Volle melkbus in Plus Pleijhuis ‘verlicht’ carnavalsverenigingen

Uitgaan & Cultuur

TUBBERGEN - Zestien vrolijk beplakte melkbussen met daarop namen van carnavalsverenigingen sieren de entree van Plus Ivo en Niké Pleijhuis. Bussen die veel geld kunnen opleveren. Met deze nieuwe sponsoractie stelt de Tubbergse Plus-vestiging namelijk een bedrag van € 10.000,- beschikbaar om te gebruiken ten gunste van de Twentse Verlichte Carnavals Optocht (TVCO) die op vrijdag 1 maart plaatsheeft. De club met de meeste zegels krijgt het hoogste bedrag. Met dit initiatief willen de Plus-eigenaren Ivo en Niké Pleijhuis een lokaal doel ondersteunen.

Tot en met zondag 23 december krijgen klanten een spaarzegel bij iedere € 10,- aan boodschappen. Een volle spaarkant met 25 zegels kan gedeponeerd worden in de melkbus van een carnavalsvereniging naar keuze.

De dorpsgrens voorbij
Lang hoefden Ivo en Niké Pleijhuis niet na te denken over een goed doel. “De TVCO is een uniek evenement in de gemeente Tubbergen”, vertelt Ivo. “Het leek ons een mooi idee om daar een actie aan te koppelen. We gingen in gesprek met het bestuur van de TVCO. Zij zijn blij met dit initiatief en gaven ons een deelnemerslijst voor de komende editie. Alle verenigingen die deelnemen aan de optocht hebben we vervolgens aangeschreven. Dus ook clubs buiten de gemeente Tubbergen. Wel moesten ze zelf zorg dragen voor een melkbus. Inmiddels staan er zestien in de winkel. De prijzen worden in de maand januari uitgekeerd. Omdat de hele opzet is dat de gewonnen bedragen worden geïnvesteerd ten gunste van de TVCO willen we wel graag feedback over de besteding van het geld.”

Met autosticker kans op boodschappenpakket
Buiten de verdeling van de pot zijn er met de sponsoractie nog meer prijzen te winnen. Iedere wijk in Tubbergen waar een carnavalsvereniging gehuisvest is, krijgt ook nog een stapel stickers. Deze kunnen zij verdelen onder de inwoners die de plakker een plek kunnen geven op hun auto. “Een medewerker van ons rijdt vervolgens door de diverse buurten op zoek naar auto’s met stickers van de actie”, licht Pleijhuis toe. “De eigenaar van de auto die wordt uitgekozen wint een boodschappenpakket. Bovendien levert dit de betreffende vereniging tevens een beloning op.” En naast de reeds opgezette actie is het de carnavalsverenigingen die een melkbus hebben aangeleverd, toegestaan om zelf ludieke acties te houden bij Plus. “Het is aan de clubs zelf om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk zegels in hun melkbus verdwijnen. Wel zou het fijn zijn als de clubs eerst even overleggen met ons over het tijdstip. Dit om te voorkomen dat er vier verenigingen tegelijk komen.”

Zegelstrijd is losgebroken
Kort nadat de sponsoractie op zondag 18 november van start ging kregen caissières bij Plus al vragen naar de zegels. “Het leeft echt onder de bevolking”, heeft de Plus-eigenaar gemerkt. “Ik hoorde zelfs dat er in bepaalde straten strijd is ontstaan. In positieve zin natuurlijk. Want wat bleek het geval? In sommige buurten zijn er twee carnavalsverenigingen actief voor de actie. Waar moet je dan naartoe met je zegelkaart? Geweldig om te horen. Hieruit blijkt dat we een goed doel hebben gekozen. Typisch Tubbergen waar we zelf ook wat mee kunnen. En wellicht leveren de onderlinge samenwerkingen nieuwe kansen en mogelijkheden op voor de toekomst.”

Uitgaan & Cultuur

Tien jaar Harten 10 met Jannes en Poar Neem’n

MANDERVEEN - Het inmiddels meer dan bekende duo Harten 10 viert zaterdag 2 februari haar tienjarig jubileum. Tineke Willems (38) en Martien Ekkelenkamp (49) begonnen hun carrière in 2009, welke vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Cantabilé sleept eerste prijs in de wacht op Kerstkorenfestival

MARIAPAROCHIE – Door het koor Cantabilé uit Mariaparochie is de eerste prijs behaald op het Kerstkorenfestival in Almelo. Zaterdag 22 december vond de derde editie van dit festival plaats. Er waren...
Lees verder