Sinterklaasfeest in Watermolen Frans

Uitgaan & Cultuur

MANDER - Zin in versgebakken pepernoten? Zondagmiddag 2 december is het Sinterklaasfeest in Watermolen Frans. Er worden lekkere pepernoten gebakken in de oude houtoven van de molen. De molenaar is ook aanwezig, hij heeft alle tijd om tekst en uitleg te geven over het malen. En wie weet komen de Sint en zijn pieten ook nog even langs. Zelf gebakken pepernoten smaken het best. Of niet? Daar kom je tijdens het Sinterklaasfeest wel achter.

Kinderen helpen mee met het bakken van verse pepernoten in de houtgestookte oven van de watermolen. De molenaar heeft de oven speciaal hiervoor lekker warm gestookt. Het is ook een beetje spannend feestje, want wie weet komen Sint en zijn pieten ook op al dit lekkers af. Het Sinterklaasfeest is een gezellige familiemiddag voor jong en oud.

De molen draait
Zondag 2 december is het dubbel feest want Watermolen Frans draait. Het water spettert er lustig op los in het rad en binnen draait de graanmolen. De vrijwilliger molenaar vertelt graag meer over de watermolen en zijn geschiedenis.

Praktische informatie
Het Sinterklaasfeest duurt van 12.00 tot 16.00 uur. De bijdrage voor het pepernoten maken is € 2,50 per kind. Ook voor donateurs. Graag ter plekke contant betalen. Locatie is Watermolen Frans. Bij het Info IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse is parkeergelegenheid. Vanuit hier loopt een paadje naar Watermolen Frans, niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl De foto is gemaakt door Ruud Ploeg.

Uitgaan & Cultuur

Tien jaar Harten 10 met Jannes en Poar Neem’n

MANDERVEEN - Het inmiddels meer dan bekende duo Harten 10 viert zaterdag 2 februari haar tienjarig jubileum. Tineke Willems (38) en Martien Ekkelenkamp (49) begonnen hun carrière in 2009, welke vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Cantabilé sleept eerste prijs in de wacht op Kerstkorenfestival

MARIAPAROCHIE – Door het koor Cantabilé uit Mariaparochie is de eerste prijs behaald op het Kerstkorenfestival in Almelo. Zaterdag 22 december vond de derde editie van dit festival plaats. Er waren...
Lees verder