Archief - Zakelijk

Zakelijk
Veldscholten Hoveniers kan het complete plaatje bieden

VASSE – Martijn Veldscholten is sinds dit jaar actief onder de naam Veldscholten Hoveniers, nadat Veldscholten & Molenaar Hoveniers eind vorig jaar stopte. Hij heeft het personeel van de oude formatie overgenomen en is van plan om op dezelfde voet verder te gaan. Martijn: “Voor de klanten zal er niets veranderen. Ik hoop ze met mijn vaste team als vanouds van dienst te kunnen zijn.” Met drie vaste hoveniers en een stratenmaker in dienst heeft Veldscholten Hoveniers veel diversiteit in huis en kan hij het complete plaatje bieden aan particulieren en bedrijven.

“Het mooiste aan mijn werk als hovenier is de variatie. Van het maandelijkse of tweeweekse onderhoud tot het ontwerp en de aanleg van een nieuwe tuin. We hebben al het nodige materiaal en de mankracht in huis om het volledige pakket te kunnen leveren”, vertelt de Vassenaar. Zo biedt Veldscholten Hoveniers de mogelijkheid het onderhoud van de tuin, zoals het grasmaaien, snoeien en het onkruid wieden geheel of gedeeltelijk op zich te nemen. Daarnaast behoort de volledige aanleg van een nieuwe tuin tot de werkzaamheden van de tuinders. Hierbij kan gedacht worden aan het aanleggen van de beplantingen, het leggen van (sier)bestratingen met waaltjes of moderne tegels, het plaatsen van vlonders, schuttingen, erfafscheidingen en pergola’s, het aanleggen en onderhouden van vijvers en het verzorgen van een verlichtingsplan. Martijn: “Geen klus is ons te groot. In drukke periodes kan ik altijd een beroep doen op verschillende zzp’ers uit de buurt en andersom help ik hen ook weer voort met bepaalde werkzaamheden.”

Ontwerpen
Het ontwerpen van een volledig nieuwe tuin doet Veldscholten Hoveniers in samenwerking met Borgerink Groendesign uit Tilligte. Aan de hand van een persoonlijk gesprek waarin de wensen van de klant en de mogelijkheden van de tuin aan bod komen, wordt een schets gemaakt. “Het ontwerpen van een tuin is net als het inrichten van een huis: het begint met een idee. Want de klant weet als geen ander wat hij of zij in grote lijnen met de tuin wil. Wij gaan vervolgens nadenken over zaken als de ligging, het onderhoud en het gebruik van de tuin”, aldus Martijn.

Groene vingers
Dat Martijn groene vingers heeft, was al vroeg duidelijk. “Toen ik nog thuis woonde, deed ik voor mijn ouders altijd de tuin. Daarnaast had ik een moestuin waarin ik van alles verbouwde. Later ging ik op de zaterdagen aan het werk in de tuinen van bekenden.” Dat Martijn naar de tuinbouwschool ging, was dan ook geen verassing. Na zijn studie werkte hij maar liefst vijftien jaar lang bij Tuincentrum Tubbergen, waarna hij in 2011 voor zichzelf begon als hovenier. Meer informatie over de diensten van Veldscholten Hoveniers is te vinden op www.veldscholtenhoveniers.nl.

Zakelijk Lenferink Timmerfabriek terecht trots op eigenhandig gebouwd bedrijfspand ALBERGEN – “Kijk, met een druk op de knop kan het bureaublad hoger en lager worden gesteld. We spelen hiermee in op het nieuwe werken. Het is mogelijk om zowel staand als zittend aan dit bureau te... Lees meer »
Zakelijk AUTODÖBBER opent nieuw bedrijfspand voor publiek GEESTEREN - Precies tien jaar geleden begonnen Lars en Brenda Döbber met hun bedrijf AUTODÖBBER aan ’n Mös in Geesteren. Zowel de werkzaamheden, de specialisaties als de klantenkring namen zodanige... Lees meer »
Zakelijk CijferMeester Accountant Grooten nu in Harbrinkhoek én Hengelo HARBRINKHOEK - Mark Grooten is AA-accountant en beschikt over een jarenlange ervaring als accountant, adviseur en controller. Door de opgedane ervaring in diverse branches is hij in staat om ZZP'ers... Lees meer »
Zakelijk Tubbergse verloskundigen vinden beroep na dertig jaar nog altijd prachtig Het is deze week dertig jaar geleden dat Irma Hoekstra-Engberink en Jeannette Tiehuis-Boerrigter de Verloskundigenpraktijk Tubbergen-Almelo overnamen van mevrouw Van Os. Om precies te zijn op 1... Lees meer »
Zakelijk DentalSave: persoonlijke aandacht, service en vooral nog meer tijd voor de cliënt De voorbereidingen waren geruime tijd in volle gang maar nu is de kop eraf; in de tweede week van augustus opende Irma Godeke-Velthof haar eigen tandtechnisch laboratorium in Albergen. De Albergse is... Lees meer »
Zakelijk Meer ruimte voor cursisten na verbouwing glasatelier Perles Art Wat voor Paula Oude Hengel begon als hobby, mondde na acht jaar uit in glasatelier Perles Art. De Reutumse maakt glaskralen, glassieraden en herinneringskralen. Tevens geeft ze sinds een paar jaar... Lees meer »
Zakelijk Edwin Paus en Ronald Lenferink bundelen krachten in nieuw accountantskantoor GEESTEREN - Edwin Paus en Ronald Lenferink zijn 1 september gestart met hun eigen accountantskantoor, te weten Lenferink Paus Accountants en Adviseurs. Ze hebben alle twee een jarenlange ervaring in... Lees meer »
Zakelijk Brudas Groente & Fruit verhuist naar groter onderkomen Albergen – Brudas Groente & Fruit is zijn ‘jasje’ ontgroeid en verhuist naar een groter onderkomen. Op donderdag 13 september openen voor het eerst de deuren van de nieuwe winkel aan de... Lees meer »
Zakelijk Dierenarts Lisette van Lieshout weet in twintig jaar groot netwerk op te bouwen REUTUM - Met drie agrariërs als klant startte Lisette van Lieshout twintig jaar geleden op een boerenerf aan de Reutummerweg in Reutum haar eigen dierenartspraktijk. Lees meer »
Zakelijk Dianne Kamphuis als spiritueel begeleider ‘brug tussen twee werelden’ HARBRINKHOEK – Dianne Kamphuis-Veldhuis werkt, naast haar parttime baan als KCC-medewerkster bij de overheid, als spiritueel begeleider (medium). In haar praktijkruimte aan huis in Harbrinkhoek geeft... Lees meer »
Zakelijk Cafetaria Hammies opent haar deuren in Albergen Marina Hammink opent op woensdag 1 augustus voor het eerst de deuren van Cafetaria Hammies, gelegen aan de Ootmarsumseweg in Albergen. Marina is geen onbekend gezicht in het dorp, want ze was ruim... Lees meer »
Zakelijk Ben Lentferink legt na vijftig jaar de ‘schaar’ neer “Een luisterend oor, een goed geheugen en verstand van het vak”, dat zijn volgens Ben Lentferink de belangrijkste eigenschappen van een kapper. Ruim vijftig jaar heeft Lentferink, samen met zijn... Lees meer »
Zakelijk Feestelijke opening Eye Wish Haasewinkel Tubbergen Zaterdag 21 april opende Eye Wish Haasewinkel Tubbergen na een kortstondige verbouwing haar deuren. Het interieur van de winkel is grondig onder handen genomen en heeft nu een eigentijdse uitstraling... Lees meer »