Archief - Zakelijk

Zakelijk
Veldscholten Hoveniers kan het complete plaatje bieden

VASSE – Martijn Veldscholten is sinds dit jaar actief onder de naam Veldscholten Hoveniers, nadat Veldscholten & Molenaar Hoveniers eind vorig jaar stopte. Hij heeft het personeel van de oude formatie overgenomen en is van plan om op dezelfde voet verder te gaan. Martijn: “Voor de klanten zal er niets veranderen. Ik hoop ze met mijn vaste team als vanouds van dienst te kunnen zijn.” Met drie vaste hoveniers en een stratenmaker in dienst heeft Veldscholten Hoveniers veel diversiteit in huis en kan hij het complete plaatje bieden aan particulieren en bedrijven.

“Het mooiste aan mijn werk als hovenier is de variatie. Van het maandelijkse of tweeweekse onderhoud tot het ontwerp en de aanleg van een nieuwe tuin. We hebben al het nodige materiaal en de mankracht in huis om het volledige pakket te kunnen leveren”, vertelt de Vassenaar. Zo biedt Veldscholten Hoveniers de mogelijkheid het onderhoud van de tuin, zoals het grasmaaien, snoeien en het onkruid wieden geheel of gedeeltelijk op zich te nemen. Daarnaast behoort de volledige aanleg van een nieuwe tuin tot de werkzaamheden van de tuinders. Hierbij kan gedacht worden aan het aanleggen van de beplantingen, het leggen van (sier)bestratingen met waaltjes of moderne tegels, het plaatsen van vlonders, schuttingen, erfafscheidingen en pergola’s, het aanleggen en onderhouden van vijvers en het verzorgen van een verlichtingsplan. Martijn: “Geen klus is ons te groot. In drukke periodes kan ik altijd een beroep doen op verschillende zzp’ers uit de buurt en andersom help ik hen ook weer voort met bepaalde werkzaamheden.”

Ontwerpen
Het ontwerpen van een volledig nieuwe tuin doet Veldscholten Hoveniers in samenwerking met Borgerink Groendesign uit Tilligte. Aan de hand van een persoonlijk gesprek waarin de wensen van de klant en de mogelijkheden van de tuin aan bod komen, wordt een schets gemaakt. “Het ontwerpen van een tuin is net als het inrichten van een huis: het begint met een idee. Want de klant weet als geen ander wat hij of zij in grote lijnen met de tuin wil. Wij gaan vervolgens nadenken over zaken als de ligging, het onderhoud en het gebruik van de tuin”, aldus Martijn.

Groene vingers
Dat Martijn groene vingers heeft, was al vroeg duidelijk. “Toen ik nog thuis woonde, deed ik voor mijn ouders altijd de tuin. Daarnaast had ik een moestuin waarin ik van alles verbouwde. Later ging ik op de zaterdagen aan het werk in de tuinen van bekenden.” Dat Martijn naar de tuinbouwschool ging, was dan ook geen verassing. Na zijn studie werkte hij maar liefst vijftien jaar lang bij Tuincentrum Tubbergen, waarna hij in 2011 voor zichzelf begon als hovenier. Meer informatie over de diensten van Veldscholten Hoveniers is te vinden op www.veldscholtenhoveniers.nl.

