Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Stamppotdag MVV’29 blijft ongekend populair

HARBRINKHOEK - Op zondag 14 januari werd voor de zeventiende keer de Stamppotdag met voetbaltoernooi, mountainbiketocht en wandeltocht gehouden bij MVV’29. Om 09.00 werd gestart met een voetbaltoernooi voor de voetballers onder leiding van Martijn Mensink en Peter Voshaar. Veertien teams van de senioren, dames en A en B jeugd speelden 7-tegen-7 en er werd in twee poules gestreden voor een plek in de kruisfinales en de grote finale waarin het ging om de bokaal en de munten.

Vele mooie duels waren in de poulefase te zien met verrassende uitslagen, waarbij zelfs de organisatie beslissingen moest nemen. Het eerste, tweede, vierde en JO17-1 gingen door naar de kruisfinales. In de halve finale bleek het tweede een maatje te groot voor het JO17-1 elftal en bij de andere halve finale was het eerste elftal te sterk voor het vierde. Het eerste was ook in de finale de sterkste ging er met de prijs vandoor en pakte onder leiding van interim trainer Jordy Groot de hoogste plek op de ranglijst.

Moutainbiken en wandelen
Voor degene die niet wilden of konden voetballen was er een ander sportief gebeuren in de vorm van een mountainbiketocht. Erik Bakhuis en Eddy Reinerink hadden een mooie mountainbiketocht van ruim 40 kilometer uitgezet en deze werd door 25 sportieve mountainbikers aangegaan, met tussendoor nog een stop en een lekkere versnapering. Daarnaast was er voor de zesde keer een wandeltocht van ongeveer 7,5 kilometer uitgezet door Henny Wanschers en Henny klein Haarhuis. Vijftien wandelaars namen deel aan de mooie route met daarbij ook een stop bij ‘stamppotkok’ Bennie Mensink.

Overvolle kantine
Na dit sportieve gebeuren konden de sporters in een overvolle kantine De Voltreffer aanschuiven voor een overheerlijk stamppotbuffet die door Jos Bisschop, Bennie Mensink, Simon Goossen, Erik Busscher en Manuel Masselink wederom op een voortreffelijke manier was klaargemaakt en ze mochten dan ook vele complimenten in ontvangst nemen. Dit stamppotbuffet stond trouwens buiten in een tent omdat de kantine bomvol was. Een kleine tweehonderd mensen hadden deelgenomen aan een van de drie activiteiten en rond het middaguur zat het clubgebouw van MVV'29 tot aan de nok toe vol. De sfeer zat er geweldig in en het bleef nog erg lang super gezellig in het thuishonk van MVV’29

Afscheid Jos Bisschop en Bennie Mensink
Noemenswaardig is zeker het feit dat twee mensen van het eerste uur Jos Bisschop en Bennie Mensink na zeventien jaar hadden aangegeven om er mee te stoppen en beide heren werden dan ook even in het zonnetje gezet en bedankt voor alle jaren en arbeid die ze in deze dag hebben gestopt. Het tweetal kreeg vanuit de zaal een extra ovationeel applaus.

Cheque van € 1000,-
Omdat ook vele sponsoren en elftallen een bijdrage hadden gegeven voor deze geweldige dag, kon de organisatie van deze Stamppotdag aan voorzitter Walter Busscher een cheque met een bedrag van € 1.000,00 overhandigen. Dit geweldige bedrag komt ten goede van de jeugd van MVV’29. De organisatie kan terugkijken op een supergeslaagd evenement!

