Arnold Bruggink gastspreker op jaarlijkse Crowdavond STEVO

Sport & Vrijetijd

GEESTEREN - Voormalig Geesterenaar, STEVO-jeugdlid en nu Fox Sports-analyticus Arnold Bruggink komt op vrijdag 26 januari naar de Peuverweide als gastspreker tijdens de jaarlijkse Crowdavond. Arnold Bruggink was als voetballer een middenvelder die in zijn beginjaren als prof te boek stond als een groot talent. De aanvallend ingestelde speler begon zijn profloopbaan bij FC Twente, waar hij na enkele goede seizoenen de overstap maakte naar PSV.

Bruggink werd op jonge leeftijd door FC Twente overgenomen van STEVO. In 1994 debuteerde hij in het eerste elftal. Toenmalig trainer Rob Baan liet de jongeling al op zestienjarige leeftijd aan het grote werk ruiken. De maanden na zijn debuut mocht hij vaker opdraven, waardoor hij in zijn eerste profseizoen tot negen duels kwam en daarin viermaal scoorde. Het daaropvolgende seizoen veroverde Bruggink een basisplaats, waarna hij in 1997 transfervrij werd overgenomen door PSV.

Aanvallende middenvelder
In Eindhoven pakte hij bij aanvang van het seizoen direct zijn eerste prijs door de Johan Cruijff schaal te winnen. In een team met onder meer Luc Nilis, Wim Jonk, Jaap Stam en Vampeta was de twintigjarige Arnold Bruggink niet altijd zeker van een basisplaats, maar kwam hij wel tot 25 wedstrijden en negen doelpunten. In het derde jaar als PSV’er leek Arnold Bruggink definitief door te breken. De vaak ook als aanvaller acterende middenvelder scoorde negentien maal voor de Eindhovenaren en leidde zodoende zijn ploeg naar de landstitel en werd zelf uitgeroepen tot Talent van het Jaar 1999/2000. Ook debuteerde hij in dit jaar voor Oranje. In het WK-kwalificatieduel met Ierland mocht hij invallen, in het oefenduel tegen Spanje, enkele maanden later, stond hij in de basis.

Goede seizoenen
Ondanks het superseizoen dat Arnold Bruggink kende, bleef een transfer uit. De gedroomde transfer naar een Europese topclub kwam er niet. Hij vertrok in 2003 naar de Spaanse club Real Mallorca. Na één seizoen vertrok hij weer uit Spanje, om voor SC Heerenveen te tekenen. In Friesland groeide Bruggink uit tot een basisspeler. In twee seizoenen kwam hij tot zeven doelpunten. Hierna vertrok hij naar Duitsland, waar hij bij Hannover’96 nog enkele goede seizoenen kende.

KNVB-beker
In 2010 keerde Arnold Bruggink bij FC Twente terug om na één jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Hoewel hij in zijn slotjaar niet veel speelde, sloot hij wel af met het winnen van de KNVB-beker. Na zijn carrière werd Bruggink analist voor Fox Sports. Vrijdagavond 26 januari is er volop gelegenheid om met hem te praten over het hedendaagse voetbal en zal zijn loopbaan ongetwijfeld de revue passeren. De avond begint om 20.00 uur in de STEVO-kantine. De avond is gratis toegankelijk voor alle Crowd- en STEVO-leden.

Sport & Vrijetijd

Nieuwe jeugdopleidingsplan TVC’28 ziet levenslicht

Afgelopen woensdag vond in de kantine van voetbalvereniging TVC’28 de presentatie plaats van het nieuwe jeugdopleidingsplan van de Tubbergse voetbalvereniging voor de periode 2018-2022.
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Kampioenen en sporters voor het Sportgala gezocht!

Tubbergen - Na jarenlange afwezigheid keerde het Sportgala Tubbergen vorig jaar terug. Het was een prachtige avond met bijzondere sportprestaties en trotse winnaars. Daarom wordt het Sportgala dit...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Arnold Bruggink sluit een functie bij FC Twente niet uit

Arnold Bruggink, gastspreker op de jaarlijkse Crowdavond van STEVO sluit een functie bij eredivisieclub FC Twente niet bij voorbaat uit. “Er ligt er een uitnodiging van trainer Gert-Jan Verbeek om...
Lees verder