VliegerVrienden laten het Twentse Ros steigeren boven Twente

Sport & Vrijetijd

GEESTEREN - Na een jaar pauze houdt de Twentse VliegerVrienden (Stichting Vliegerfeest Twenterand) het achtste internationale vliegerfeest in Twente. Het evenement vindt plaats op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Dit jaar heeft de organisatie bijna tweehonderd vliegeraars uit binnen- en buitenland uitgenodigd om er weer een kleurrijk spektakel van te maken. De deelnemers komen uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Oostenrijk en zij nemen indrukwekkende creaties mee. Deze zijn in de lucht, maar tevens op de grond te bewonderen op het terrein bij Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg in Geesteren.

De organisatie is blij te kunnen melden dat ook dit jaar weer deelnemers komen die Twente nog nooit bezocht hebben. Dit zijn onder andere Erwin en Sylvia uit het Oostenrijkse Parndorf. Zij zijn dit jaar voor het eerst aanwezig en nemen hun berenfamilie mee; negen beren van 3,5 tot 14 meter lang. Bovendien zijn er weer nieuwe vliegers te zien die nog niet boven Twente gevlogen hebben.

Ware kunstwerken
Walter Bloem en Thorsten Graser nemen hun SpaceRacers mee. Dit zijn aliens die met hun ruimteschip boven het veld gaan vliegen om het spektakel in de gaten te houden. Naast de grote objecten zijn er ook vliegers met afbeeldingen die als het ware geschilderd zouden kunnen zijn, hoewel dit niet het geval is. Deze vliegers zijn geappliqueerd, wat inhoudt dat ze opgebouwd zijn uit vele verschillende stukjes stof. Echte kunstwerken.

Lichtroute
Zaterdag is er een speciaal avondprogramma. Tegen het schemerdonker zullen er verlichte vliegers aan de hemel staan, maar nieuw is de 'lichtroute'. Vliegeraars werden reeds gevraagd om hun vliegers tentoon te stellen langs het veld en deze te verlichten. Op deze manier kunnen liefhebbers nog meer verschillende vliegers van dichtbij bekijken. Maar naast de vele vliegers die er te zien zijn wordt er ook gezorgd voor animatie waaronder springkussens, een speurtocht en een workshop vlieger maken.

Schmink- en ballonnenspecialist
Maar tevens zal Tessa Kokhuis, een schminkspecialist pur sang, aanwezig zijn. Al jaren schminkt ze kindergezichtjes op haar eigen bijzondere manier. Bovendien is ballonnenclown Peter er. Hij zal iedereen versteld laten staan van de ware kunstwerkjes die hij met een beetje latex en lucht weet te creëren. Zijn jarenlange ervaring met verschillende ballonfiguren komt daarbij zeer van pas, want er is nagenoeg geen ballonfiguur die Peter niet weet te realiseren voor de kinderen.

Vrij toegankelijk evenement
Primeur voor Twentse Vliegervrienden Rabobank Noord West Twente waardeert het zeer dat dit kindvriendelijke en vrij toegankelijke evenement in deze regio wordt gehouden en heeft daarom besloten dit initiatief te steunen. De organisatie waardeert dit ten zeerste en kan mede door deze bijdrage ook zelf met een primeur komen.

Het Twentse Ros
Burgemeester van de gemeente Tubbergen, Wilmien Haverkamp en Robin Geerdink van Rabobank Noord West Twente openen op zaterdag 30 juni om 11.00 uur het vliegerfeest door het oplaten van het Twentse Ros die, met een omvang van acht meter, steigerend het luchtruim boven Twente zal gaan verkennen. Kortom; op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli is er veel te beleven bij Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg in Geesteren. Zelfs bij weinig wind kan er genoten worden van het indrukwekkend aantal vliegers en objecten die dan staan opgesteld op het terrein. Tussentijds is er de mogelijkheid om op het terras te genieten van een hapje en een drankje. De organisatie nodigt eenieder van harte uit om dit evenement te bezoeken. Meer informatie is te lezen op www.vliegerfeesttwente.nl. Entree en parkeren zijn gratis.

Sport & Vrijetijd

Cheque Sportraad voor tillift zwembad De Vlaskoel

TUBBERGEN - Frans Lansink (vrijwilliger-coördinator De Klup), Marieke Jogems en haar collega Irene Bies (medewerkers De Vlaskoel) kregen maandagavond 3 september een cheque van € 1000,- overhandigd...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Gouden Molenruiters vieren droomjubileum

LANGEVEEN – Paardrijvereniging de Molenruiters bestaat dit jaar vijftig jaar. Een jubileum dat afgelopen weekend gevierd werd op het terrein ‘de Veldboer’ in Langeveen. Het gratis toegankelijke...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Genieten en afzien in de Grenslandmarathon

TUBBERGEN - Ruim 750 mountainbikeliefhebbers van jong tot oud togen afgelopen zondag naar Tubbergen waar voor de dertiende keer de Grenslandmarathon werd verreden, onder mooie weersomstandigheden. De...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Kadoeng laat ‘Join Volleybal Tour’ neerstrijken in Reutum

REUTUM - Omdat Volleybalvereniging Kadoeng dit jaar veertig jaar bestaat wordt voor de leerlingen van de Reutumse Mariaschool, van groep een tot en met acht, waaronder ook groep acht van schooljaar...
Lees verder