Zomers weer lokt weer duizenden naar Herfsttintentocht

Natuur & Milieu

VASSE - De weersvoorspellingen waren de hele week al goed voor het weekend. Wanneer er dan ‘s morgens een kraakheldere hemel is, geen wind en een opkomende zon is dit het laatste zetje voor velen uit Twente, Salland, Drenthe en de grensstreek om af te reizen naar Vasse en deel te nemen aan de 35e editie van de Herfsttintentocht. De organisatie schat het aantal deelnemers op ongeveer 3.500. Het door de Ondernemersvereniging Vasse-Manderveen e.o. georganiseerde evenement is voor vele deelnemers een jaarlijks vaste activiteit op de kalender.

Een stoet van auto’s trok afgelopen zondagmorgen richting Vasse met deelnemers voor de wandel-, fiets- en autoroute. De organisatie was het ook dit jaar gelukt om mooie routes uit te zetten in en rondom de omgeving van Vasse. De deelnemers hadden de keuze uit drie wandelroutes (6, 12 en 21 km), twee fietsroutes (32 en 52 km) en één autoroute (80 km). Door de variëteit was er voor elk wat wils. Het effect van het gebruik van e-bikes was duidelijk zichtbaar. Vooral de lange fietsroute was zeer in trek en werd door honderden enthousiaste fietsers gekozen. Er was tevens een sterke toename van deelnemers uit de grensstreek Uelsen en Nordhorn. Met medewerking van Libertas-Advies wist de organisatie dit jaar ingang te krijgen op de Duitse markt. Ook in Duitsland is de trend waarneembaar, dat er het fietsen steeds meer aan populariteit wint.

Een trendbreuk?
In elke route was een pauzepunt ingelast. Hierdoor kon iedereen gebruik maken van een natuurlijk rustmoment. Voor de inwendige mens konden de deelnemers zich tegoed doen aan de vele en verschillende lopende buffetten bij de deelnemende horecaondernemers, waarbij de traditionele stamppot zuurkool de boventoon voerde. Voor het eerst was door de Ondernemersvereniging Vasse-Manderveen ook gekozen voor een pauzepunt buiten Vasse/Manderveen. Deze eer kwam toe aan restaurant Kampkuiper in Harbrinkhoek. Het bestuur van de Ondernemersvereniging realiseert zich, dat Vasse een prominente plaats heeft binnen de gemeente Tubbergen, wanneer het de toeristische sector betreft. Het heeft niet alleen voor haar dorp maar voor geheel gemeente Tubbergen een voortrekkersrol. Door een pauzepunt in te lassen buiten Vasse/Manderveen wil het bestuur ook andere ondernemers binnen de gemeente laten meeprofiteren aan de groei van toerisme.

Tevreden
De organisatie kijkt met tevredenheid terug op deze dag. Ook de samenwerking met de politie Tubbergen in verband met gedeeltelijke afsluiting van de autoroute stemt tot meer dan tevredenheid. De commissie gaat met de opgedane ervaringen de uitdaging aan om de editie 2019 (zondag 15 oktober) kwalitatief nog verder te verbeteren.

Natuur & Milieu

Boswachterswandelingen in Springendal en Dal van de Mosbeek

MANDER-HEZINGEN - In het natuurgebied Springendal en Dal van de Mosbeek wordt hard gewerkt aan natuurherstel. Landschap Overijssel en Staatsbosbeheer maken de natuur hier weerbaarder tegen de...
Lees verder