Najaarskermis en Halloween in Tubbergen

Uitgaan & Cultuur

TUBBERGEN - Muziek en kindergelach; typische kermisgeluiden, dat klonk er afgelopen weekend in het centrum van Tubbergen. De kermis die slechts onderdeel was van het feestweekend, welke donderdagavond was afgetrapt door de Halloween Night. Het centrum was hiervoor omgetoverd tot spookstad, met onder andere een heksenschool, voor tovenaars en heksen die willen knutselen, een horrorsteeg voor de dappere volwassen en een spookachtig kerkhof, in de Grotestraat.

Er was afgelopen week(end) nog meer te doen dan alleen kermis en het Halloweenevenement. Vrijdagmiddag werd afgetrapt met het bedrijvenuurtje en op zaterdag was er een Bokbieravond bij ’t Oale Roadhoes en een Fortburgerveiling bij Café Fox.

Een heuse horrorsteeg
Na het succes van vorig jaar kon de ‘Halloween Night’ niet uitblijven. Sterker nog, hij werd uitgebreid. Er kwam een spookhuis voor kinderen bij en de horrorsteeg werd nog enger gemaakt, de Enschedese acteurs van Aviator kregen de duistere taak bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. “Ook de Tubbergse ondernemers waren erg betrokken, veel winkels deden op een eigen manier mee. Zo konden kinderen zich laten schminken en werd er voorgelezen. Ze konden zelfs ‘trick or treat’-en, een Amerikaans gebruik waar kinderen om snoep vragen”, aldus Martijn Oosterik van de organisatie. “Ook voor jongeren en volwassen was er genoeg te doen. De Horrorsteeg in de Grotestraat was echt serieus eng, niet geschikt voor kinderen. Er was zelfs een kerkhof nagebouwd, inclusief levensgrote doodskist.”

Kou mag niet deren
De horror werd al snel vervangen door pure vrolijkheid op vrijdag, de eerste kermisdag. De attracties bleven tot en met zondagavond draaien. Ook de oliebollenbakkers bij de Gebakkraam en de bakker die hard moesten werken om de rij weg te krijgen, al vonden de wachtenden het zondag niet zo erg om even te wachten: “Dit is al de derde keer dat ik hier oliebollen haal, ze zijn zo lekker. Niets beter tegen de kou dan een warme krentenbol.” De kou lijkt ook de andere bezoekers niet te deren, kwestie van op kleden aldus een van de bezoekers: “Dan halen we de winterjas gewoon alvast uit de kast en anders gaan we zo ergens lekker opwarmen met een kop chocolademelk met slagroom.” Een suggestie die kan rekenen op de goedkeuring van haar twee kinderen.

Braderie
Ook op zondag was er in Tubbergen meer vermaak dan enkel de kermis. Er was koopzondag die werd aangevuld met een braderie van 45 kraampjes. “Het was een groot succes! We hadden veel verschillende standhouders en ook de ondernemers hebben hun winkels geopend. Sommige mensen kwamen speciaal voor de kermis, anderen voor de braderie en weer anderen omdat het tijdens een koopzondag zo gezellig is in ons dorp. Het blijft mooi dat we met de ondernemers zo veel bezoekers naar Tubbergen krijgen. We hebben een mooie samenwerking met Ondernemers Hart Tubbergen,” besluit een tevreden Oosterik.

Uitgaan & Cultuur

Tien jaar Harten 10 met Jannes en Poar Neem’n

MANDERVEEN - Het inmiddels meer dan bekende duo Harten 10 viert zaterdag 2 februari haar tienjarig jubileum. Tineke Willems (38) en Martien Ekkelenkamp (49) begonnen hun carrière in 2009, welke vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Cantabilé sleept eerste prijs in de wacht op Kerstkorenfestival

MARIAPAROCHIE – Door het koor Cantabilé uit Mariaparochie is de eerste prijs behaald op het Kerstkorenfestival in Almelo. Zaterdag 22 december vond de derde editie van dit festival plaats. Er waren...
Lees verder