Siszenz brengt uniek intiem concert in de donkere dagen voor kerst

Uitgaan & Cultuur

GEESTEREN - Al enkele jaren liepen Monique en Ingrid Wulferink rond met het idee om met kerst een bijeenkomst te organiseren, ingegeven door hun gezamenlijke passie: zingen/muziek. Dus besloten ze deze gedachte om te zetten in actie en het gewoon maar eens te gaan doen! Onder de noemer Siszenz besloten beide Geesterse zussen de bijeenkomst inhoud te geven.

Tegenwoordig wordt door social media vooral stilgestaan bij het mooie leven van iedereen, vakanties, etentjes, successen alles wordt gedeeld en dat mag ook. Echter het leven kent ook vaak een keerzijde die misschien niet zo vaak wordt benoemd.

Inspiratie
Het idee van de zussen was om zowel de pieken als de dalen in het leven door middel van mooie liedjes ten gehore te brengen, waarbij het vooral de bedoeling is te inspireren, te bemoedigen en mensen in verbinding te brengen. Toen het idee steeds meer vorm begon te krijgen werden Marga van Olffen en Andre Krone, eveneens afkomstig uit Geesteren, benaderd. Daarmee waren alle benodigde zangstemmen vertegenwoordigd. Een half jaar lang werden liedjes verzameld en thema’s bedacht.

Stiftskerk
Afgelopen mei is gestart met repeteren; het enthousiasme werd alleen maar groter omdat men een gezamenlijke passie deelt en steeds meer gevoel kreeg hoe deze bijeenkomst eruit moest gaan zien. “Zo is gezocht naar een geschikte locatie die een bepaalde uitstraling moest hebben passend bij wat wij voor ogen hadden. Het Stiftskerkje in Weerselo (foto) heeft deze uitstraling; de grootte zorgt voor een bepaalde intimiteit en de locatie op zich straalt rust uit”, vertelt Monique Wulferink. De volgende uitdaging was een inspirerende spreker vinden die vooral op een positieve wijze de thema’s inhoud geeft. Nicole Buch (foto), bekend van onder anderen Buch in de Bajes, was meteen enthousiast en wilde graag de ontbrekende schakel zijn.

Data
Op 21, 22 en 23 december om 20.00 uur, in de Stiftskerk in Weerselo vinden deze intieme bijeenkomsten plaats met prachtige liedjes waarbij Nicole Buch op inspirerende wijze stil zal staan bij de ups en downs in het leven. Kerstnummers zullen vanzelfsprekend ook niet ontbreken. Een en ander wordt professioneel begeleid door Laurenz Nitert op piano en Charel Meulensteen neemt de percussie voor haar rekening. Wil jij in de donkere dagen voor kerst even stilstaan, terugblikken, bemoedigd en geïnspireerd worden? Ga dan naar de Siszenz/Facebookpagina om een kaartje online te bestellen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor vrijdag 21 en zondag 23 december.

Uitgaan & Cultuur

Reutums Amateur Toneel speelt ‘Opa in de kreukels’

Het Reutums Amateur Toneel staat 31 januari en 1 februari op de planken met ‘Opa in de kreukels’. Het komische toneelstuk is geschreven door Bernd Gombold en geregisseerd door Annie Slomp. De spelers...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Tien jaar Harten 10 met Jannes en Poar Neem’n

MANDERVEEN - Het inmiddels meer dan bekende duo Harten 10 viert zaterdag 2 februari haar tienjarig jubileum. Tineke Willems (38) en Martien Ekkelenkamp (49) begonnen hun carrière in 2009, welke vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Cantabilé sleept eerste prijs in de wacht op Kerstkorenfestival

MARIAPAROCHIE – Door het koor Cantabilé uit Mariaparochie is de eerste prijs behaald op het Kerstkorenfestival in Almelo. Zaterdag 22 december vond de derde editie van dit festival plaats. Er waren...
Lees verder