Houtdorp 'de Middeleeuwen' succesformule in Manderveen

Uitgaan & Cultuur

MANDERVEEN – Voor de derde keer op rij werd afgelopen zaterdag een houtdorp georganiseerd in Manderveen. De allereerste dag van de zomervakantie werd traditiegetrouw goed begonnen met een dag vol bouwen, timmeren, verven, eten en drinken.

Vanaf 09:30 uur konden de kinderen zich melden op de ijsbaan naast het Kulturhus en werden de groepen en bijbehorende begeleiders bekend gemaakt. Wanneer de kinderen hun wandelcertificaat konden laten zien mochten ze voor € 3,- meedoen, anders was het startbedrag € 5,-.

Prachtige kastelen
Er werd meteen fanatiek gezocht naar het beste hout en binnen no-time stonden de mooiste kastelen inclusief ophaalbruggen te pronken op de ijsbaan. Tussendoor werd er gezorgd voor voldoende drinken, broodjes knakworst, lekkere ijsjes en koekjes. Maar, alleen een prachtig kasteel was natuurlijk niet voldoende en zodoende werden vlaggen gehesen en liters verf gebruikt om de kastelen net dat beetje extra te geven.

Gedeelde eerste plaats
Genoeg stof om de anonieme jury reden tot nadenken te geven en na ruim beraad werd besloten dat dit jaar de 'gouden hamer' ging naar de groepen een tot en met acht, wat een gedeelde eerste plaats inhield. Dit betekent dat de beker elke maand van het nieuwe schooljaar in een andere klas zal staan. De kinderen en begeleiders blikken voldaan terug op een gezellige dag met mooie resultaten.

Drijvende kracht
Deze dag bevestigt weer eens te meer dat Manderveen een saamhorig dorp is. Jong en oud werkt samen om zo een zo mooi mogelijk gebouw neer te zetten. Kinderen die samen aan de slag gaan met hun ouders, grootouders en zelfs buren die die zich spontaan meldden om dit evenement in stand te houden. Het zijn allemaal onmisbare krachten waar de werkgroep 'Mijn Manderveen 2030 Recreatie' niet zonder kan. Charissa Bernds, het aanspreekpunt en drijvende kracht achter dit evenement is echter de onmisbare schakel die dit gebeuren voor de derde keer heeft aangejaagd. De werkgroep blijkt terug op een zeer geslaagde dag en kijkt alvast voorzichtig uit naar het volgende evenement, namelijk de eerste zaterdag van de herfstvakantie wanneer het LEGO-bouwfestijn wordt gehouden.

Uitgaan & Cultuur

Tien jaar Harten 10 met Jannes en Poar Neem’n

MANDERVEEN - Het inmiddels meer dan bekende duo Harten 10 viert zaterdag 2 februari haar tienjarig jubileum. Tineke Willems (38) en Martien Ekkelenkamp (49) begonnen hun carrière in 2009, welke vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Cantabilé sleept eerste prijs in de wacht op Kerstkorenfestival

MARIAPAROCHIE – Door het koor Cantabilé uit Mariaparochie is de eerste prijs behaald op het Kerstkorenfestival in Almelo. Zaterdag 22 december vond de derde editie van dit festival plaats. Er waren...
Lees verder