Miriam Doornweerd neemt Huisartspraktijk Albergen over

Zakelijk

ALBERGEN - Vanaf september hebben de patiënten van Huisartspraktijk Albergen al kennis kunnen maken met hun nieuwe huisarts. Met ingang van het nieuwe jaar neemt Miriam Doornweerd (40) de praktijk namelijk over. De geboren Vriezenveense is met haar verhuizing vanuit het Groningse Marum weer terug in haar geboortestreek. Bij het voeren van de praktijk die gevestigd is in het Paramedisch Centrum in Albergen wordt ze bijgestaan door een tweede huisarts. Dr. Yvonne Trimbach zal twee dagen per week in de praktijk aanwezig zijn. Acht jaar is Miriam inmiddels huisarts. Een vacature naar aanleiding van het vertrek van huisarts Borm leidde tot een sollicitatie met een positief gevolg. Inmiddels is de medicus met haar echtgenoot en vier kinderen gesetteld in Albergen.

Eigen praktijk
Het is voor het eerst dat Miriam Doornweerd een eigen praktijk gaat voeren. Met de praktijkovername is een patiëntenbestand van 2.600 patiënten gemoeid. “Tot voor kort werkte in Friesland in een huisartsenpraktijk met een apotheek. Ik ben nu veertig jaar en heb de kinderen in de leeftijd van negen, zeven, zes en drie jaar. Als ik zelf een praktijk wilde, moest ik het nu doen, vond ik. Op deze leeftijd is het voor de kinderen goed te doen om een nieuw, sociaal leven op te bouwen, later doe je het niet meer zo snel. Vanzelfsprekend is het reuze spannend voor ze. Maar ik moet zeggen, ze pikken het geweldig op. Ze gaan in Albergen naar school, sporten en volgen er muziekles.” Twente is voor het gezin geen onbekend terrein. Met familie in Vriezenveen en Enter doen ze de regio dikwijls aan. “Wat wel grappig is, toen bekend werd dat we naar Albergen verhuisden, reageerden veel mensen gelijk met ‘Albergen? Carnaval!’ lacht ze. “We zijn benieuwd!”

Eervol beroep
Het medische vak heeft Miriam altijd getrokken. “Voor zover ik mij kan herinneren wilde ik als klein kind al kinderarts worden”, vertelt ze. “Ik volgde een VWO opleiding en eenmaal ingeloot startte ik met de studie geneeskunde. Mijn eerste stage was bij een huisarts en ik dacht: ‘dit is ‘t”, zegt ze enthousiast. “Het huisartsenvak is zo gevarieerd. Je staat dichtbij de mensen, van geboorte tot sterven en alles daartussen. Patiënten komen bij me met vragen en klachten waarbij ik probeer te helpen. In sommige gevallen is luisteren en geruststellen al voldoende. Andermaal is de problematiek complexer en moet ook daar goede hulp en begeleiding worden geboden. Ik zie het als een eer dat ik naast huisarts, tevens vertrouwenspersoon mag zijn.”

Meer nieuwe gezichten
Naast Miriam en haar collega Yvonne krijgen de patiënten nog meer nieuwe gezichten te zien. “De praktijk blijft dezelfde”, informeert de huisarts. “Dr. Borm was twee jaar geleden pas met de praktijk verhuisd naar het Paramedisch Centrum. Wel is het team veranderd. Marga Everlo en Ryanne Zielhuis zijn de twee doktersassistentes en Judith Bakhuis is praktijkondersteuner. Zij is als verpleegkundige opgeleid en is gespecialiseerd in chronische aandoeningen en ouderenzorg.” In het Paramedisch Centrum Albergen is tevens de Huisartsenpraktijk Douwes Dekker/Feith gevestigd. Beide praktijken nemen bij afwezigheid waar voor elkaar. Huisartspraktijk Doornweerd is donderdagmiddag gesloten en Douwes Dekker/Feith op de woensdagmiddag. Op donderdag 28 december aanstaande neemt Dr. Borm afscheid in Partycentrum Morshuis. Tegelijkertijd kunnen patiënten kennis maken met Dr. Miriam Doornweerd.

Zakelijk

Tubbergse verloskundigen vinden beroep na dertig jaar nog altijd prachtig

Het is deze week dertig jaar geleden dat Irma Hoekstra-Engberink en Jeannette Tiehuis-Boerrigter de Verloskundigenpraktijk Tubbergen-Almelo overnamen van mevrouw Van Os. Om precies te zijn op 1...
Lees verder
Zakelijk

DentalSave: persoonlijke aandacht, service en vooral nog meer tijd voor de cliënt

De voorbereidingen waren geruime tijd in volle gang maar nu is de kop eraf; in de tweede week van augustus opende Irma Godeke-Velthof haar eigen tandtechnisch laboratorium in Albergen. De Albergse is...
Lees verder