Stress, liefde en roddel maken blijspel Kiek’nsweard tot een succes

Uitgaan & Cultuur

GEESTEREN - Afgelopen weekend speelde Kiek’nsweard met verve het blijspel ‘Wat ‘n smiesterd’, geschreven door Bernd Gombold en geregisseerd door Joop van den Berg. De Geesterse toneelvereniging is erin geslaagd om een blijspel neer te zetten waar de bezoekers enorm van hebben genoten, gezien de vele lachsalvo’s en de lovende reacties uit de zaal. Kortom een stuk waar men de komende tijd over na kan praten en de gehele vereniging met trots op terug kan kijken!

Het blijspel gaf weer wat de gevolgen zijn van de belangen in een dorp, als dat gedwarsboomd wordt door nieuwe bewoners, die hun regels willen opleggen. Dat roept weerstand op in al zijn hevigheid. Tevens geeft het ook aanleiding voor gesprekstof in het dorp.

Grote inleving en tekstkennis
De rollen werden met grote inleving en tekstkennis vertolkt. Het mooie in dit blijspel was dat elke rol het publiek vermaakte. Vanaf de aankondiging werd het publiek gegrepen door de verwikkelingen op het podium. De rollen waar je de handen voor op elkaar krijgt, krijgen juist de inhoud, door de tekst van de tegenspeler/speelster van het personage. ‘Wat ’n smiesterd’ was verrassend en origineel met veel waardering voor de hele spelersgroep. Het decor, de kleding, grime, licht en geluid werd luid gewaardeerd door het publiek bij de afkondiging van het blijspel. Uit dit alles blijkt dat Kiek’nsweard een hechte vereniging is met veel kwaliteiten. Dat vertaalt zich in het feit, dat de vereniging zich al vele jaren zich mag verheugen op een grote belangstelling, met dit jaar zelfs een record aantal bezoekers, vanuit het dorp en de omliggende gemeentes en zich gesteund voelt door een groot aantal sponsoren, waar zij zeer dankbaar voor zijn. De inhoud van het blijspel, het decor, licht en geluid, grime en de totale verzorging maakt dat toneelvereniging Kiek’nsweard, ‘kiek’nsweard waardig’ is!

Uitgaan & Cultuur

Tien jaar Harten 10 met Jannes en Poar Neem’n

MANDERVEEN - Het inmiddels meer dan bekende duo Harten 10 viert zaterdag 2 februari haar tienjarig jubileum. Tineke Willems (38) en Martien Ekkelenkamp (49) begonnen hun carrière in 2009, welke vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Cantabilé sleept eerste prijs in de wacht op Kerstkorenfestival

MARIAPAROCHIE – Door het koor Cantabilé uit Mariaparochie is de eerste prijs behaald op het Kerstkorenfestival in Almelo. Zaterdag 22 december vond de derde editie van dit festival plaats. Er waren...
Lees verder