Toneelvereniging Vasse zet de ‘Hemel op stelten’

Uitgaan & Cultuur

VASSE – Toneelvereniging Vasse is er dit jaar wederom in geslaagd om een dolkomische klucht op de planken te brengen. Onder leiding van regisseur Harvey Oortgijs zullen de leden de ‘Hemel op stelten’ zetten in onvervalst Vassers plat. Het stuk is geschreven door Carl Slotboom.

Twee vrienden komen in het voorportaal van de hemel terecht nadat ze zijn verongelukt. Dat ze er moeite mee hebben om het aardse leven te moeten inruilen voor het hemelse spreekt voor zich. Dat geeft reden tot dolkomische situaties. Ook maken ze kennis met de elektricien die tijdens zijn werk naar de hemel wordt gestuurd. Deze drie heren willen graag aardse gewoontes doorvoeren in het voorportaal van de hemel. Maar de vraag rijst of alle hemelbewoners tegen al deze verleidingen bestand zijn. Nadat de boel zo ver-aardst en de hemel dus volledig op stelten staat komen de eigenlijke hemelbewoners tot inkeer en besluiten ze het tij te keren. Maar of hen dat lukt op een hemelse manier is de grote vraag.

Aardse behoeften
De hemelbewoners zijn broeder Paulus (Arne Velthof), zuster Brocatia (Yoni Nijhuis), zuster Valeria (Nicole Demmer) en zuster Fenucia (Heidi van der Aa). De nieuwe hemelbewoners met nog al wat aardse behoeften zijn broeder Johannes (Stef Bos), broeder Petrus (Boyke Telgenkamp) en broeder Bertram (Frank Oude Luttikhuis).

Voorstellingen met plaatsbespreking
De voorstellingen van Toneelvereniging Vasse zijn op vrijdag 23, zaterdag 24 november, zaterdag 1 en zondag 2 december. De eerste drie avonden beginnen om 20.00 uur. De laatste avond begint, vanwege de zondag, om 19.30 uur. Kaarten zijn vanaf zaterdag 10 november verkrijgbaar bij de familie Borggreve, Booyinkstraat 19 in Vasse, tel. 0541-680582. Zolang de voorraad strekt zijn er ook kaarten aan de zaal te koop.

Mensen achter de schermen
Marlon Beld is souffleuse en de decorbeschildering wordt verzorgd door Schildersbedrijf Oude Alink. Licht en geluid zijn in handen van Gerard Lansink. De grime wordt verzorgd door Kristel Bolscher, Leonie Homan, Famke Booyink, Anne Wilmink en Kim Warmes. Toneelmeesters Theo Borggreve en Frans van der Aa leiden alles in goede banen, terwijl Coen Lenferink en Harry Bos deze avonden als spreekstalmeesters zullen optreden.

Uitgaan & Cultuur

Tien jaar Harten 10 met Jannes en Poar Neem’n

MANDERVEEN - Het inmiddels meer dan bekende duo Harten 10 viert zaterdag 2 februari haar tienjarig jubileum. Tineke Willems (38) en Martien Ekkelenkamp (49) begonnen hun carrière in 2009, welke vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Cantabilé sleept eerste prijs in de wacht op Kerstkorenfestival

MARIAPAROCHIE – Door het koor Cantabilé uit Mariaparochie is de eerste prijs behaald op het Kerstkorenfestival in Almelo. Zaterdag 22 december vond de derde editie van dit festival plaats. Er waren...
Lees verder