Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Stamppotdag MVV’29 blijft ongekend populair

HARBRINKHOEK - Op zondag 14 januari werd voor de zeventiende keer de Stamppotdag met voetbaltoernooi, mountainbiketocht en wandeltocht gehouden bij MVV’29. Om 09.00 werd gestart met een voetbaltoernooi voor de voetballers onder leiding van Martijn Mensink en Peter Voshaar. Veertien teams van de senioren, dames en A en B jeugd speelden 7-tegen-7 en er werd in twee poules gestreden voor een plek in de kruisfinales en de grote finale waarin het ging om de bokaal en de munten.

Vele mooie duels waren in de poulefase te zien met verrassende uitslagen, waarbij zelfs de organisatie beslissingen moest nemen. Het eerste, tweede, vierde en JO17-1 gingen door naar de kruisfinales. In de halve finale bleek het tweede een maatje te groot voor het JO17-1 elftal en bij de andere halve finale was het eerste elftal te sterk voor het vierde. Het eerste was ook in de finale de sterkste ging er met de prijs vandoor en pakte onder leiding van interim trainer Jordy Groot de hoogste plek op de ranglijst.

Moutainbiken en wandelen
Voor degene die niet wilden of konden voetballen was er een ander sportief gebeuren in de vorm van een mountainbiketocht. Erik Bakhuis en Eddy Reinerink hadden een mooie mountainbiketocht van ruim 40 kilometer uitgezet en deze werd door 25 sportieve mountainbikers aangegaan, met tussendoor nog een stop en een lekkere versnapering. Daarnaast was er voor de zesde keer een wandeltocht van ongeveer 7,5 kilometer uitgezet door Henny Wanschers en Henny klein Haarhuis. Vijftien wandelaars namen deel aan de mooie route met daarbij ook een stop bij ‘stamppotkok’ Bennie Mensink.

Overvolle kantine
Na dit sportieve gebeuren konden de sporters in een overvolle kantine De Voltreffer aanschuiven voor een overheerlijk stamppotbuffet die door Jos Bisschop, Bennie Mensink, Simon Goossen, Erik Busscher en Manuel Masselink wederom op een voortreffelijke manier was klaargemaakt en ze mochten dan ook vele complimenten in ontvangst nemen. Dit stamppotbuffet stond trouwens buiten in een tent omdat de kantine bomvol was. Een kleine tweehonderd mensen hadden deelgenomen aan een van de drie activiteiten en rond het middaguur zat het clubgebouw van MVV'29 tot aan de nok toe vol. De sfeer zat er geweldig in en het bleef nog erg lang super gezellig in het thuishonk van MVV’29

Afscheid Jos Bisschop en Bennie Mensink
Noemenswaardig is zeker het feit dat twee mensen van het eerste uur Jos Bisschop en Bennie Mensink na zeventien jaar hadden aangegeven om er mee te stoppen en beide heren werden dan ook even in het zonnetje gezet en bedankt voor alle jaren en arbeid die ze in deze dag hebben gestopt. Het tweetal kreeg vanuit de zaal een extra ovationeel applaus.

Cheque van € 1000,-
Omdat ook vele sponsoren en elftallen een bijdrage hadden gegeven voor deze geweldige dag, kon de organisatie van deze Stamppotdag aan voorzitter Walter Busscher een cheque met een bedrag van € 1.000,00 overhandigen. Dit geweldige bedrag komt ten goede van de jeugd van MVV’29. De organisatie kan terugkijken op een supergeslaagd evenement!

