Deelname Rudi en Dianne Loohuis aan Tour for Life zet hele beweging in gang

Sport & Vrijetijd

HARBRINKHOEK - Jaarlijks zijn ze op zoek naar een mooie wieleruitdaging en daarnaast kijken ze ook hoe iets kan worden teruggegeven aan de maatschappij. Die beide uitgangspunten bracht Rudi en Dianne Loohuis op het spoor van Tour for Life: een echt serieuze uitdaging, ook voor de getrainde fietsers en gecombineerd met een prachtig doel. Dit jaar van 26 augustus tot en met 2 september is de tiende editie en het echtpaar uit Harbrinkhoek is er bij. Zij doen dat als Team Bio Enterprise, het bedrijf waarvan Rudi eigenaar is. Tour for Life behelst maar liefst 1300 kilometer fietsen in acht dagen, waarbij ook imposante bergen moeten worden bedwongen. Hiermee wordt geld opgehaald voor de Daniel den Hoed Stichting. Deze stichting maakt zich sterk voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek en de aanschaf van geavanceerde apparatuur.

“Team Bio Enterprise bestaat uit het totale team aan medewerkers van Bio Enterprise: een club van 25 enthousiaste mensen die zich inzetten voor Tour for Life. Fondsenwerving te besteden voor succesvol kankeronderzoek is prioriteit nummer één. Maar natuurlijk moet er ook worden gefietst. In goed overleg, ook gezien onze passie voor sport is besloten dat wij de fietsuitdaging voor onze rekening nemen. Het mooie is dat we ons als bedrijf inzetten, iedereen levert een actieve bijdrage”, legt Rudi uit. Bio Enterprise is een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in specifieke voedingssupplementen, diergeneesmiddelen, hygiëneproducten en veehouderijbenodigdheden voor de professionele veehouderij. Het bedrijf heeft kantoor en magazijnen in Vroomshoop.

Geen vakantietrip!
Tour for Life is geen vakantietrip! De combinatie van de vele kilometers (ruim 1300 kilometer) met elke dag gemiddeld 2 kilometer omhoog, samen ruim 17.000 zogenaamde hoogtemeters die in acht dagen moeten worden afgelegd maakt het een pittige uitdaging. Een dergelijke etappekoers deed het echtpaar Loohuis niet eerder: geen acht dagen achtereen fietsen, laat staan ruim 150 kilometer per dag. Dianne: “Etappe twee is de Koninginnerit. Een dag met 3400 hoogtemeters en 130 kilometer voor de wielen. Daar zie ik wel tegenaan.” Rudi vult aan: “De laatste etappe zal ongetwijfeld erg emotioneel worden. Zeker om de voldoening dat we de finish hebben bereikt maar ook omdat we dan een heel mooi traject dat tijdens de kerstborrel van Bio Enterprise is gestart gaan afronden.”

Voorbereiding
De voorbereiding is reeds in januari begonnen. Plannen maken als team voor fondsenwerving en vele extra trainingsritten en ook weekenden met een ‘dubbel programma’ van telkens meer dan 100 kilometer. Het normale programma is voor Dianne schaatsen en fietsen. Ze is lid van een schaatstrainingsgroep en schaatst twee keer per week in Enschede. In het voorjaar is het mountainbiken en in het voorjaar/zomer op de racefiets. Rudi neemt elk seizoen deel aan wegklassiekers in Nederland en België of hij pakt en ‘cyclo sportive’ in Italië of Frankrijk mee. Ook gaan de racefietsen ieder jaar mee op zomervakantie. “Fietsen is een prachtige uitlaatklep om je hoofd lekker leeg te maken en tegelijk inspiratie op te doen”, legt Rudi uit.

Sponsorwerving
De sponsorwerving verloopt goed: van marktverkoop tot aan verkoop van gratis beschikbaar gestelde cosmeticapakketjes en de verkoop van reclameplekken op de wielershirts en volgauto; alles bij elkaar is er al een heel mooi bedrag ontstaan. Ook de verkoop van de wielershirts zelf gaat hopelijk nog een mooi bedrag opleveren. Dianne: “Daarnaast komen er steeds meer giften van mensen die ons kennen en met hun gift ondersteunen. Elke gift geeft ons een stimulans: we weten zo dat we er niet alleen voor staan. Er komt een hele beweging op gang! Het streefbedrag is minimaal € 10.000,-. Inclusief toezeggingen die nog niet op de website van Tour for Life zichtbaar zijn, zijn we al ruim over de helft.”

Daniel den Hoed Stichting
De opbrengst gaat naar de Daniel den Hoed Stichting. Zij voeren de strijd tegen kanker door de financiering van succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door Erasmus MC Kanker Instituut. Het onderzoek is gericht op personalized medicine, een hoopgevende methodiek waarbij de nadruk ligt op een persoonsgerichte, effectieve behandeling. Het sponsorgeld van Tour for Life gaat naar de financiering van dit wetenschappelijke onderzoek en de aanschaf van geavanceerde apparatuur.

Doneren
Doneren kan direct door naar de website van Tour for Life te gaan. Op het tabblad doneren wijst zich alles vanzelf. Ook kunt u een persoonlijke boodschap achterlaten. Op het tabblad ‘deelnemers’ is Team Bio Enterprise te vinden en staat het bedrag dat inmiddels op de teller staat. Tour for Life is een erkend goede doelen stichting. Via Facebook houdt Team Bio Enterprise haar sponsoren en het thuisfront op de hoogte tijdens het laatste deel van de voorbereiding en de tocht zelf.

Sport & Vrijetijd

Cheque Sportraad voor tillift zwembad De Vlaskoel

TUBBERGEN - Frans Lansink (vrijwilliger-coördinator De Klup), Marieke Jogems en haar collega Irene Bies (medewerkers De Vlaskoel) kregen maandagavond 3 september een cheque van € 1000,- overhandigd...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Gouden Molenruiters vieren droomjubileum

LANGEVEEN – Paardrijvereniging de Molenruiters bestaat dit jaar vijftig jaar. Een jubileum dat afgelopen weekend gevierd werd op het terrein ‘de Veldboer’ in Langeveen. Het gratis toegankelijke...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Genieten en afzien in de Grenslandmarathon

TUBBERGEN - Ruim 750 mountainbikeliefhebbers van jong tot oud togen afgelopen zondag naar Tubbergen waar voor de dertiende keer de Grenslandmarathon werd verreden, onder mooie weersomstandigheden. De...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Kadoeng laat ‘Join Volleybal Tour’ neerstrijken in Reutum

REUTUM - Omdat Volleybalvereniging Kadoeng dit jaar veertig jaar bestaat wordt voor de leerlingen van de Reutumse Mariaschool, van groep een tot en met acht, waaronder ook groep acht van schooljaar...
Lees verder