Brudas Groente & Fruit verhuist naar groter onderkomen

Zakelijk

Albergen – Brudas Groente & Fruit is zijn ‘jasje’ ontgroeid en verhuist naar een groter onderkomen. Op donderdag 13 september openen voor het eerst de deuren van de nieuwe winkel aan de Hoofstraat 47 in Albergen. Voorafgaand aan de opening is Brudas op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 september gesloten in verband met de verhuizing. Het grotere pand is nodig omdat het bereiden van de buffetten voor de cateringservice de afgelopen jaren steeds meer ruimte in beslag nam.

Cateringservice
“In de nieuwe winkel zal er voor de klanten weinig veranderen. Alleen het assortiment van de verse kant-en-klaarmaaltijden wordt uitgebreid. Verder is er meer ruimte voor de cateringservice, waar we momenteel heel druk mee zijn”, aldus de eigenaren Erik en Anita Dashorst. “Het is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen met de buffetten. Een paar jaar geleden is het allemaal begonnen tijdens carnaval. Een kameraad van mij was Prins en vroeg ons of we voor de Raad van Elf een stamppotbuffetje konden maken en van het een kwam het ander. We zijn toen begonnen met het verzorgen van stamppotbuffetten. Later kwamen daar andere buffetten bij en zo is dat steeds verder gegroeid”, vertelt Erik.

Voormalig pand DIO Drogist
De cateringservice liep zo goed dat de winkel aan de Hoofdstraat 27 te klein werd, dus hakten Erik en Anita begin dit jaar de knoop door. “We namen contact op met de eigenaren van het voormalige pand van de DIO Drogist en binnen enkele minuten hebben we de beslissing genomen. Eind februari zijn we begonnen met verbouwen. Hierbij krijgen we veel hulp van vrienden en familie, want er moest veel gebeuren om aan de richtlijnen te kunnen voldoen.” In het weekend voorafgaand aan de opening worden de machines verhuisd en zal de winkel worden ingericht.

Verse kant-en-klaarmaaltijden
Brudas gaat in het nieuwe pand op dezelfde voet verder en er zal voor de klanten weinig veranderen. Wel zijn Erik en Anita druk bezig met de uitbreiding van de kant-en-klaarmaaltijden. Anita: “We bieden een ruime keuze aan maaltijden die we zelf maken met eigen, verse producten. Hierbij kun je denken aan bami en nasi of aardappelen met kip en andere soorten vlees. We merken dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van deze kant-en-klaarmaaltijden en verwachten dat ook voor de toekomst. Men is vaak veel te druk om ’s avonds na het werk nog te koken en daarvoor zijn deze maaltijden ideaal.”