Mark Haverkort nieuwe jeugdvoorzitter STEVO

Sport & Vrijetijd

GEESTEREN - Mark Haverkort is de nieuwe jeugdvoorzitter van STEVO. Afgelopen zaterdagmiddag op de jaarvergadering van de jeugdafdeling, op het sportcomplex van de Peuverweide, droeg Erik Kottink, tot dan voorzitter, het stokje over aan de nieuwe preses. “Na zes jaar neem ik voldaan afscheid en in de persoon van Mark Haverkort heeft het bestuur een waardige opvolger weten te vinden”, aldus Erik Kottink. Hij zei verder, dat hij samen met de overige jeugdbestuursleden, de technische commissie en meer dan honderd vrijwilligers fantastische jaren heeft beleefd, met als hoogtepunt de promotie van JO19-1 naar de vierde divisie.

Erik Kottink voelt zich zeer vereerd dat hij het voorzitterschap bij de jeugd heeft mogen doen. Mark Haverkort op zijn beurt is blij met zijn nieuwe functie bij STEVO. Onlangs nog gestopt met activiteiten bij de club, maar daarna door algemeen voorzitter Eddy Droste benaderd met de vraag om jeugdvoorzitter te worden. Mark voelde zich gevleid en zei graag ‘ja’. “Ik ga de uitdaging met plezier aan bij de mooiste club uit Geesteren!”, aldus de nieuwe jeugdvoorzitter, die Erik Kottink bedankte voor de afgelopen jaren. “Vele uren en met veel enthousiasme heb je doorgebracht bij STEVO. Een compliment waard!” De aanwezigen, en dat waren er veel deze middag, namen afscheid van de aftredende voorzitter met een welgemeend en luid applaus. Niet nadat hij eerst nog de jaarvergadering leidde, waar ook de sportlui in het afgelopen seizoen werden gehuldigd, te weten: Nikki Tijhof van meisjes STEVO MO13-1, Jard Slag van STEVO JO13-1, Yvar Steggink van STEVO JO17-1 en sportploeg STEVO JO19-1 en STEVO JO13-1.

Welkom
Uniek, zei Erik Kottink in zijn welkomstwoord, dat de vergadering buiten plaatsvond. Het weer was ook te mooi om binnen te zitten voor de naar schatting tweehonderd aanwezigen. Het late tijdstip van de jaarvergadering, normaal begin juni, had alles te maken met de lange competitie dit jaar. Felicitaties waren er van Erik voor alle kampioenen en bekerfinalisten van het afgelopen seizoen. Een minuut stilte werd gevraagd, traditioneel, voor Milo Ikink en Martijn Leus. Ook dit jaar is een bloemetje op het graf gelegd van deze veel te vroeg overleden jeugdleden van STEVO.

Mededelingen
Mededelingen van de kant van Erik Kottink waren, dat nog niet alle kleding is ingeleverd en werden de jeugdleden er met nadruk op gewezen om nooit de mobiel in de kleedkamers te gebruiken. Het jeugdbestuur zal hier heel streng op toezien. De tijdstippen van trainingen in het nieuwe seizoen zijn nog niet bekend. Dit zal de komende weken op de site vermeld worden, evenals de nieuwe infogids. Woensdagavond 12 september is de aftrapbijeenkomst voor het kader.

Sponsor
Heuglijk feit was de bekendmaking van een nieuwe hoofdsponsor bij de STEVO-jeugdafdeling. Fyon Fysiotherapie uit Geesteren is de opvolger van Cafe Zaal Steggink. STEVO zal tevens gebruik maken van de faciliteiten van Fyon, waar het jeugdbestuur zich heel blij mee toonde.

