Sportraad overhandigt cheque aan Dorpsraad Albergen

Sport & Vrijetijd

ALBERGEN - De Sportraad Tubbergen houdt jaarlijks de collecte voor het Fonds Gehandicaptensport, wat betekent dat de sporters op pad gaan voor mensen met een beperking. Ieder jaar is een andere sport aan de beurt. In 2017 waren dat de tennissers. Zij haalden bijna € 4.000,- op, waarvan een kwart besteed mocht worden in de gemeente zelf. Dit jaar is de aanvraag van de Dorpsraad Albergen goedgekeurd. Zij ontvangen een bijdrage voor de toegankelijkheid van het speelveld tegenover de woon- en logeerlocatie van JP van den Bent aan de Ringoven.

In eerste instantie zou het een standaard speelveld worden, maar de dorpsraad is samen met een buurtbewoonster en JP van de Bent in gesprek gegaan om er zodoende zorg voor te dragen dat dit veld voor zowel valide als invalide mensen toegankelijk wordt. Door de aangegane samenwerking worden er toestellen geplaatst die voor alle groepen bereikbaar en prikkelend zijn.

Goede toegankelijkheid
Om het speelveld van een goede toegankelijkheid te voorzien moet er meer bestraat worden dan bij reguliere speelvelden. Hierbij zijn de toestellen voornamelijk in een grasveld geplaatst. Door de verharding kunnen ook rolstoelbehoeftige kinderen en bewoners toegang krijgen tot de toestellen. Daarnaast is het van belang om met een tillift de bewoners die niet mobiel zijn en te zwaar om te dragen in het speeltoestel ‘vogelnest’ te leggen. De Dorpsraad Albergen ontving de cheque met een waarde van € 930,- uit handen van Loes Ritzen, de voorzitter van de Sportraad, en de vertegenwoordiger van de voetbal in die raad, Gerard Oude Lansink.

Nu de klootschietverenigingen
Dit jaar gaan de klootschietersverenigingen op pad in de gemeente Tubbergen voor het Fonds Gehandicaptensport. Dat doen zij in de week van 1 tot en met 7 april. Aanvragen voor een bijdrage met betrekking tot gehandicaptensport kunnen ingediend worden bij leden van de Sportraad Tubbergen. Zij hopen dat ook dit jaar de bewoners van de gemeente Tubbergen gul zullen geven aan de collectanten.

Sport & Vrijetijd

Nieuwe jeugdopleidingsplan TVC’28 ziet levenslicht

Afgelopen woensdag vond in de kantine van voetbalvereniging TVC’28 de presentatie plaats van het nieuwe jeugdopleidingsplan van de Tubbergse voetbalvereniging voor de periode 2018-2022.
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Kampioenen en sporters voor het Sportgala gezocht!

Tubbergen - Na jarenlange afwezigheid keerde het Sportgala Tubbergen vorig jaar terug. Het was een prachtige avond met bijzondere sportprestaties en trotse winnaars. Daarom wordt het Sportgala dit...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Arnold Bruggink sluit een functie bij FC Twente niet uit

Arnold Bruggink, gastspreker op de jaarlijkse Crowdavond van STEVO sluit een functie bij eredivisieclub FC Twente niet bij voorbaat uit. “Er ligt er een uitnodiging van trainer Gert-Jan Verbeek om...
Lees verder