First Day of Summer Festival viert jubileumeditie met grootste silent disco van Twente

Uitgaan & Cultuur

GEESTEREN - Op zaterdag 23 juni is de tweede jubileumeditie van First Day of Summer Festival. Het festival bestaat dit jaar maar liefst tien jaar. Dat wordt als vanouds gevierd op het weiland aan de Denekamperweg, even buiten Geesteren. De organisatie heeft voor de jubileumeditie onder andere 3FM-dj Domien Verschuuren vastgelegd en brengt de grootste silent disco van Twente.

Domien Verschuuren draaide ook op een van de eerste edities, toen nog onder een kapschuur. De landelijk bekende dj noemde het festival in zijn radioshow vervolgens ‘het mooiste feestje van Nederland’.

Twentse dj-duo’s
De line-up bestaat dit keer verder uit de Twentse dj-duo’s Superzeroes (voor muziek afkomstig uit de periode 2000 – 2010) en Feestnation (‘losgaan op female-friendly billenshakers en stampen op lekkere uplifting sounds’) – ook wel bekend van optredens op Freshtival en DEFQON 1. Een bijzondere act is de grootste silent disco van Twente. Organisator Ruud Krikhaar legt uit: “In een silent disco wordt muziek gedraaid via koptelefoons. Voordat de bezoekers de tent binnengaan, krijgen ze van ons eerst een koptelefoon. Op die koptelefoon kun je vervolgens zelf kiezen tussen twee kanalen. Dit is een ware strijd tussen twee dj’s, die aan het publiek kunnen zien met welke muziek zij meedansen en -zingen. Een silent disco is een unieke belevenis.”

Tickets
De ticketverkoop voor First Day of Summer Festival is inmiddels van start gegaan. Via de website www.firstdayofsummerfestival.nl kunnen bezoekers voor € 12,50 een ticket kopen. Hardcopytickets zijn verkrijgbaar bij Café Zaal Kottink in Geesteren. De organisatie laat weten via Facebook en Instagram (@firstdayofsummerfestival) updates te verspreiden.

Uitgaan & Cultuur

Tien jaar Harten 10 met Jannes en Poar Neem’n

MANDERVEEN - Het inmiddels meer dan bekende duo Harten 10 viert zaterdag 2 februari haar tienjarig jubileum. Tineke Willems (38) en Martien Ekkelenkamp (49) begonnen hun carrière in 2009, welke vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Cantabilé sleept eerste prijs in de wacht op Kerstkorenfestival

MARIAPAROCHIE – Door het koor Cantabilé uit Mariaparochie is de eerste prijs behaald op het Kerstkorenfestival in Almelo. Zaterdag 22 december vond de derde editie van dit festival plaats. Er waren...
Lees verder