Sport & Vrijetijd Turvenloop richting eerste lustrum LANGEVEEN/BRUINEHAAR – Nog enkele dagen en dan vindt de vijfde editie van de Turvenloop plaats. In Langeveen en Bruinehaar wordt inmiddels flink geoefend en zijn ook bedrijven fanatiek aan de slag... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwjaars dansavond is een avondje ouderwets dansen ALBERGEN – “Ik stuurde een muziekplaatje uit de oude doos (‘Es gibt kein bier auf Hawaï’) naar de WhatsAppgroep van de familie Borgerink. Gelijk werd er op gereageerd in de trant van ‘nostalgie’ en ‘... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Midwinterfutsaltoernooi gaat met de tijd mee TUBBERGEN - Op tweede kerstdag staat het Midwinterfutsaltoernooi weer op de rol. Op dit toernooi strijdt elke club uit de gemeente Tubbergen mee met één team, doorgaans bestaande uit de technisch... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jeugdspeelsters Jolly Jumpers geselecteerd voor Nationale Talentendag U15 TUBBERGEN – Drie jeugdspeelsters van basketbalvereniging Jolly Jumpers zijn door de Nederlandse Basketball Bond geselecteerd voor de Nationale Talentendag U15. De geselecteerden, te weten Jasmijn,... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jolly Jumpers neemt afscheid van coach René Heeres TUBBERGEN - Na een korte, maar succesvolle samenwerking heeft René Heeres afscheid genomen als coach van het eerste damesteam van Jolly Jumpers, uitkomend in de eredivisie. Heeres gaf aan dat het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mountainbikers verleggen grenzen bij Hezinger Grens Classic HEZINGEN – Wielerclub WTCG uit Geesteren hield afgelopen zondagochtend een van de jaarlijkse mountainbiketoertochten, de Hezinger Grens Classic. Het was een uitstekende ochtend voor de recreatieve... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Uitstapje businessclub STEVO naar Grolsch en FC Twente GEESTEREN - De businessclub bij STEVO werd onlangs nieuw leven ingeblazen onder voorzitterschap van Jan Arkink. Vrijdagmiddag- en avond 30 november stonden voor de leden leuke activiteiten op het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jubileumactiviteiten Kadoeng afgesloten met feestweekend REUTUM - Afgelopen weekend was het feestweekend voor Kadoeng. De Reutumse volleybalclub bestaat veertig jaar en het werd tijd om dat eens goed te vieren. Het afgelopen jaar werden al diverse... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Evi Brughuis benoemd als Stevolid van het Jaar tijdens jaarvergadering Op maandag 19 november vond de jaarvergadering van HV Stevo in Geesteren plaats. Om 19.30 uur werden de leden, ouders van leden en vrijwilligers verwacht bij Zaal Kottink. Ook bij de handbal heeft... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Gianni Romme gastspreker tijdens sponsoravond Jolly Jumpers TUBBERGEN - De jaarlijkse sponsoravond van basketbalvereniging Jolly Jumpers vindt plaats op zaterdag 24 november. De Jumpers hebben Gianni Romme, meervoudig Olympisch- en Wereldkampioen schaatsen,... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwe looproute om sportaccommodaties Tubbergen TUBBERGEN - Deze week start de gemeente Tubbergen met de aanleg van een looproute om de sportaccommodaties van Tubbergen. De route loopt grotendeels om de bestaande grasvelden van voetbalclub TVC'28... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Volleybalschool Canisius breidt uit TUBBERGEN - Vanaf het begin van huidig schooljaar zijn maar liefst 34 meiden van Canisius onder schooltijd aan het trainen op de Volleybalschool Canisius (VSC). Vorig schooljaar is een half jaar een... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tevreden deelnemers bij Boterkoektocht TUBBERGEN - Afgelopen zondag werkte alles mee om er een geslaagde Boterkoektocht van te maken. Niet alleen het weer was super, ook de ondergrond lag er prima bij. Fietsen afspuiten was eigenlijk niet... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Karter Joost Elshuis sluit seizoen af met langverwachte podiumplek Karter Joost Elshuis is erin geslaagd zijn harde werk om te zetten in een podiumplaats in de KZ2-klasse van het Nederlands kampioenschap. De achttienjarige CKR-coureur uit Albergen reed een sterk... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Sportcentrum de Vlaskoel feestelijk geopend Ruim 21 jaar na de eerste gesprekken over een nieuw te bouwen sporthal, opende Sportcentrum de Vlaskoel afgelopen zaterdag officieel de deuren. Waar aanvankelijk de duurzaamste sporthal van Nederland... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Iedereen in beweging met Tubbergen Vitaal Ruim vijf jaar zijn nu buurtsportcoaches in de gemeente Tubbergen actief om jong en oud in beweging te krijgen. Als Sportservice Tubbergen zijn zij sinds deze maand in samenwerking met Margret Eppink... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Extra uitdaging voor deelnemers Crossproef Essentocht TUBBERGEN - Mede door de uitstekende weersomstandigheden kunnen organisatie en deelnemers voldaan terugblikken op de Crossproef Essentocht die afgelopen weekend werd gehouden door motorclub De... Lees meer »
Sport & Vrijetijd ‘Team Tubbergen’ actief op Internationaal D-toernooi Ook dit jaar doet een team vanuit de gemeente Tubbergen mee aan het Internationaal D-toernooi bij TVC’28. Van alle voetbalclubs uit de gemeente Tubbergen zit er in ieder geval een speler in het team... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tienvoudig Nederlands Kampioen badminton Selena Piek naar Tubbergen Badmintonvereniging BC Sjuttol is er in geslaagd om Selena Piek naar Tubbergen te halen. Dit ter gelegenheid van de opening van de nieuwe sporthal de Vlaskoel op zaterdag 27 oktober. Voor BC Sjuttol... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Soccer Inside speellocatie eerste NK speedsoccer Speedsoccer.nl houdt dit jaar voor het eerst in de historie het Nederlands Kampioenschap speedsoccer. Speedsoccer, ook wel bekend als indoor voetbal, wordt gespeeld op een kunstgrasveld van circa... Lees meer »