Albergen geeft een geslaagd startschot voor de Twentse carnavalsoptochten

Uitgaan & Cultuur

ALBERGEN – Het is traditiegetrouw de eerste grote carnavalsoptocht in Twente, de optocht in Albergen. Bezoekers uit de hele regio komen het harde werk van de 68 deelnemers aanschouwen en het feest mee vieren. Hoewel de route door de organisatie is ingekort was de optocht groter dan ooit met 3.750 deelnemers en bijna 40.000 bezoekers, zo’n 15.000 meer dan voorgaande jaren. Na afloop van de optocht barstte het feest los bij het Noaberfeest en de Mega Carnavalsparty.

Na de optochten in Langeveen en Buurse op zaterdag was het zondag aan Albergen om feest te vieren. Een recordaantal bezoekers trok naar het Bökk’nlaand om onder de lentezon het carnaval in te luiden. “We zijn er hartstikke trots op dat ieder jaar meer mensen hierheen komen om ons feest mee te maken,” aldus Walter Lansink, voorzitter van de optochtcommissie.

Hoge kwaliteit
Waar Lansink nog meer trots op is, is de kwaliteit van de optocht: “Ik bekeek de optocht vanaf het gezondheidscentrum. Het was in één woord fantastisch! Ik ben blij dat ik niet in de jury zit, de kwaliteit was enorm hoog en de competitie moordend. De wagenbouwers verdienen een groot compliment, ze hebben mooi werk geleverd. Wij organiseren de optocht, maar zij maken hem, samen met het fantastische publiek.” Met 40.000 bezoekers was het dorp gezellig druk, maar overlast was er volgens de voorzitter niet. “Veel mensen kwamen op de fiets en er stonden auto’s tot in Fleringen, maar alles verliep gesmeerd. De politie is tevreden over het verloop en wij ook.”

Grote veranderingen
Het succes van de optocht was niet vanzelfsprekend. Voor de optochtcommissie begon de dag toch met zenuwen. “Dit is het eerste jaar dat we de startnummers al voor het opstellen verdeeld hadden en de opstelling vooraf al bekend was. Het was nog wel spannend of dit goed zou verlopen, maar mede dankzij de inzet van onze geweldige vrijwilligers werd het een groot succes! Het was een lang gekoesterde wens van onze commissie om de startnummers op deze manier te verdelen en een stap in de goede richting qua professionalisering. Dat het zo goed is gelukt is wel heel fijn”, aldus Lansink.

“We mogen weer!”
Niet alleen de optochtcommissie heeft een fijn gevoel aan de optocht overgehouden. Onder bezoekers en deelnemers was het gedeelde sentiment toch echt; “we mogen weer!” en “carnaval is nu echt begonnen!” Ook de jubilerende vereniging DKW uit Vasse, 22 jaar, vierde het Albergse feest mee en mocht de prijs voor grote wagens mee naar huis nemen. De jury bekroonde De Dwarskiekers tot beste kleine wagen. De Wietkiekers en Dames van Stand deden uitstekende zaken bij de loopgroepen, respectievelijk groot en klein. Bij de één- en tweelingen gingen De Zusjes er met de eer vandoor.

Uitslagen optocht

Grote wagens:

1. DKW Vasse – 152 punten; 2. Oranjewijk – 135 punten; 3. C.V. de Sjikke Bökke – 134 punten; 4. C.V. de Kroegtijgers – 133 punten; 5. C.V. de Venfluiters – 97 punten; 6. C.V. het Peleton – 93 punten.

Kleine wagens:
1. De Dwarskiekers – 88 punten; 2. C.V. Ketel – 80 punten; 3. C.V. Noord Proost – 72 punten; 4. Droadneggel & Schupp’ndrieters – 64 punten.

Grote loopgroepen:
1. De Wietkiekers – 28 punten; 2. C.V. de Keistenen – 20 punten; 3. C.V. de Vondelstraat – 13 punten;
4. De Bergdrieters – 9 punten.

Kleine loopgroepen:
1. Dames van Stand – 99 punten; 2. C.V. LOL – 89 punten; 3. Tapuitdames – 87 punten; 4. De Wifi’s – 81 punten.

Kinderen:
1. BIG party – 26 punten; 2. Motorbende – 21 punten; 3. Stijn en Lieke – 13 punten; 4. C.V. Lekker Gek – 10 punten.

Eenlingen en paren:
1. De Zusjes – 61 punten; 2. Geen feest zonder slippertje – 50 punten; 3. De Hulo’s – 47 punten.

Straatprijs:
1. Kapittelhuisstraat; 2. Oude Schoolstraat; 3. Geert Grootestraat; 4. De Veenpluis; 5. Molendijk.

Uitgaan & Cultuur

DKW uit Vasse winnen de Papsleef’n Wisselbokaal

De straten van het Papsleef’ndorp waren zondag 3 maart weer het domein van vele carnavalsvierders. Duizenden bezoekers stroomden toe om de jaarlijkse optocht bij te wonen. Onder toeziend oog van...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Werkgroep Anders Vieren H. Pancratiusparochie komt opnieuw met gospelviering

De Werkgroep Anders Vieren van de H. Pancratiusparochie Tubbergen houdt zaterdag 16 maart wederom een gospelviering in de kerk in Langeveen. Deze viering vindt plaats in de vastentijd. Daarom is...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Toneelvereniging Concordia met ‘Welkom mevrouw van Daalen!’ op de planken

Dit jaar speelt Toneelvereniging Concordia uit Albergen voor de vijftiende keer een blijspel, geschreven en geregisseerd door Jos Schepers: een zeer succesvolle combinatie. Het stuk met de pakkende...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Genieten van zonnige eerste carnavalsoptocht in Langeveen

Onder een strakblauwe lucht in de stralende zon ging op zaterdag de Eerste Twentse Carnavalsoptocht in Langeveen van start. Het prachtige weer zorgde voor een massale toestroom van publiek. Ruim twee...
Lees verder