Toneelgroep Fleringen vindt dat de klant Koning is

Uitgaan & Cultuur

FLERINGEN – ‘De klant is Koning’ op zaterdagavond 3 november en zondagmiddag 4 november in Fleringen bij restaurant DOK’s. Herkenbare supermarkt-taferelen, managementwijsheden, verwarring en belangenverstrengeling zijn de ingrediënten voor deze toneelvoorstelling. Dit jaar speelt Fleringen met twee debutanten; Iris Bolscher en Maureen Boer. De toneelgroep is erg blij met deze twee jonge toneelspelers. Bij de try-outs in de Eeshof in Tubbergen en in Huize Franciscus in Ootmarsum wisten ze reeds hun rol met overtuiging te brengen.

Het blijspel dat de Toneelgroep Fleringen dit jaar speelt is een eigen productie. Het stuk is geschreven door Mark Boer en vertaald naar het Twents door regisseur Anja Mulder. De klant is Koning gaat over buurtsuper Vépé Markt. Op maandagochtend komen niets vermoedende kassière Wendy (Brigitte Potijk) en groenteman Harm (Harry Lenferink) op het werk. Ze vinden een brief van supermarkteigenaar Berend Rickert waarin hij vertelt een sabbatical te hebben genomen. De leiding draagt hij over aan zijn zoon Tim (Ton Mentink) die nog nooit verder is gekomen dan vakkenvuller en tot over zijn oren verliefd is op zijn nieuwe vriendin Charlotte (Iris Bolscher).

Verbouwing
Tot overmaat van ramp begint er ook nog een verbouwing die door Renee Wolbers (Petra Spijker) wordt uitgevoerd. Om de zaak in goede banen te leiden heeft Berend wel extra hulp geregeld. Zo komt er een nieuwe vakkenvuller, Saskia (Maureen Boer) en een nieuwe groenteman, Karel (John Stokkelaar). Om Tim te helpen in zijn nieuwe rol als leidinggevende is er voor hem een adviseur geregeld, Menno Touring (Mark Boer). Vaste klant Constance Brunninkhuis (Marja Mentink) vindt het allemaal maar niks en vraagt zich af of dit wel goed gaat komen. Of ze gelijk heeft zal blijken tijdens de première.

Kaarten bestellen
Kaarten zijn voor € 10,- (inclusief koffie en een drankje) online te koop op www.toneelfleringen.nl. Kaarten zijn voor € 12,- ook voor aanvang van de voorstelling aan de kassa te koop.

Uitgaan & Cultuur

Tien jaar Harten 10 met Jannes en Poar Neem’n

MANDERVEEN - Het inmiddels meer dan bekende duo Harten 10 viert zaterdag 2 februari haar tienjarig jubileum. Tineke Willems (38) en Martien Ekkelenkamp (49) begonnen hun carrière in 2009, welke vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Cantabilé sleept eerste prijs in de wacht op Kerstkorenfestival

MARIAPAROCHIE – Door het koor Cantabilé uit Mariaparochie is de eerste prijs behaald op het Kerstkorenfestival in Almelo. Zaterdag 22 december vond de derde editie van dit festival plaats. Er waren...
Lees verder