St. Caecilia viert negentigjarig bestaan

Uitgaan & Cultuur

GEESTEREN – Dit jaar is een bijzonder jaar voor St. Caecilia in Geesteren want de vereniging bestaat namelijk negentig jaar. De muziekvereniging kent een rijke historie en heeft nog steeds een centrale plek binnen de gemeenschap van Geesteren. Muziek maken is mogelijk voor jong en oud en de muzikanten van alle leeftijden maken gezamenlijk muziek binnen de fanfare en de slagwerkgroep.

In 1928 werd door een groepje mannen besloten om een muziekvereniging in Geesteren op te richten. Hiervoor werd een collecte gehouden en met het ingezamelde geld kochten zij drie alten, twee trombones, drie bassen, drie pistons en twee tuba’s.

Vele boerenbruiloften
Onder leiding van de legendarische meester Vincken werden de eerste muzikale stappen gezet. De muzikanten speelden bij vele boerenbruiloften in en om het dorp. Op de fiets gingen de muzikanten naar de boerderij waar het feest gehouden werd en speelden er daar flink op los. Als het dan volledig uit de hand gelopen was werden de instrumenten de volgende dag met de melkwagen weer naar Geesteren gebracht. 25 Jaar later werd ook de drumband opgericht. Er werden steeds meer verschillende instrumenten aangeschaft en bespeeld. De drumband groeide zo uit tot slagwerkgroep. St. Caecilia was de eerste muziekvereniging binnen de gemeente Tubbergen waar de muzikanten een eigen uniform kregen. Zo trots als een pauw gingen de leden de straat op om hun kleding te laten zien.

Nog steeds fanfare en slagwerk
De muziekvereniging bestaat nog steeds uit een fanfare en een slagwerkgroep. St. Caecilia kent haar vaste optredens binnen het kalenderjaar, zoals het voorjaarsconcert. Maar ook zijn zij te zien bij allerlei activiteiten in het dorp, zoals de carnavalsoptocht, Palmpaasoptocht en kerkelijke vieringen. Daarnaast is de vereniging altijd op zoek naar vernieuwing. Een voorbeeld is ‘Vrienden van Geesteren live’, een muzikale avond waarbij de samenwerking met een band en plaatselijke zangers/zangeressen is opgezocht.

Speciale viering
Natuurlijk wil St. Caecilia haar jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op zondag 10 juni wordt dit gevierd met een speciale viering in de Pancratiuskerk. Daarbij zijn uiteraard ook de inwoners van Geesteren van harte welkom. De fanfare zorgt voor de muzikale omlijsting en diverse leden verzorgen hun medewerking door het voordragen van diverse teksten en gedichten. De viering start om 10.30 uur en wordt voorgegaan door pastoor Pikkemaat. Na de viering vervolgt de muziekvereniging de dag met een gezellige ‘familiedag’ voor alle leden, partners en kinderen. In het najaar houdt St. Caecilia een jubileumconcert om de gemeenschap van Geesteren te bedanken voor de steun door alle jaren heen. Dit concert vindt plaats op zondagmorgen 28 oktober in Zaal Kottink. De groepsfoto is gemaakt tijdens het zestigjarig jubileum in 1988 en de andere foto geeft een beeld van Vrienden van Geesteren Live in 2017.

Uitgaan & Cultuur

KDD Mid-Summer Party 2018; Bigger & Better

ALBERGEN – Zaterdag 1 september vindt de vijfde editie van de ‘Mid-Summer Party’ in Albergen plaats. Met nog enkele weken voor de boeg zijn de heren van KDD druk bezig met de voorbereiding. Het...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Oogstdag bij Watermolen Frans niet alleen leuk, ook leerzaam

MANDER – Op een akker bij de Molen van Frans werd afgelopen zondag op traditionele wijze de rogge van het land gehaald.
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Zon en strand bij beachvolleybalfestijn in Tubbergen

Het centrumplein in Tubbergen was afgelopen weekend het decor van Festiball, hét beachvolleybaltoernooi van Tubbergen. Met zeven beachvelden en ruim 170 teams was het toernooi dit jaar groter dan...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Houtdorp 'de Middeleeuwen' succesformule in Manderveen

Voor de derde keer op rij werd afgelopen zaterdag een houtdorp georganiseerd in Manderveen. De allereerste dag van de zomervakantie werd traditiegetrouw goed begonnen met een dag vol bouwen,...
Lees verder