Veldscholten Hoveniers kan het complete plaatje bieden

Zakelijk

VASSE – Martijn Veldscholten is sinds dit jaar actief onder de naam Veldscholten Hoveniers, nadat Veldscholten & Molenaar Hoveniers eind vorig jaar stopte. Hij heeft het personeel van de oude formatie overgenomen en is van plan om op dezelfde voet verder te gaan. Martijn: “Voor de klanten zal er niets veranderen. Ik hoop ze met mijn vaste team als vanouds van dienst te kunnen zijn.” Met drie vaste hoveniers en een stratenmaker in dienst heeft Veldscholten Hoveniers veel diversiteit in huis en kan hij het complete plaatje bieden aan particulieren en bedrijven.

“Het mooiste aan mijn werk als hovenier is de variatie. Van het maandelijkse of tweeweekse onderhoud tot het ontwerp en de aanleg van een nieuwe tuin. We hebben al het nodige materiaal en de mankracht in huis om het volledige pakket te kunnen leveren”, vertelt de Vassenaar. Zo biedt Veldscholten Hoveniers de mogelijkheid het onderhoud van de tuin, zoals het grasmaaien, snoeien en het onkruid wieden geheel of gedeeltelijk op zich te nemen. Daarnaast behoort de volledige aanleg van een nieuwe tuin tot de werkzaamheden van de tuinders. Hierbij kan gedacht worden aan het aanleggen van de beplantingen, het leggen van (sier)bestratingen met waaltjes of moderne tegels, het plaatsen van vlonders, schuttingen, erfafscheidingen en pergola’s, het aanleggen en onderhouden van vijvers en het verzorgen van een verlichtingsplan. Martijn: “Geen klus is ons te groot. In drukke periodes kan ik altijd een beroep doen op verschillende zzp’ers uit de buurt en andersom help ik hen ook weer voort met bepaalde werkzaamheden.”

Ontwerpen
Het ontwerpen van een volledig nieuwe tuin doet Veldscholten Hoveniers in samenwerking met Borgerink Groendesign uit Tilligte. Aan de hand van een persoonlijk gesprek waarin de wensen van de klant en de mogelijkheden van de tuin aan bod komen, wordt een schets gemaakt. “Het ontwerpen van een tuin is net als het inrichten van een huis: het begint met een idee. Want de klant weet als geen ander wat hij of zij in grote lijnen met de tuin wil. Wij gaan vervolgens nadenken over zaken als de ligging, het onderhoud en het gebruik van de tuin”, aldus Martijn.

Groene vingers
Dat Martijn groene vingers heeft, was al vroeg duidelijk. “Toen ik nog thuis woonde, deed ik voor mijn ouders altijd de tuin. Daarnaast had ik een moestuin waarin ik van alles verbouwde. Later ging ik op de zaterdagen aan het werk in de tuinen van bekenden.” Dat Martijn naar de tuinbouwschool ging, was dan ook geen verassing. Na zijn studie werkte hij maar liefst vijftien jaar lang bij Tuincentrum Tubbergen, waarna hij in 2011 voor zichzelf begon als hovenier. Meer informatie over de diensten van Veldscholten Hoveniers is te vinden op www.veldscholtenhoveniers.nl.