Sport & Vrijetijd Samengestelde Wedstijd Vasse toe aan veertigste editie Vasse – De Bosruiters Vasse houden op zondag 7 oktober voor de veertigste keer de jaarlijkse Samengestelde Wedstrijd (SGW) Vasse voor paarden en pony’s. Het evenement vindt plaats op de terreinen... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Samengestelde Wedstijd Vasse toe aan veertigste editie De Bosruiters Vasse houden op zondag 7 oktober voor de veertigste keer de jaarlijkse Samengestelde Wedstrijd (SGW) Vasse voor paarden en pony’s. Het evenement vindt plaats op de terreinen rond de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Cheque Sportraad voor tillift zwembad De Vlaskoel TUBBERGEN - Frans Lansink (vrijwilliger-coördinator De Klup), Marieke Jogems en haar collega Irene Bies (medewerkers De Vlaskoel) kregen maandagavond 3 september een cheque van € 1000,- overhandigd... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Gouden Molenruiters vieren droomjubileum LANGEVEEN – Paardrijvereniging de Molenruiters bestaat dit jaar vijftig jaar. Een jubileum dat afgelopen weekend gevierd werd op het terrein ‘de Veldboer’ in Langeveen. Het gratis toegankelijke... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Genieten en afzien in de Grenslandmarathon TUBBERGEN - Ruim 750 mountainbikeliefhebbers van jong tot oud togen afgelopen zondag naar Tubbergen waar voor de dertiende keer de Grenslandmarathon werd verreden, onder mooie weersomstandigheden. De... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kadoeng laat ‘Join Volleybal Tour’ neerstrijken in Reutum REUTUM - Omdat Volleybalvereniging Kadoeng dit jaar veertig jaar bestaat wordt voor de leerlingen van de Reutumse Mariaschool, van groep een tot en met acht, waaronder ook groep acht van schooljaar... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Albergse demo Rijdend Motorsport Museum beleeft eerste lustrum ALBERGEN - Het Rijdend Motorsport Museum (RMM) komt op zondag 26 augustus weer naar Albergen voor een demonstratiewedstrijd. Het gaat om de vijfde editie van deze Classic Demo Race. Het Rijdend... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Paarden en gezelligheid bij de Schröder Masterclass TUBBERGEN – Afgelopen zaterdagavond werden op het centrumplein in Tubbergen oorverdovende stiltes afgewisseld door explosies van geluid en bewondering. De stilte is nodig om paard en ruiter in een... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Het Goud van Jong Nederland Harbrinkhoek HARBRINKHOEK – Jong Nederland Harbrinkhoek biedt al vijf decennia lang de jeugd uit Harbrinkhoek en Mariaparochie een plek om te sporten en te spelen, maar vooral een plek om zichzelf te zijn. De... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Centrumplein Tubbergen weer toneel Schröder Masters TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvak in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien jaar geleden begon als een leuk idee om de paardensport... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Oud-Heracles speelt jubileumwedstrijd tegen Fleringen FLERINGEN - Op woensdag 22 augustus zullen de oud-profs van Heracles Almelo naar Fleringen komen om het jubileumjaar van de Fleringers luister bij te zetten. Zij zullen dan in het strijdperk treden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jong Nederland Geesteren op avontuur in ‘Disneyland Beuningen’ GEESTEREN - Jong Nederland Geesteren koos dit jaar voor de 37e keer om het bivakkamp bij de familie Zanderink in Beuningen in te richten. Het bivak van Jong Nederland Geesteren was goed bezet. De... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Een gouden jubilaris bij Jong Nederland Geesteren TUBBERGEN – Het was 1968 toen de twintigjarige Truus Kamphuis naar een boerderij fietste om voor de eerste keer ‘het Meisjesgilde’ te begeleiden op kamp. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Een succesvol jubileum voor een van lands grootste rijtuigritten TUBBERGEN - Als weggereden uit een ver verleden stroomden afgelopen zondag de authentieke rijtuigen een voor een het terrein van de Eeshof in Tubbergen op voor de jurering. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Deelname Rudi en Dianne Loohuis aan Tour for Life zet hele beweging in gang HARBRINKHOEK - Jaarlijks zijn ze op zoek naar een mooie wieleruitdaging en daarnaast kijken ze ook hoe iets kan worden teruggegeven aan de maatschappij. Die beide uitgangspunten bracht Rudi en Dianne... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Sportraad overhandigt cheque aan BC De Sjuttol Jaarlijks wordt in de gemeente Tubbergen door de Sportraad de collecte van het Fonds Gehandicaptensport georganiseerd. Telkens is een andere sportvereniging aan de beurt. Dit jaar werd de collecte in... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ontdekkingstocht Vliegerfeest Twente groot succes Dit jaar organiseerden de Twentse VliegerVrienden al weer haar achtste internationale vliegerfeest. Dit keer na een jaar ‘pauze’ bij Zalencentrum Spalink in Geesteren, een nieuwe locatie met veel... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Brons voor Noëlle Droste op jeugd-EK Wat maar weinigen voor mogelijk hadden gehouden, is het Nederlands vrouwenbasketbalteam U20 (onder 20 jaar) toch gelukt, ze veroverden tijdens het Europees Kampioenschap de derde plaats! Dit EK vond... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lynn Kuipers met Oranje-U16 naar mooie zesde plek op EK handbal ALBERGEN - Twee weken geleden kwam een droom uit voor tophandbalster Lynn Kuipers (16 jaar). Ze mocht samen met vijftien andere meiden met Oranje-U16 naar het open EK Handbal in Zweden, gehouden van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wandel3daagse Manderveen begroet recordaantal deelnemers MANDERVEEN - De derde editie van de Wandel3daagse Manderveen heeft voor verschillende primeurs gezorgd: een recordaantal deelnemers met als luxeprobleem dat de routes de eerste avond op waren. Dit... Lees meer »