Archief - Zakelijk

Zakelijk
Bij Erve Harmelink staat de gast centraal

FLERINGEN - De laatste hand wordt momenteel gelegd aan het vervolmaken van Erve Harmelink. Het nieuwe pand aan de Ootmarsumseweg 289 in Fleringen is afgelopen jaar gebouwd op initiatief van Paula Harmelink en opent op zaterdag 20 januari haar deuren. Met dit concept wil ze een ontmoetingsplek zijn voor ouderen die zorg nodig hebben en nog thuis wonen of ouderen die wat meer onder de mensen willen zijn. Dankzij haar jarenlange ervaring als verpleegkundige zijn ook bezoekers met een medische achtergrond welkom. Hierbij een netwerk vormend samen met de mantelzorgers, verpleegkundigen van de thuiszorgorganisaties, huisarts en andere hulpverleners. Persoonlijke zorg staat bij Erve Harmelink dan ook voorop: “Iedereen moet zich hier goed én thuis voelen”, aldus Paula.

Vanuit haar beroep als verpleegkundige op de spoedeisende hulp in het MST in Enschede ziet Paula Harmelink de zorg voor ouderen toenemen. Het zette haar aan het denken over haar eigen toekomst en de hulp die zij zou kunnen bieden. Dagbesteding Erve Harmelink is daarop het fysieke antwoord.

Landelijke huiselijkheid
Oorspronkelijk stond op de plek waar nu de dagbesteding is verrezen een schuur. De fundering zat nog in de grond en in overleg met haar echtgenoot Arjan ontstond het idee om er een dagbesteding te realiseren. “De laatste jaren is het lastiger geworden om naar een verzorgingshuis te gaan”, legt Paula uit. “Onder meer vanwege ruimtegebrek en de gewijzigde regelgeving voor wonen in een verzorgingshuis. De regering wil dat mensen langer thuis blijven wonen. Terwijl de vergrijzing alleen maar verder toeneemt. Tevens wil ook een grote groep ouderen zolang mogelijk in vertrouwde omgeving blijven wonen. Dit is een heel mooi streven maar het moet natuurlijk wel veilig en verantwoord zijn. Hieraan hopen wij ons steentje bij te dragen.” Vorig jaar zomer zette de Fleringse de eerste stap richting gemeente waarna het balletje begon te rollen. Nu de bouwwerkzaamheden afgerond zijn beschikt Erve Harmelink over twee huiskamers met twee keukens waar gezamenlijk maaltijden kunnen worden bereid en een rustkamer met aangrenzende badkamer. Relaxstoelen staan uitnodigend in de huiskamers die een gezellige, huiselijke sfeer ademen in een landelijke inrichting. “De tuin is inmiddels aangelegd”, informeert Paula. “Komend voorjaar krijgt de moestuin vorm en wordt de weide ingericht voor hobbydieren en fruitbomen. Rondom het erf komt een veiligheidssysteem met detectoren die bij het passeren een signaal afgeven. Mocht het nodig zijn, kunnen we hiervan gebruik maken.”

Diversiteit
Erve Harmelink biedt ruimte aan dertig gasten die worden verdeeld over twee groepen. “Daarbij kijken we naar de samenstelling van de groep om de veiligheid te kunnen waarborgen”, laat de initiatiefneemster weten. “Ook mensen met een medische achtergrond kunnen bij ons terecht. De medewerkers zijn bevoegd om verpleegkundige handelingen te verrichten. Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers die er samen met de gasten een keer op uit trekken of gewoon een praatje met ze maken. Vaak is het bezoek aan de dagbesteding al een uitje op zich. Ze kunnen contact leggen met andere bezoekers, samen een kop koffie drinken en worden vermaakt. Tegelijkertijd ontlasten we de mantelzorgers. Wij zorgen voor voldoende diversiteit. Bijvoorbeeld door te werken met verschillende thema’s waarbij we onze missie en visie uitdragen. Onze visie hierbij is dat iedereen een meerwaarde heeft, dit in combinatie met een goede balans tussen rust en activiteit, goed eten en drinken en regelmatig naar buiten.”

Open dag
De dagbesteding binnen Erve Harmelink geschiedt op basis van PGB-budget. “Een consulent van het thema ondersteuning en zorg binnen de WMO bekijkt of iemand in aanmerking komt voor dit budget. Een indicatie om onze dagbesteding te bezoeken is niet perse noodzakelijk”, laat Paula weten. “Wanneer er geen indicatie afgegeven wordt, maar iemand wil wel gebruik maken van de dagbesteding om de mantelzorgers te ontlasten, dan is dit mogelijk. Hierbij gaan we de samenwerking aan met een thuiszorgorganisatie, fysiotherapiepraktijk, een pedicure en kapper om zo zorg op maat te kunnen bieden. Als nog meer disciplines zich willen aansluiten, staan wij hier zeker voor open. Met elkaar passen we op de ouderen en onze diensten moeten een toevoeging zijn op de levenskwaliteit van onze gasten.” Zaterdag 20 januari houdt Erve Harmelink een open dag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website: www.erveharmelink.nl, via het emailadres op de website of telefonisch: 06-53286563. Het is ook mogelijk op afspraak langs te komen om Erve Harmelink te bekijken en door te spreken wat mogelijk is.

