Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Stamppotdag MVV’29 blijft ongekend populair

HARBRINKHOEK - Op zondag 14 januari werd voor de zeventiende keer de Stamppotdag met voetbaltoernooi, mountainbiketocht en wandeltocht gehouden bij MVV’29. Om 09.00 werd gestart met een voetbaltoernooi voor de voetballers onder leiding van Martijn Mensink en Peter Voshaar. Veertien teams van de senioren, dames en A en B jeugd speelden 7-tegen-7 en er werd in twee poules gestreden voor een plek in de kruisfinales en de grote finale waarin het ging om de bokaal en de munten.

Vele mooie duels waren in de poulefase te zien met verrassende uitslagen, waarbij zelfs de organisatie beslissingen moest nemen. Het eerste, tweede, vierde en JO17-1 gingen door naar de kruisfinales. In de halve finale bleek het tweede een maatje te groot voor het JO17-1 elftal en bij de andere halve finale was het eerste elftal te sterk voor het vierde. Het eerste was ook in de finale de sterkste ging er met de prijs vandoor en pakte onder leiding van interim trainer Jordy Groot de hoogste plek op de ranglijst.

Moutainbiken en wandelen
Voor degene die niet wilden of konden voetballen was er een ander sportief gebeuren in de vorm van een mountainbiketocht. Erik Bakhuis en Eddy Reinerink hadden een mooie mountainbiketocht van ruim 40 kilometer uitgezet en deze werd door 25 sportieve mountainbikers aangegaan, met tussendoor nog een stop en een lekkere versnapering. Daarnaast was er voor de zesde keer een wandeltocht van ongeveer 7,5 kilometer uitgezet door Henny Wanschers en Henny klein Haarhuis. Vijftien wandelaars namen deel aan de mooie route met daarbij ook een stop bij ‘stamppotkok’ Bennie Mensink.

Overvolle kantine
Na dit sportieve gebeuren konden de sporters in een overvolle kantine De Voltreffer aanschuiven voor een overheerlijk stamppotbuffet die door Jos Bisschop, Bennie Mensink, Simon Goossen, Erik Busscher en Manuel Masselink wederom op een voortreffelijke manier was klaargemaakt en ze mochten dan ook vele complimenten in ontvangst nemen. Dit stamppotbuffet stond trouwens buiten in een tent omdat de kantine bomvol was. Een kleine tweehonderd mensen hadden deelgenomen aan een van de drie activiteiten en rond het middaguur zat het clubgebouw van MVV'29 tot aan de nok toe vol. De sfeer zat er geweldig in en het bleef nog erg lang super gezellig in het thuishonk van MVV’29

Afscheid Jos Bisschop en Bennie Mensink
Noemenswaardig is zeker het feit dat twee mensen van het eerste uur Jos Bisschop en Bennie Mensink na zeventien jaar hadden aangegeven om er mee te stoppen en beide heren werden dan ook even in het zonnetje gezet en bedankt voor alle jaren en arbeid die ze in deze dag hebben gestopt. Het tweetal kreeg vanuit de zaal een extra ovationeel applaus.

Cheque van € 1000,-
Omdat ook vele sponsoren en elftallen een bijdrage hadden gegeven voor deze geweldige dag, kon de organisatie van deze Stamppotdag aan voorzitter Walter Busscher een cheque met een bedrag van € 1.000,00 overhandigen. Dit geweldige bedrag komt ten goede van de jeugd van MVV’29. De organisatie kan terugkijken op een supergeslaagd evenement!