Zakelijk Dianne Kamphuis als spiritueel begeleider ‘brug tussen twee werelden’ HARBRINKHOEK – Dianne Kamphuis-Veldhuis werkt, naast haar parttime baan als KCC-medewerkster bij de overheid, als spiritueel begeleider (medium). In haar praktijkruimte aan huis in Harbrinkhoek geeft... Lees meer »
Zakelijk Cafetaria Hammies opent haar deuren in Albergen Marina Hammink opent op woensdag 1 augustus voor het eerst de deuren van Cafetaria Hammies, gelegen aan de Ootmarsumseweg in Albergen. Marina is geen onbekend gezicht in het dorp, want ze was ruim... Lees meer »
Zakelijk Ben Lentferink legt na vijftig jaar de ‘schaar’ neer “Een luisterend oor, een goed geheugen en verstand van het vak”, dat zijn volgens Ben Lentferink de belangrijkste eigenschappen van een kapper. Ruim vijftig jaar heeft Lentferink, samen met zijn... Lees meer »
Zakelijk Feestelijke opening Eye Wish Haasewinkel Tubbergen Zaterdag 21 april opende Eye Wish Haasewinkel Tubbergen na een kortstondige verbouwing haar deuren. Het interieur van de winkel is grondig onder handen genomen en heeft nu een eigentijdse uitstraling... Lees meer »
Zakelijk Annelies Nijhof en Machteld Snijders het gezicht van Primera Tubbergen Sinds deze maand runnen Machteld Snijders en Annelies Nijhof samen de Primera Tubbergen. Beide dames zijn al langer voor deze gemakswinkel werkzaam maar hebben meer verantwoordelijk gekregen omdat... Lees meer »
Zakelijk Bij Erve Harmelink staat de gast centraal De laatste hand wordt momenteel gelegd aan het vervolmaken van Erve Harmelink. Het nieuwe pand aan de Ootmarsumseweg 289 in Fleringen is afgelopen jaar gebouwd op initiatief van Paula Harmelink en... Lees meer »
Zakelijk Miriam Doornweerd neemt Huisartspraktijk Albergen over ALBERGEN - Vanaf september hebben de patiënten van Huisartspraktijk Albergen al kennis kunnen maken met hun nieuwe huisarts. Met ingang van het nieuwe jaar neemt Miriam Doornweerd (40) de praktijk... Lees meer »
Zakelijk Beauty by ’t Vosje opent tweede vestiging in Tubbergen TUBBERGEN - Passende schoonheid in een huiselijke sfeer. Dat biedt Beauty by ’t Vosje vanaf deze maand ook in Tubbergen. Voor Nathalie Vos is het, naast de schoonheidssalon in haar geboorteplaats... Lees meer »
Zakelijk Feestdagen bij Hamer Schoenen - Casual GEESTEREN - De in 1927 door Opa Bernard geopende winkel die vervolgens door zijn zoon Jan en Ida werd voortgezet en waar inmiddels de derde generatie Paul en Tania de scepter zwaait bestaat dit jaar... Lees meer »
Zakelijk ‘De cryo is niet ontworpen om mee af te vallen, het is een soort figuurcorrectie’ Met haar praktijk Zeker Slank geeft Karen Wortel al zo’n vier jaar voedingsadviezen. Ze is natuurvoedingscoach en gewichtsconsulente. Sinds kort biedt de praktijk ook cryolipolyse, een alternatief... Lees meer »
Zakelijk Nieuwe eigenaar breidt aanbod Kota Radja verder uit Half juli nam Ling Hu het alom bekende Kota Radja aan de Timmerstraat in Tubbergen over van de vorige eigenaren. Naast het uitbreiden van de reeds bestaande concepten lanceerde Ling het all-you-can-... Lees meer »
Zakelijk Jubilerende Groentehal Oosterik blijft met de tijd meegaan De winkel is niet meer weg te denken uit de Grotestraat van Tubbergen: Groentehal Oosterik. Al veertig jaar kan de consument er terecht voor verse groenten en fris fruit van een goede kwaliteit. Lees meer »
Zakelijk Viering eerste lustrum centraal op thema-avond MANS Twente Geesteren – Vijf jaar geleden waren vele ondernemers present bij het ‘Kroamschudden’ van MANS Twente, de start van deze netwerkvereniging voor zzp’ers en ondernemers tot vijf man personeel. Nu vijf... Lees meer »
Zakelijk Stijlhoeve combineert stijlvol met duurzaam wonen FLERINGEN - Het begrip duurzaamheid wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Sander en Janine Peulken, eigenaren van Stijlhoeve, merken dit duidelijk. Als energiespecialist op het gebied... Lees meer »