Zakelijk Miriam Doornweerd neemt Huisartspraktijk Albergen over ALBERGEN - Vanaf september hebben de patiënten van Huisartspraktijk Albergen al kennis kunnen maken met hun nieuwe huisarts. Met ingang van het nieuwe jaar neemt Miriam Doornweerd (40) de praktijk... Lees meer »
Zakelijk Beauty by ’t Vosje opent tweede vestiging in Tubbergen TUBBERGEN - Passende schoonheid in een huiselijke sfeer. Dat biedt Beauty by ’t Vosje vanaf deze maand ook in Tubbergen. Voor Nathalie Vos is het, naast de schoonheidssalon in haar geboorteplaats... Lees meer »
Zakelijk Feestdagen bij Hamer Schoenen - Casual GEESTEREN - De in 1927 door Opa Bernard geopende winkel die vervolgens door zijn zoon Jan en Ida werd voortgezet en waar inmiddels de derde generatie Paul en Tania de scepter zwaait bestaat dit jaar... Lees meer »
Zakelijk ‘De cryo is niet ontworpen om mee af te vallen, het is een soort figuurcorrectie’ Met haar praktijk Zeker Slank geeft Karen Wortel al zo’n vier jaar voedingsadviezen. Ze is natuurvoedingscoach en gewichtsconsulente. Sinds kort biedt de praktijk ook cryolipolyse, een alternatief... Lees meer »
Zakelijk Nieuwe eigenaar breidt aanbod Kota Radja verder uit Half juli nam Ling Hu het alom bekende Kota Radja aan de Timmerstraat in Tubbergen over van de vorige eigenaren. Naast het uitbreiden van de reeds bestaande concepten lanceerde Ling het all-you-can-... Lees meer »
Zakelijk Jubilerende Groentehal Oosterik blijft met de tijd meegaan De winkel is niet meer weg te denken uit de Grotestraat van Tubbergen: Groentehal Oosterik. Al veertig jaar kan de consument er terecht voor verse groenten en fris fruit van een goede kwaliteit. Lees meer »
Zakelijk Viering eerste lustrum centraal op thema-avond MANS Twente Geesteren – Vijf jaar geleden waren vele ondernemers present bij het ‘Kroamschudden’ van MANS Twente, de start van deze netwerkvereniging voor zzp’ers en ondernemers tot vijf man personeel. Nu vijf... Lees meer »
Zakelijk Stijlhoeve combineert stijlvol met duurzaam wonen FLERINGEN - Het begrip duurzaamheid wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Sander en Janine Peulken, eigenaren van Stijlhoeve, merken dit duidelijk. Als energiespecialist op het gebied... Lees meer »
Zakelijk Juwelier Plegt-Haarman viert tienjarig bestaan TUBBERGEN - Deze maand is het precies tien jaar geleden dat juwelier Plegt-Haarman zich vestigde in Tubbergen. Sindsdien heeft eigenaresse Petra Plegt een grote klantenkring opgebouwd. Of het nu voor... Lees meer »
Zakelijk Grote tuinmeubel uitverkoop Almelo! Een tuinmeubel speciaalzaak met meerdere vestigingen in Nederland, houdt uitverkoop in Almelo op de woonboulevard. Lees meer »
Zakelijk Easy Tank Albergen verder als OQ Value ALBERGEN – Het tankstation van de familie Rikmanspoel in Albergen is voorzien van een nieuwe look. Lees meer »
Zakelijk Winkelhart Tubbergen uitgebreid met Len’s Handmade Jewellery & Accessoires TUBBERGEN - De nieuwste mode, handgemaakte sieraden en de laatste trends. Lees meer »
Zakelijk Coop Munster verder in een nieuwe en eigentijdse jas Anderhalf jaar geleden werden de eerste plannen bedacht voor een grondige verbouwing van de supermarkt Coop Munster in Albergen. De afgelopen twee weken werden die plannen tot daadwerkelijke uitvoer... Lees meer »
Zakelijk Metamorfose en Coffee Room voor La Cuisine Precies een jaar nadat de eerste plannen ontstonden heeft La Cuisine de metamorfose afgerond. De gehele winkel is gestript en volledig ingericht naar de laatste trends. Het nog verder uitgebreide... Lees meer »
Zakelijk Doggiewash Albergen; voor een schone en frisse hond Hebt u een hond die zich graag vies maakt en wordt het wassen niet als een leuke bezigheid ervaren of is er geen tijd voor? Of houdt u gewoon van een frisse en schone hond? Dan biedt Doggiewash... Lees meer »
Zakelijk Vinylparadijs opent de deuren op nieuwe locatie Met livemuziek van The Beggars Clan werd afgelopen zaterdag de opening gevierd van het Vinylparadijs op de nieuwe locatie. De platenzaak is verhuisd naar het pand naast de oude winkel. Waar voorheen... Lees meer »
Zakelijk RemZ le salon verhuist van Wierden naar Geesteren Na vijfeneenhalf jaar sluit Remco van Aaken (35) de deuren van zijn kapsalon ‘remZ le Salon’ in Wierden om een nieuwe zaak te openen aan de Veldstegge in Geesteren. Vanaf 3 maart geeft hij er op de... Lees meer »