Sport & Vrijetijd Ontdekkingstocht Vliegerfeest Twente groot succes Dit jaar organiseerden de Twentse VliegerVrienden al weer haar achtste internationale vliegerfeest. Dit keer na een jaar ‘pauze’ bij Zalencentrum Spalink in Geesteren, een nieuwe locatie met veel... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Brons voor Noëlle Droste op jeugd-EK Wat maar weinigen voor mogelijk hadden gehouden, is het Nederlands vrouwenbasketbalteam U20 (onder 20 jaar) toch gelukt, ze veroverden tijdens het Europees Kampioenschap de derde plaats! Dit EK vond... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lynn Kuipers met Oranje-U16 naar mooie zesde plek op EK handbal ALBERGEN - Twee weken geleden kwam een droom uit voor tophandbalster Lynn Kuipers (16 jaar). Ze mocht samen met vijftien andere meiden met Oranje-U16 naar het open EK Handbal in Zweden, gehouden van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wandel3daagse Manderveen begroet recordaantal deelnemers MANDERVEEN - De derde editie van de Wandel3daagse Manderveen heeft voor verschillende primeurs gezorgd: een recordaantal deelnemers met als luxeprobleem dat de routes de eerste avond op waren. Dit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Eerste editie ALBO Open meer dan succesvol verlopen ALBERGEN - Tennisvereniging Albergen kan met veel genoegen terugkijken op een geslaagde eerste editie van het ALBO Open. Twee weken lang verzamelden zich voor dit officiële KNLTB-toernooi fanatieke... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veteranen KV Albergen vervullen lang gekoesterde wens met winst NKB-cup Het heren veteranenteam van Klootschietvereniging Albergen stond op zaterdag 7 juli voor de vijfde keer in de finale van de NKB-cup straatschieten. Deze plek werd bereikt door in het afgelopen half... Lees meer »
Sport & Vrijetijd KV Mander schrijft historie met winst KTO-cup KV Mander heeft afgelopen zondag historie geschreven door de KTO-cup voor het onderdeel veld te winnen als gastteam. De KTO-cup is een wedstrijd volgens afvalsysteem waar verenigingen van de afdeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Uitbreiding wandel-driedaagse Manderveen met 15-kilometerroute Manderveen - Dit jaar wordt voor de derde keer een wandel-driedaagse georganiseerd door de werkgroep Mijn Manderveen 2030 Recreatie. Deze driedaagse vindt plaats op woensdag 11, donderdag 12 en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Roofvogelshow onderdeel jubileumavond Vogelwerkgroep Geesteren GEESTEREN - Stichting Vogelwerkgroep Geesteren houdt op zaterdag 7 juli een jubileumavond voor haar leden om het 25-jarig bestaan te vieren. De Stichting werd op 27 oktober 1992 bij notariële akte... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Eerste open KNLTB-toernooi TV Albergen is onderweg ALBERGEN - Het eerste officiële open KNLTB-toernooi van Tennisvereniging Albergen is afgelopen weekend van start gegaan. De vereniging is super trots te mogen melden dat met 167 deelnemers, 12... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mark Haverkort nieuwe jeugdvoorzitter STEVO GEESTEREN - Mark Haverkort is de nieuwe jeugdvoorzitter van STEVO. Afgelopen zaterdagmiddag op de jaarvergadering van de jeugdafdeling, op het sportcomplex van de Peuverweide, droeg Erik Kottink, tot... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Op de trappers voor dementie met ‘Kleintje 2bike34alzheimer’ Team ‘De Tukkers’ gaat op sportieve wijze de strijd aan tegen de hersenziekte Alzheimer. Op zaterdag 22 september beginnen Monique Heyink, Vincent Webbink, Riky Webbink, Jan Webbink, Manon Moleman en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd VliegerVrienden laten het Twentse Ros steigeren boven Twente GEESTEREN - Na een jaar pauze houdt de Twentse VliegerVrienden (Stichting Vliegerfeest Twenterand) het achtste internationale vliegerfeest in Twente. Het evenement vindt plaats op zaterdag 30 juni en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zesde editie Dom Verdan Loop, rapper dan ooit! Afgelopen zondag werd in Reutum voor de zesde keer de ‘Deterink Dom Verdan Loop’ gehouden. Onder perfecte weersomstandigheden stonden bijna duizend deelnemers in Reutum aan de start en werden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Inzameling voor judoka Carmen Dijkstra De leden van judovereniging THAG hebben een spontane inzameling gehouden voor Carmen Dijkstra, die donderdag 28 juni vertrekt naar Sarajevo om daar deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Geesteren van zijn gezondste kant op het vitaliteitsfestival Geesteren als het gezondste dorp in de regio, dat is het doel van de werkgroep ‘Vitaal Geesteren’. Om dat doel te bereiken stond er afgelopen zaterdag een heus Vitaliteitsfestival op het Naoberplein... Lees meer »
Sport & Vrijetijd CSI Twente is voorbereiding op vijf sterrenevenement in 2019 al begonnen Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit. De organisatie van het CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar net afgesloten, of de voorbereidingen voor de speciale editie... Lees meer »
Sport & Vrijetijd THAG-judoka Carmen Dijkstra geselecteerd voor EK TUBBERGEN - Carmen Dijkstra van Judovereniging THAG is door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen -18 jaar. Een enorme prestatie, waar ze hard voor geknokt heeft. Om... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Open dag toont vele mogelijkheden sportcomplex ‘t Reuvekamp FLERINGEN – Afgelopen zaterdag is door de jubilerende voetbalclub VC Fleringen een open dag gehouden. Deze dag vond plaats in combinatie met de gebruikelijke voetbalfamiliedag op sportcomplex ’t... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Broers Nieuwmeier naar goud en brons op Special Olympics Op 8, 9 en 10 juni vonden de Special Olympics Achterhoek plaats. Op de Special Olympics zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2500... Lees meer »