Archief - Zakelijk

Zakelijk
Brudas Groente & Fruit verhuist naar groter onderkomen

Albergen – Brudas Groente & Fruit is zijn ‘jasje’ ontgroeid en verhuist naar een groter onderkomen. Op donderdag 13 september openen voor het eerst de deuren van de nieuwe winkel aan de Hoofstraat 47 in Albergen. Voorafgaand aan de opening is Brudas op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 september gesloten in verband met de verhuizing. Het grotere pand is nodig omdat het bereiden van de buffetten voor de cateringservice de afgelopen jaren steeds meer ruimte in beslag nam.

Cateringservice
“In de nieuwe winkel zal er voor de klanten weinig veranderen. Alleen het assortiment van de verse kant-en-klaarmaaltijden wordt uitgebreid. Verder is er meer ruimte voor de cateringservice, waar we momenteel heel druk mee zijn”, aldus de eigenaren Erik en Anita Dashorst. “Het is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen met de buffetten. Een paar jaar geleden is het allemaal begonnen tijdens carnaval. Een kameraad van mij was Prins en vroeg ons of we voor de Raad van Elf een stamppotbuffetje konden maken en van het een kwam het ander. We zijn toen begonnen met het verzorgen van stamppotbuffetten. Later kwamen daar andere buffetten bij en zo is dat steeds verder gegroeid”, vertelt Erik.

Voormalig pand DIO Drogist
De cateringservice liep zo goed dat de winkel aan de Hoofdstraat 27 te klein werd, dus hakten Erik en Anita begin dit jaar de knoop door. “We namen contact op met de eigenaren van het voormalige pand van de DIO Drogist en binnen enkele minuten hebben we de beslissing genomen. Eind februari zijn we begonnen met verbouwen. Hierbij krijgen we veel hulp van vrienden en familie, want er moest veel gebeuren om aan de richtlijnen te kunnen voldoen.” In het weekend voorafgaand aan de opening worden de machines verhuisd en zal de winkel worden ingericht.

Verse kant-en-klaarmaaltijden
Brudas gaat in het nieuwe pand op dezelfde voet verder en er zal voor de klanten weinig veranderen. Wel zijn Erik en Anita druk bezig met de uitbreiding van de kant-en-klaarmaaltijden. Anita: “We bieden een ruime keuze aan maaltijden die we zelf maken met eigen, verse producten. Hierbij kun je denken aan bami en nasi of aardappelen met kip en andere soorten vlees. We merken dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van deze kant-en-klaarmaaltijden en verwachten dat ook voor de toekomst. Men is vaak veel te druk om ’s avonds na het werk nog te koken en daarvoor zijn deze maaltijden ideaal.”

Zakelijk Lenferink Timmerfabriek terecht trots op eigenhandig gebouwd bedrijfspand ALBERGEN – “Kijk, met een druk op de knop kan het bureaublad hoger en lager worden gesteld. We spelen hiermee in op het nieuwe werken. Het is mogelijk om zowel staand als zittend aan dit bureau te... Lees meer »
Zakelijk AUTODÖBBER opent nieuw bedrijfspand voor publiek GEESTEREN - Precies tien jaar geleden begonnen Lars en Brenda Döbber met hun bedrijf AUTODÖBBER aan ’n Mös in Geesteren. Zowel de werkzaamheden, de specialisaties als de klantenkring namen zodanige... Lees meer »
Zakelijk CijferMeester Accountant Grooten nu in Harbrinkhoek én Hengelo HARBRINKHOEK - Mark Grooten is AA-accountant en beschikt over een jarenlange ervaring als accountant, adviseur en controller. Door de opgedane ervaring in diverse branches is hij in staat om ZZP'ers... Lees meer »
Zakelijk Tubbergse verloskundigen vinden beroep na dertig jaar nog altijd prachtig Het is deze week dertig jaar geleden dat Irma Hoekstra-Engberink en Jeannette Tiehuis-Boerrigter de Verloskundigenpraktijk Tubbergen-Almelo overnamen van mevrouw Van Os. Om precies te zijn op 1... Lees meer »
Zakelijk DentalSave: persoonlijke aandacht, service en vooral nog meer tijd voor de cliënt De voorbereidingen waren geruime tijd in volle gang maar nu is de kop eraf; in de tweede week van augustus opende Irma Godeke-Velthof haar eigen tandtechnisch laboratorium in Albergen. De Albergse is... Lees meer »
Zakelijk Meer ruimte voor cursisten na verbouwing glasatelier Perles Art Wat voor Paula Oude Hengel begon als hobby, mondde na acht jaar uit in glasatelier Perles Art. De Reutumse maakt glaskralen, glassieraden en herinneringskralen. Tevens geeft ze sinds een paar jaar... Lees meer »
Zakelijk Edwin Paus en Ronald Lenferink bundelen krachten in nieuw accountantskantoor GEESTEREN - Edwin Paus en Ronald Lenferink zijn 1 september gestart met hun eigen accountantskantoor, te weten Lenferink Paus Accountants en Adviseurs. Ze hebben alle twee een jarenlange ervaring in... Lees meer »
Zakelijk Dierenarts Lisette van Lieshout weet in twintig jaar groot netwerk op te bouwen REUTUM - Met drie agrariërs als klant startte Lisette van Lieshout twintig jaar geleden op een boerenerf aan de Reutummerweg in Reutum haar eigen dierenartspraktijk. Lees meer »
Zakelijk Dianne Kamphuis als spiritueel begeleider ‘brug tussen twee werelden’ HARBRINKHOEK – Dianne Kamphuis-Veldhuis werkt, naast haar parttime baan als KCC-medewerkster bij de overheid, als spiritueel begeleider (medium). In haar praktijkruimte aan huis in Harbrinkhoek geeft... Lees meer »
Zakelijk Cafetaria Hammies opent haar deuren in Albergen Marina Hammink opent op woensdag 1 augustus voor het eerst de deuren van Cafetaria Hammies, gelegen aan de Ootmarsumseweg in Albergen. Marina is geen onbekend gezicht in het dorp, want ze was ruim... Lees meer »
Zakelijk Ben Lentferink legt na vijftig jaar de ‘schaar’ neer “Een luisterend oor, een goed geheugen en verstand van het vak”, dat zijn volgens Ben Lentferink de belangrijkste eigenschappen van een kapper. Ruim vijftig jaar heeft Lentferink, samen met zijn... Lees meer »
Zakelijk Feestelijke opening Eye Wish Haasewinkel Tubbergen Zaterdag 21 april opende Eye Wish Haasewinkel Tubbergen na een kortstondige verbouwing haar deuren. Het interieur van de winkel is grondig onder handen genomen en heeft nu een eigentijdse uitstraling... Lees meer »
Zakelijk Veldscholten Hoveniers kan het complete plaatje bieden Martijn Veldscholten is sinds dit jaar actief onder de naam Veldscholten Hoveniers, nadat Veldscholten & Molenaar Hoveniers eind vorig jaar stopte. Hij heeft het personeel van de oude formatie... Lees meer »