Lenferink Timmerfabriek terecht trots op eigenhandig gebouwd bedrijfspand

Zakelijk

ALBERGEN – “Kijk, met een druk op de knop kan het bureaublad hoger en lager worden gesteld. We spelen hiermee in op het nieuwe werken. Het is mogelijk om zowel staand als zittend aan dit bureau te werken”, zegt Moniek Lenferink niet zonder trots als ze begint met de rondleiding door het nieuwe bedrijfspand. Samen met haar ouders Ben en Siny geeft ze leiding aan Lenferink Timmerfabriek in Albergen, een bedrijf gespecialiseerd in trappen en deuren. Niet alleen in het kantoorgedeelte maar ook in de productiehal zijn de nodige innovaties doorgevoerd. Op zaterdag 20 oktober werd het eigenhandig gebouwde pand officieel geopend. Dit ging gepaard met een druk bezochte open dag. Bovendien werd een nieuw logo gepresenteerd.

Ruim driehonderd belangstellenden togen naar de Diekersweg 9a om het fraaie bedrijfspand te bekijken en zich op de hoogte te laten brengen van het vakmanschap dat de Albergse onderneming in huis heeft. Het is beslist het vermelden waard dat Lenferink, uiteraard met behulp van hun medewerkers, het pand eigenhandig heeft gebouwd. Het was daardoor vijf jaar lang extra druk omdat naast de nieuwbouw ook de trappenproductie door moest gaan. Maar het is zeker de moeite waard geweest.

Een geweldige dag
“We zijn erg blij dat zoveel mensen hun belangstelling hebben getoond tijdens de open dag. We hebben een geweldige maar ook heel gezellige dag achter de rug”, vertelt Moniek. “Ook kon het personeel op die manier aan familie en vrienden laten zien waar ze werkzaam zijn. En dat vonden ze geweldig om te doen, want iedereen hier is trots op het resultaat dat we samen hebben neergezet. We hebben de laatste tijd hard gewerkt om alle puntjes op de i te zetten en af te krijgen voor de open dag.” Tevens werd het nieuwe logo gepresenteerd. “Het oude logo was na 43 jaar wel een keer toe aan een opfrisbeurt.”

Ingepast in het landschap
Het nieuwe onderkomen oogt fraai en is mooi ingepast in het omliggende landschap. “We hebben met houten spanten gewerkt omdat we in de productie ook dagelijks met hout werken. Daarnaast ziet het er zo mooi uit doordat we de spantpoten aan de buitenzijde van het pand hebben geplaatst. Een bewuste keuze in verband met de inpassing in het gebied hier”, licht Moniek toe. In de hal zelf valt gelijk de rust op waarmee door de medewerkers wordt gewerkt. De routing van de productie is namelijk zo neergezet dat mooi kan worden ‘rondgewerkt’; van de aanlevering en bewerking van het ruw hout, de detailbewerking tot aan het spuitproces. Moniek vult aan: “Ook is de kwaliteit van de werkomstandigheden sterk verbeterd. Dit komt met name door het goede klimaat en de ruime lichtinval.” Het pand is verder zelfvoorzienend in de stroom- en warmte. Er is geen aansluiting op het gasnet. “We maken gebruik van zonnepanelen voor onze stroomvoorziening. Daarnaast stoken we het gehele bedrijf inclusief twee woningen en de showroom op ons eigen afval, krullen en afvalhout uit de eigen werkplaats.”

Familiebedrijf
Lenferink Timmerfabriek is een familiebedrijf dat in 1975 opgericht is door Ben Lenferink als aannemers- en timmerbedrijf. Door de jaren heen specialiseerde de onderneming zich in het maken van maatwerk houten trappen en deuren. Lenferink Timmerfabriek combineert de kennis van het oude ambacht met moderne hedendaagse technieken als het ontwerpen in 3D en produceren op een CNC-gestuurde machine. Daarnaast is het bedrijf een erkend leerbedrijf. Moniek: “Wij zijn een kleine, flexibele organisatie en zijn hierdoor uitstekend in staat om de persoonlijke wensen van onze klanten te realiseren. Al meer dan veertig jaar worden onze producten met vakmanschap en passie gemaakt.” Lenferink Timmerfabriek staat dan ook garant voor kwalitatief hoogwaardige trappen en deuren, waarbij maatwerk en goede service hoog in het vaandel staan.

Showroom
Op de website van het bedrijf, www.lentifa.nl is het mogelijk online een offerte aan te vragen maar uiteraard zijn belangstellenden ook van harte welkom in de showroom. Moniek tot slot: “Onze klanten mogen in een gemoedelijke sfeer en onder het genot van een kop koffie rekenen op deskundig advies bij het maken van de keuzes die geheel bij de gewenste woonstijl past.” De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur of op zaterdag in overleg. Voor het maken van een afspraak kan telefonisch contact worden opgenomen: 0546-441568, of mailen naar: info@lentifa.nl.

Zakelijk

Nieuwe eigenaar voor Primera Tubbergen

Alex Gorgis (25) is de nieuwe eigenaar van de Primera in Tubbergen. Hiermee wordt zijn droom van een eigen onderneming werkelijkheid. Na een aantal jaren werken als manager bij de McDonald’s locatie...
Lees verder