Jaarvergadering KV Mander in teken van afscheid voorzitter Marcel Brager

Sport & Vrijetijd

MANDER - De jaarvergadering van KV Mander stond in het teken van het afscheid van Marcel Brager, beter bekend als de ‘man van Mander’. Een sociaal bevlogen man met oog voor een ander. In 2001 werd hij, samen met zijn beide zonen, lid van deze klootschietvereniging. Al snel vonden ook dochter Britt en zijn vrouw de weg naar het klootschieten. Het gezin Brager is dan ook goed vertegenwoordigd.

In de beginjaren was Marcel Brager, samen met Jan Rolefes, Hennie Steggink, Bennie Paus en Gerard Nijhuis, druk met het besturen van de jeugdafdeling. Grootste pluspunt van Marcel was destijds dat niet talent belangrijk was, maar ook het plezier in de sport. Dit plezier bracht hij ook binnen het jeugdbestuur over. Zijn organisatietalent en drive werden snel ontdekt. In 2008 werd hij unaniem gekozen tot voorzitter van KV Mander. Er ging zo een frisse wind door de vereniging waaien. Marcel weet mensen te binden en de leden laat hij onderling het beste uit zichzelf halen, altijd met de intentie van respect voor elkaar. Mede door zijn toewijding was afgelopen jaar het NK Klootschieten in Mander. Een uiterst succesvol evenement mede door zijn power. Alle trouwe leden zijn tijdens het NK-feest persoonlijk door Marcel gehuldigd. Een zeer emotioneel gebeuren voor zowel deze leden als voor de voorzitter. Onder zijn leiding is er eveneens een digitaal archief aangelegd. Een sportief hoogtepunt is het straatkampioenschap met zijn beide zonen. Ook de persoonlijke overwinning van de Ria’s Eetcafé Bokaal was ooit een droom.

Opvolger
Na tien jaar voorzitterschap heeft Marcel Brager de hamer nu doorgegeven aan Paul Bels. De naam Bels spreekt tot de verbeelding. Een bekende naam binnen KV Mander en ver daar buiten. Paul is een actieve en sportieve klootschieter die zijn hart in Mander heeft liggen. Toeval is het niet dat zijn zus Annemarie al jaren naar Mander rijdt om hier te schieten. En wat te denken van zijn broer Martin (Watermolen Bels) die de hoofdsponsor is. Vol vertrouwen gaan de leden de toekomst in. Maar eerst werd er nog luidkeels gezongen voor Marcel en gastvrouw Ria Waaijer. Na elke wedstrijd staan de schalen hapjes klaar voor de klootschieters. Over gastvrijheid gesproken.

Huldiging Els Schroder
Verder is Els Schroder gehuldigd en onderscheiden voor haar trouwe lidmaatschap en het vele werk dat ze binnen de vereniging en de afdeling verricht. Vervolgens meldde Rene Blankenvoort namens de jeugdafdeling dat zich opnieuw drie nieuwe jeugdleden hebben aangemeld. Penningmeester Gerard Hollink kon rekenen op een groot applaus voor de cijfers; een contributieverhoging is niet nodig. Ook kwam ter sprake dat de heren van KV Mander komend seizoen mee strijden om de KTO Veldcup. Met een team van acht schutters gaan zij de landelijke ploegen proberen te verslaan, een nieuwe uitdaging is geboren. Tenslotte kon Marcel Brager terugkijkend op zijn voorzitterschap concluderen dat de vereniging uiterst belangrijk is binnen de gemeenschap Mander. Hij is trots dat hij zoveel jaren leiding heeft mogen geven. Hij sloot af met de volgende woorden: “Als jullie mij nodig hebben dan ben ik er”. Op de foto ziet u links Marcel Brager en rechts Paul Bels.

Sport & Vrijetijd

Nieuwe jeugdopleidingsplan TVC’28 ziet levenslicht

Afgelopen woensdag vond in de kantine van voetbalvereniging TVC’28 de presentatie plaats van het nieuwe jeugdopleidingsplan van de Tubbergse voetbalvereniging voor de periode 2018-2022.
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Kampioenen en sporters voor het Sportgala gezocht!

Tubbergen - Na jarenlange afwezigheid keerde het Sportgala Tubbergen vorig jaar terug. Het was een prachtige avond met bijzondere sportprestaties en trotse winnaars. Daarom wordt het Sportgala dit...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Arnold Bruggink sluit een functie bij FC Twente niet uit

Arnold Bruggink, gastspreker op de jaarlijkse Crowdavond van STEVO sluit een functie bij eredivisieclub FC Twente niet bij voorbaat uit. “Er ligt er een uitnodiging van trainer Gert-Jan Verbeek om...
Lees verder