Jaarverslag secretaris
Secretaris Mirjam Harmelink las als gewoonlijk een keurig jaarverslag voor, waarin ze zei dat de resultaten bij de jeugd zeer uiteenlopend waren geweest, maar er toch vele kampioen waren te feliciteren: STEVO JO19-1, STEVO JO17-1, STEVO JO13-1 en STEVO JO11-1. STEVO JO10-2 en STEVO JO08-1 wisten zowel in het najaar als in het voorjaar kampioen te worden. De vele activiteiten, een brunch voor het kader, team van de week, Sinterklaasfeest, midwinterzaal voetbaltoernooi, het schoolvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes en het 22e Henk Droste F-toernooi werden nadrukkelijk benoemd. De Technische commissie werd geprezen voor haar werk binnen de vereniging. Robert Paus, Robert Masselink, Harry Ekkel, Stef Harmelink, Chiel Oude Hergelink, Arjan Linneman, Hein Wesselink en Miranda Geerdink bij de meisjes steken vele uren vrije tijd in de vereniging. “De resultaten zijn duidelijk zichtbaar, waardoor STEVO met vele jeugdteams op een hoog niveau acteert”, aldus Mirjam Harmelink. De mediakanalen bij STEVO: de website, Facebook en Twitter worden druk bezocht en zijn niet meer weg te denken binnen de vereniging STEVO. Alle actuele zaken en leuke feitjes worden hierop vermeld. Inmiddels heeft het Twitteraccount bijna drieduizend volgers, een teken dat de club er toe doet binnen Geesteren en de regio. Mirjam Harmelink zei tenslotte dat de jeugdopleiding bij STEVO stevig in haar schoenen staat. “Er ligt een duidelijk beleid en we hebben gelukkig nog steeds voldoende vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan het plezier en de ontwikkeling van de jeugd.” Iedereen werd door haar bedankt voor zijn inzet. “Dit geeft het jeugdbestuur veel vertrouwen voor de toekomst.”

Afscheid
Van twee jeugdtrainers werd afscheid genomen op de jaarvergadering, maar ze blijven wel in andere functies behouden voor STEVO. Robert Paus en Alfons Kruiper werden terecht overstelpt met complimenten door Erik Kottink. Robert Paus maakte in meer dan tien jaar vele teams kampioen en ook Alfons Kruiper schreef historie door STEVO JO19-1 naar de vierde divisie te loodsen.

Huldiging
Hierna werden de sportmensen bij STEVO in het afgelopen jaar gehuldigd. Nikki Tijhof bij de meisjes MO13-1. Erik Kottink zei dat Nikki uit een echte sportfamilie komt. Ze ging van handbal naar voetbal en opa Johan Minkjan was een belangrijke steun voor haar. Door de inzet bij haar team werd de titel zeer verdiend genoemd. Die titel kwam ook Jard Slag, sportman bij de pupillen verdiend toe. Jard mocht dan wel niet uit een sportfamilie komen, de inzet die hij het afgelopen jaar bij JO13-1 had getoond werd terecht beloond. Jard werd bovendien als voorbeeld voor heel zijn team genoemd. Dat was ook Ivar Steggink van STEVO JO17-1 als sportman bij de junioren. De boomlange speler, rustig als altijd, was niet op de hoogte van zijn uitverkiezing, maar toonde zich wel heel blij toen hij naar voren werd geroepen en de beker in ontvangst mocht nemen voor zijn prestatie. Sportploeg werd STEVO JO13-1 en STEVO JO19-1. Beide teams leverden prachtige prestaties in het afgelopen seizoen en werden kampioen op een hoog niveau, waarbij STEVO JO19-1 historie schreef, door te promoveren naar de 4e divisie.

Een ijsje
De laatste mededeling van de scheidende jeugdvoorzitter Erik Kottink was, dat alle aanwezige jeugdleden een ijsje mochten afhalen in de kantine wat niet tegen dovemansoren was gericht. De teamindeling voor komend seizoen wordt binnenkort op de STEVO-website vermeld. Op de foto de scheidende voorzitter Erik Kottink rechts en de nieuwe voorzitter Mark Haverkort links. Verder alle uitverkoren sportmensen bij STEVO.

Sport & Vrijetijd

Cheque Sportraad voor tillift zwembad De Vlaskoel

TUBBERGEN - Frans Lansink (vrijwilliger-coördinator De Klup), Marieke Jogems en haar collega Irene Bies (medewerkers De Vlaskoel) kregen maandagavond 3 september een cheque van € 1000,- overhandigd...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Gouden Molenruiters vieren droomjubileum

LANGEVEEN – Paardrijvereniging de Molenruiters bestaat dit jaar vijftig jaar. Een jubileum dat afgelopen weekend gevierd werd op het terrein ‘de Veldboer’ in Langeveen. Het gratis toegankelijke...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Genieten en afzien in de Grenslandmarathon

TUBBERGEN - Ruim 750 mountainbikeliefhebbers van jong tot oud togen afgelopen zondag naar Tubbergen waar voor de dertiende keer de Grenslandmarathon werd verreden, onder mooie weersomstandigheden. De...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Kadoeng laat ‘Join Volleybal Tour’ neerstrijken in Reutum

REUTUM - Omdat Volleybalvereniging Kadoeng dit jaar veertig jaar bestaat wordt voor de leerlingen van de Reutumse Mariaschool, van groep een tot en met acht, waaronder ook groep acht van schooljaar...
Lees verder