Ben Lentferink legt na vijftig jaar de ‘schaar’ neer

Zakelijk

GEESTEREN - “Een luisterend oor, een goed geheugen en verstand van het vak”, dat zijn volgens Ben Lentferink de belangrijkste eigenschappen van een kapper. Ruim vijftig jaar heeft Lentferink, samen met zijn vrouw en medewerkers genoten van zijn passie; het kappersvak. In 1974 nam hij de kapsalon van de familie Grondhuis in Geesteren over. En dat heeft hem geen windeieren gelegd. Tien jaar later opende hij een tweede salon in Mariaparochie en in 1988 de derde salon aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. In de hoogtij dagen had hij zelfs 23 medewerkers achter de kapstoelen staan!

Met veel klanten bouwde Ben Lentferink in de loop der jaren een hechte band op. Mooie maar ook droevige gesprekken passeerden de revue. “Gesprekken die ik zeker zal gaan missen”, aldus Ben, die op 31 mei zijn laatste klant van een nieuw kapsel zal voorzien. “Ik kan terugkijken op een geweldige tijd. Ik wil alle klanten dan ook hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.”

Afscheid en kennismaking
Op zaterdag 2 juni is er vanaf 15.30 uur gelegenheid om Ben de hand te schudden. Onder het genot van een hapje en drankje kan men dan tevens kennis maken met de nieuwe eigenaresse. Onder de naam ‘Twencehair’ zal Elles Potijk, samen met haar topteam Marloes en Marja, de zaak voortzetten. “Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat met verve gaan doen”, aldus Ben.

Metamorfose
Medio januari 2019 zal de zaak een complete metamorfose ondergaan en volgt er tevens een officiële opening. Tot die tijd blijft iedereen van harte welkom in de vertrouwde omgeving aan de Dorpsstraat 33, waar ook Marja die al elf jaar werkzaam is bij Lentferink de klanten blijft voorzien van advies. De salon in Mariaparochie sluit op 1 juni. Ook deze klanten zijn van harte welkom in Geesteren.