Slipjacht Vasse-Mander-Hezingen biedt een prachtig schouwspel

Sport & Vrijetijd

VASSE - Het deed denken aan vervlogen tijden. Heren en dames in officieel jachttenue te paard geflankeerd door de Equipage en tientallen foxhounds. Een beeld dat de meesten alleen kennen uit prentenboeken, maar met de Slipjacht Vasse - Mander - Hezingen van afgelopen woensdag betrof het bewegend beeld. Een tafereel dat eenieder met eigen ogen kon waarnemen. Een ware happening.

Nadat Burgermeester Haverkamp de leden van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging op de binnenplaats van Watermolen Bels welkom had geheten en het deelnemersveld een goede en behouden jacht had toegewenst vertrok de stoet om te verdwijnen in het landschap.

Traditionele sport
De slipjacht is een traditionele sport waarbij de honden (meute) de geur volgen van een vooraf getrokken slip (lappen met vossengeur) om zodoende de jagers naar de ‘prooi’ te leiden. Meer dan 34 ruiters en amazones volgden de viervoeters en trotseerden de vele natuurlijke hindernissen zoals sloten, boomstammen en wallen. Zelfs de grens vormde geen onoverbrugbaar obstakel. Een deel van de tweede run (traject) ging over Duits grondgebied, zodat met recht gesproken kan worden van een grensoverschrijdend evenement.

Pens en een bubbelend glaasje
Eenmaal aangekomen bij Watermolen Bels, waar de laatste kill (oorspronkelijk het moment waarop de honden de vos doden) plaatsvond, werden de trouwe viervoeters getrakteerd op pens en de jagers op een goed bubbelend glaasje. De organisatie kijkt terug op een goedgeslaagde jacht en dankt eenieder die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan de realisatie hiervan. De foto’s zijn gemaakt door Clemens Brughuis.

Sport & Vrijetijd

Nieuwe jeugdopleidingsplan TVC’28 ziet levenslicht

Afgelopen woensdag vond in de kantine van voetbalvereniging TVC’28 de presentatie plaats van het nieuwe jeugdopleidingsplan van de Tubbergse voetbalvereniging voor de periode 2018-2022.
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Kampioenen en sporters voor het Sportgala gezocht!

Tubbergen - Na jarenlange afwezigheid keerde het Sportgala Tubbergen vorig jaar terug. Het was een prachtige avond met bijzondere sportprestaties en trotse winnaars. Daarom wordt het Sportgala dit...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Arnold Bruggink sluit een functie bij FC Twente niet uit

Arnold Bruggink, gastspreker op de jaarlijkse Crowdavond van STEVO sluit een functie bij eredivisieclub FC Twente niet bij voorbaat uit. “Er ligt er een uitnodiging van trainer Gert-Jan Verbeek om...
Lees verder