dit moment staat.

De roodhemden starten voortvarend aan het eerste kwart, spelen de bal goed rond en weten makkelijk te scoren. Al snel staat het 6-0 en dat loopt verder en verder uit. Je zag dat de dames klaar waren om te spelen en dat resulteert in een 35-17 voorsprong na 10 minuten spelen. In het tweede kwart doen de dames uit Leiden wat terug. Leiden komt makkelijker door de verdediging van de Jumpers heen en weten hierdoor het netje te vinden. De roodhemden weten in het tweede kwart maar 8 punten te scoren waardoor Leiden weer terug is in de wedstrijd. Eindstand na 20 minuten spelen, 43-36.

Reden voor paniek? Nee, dat totaal niet. De meiden en de coach hebben er alle vertrouwen in dat er na de komende 20 minuten een winst op het bord staat. Maar dan moeten er wel stops blijven gemaakt worden in de verdediging, druk gegeven worden en blijven aanvallen.

En dat lukt, de dames geven in de tweede helft meer druk in de verdediging waar de dames uit Leiden moeite mee hebben. Daarnaast worden er goede kansen gepakt in de aanval wat leidt tot mooie en open kansen. Er wordt als een team gespeeld en dat is mooi om te zien! In het laatste kwart wordt er dan ook nog een goede press neergezet, dat werkte uitstekend. Er worden veel steals gepakt en makkelijke scores gemaakt. Dit resulteert dan ook in een eindstand van 89-70.

De Jolly Jumpers kunnen terugkijken op een goede en geslaagde eerste wedstrijd van het seizoen. Aankomende zaterdag wordt er een uitwedstrijd gespeeld tegen QSTA United om 19.30 uur. Op woensdagavond 2 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, deze is om 20.30 uur tegen het team uit Zwolle, kom allemaal de dames aanmoedigen! Tot dan!