Houtdorp Albergen zet deur voor hele gemeente Tubbergen open

Uitgaan & Cultuur

ALBERGEN – Niet lang meer en de zomervakantie van 2018 is voorbij. En terwijl in het hele land kinderen met gezonde tegenzin naar het komend schooljaar kijken, wordt er in Albergen naar uitgekeken. Afgeteld zelfs, niet naar het begin van school, maar naar het Houtdorp. Dit jaarlijkse driedaagse kinderfeest begint traditiegetrouw op de laatste woensdag van de schoolvakantie. Drie dagen waarin basisschoolkinderen druk in het houtdorp aan het klussen zijn. Druk om een eigen huisje te perfectioneren of gewoon rustig iets leuks te knutselen. Vanaf dit jaar kunnen kinderen vanuit de hele gemeente Tubbergen deelnemen.

Woensdag 29 augustus om 09.00 uur openen de deuren. “En dan is het drie dagen fantastisch!”, aldus Guido Wapperom. “Ik heb veertien jaar geleden via een vriend kennis gemaakt met Houtdorp en was er op slag verliefd op, ook op Albergen en Twente trouwens. Ik was verbaasd hoe betrokken het dorp is en ik verbaas me er nog steeds over.” Een liefde die bezegeld werd toen de Friese Guido in 2016 met zijn Twentse vrouw in Wierden kwam wonen en hij zich door de kortere reisafstand aansloot bij het bestuur van de Stichting Vakantiespelen Albergen, die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het feest.

De magie van Houtdorp
“Houtdorp is meer dan het evenement alleen. Het is hoe een heel dorp zich inzet om de jeugd een mooi feest te geven. Iedereen is betrokken, inwoners en ondernemers. We hebben grote en kleinere sponsoren, maar samen maken ze Houtdorp mogelijk en daar zijn we ze ontzettend dankbaar voor”, aldus Wapperom. Trots vertelt hij verder: “Eigenlijk zijn we het hele dorp dankbaar, vrijwilligers uiteraard, maar ook anderen die meeleven en meedenken. Het is een beetje de magie van Houtdorp, maar ook zeker de magie van Albergen. Zoals mensen hier voor elkaar gaan en zich inzetten voor een gemeenschappelijk doel, dat zie je niet vaak.”

Voorbereidingen
De organisatie is al sinds februari druk om alles tot in de puntjes te regelen. Het thema ‘Buurman en Buurman verbouwen Houtdorp’ werd gekozen en materialen konden verzameld worden. Voor een goed Houtdorp is echter veel meer nodig dan alleen bouwmateriaal. Wapperom legt uit: “We moeten WC’s en kliko’s hebben, maar ook andere dingen. En veel ook, zo zijn er voor de donderdag alleen al duizend knakworstjes nodig en hebben we uitgerekend dat er op één dag zo vijftienhonderd bekers ranja doorheen gaan.” Alle voorbereidingen zijn strak verlopen, het kan niet anders dan dat ook deze editie een enorm succes gaat worden. En als vrijdagmiddag het feest afgelopen is? “Dan gaan we afbreken en opruimen. Vele handen maken licht werk, dus hopen we dat veel mensen ons komen helpen. Iedereen die wil helpen is meer dan welkom.”

Programma
Het hele programma is te vinden op de website van Vakantiespelen Albergen, waar kinderen van buiten het dorp zich kunnen aanmelden (niet nodig voor kinderen uit Albergen, die kunnen zich ter plekke melden). Een hoogtepunt is het avondprogramma op donderdag 30 augustus. Vanaf 19.00 uur mogen ouders en opa en oma met de (klein)kinderen mee om te genieten van het Houtdorp-verhaal, verteld door ‘Mr. Houtdorp’, Chris Veldhof, een show op het podium en nog veel meer. Om het af te maken kunnen de kinderen ook blijven slapen. Wapperom licht toe: “De kleinere kinderen slapen binnen in het gebouw van de MFA en oudere kinderen liggen in grote stevige tenten die we huren. We zorgen ervoor dat niemand het terrein afgaat en dat wie wil slapen kan slapen. Maar ook dat iedereen die wakker blijft iets leuk te doen heeft. Zo hebben we een kampvuur en spelen de schoolverlaters het nachtspel, een soort extra afscheid van de basisschool. Ik raad het iedereen aan om te blijven, het is onderdeel van de magie van Houtdorp.” De prijzen en meer informatie zijn terug te vinden op www.vakantiespelenalbergen.nl.

Uitgaan & Cultuur

Reutums Amateur Toneel speelt ‘Opa in de kreukels’

Het Reutums Amateur Toneel staat 31 januari en 1 februari op de planken met ‘Opa in de kreukels’. Het komische toneelstuk is geschreven door Bernd Gombold en geregisseerd door Annie Slomp. De spelers...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Tien jaar Harten 10 met Jannes en Poar Neem’n

MANDERVEEN - Het inmiddels meer dan bekende duo Harten 10 viert zaterdag 2 februari haar tienjarig jubileum. Tineke Willems (38) en Martien Ekkelenkamp (49) begonnen hun carrière in 2009, welke vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Cantabilé sleept eerste prijs in de wacht op Kerstkorenfestival

MARIAPAROCHIE – Door het koor Cantabilé uit Mariaparochie is de eerste prijs behaald op het Kerstkorenfestival in Almelo. Zaterdag 22 december vond de derde editie van dit festival plaats. Er waren...
Lees verder