Kunstzinnige traktaties in de gemeente Tubbergen

Uitgaan & Cultuur

TUBBERGEN – Het Tubbergse Kunstenaarscollectief stelde het afgelopen weekend de ateliers open voor het publiek. Of mensen nu per fiets de route door het mooie Twentse landschap aflegden of met de auto, op ieder punt mochten ze rekenen op een kunstzinnige traktatie. Schilderijen, beeldhouwwerken, glas of metaal, verscheidene kunstdisciplines waren vertegenwoordigd in het collectief ‘Kunst Kijken in Tubbergen’.

Trots ontvingen Yvette Mertens en Ine Heerink hun gasten bij kunstschool Alding aan de Oldenzaalseweg in Tubbergen, de werkplek van Heerink. Zowel buiten als binnen stonden schilderijen tentoongesteld. “Zo kunnen we laten zien dat in deze regio niet alleen het landschap prachtig is, maar dat kunst ook zeker een rol speelt in Twente”, aldus Ine.

Dertien kunstenaars
Kunstschool Alding was niet de enige locatie waar kunst stond opgesteld. In totaal deden dertien kunstenaars mee op tien verschillende locaties in de gemeente Tubbergen. De route, die naar eigen inzicht ingedeeld kon worden, leidde door Tubbergen, Fleringen, Reutum, Hezingen, Mander, Manderveen en Vasse. Op de verschillende locaties stonden kunstenaars klaar om zijn of haar werk aan belangstellenden te presenteren. Het publiek, bestaande uit zowel toeristen als Tukkers wisten het zeker te waarderen.

Grote waardering
“We hadden zin om met dit mooie weer te gaan fietsen. Toen hebben van de gelegenheid gebruikt gemaakt om de kunst op te snuiven”, aldus een sportief echtpaar. Ook werd de mogelijkheid om de lokale kunst te bewonderen gewaardeerd. Menigeen was verbaasd over de hoeveelheid kunst waar de gemeente Tubbergen rijk aan is. Ine Heerink sluit zich hierbij aan. “Toen we zeven jaar geleden begonnen werd ik blij verrast door het grote aantal mensen die gedreven is om mooie dingen te maken.”

Het Kunstenaarscollectief
Wat zeven jaar geleden begon als een samenwerking tussen voornamelijk kunstschilders in de regio, is uitgegroeid tot een divers netwerk van kunstenaars. Yvette Mertens: “Uiteraard kunnen er altijd meer bij, iedereen is welkom. Het netwerk is niet alleen een fijne groep om deel van uit te maken, tevens organiseert deze, naast de kunstroute, ander activiteiten. Zo staat er in het najaar een gezamenlijke tentoonstelling op het programma. Al deze activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder de vele sponsoren die de vereniging een warm hart toedragen.” Op www.kunstkijkenintubbergen.nl staat alle informatie over het collectief en de activiteiten die worden gehouden.

Uitgaan & Cultuur

KDD Mid-Summer Party 2018; Bigger & Better

ALBERGEN – Zaterdag 1 september vindt de vijfde editie van de ‘Mid-Summer Party’ in Albergen plaats. Met nog enkele weken voor de boeg zijn de heren van KDD druk bezig met de voorbereiding. Het...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Oogstdag bij Watermolen Frans niet alleen leuk, ook leerzaam

MANDER – Op een akker bij de Molen van Frans werd afgelopen zondag op traditionele wijze de rogge van het land gehaald.
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Zon en strand bij beachvolleybalfestijn in Tubbergen

Het centrumplein in Tubbergen was afgelopen weekend het decor van Festiball, hét beachvolleybaltoernooi van Tubbergen. Met zeven beachvelden en ruim 170 teams was het toernooi dit jaar groter dan...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Houtdorp 'de Middeleeuwen' succesformule in Manderveen

Voor de derde keer op rij werd afgelopen zaterdag een houtdorp georganiseerd in Manderveen. De allereerste dag van de zomervakantie werd traditiegetrouw goed begonnen met een dag vol bouwen,...
Lees verder