Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Stamppotdag MVV’29 blijft ongekend populair

HARBRINKHOEK - Op zondag 14 januari werd voor de zeventiende keer de Stamppotdag met voetbaltoernooi, mountainbiketocht en wandeltocht gehouden bij MVV’29. Om 09.00 werd gestart met een voetbaltoernooi voor de voetballers onder leiding van Martijn Mensink en Peter Voshaar. Veertien teams van de senioren, dames en A en B jeugd speelden 7-tegen-7 en er werd in twee poules gestreden voor een plek in de kruisfinales en de grote finale waarin het ging om de bokaal en de munten.

Vele mooie duels waren in de poulefase te zien met verrassende uitslagen, waarbij zelfs de organisatie beslissingen moest nemen. Het eerste, tweede, vierde en JO17-1 gingen door naar de kruisfinales. In de halve finale bleek het tweede een maatje te groot voor het JO17-1 elftal en bij de andere halve finale was het eerste elftal te sterk voor het vierde. Het eerste was ook in de finale de sterkste ging er met de prijs vandoor en pakte onder leiding van interim trainer Jordy Groot de hoogste plek op de ranglijst.

Moutainbiken en wandelen
Voor degene die niet wilden of konden voetballen was er een ander sportief gebeuren in de vorm van een mountainbiketocht. Erik Bakhuis en Eddy Reinerink hadden een mooie mountainbiketocht van ruim 40 kilometer uitgezet en deze werd door 25 sportieve mountainbikers aangegaan, met tussendoor nog een stop en een lekkere versnapering. Daarnaast was er voor de zesde keer een wandeltocht van ongeveer 7,5 kilometer uitgezet door Henny Wanschers en Henny klein Haarhuis. Vijftien wandelaars namen deel aan de mooie route met daarbij ook een stop bij ‘stamppotkok’ Bennie Mensink.

Overvolle kantine
Na dit sportieve gebeuren konden de sporters in een overvolle kantine De Voltreffer aanschuiven voor een overheerlijk stamppotbuffet die door Jos Bisschop, Bennie Mensink, Simon Goossen, Erik Busscher en Manuel Masselink wederom op een voortreffelijke manier was klaargemaakt en ze mochten dan ook vele complimenten in ontvangst nemen. Dit stamppotbuffet stond trouwens buiten in een tent omdat de kantine bomvol was. Een kleine tweehonderd mensen hadden deelgenomen aan een van de drie activiteiten en rond het middaguur zat het clubgebouw van MVV'29 tot aan de nok toe vol. De sfeer zat er geweldig in en het bleef nog erg lang super gezellig in het thuishonk van MVV’29

Afscheid Jos Bisschop en Bennie Mensink
Noemenswaardig is zeker het feit dat twee mensen van het eerste uur Jos Bisschop en Bennie Mensink na zeventien jaar hadden aangegeven om er mee te stoppen en beide heren werden dan ook even in het zonnetje gezet en bedankt voor alle jaren en arbeid die ze in deze dag hebben gestopt. Het tweetal kreeg vanuit de zaal een extra ovationeel applaus.

Cheque van € 1000,-
Omdat ook vele sponsoren en elftallen een bijdrage hadden gegeven voor deze geweldige dag, kon de organisatie van deze Stamppotdag aan voorzitter Walter Busscher een cheque met een bedrag van € 1.000,00 overhandigen. Dit geweldige bedrag komt ten goede van de jeugd van MVV’29. De organisatie kan terugkijken op een supergeslaagd evenement!

