Cafetaria Hammies opent haar deuren in Albergen

Zakelijk

ALBERGEN – Marina Hammink opent op woensdag 1 augustus voor het eerst de deuren van Cafetaria Hammies, gelegen aan de Ootmarsumseweg in Albergen. Marina is geen onbekend gezicht in het dorp, want ze was ruim vijftien jaar werkzaam aan de overkant van de straat bij Eetcafé Miets, waar ze de cafetaria runde en in de keuken stond. Voor haar eigen cafetaria heeft ze een verfrissende visie. “Cafetaria Hammies onderscheidt zich door kwaliteit. Naast de standaard friet en frikandel gaan we ook eigengemaakte producten verkopen en vers voor onze klanten bakken. Zo hebben we verse shaslicks, satés en natuurlijk zelfgemaakte gehaktballen in de toonbank liggen”, vertelt Marina. Daarnaast kan men er terecht voor een broodje shoarma en lahmacun. De cafetaria is vanaf 1 augustus iedere woensdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 20.30 uur.

Het idee om een eigen cafetaria te openen werd geboren nadat Marina er vorig jaar op werd aangesproken door een Albergenaar. “Of het niet wat voor mij was om zelf een cafetaria te beginnen hier in het dorp. Het idee bleef hangen en rond de jaarwisseling hebben we dit pand voor het eerst bezichtigd. We hebben even getwijfeld of we het wel of niet zouden doen, maar uiteindelijk hebben we de stoute schoenen aangetrokken.” Sinds begin april zijn Marina en haar vrouw Lilya daarom volop bezig met klussen in het pand dat voorheen een kledingzaak was. “Komende week gaan we de laatste dingetjes afwerken, inrichten en schoonmaken, zodat we 1 augustus open kunnen en goed voor de dag komen.”

Speciaal deel voor kinderfeestjes
Naast de cafetaria is een gedeelte van het pand speciaal ingericht voor kinderfeestjes. Marina hierover: “Hoe leuk is het voor kinderen om een loper over de tafel uit te spreiden en daar alle friet en saus op te leggen, zodat ze lekker met de handen van tafel kunnen eten. Geweldig toch?” Bij de invulling van de kinderfeestjes en andere ondersteunende werkzaamheden wordt Marina bijgestaan door Lilya, die zelf werkzaam is op een kinderopvang.

Thuis in de keuken
Marina heeft een passie voor eten en is geen onbekende in de keuken. Zo werkte ze na haar Brood & Banket opleiding enkele jaren in een bakkerij in Geesteren, waarna ze de overstap maakte naar Barts Snelbuffet in Almelo. “Na zo’n acht jaar koos ik voor een nieuwe uitdaging en ging ik aan de slag bij Miets. Hier heb ik ruim vijftien jaar in de keuken en cafetaria gestaan.” Tussendoor werkte Marina bij een Vistaria in Ootmarsum en nadat Miets enkele jaren geleden definitief failliet ging, begon ze in de keuken van grandcafé Pelle’s in Deurningen. Daarnaast verzorgd Marina sinds drie jaar diverse soorten hapjes en caterings voor particulieren en bedrijven onder de naam ‘Marina’s Hapjes & Catering’. Via haar Facebookpagina deelt ze kleurrijke buffetten, hapjesplanken en andere heerlijke recepten die ze tot vijftig personen kan leveren. “Met heel veel zorg en liefde bereid ik hapjes en gerechten voor elke gelegenheid. Zo heb ik ieder weekend wel een feestje of andere gelegenheid waar ik de catering verzorg.”