Sport & Vrijetijd Jaarvergadering KV Mander in teken van afscheid voorzitter Marcel Brager MANDER - De jaarvergadering van KV Mander stond in het teken van het afscheid van Marcel Brager, beter bekend als de ‘man van Mander’. Een sociaal bevlogen man met oog voor een ander. In 2001 werd... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Sportraad overhandigt cheque aan Dorpsraad Albergen ALBERGEN - De Sportraad Tubbergen houdt jaarlijks de collecte voor het Fonds Gehandicaptensport, wat betekent dat de sporters op pad gaan voor mensen met een beperking. Ieder jaar is een andere sport... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Bridgeclub Tubbergen viert veertigjarig jubileum met gezellige bustocht TUBBERGEN - Vanwege het veertigjarig bestaan van Bridgeclub Tubbergen kregen de leden een door de feestcommissie georganiseerde bustocht aangeboden. Op woensdag 17 januari om 09.30 uur vertrok de bus... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Arnold Bruggink gastspreker op jaarlijkse Crowdavond STEVO GEESTEREN - Voormalig Geesterenaar, STEVO-jeugdlid en nu Fox Sports-analyticus Arnold Bruggink komt op vrijdag 26 januari naar de Peuverweide als gastspreker tijdens de jaarlijkse Crowdavond. Arnold... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Terrein De Tukkers op zaterdag rookvrij dankzij actie Amke en Jareck ALBERGEN - Amke Booijink (JO11-3) en Jareck Letteboer (JO11-1) zien hun droom in vervulling gaan: bij De Tukkers kunnen voetballen zonder dat ze voor of na de wedstrijd door een nare lucht van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Timo Pähler Racing prepareert zich voor EK-avontuur Afgelopen zaterdag presenteerde Timo Pähler Racing hun plannen voor komend seizoen. Het ambitieuze team deed dat in Zalencentrum Spalink in Geesteren. Onder grote belangstelling van sponsoren,... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Spelersmakelaar Leoni Blokhuis te gast op sponsoravond TVC’28 De sponsoren van TVC’28 zijn op vrijdag 12 januari te gast op sportcomplex De Grote Moat in Tubbergen. TVC’28 heeft dan Leoni Blokhuis, één van ’s werelds bekendste vrouwelijke spelersmakelaar uit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Harry Steggink Lid van Verdienste van STEVO Harry Steggink is op de nieuwjaarsreceptie van STEVO, zondagmorgen in de STEVO-kantine, door voorzitter Eddy Droste benoemd tot Lid van Verdienste van de club. Harry Steggink, die op de eerste dag... Lees meer »
Sport & Vrijetijd TVC’28 loopt massaal voor het KWF Onder het nieuwe credo ‘Moosloop’ werden op zondag 7 januari vele kilometers rondom het complex van voetbalvereniging TVC’28 gelopen. Met bijna driehonderd deelnemers, nieuwe routes en een dampend... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kinderen vermaken zich volop met Swim-Event TUBBERGEN – Afgelopen donderdag hebben de buurtsportcoaches van Sportservice Tubbergen wederom het Swim-Event in de Vlaskoel gehouden. Samen met leerlingen van het St. Canisius en een stagiaire van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd TVC’28 luidt nieuwe jaar in met ‘Moosloop’ Tubbergen- Een nieuw jaar, een nieuwe start, een nieuwe loop. Voetbalvereniging TVC’28 houdt op zondag 7 januari de traditionele nieuwjaarsloop. Deze loop krijgt vanaf deze editie ook een nieuwe naam... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Het Midwinterfutsaltoernooi dient zich aan Tubbergen - In Engeland noemen ze het Boxing Day. Op die dag wordt er een compleet programma in de Premier League afgewerkt. In Nederland wordt het tweede kerstdag genoemd. In de Eredivisie is het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kurt Lohuis van Vogelvereniging Tubbergen Provinciaal Kampioen TUBBERGEN - Tijdens het Provinciaal Kampioenschap District Overijssel van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers in Nijverdal, zijn door de leden van de Vogelvereniging Tubbergen & Omstreken... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Marcel Waaijer wederom hoofdtrainer TVC’28 Een oude bekende bij TVC’28, Marcel Waaijer, 55 jaar en woonachtig in Langeveen, zal vanaf komend seizoen de scepter zwaaien over de eerste selectie van de Tubbergse voetbalvereniging. De... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Adventswandeling Manderveen prikkelt alle zintuigen MANDERVEEN – Hoewel het op zondagochtend 3 december miezerde en de temperatuur rond het vriespunt lag, verschenen er deze ochtend toch ruim veertig deelnemers ten tonele bij de Manderveense Aardbei... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Geslaagd verjaardagsfeest De Gevleugelde Tukkers GEESTEREN - Het was maar goed dat afgelopen zaterdag de bedrijven aan de Lutkeberg in Geesteren gesloten waren. Het gaf de vele postduivenliefhebbers, die op de tentoonstelling en forummiddag van de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Hezinger Grens Classic afgelast Geesteren - De Wieler Toer Club Geesteren heeft de Hezinger Grens Classic afgelast. Deze mountainbiketocht met drie NFTU-sterren zou aanvankelijk op zondag 3 december worden verreden. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Schalke auf Tournee voetbaldagen naar Vasse VASSE - Leren dribbelen als Leroy Sané, passen als Leon Goretzka of afwerken als Mesut Özil? Sinds afgelopen donderdag kunnen jeugdleden (6 t/m 15 jaar) uit de regio zich inschrijven voor de Schalke... Lees meer »
Sport & Vrijetijd De Gevleugelde Tukkers viert zeventigjarig bestaan met drietal activiteiten GEESTEREN - Om het zeventigjarig bestaan van Postduivenvereniging De Gevleugelde Tukkers extra glans te geven is er een uitgebreid program door en voor de leden opgezet. In 1947 was de oprichting en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd HV Stevo en Café Steggink komen opnieuw met het Martine Smeets Fanhouse GEESTEREN - Martine Smeets is geselecteerd voor het Nederlands handbalteam dat gaat deelnemen aan het WK in Duitsland. De 27-jarige Geesterse komt momenteel uit voor SG BBM Bietigheim, dat actief is... Lees meer »