Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Stamppotdag MVV’29 blijft ongekend populair

HARBRINKHOEK - Op zondag 14 januari werd voor de zeventiende keer de Stamppotdag met voetbaltoernooi, mountainbiketocht en wandeltocht gehouden bij MVV’29. Om 09.00 werd gestart met een voetbaltoernooi voor de voetballers onder leiding van Martijn Mensink en Peter Voshaar. Veertien teams van de senioren, dames en A en B jeugd speelden 7-tegen-7 en er werd in twee poules gestreden voor een plek in de kruisfinales en de grote finale waarin het ging om de bokaal en de munten.

Vele mooie duels waren in de poulefase te zien met verrassende uitslagen, waarbij zelfs de organisatie beslissingen moest nemen. Het eerste, tweede, vierde en JO17-1 gingen door naar de kruisfinales. In de halve finale bleek het tweede een maatje te groot voor het JO17-1 elftal en bij de andere halve finale was het eerste elftal te sterk voor het vierde. Het eerste was ook in de finale de sterkste ging er met de prijs vandoor en pakte onder leiding van interim trainer Jordy Groot de hoogste plek op de ranglijst.

Moutainbiken en wandelen
Voor degene die niet wilden of konden voetballen was er een ander sportief gebeuren in de vorm van een mountainbiketocht. Erik Bakhuis en Eddy Reinerink hadden een mooie mountainbiketocht van ruim 40 kilometer uitgezet en deze werd door 25 sportieve mountainbikers aangegaan, met tussendoor nog een stop en een lekkere versnapering. Daarnaast was er voor de zesde keer een wandeltocht van ongeveer 7,5 kilometer uitgezet door Henny Wanschers en Henny klein Haarhuis. Vijftien wandelaars namen deel aan de mooie route met daarbij ook een stop bij ‘stamppotkok’ Bennie Mensink.

Overvolle kantine
Na dit sportieve gebeuren konden de sporters in een overvolle kantine De Voltreffer aanschuiven voor een overheerlijk stamppotbuffet die door Jos Bisschop, Bennie Mensink, Simon Goossen, Erik Busscher en Manuel Masselink wederom op een voortreffelijke manier was klaargemaakt en ze mochten dan ook vele complimenten in ontvangst nemen. Dit stamppotbuffet stond trouwens buiten in een tent omdat de kantine bomvol was. Een kleine tweehonderd mensen hadden deelgenomen aan een van de drie activiteiten en rond het middaguur zat het clubgebouw van MVV'29 tot aan de nok toe vol. De sfeer zat er geweldig in en het bleef nog erg lang super gezellig in het thuishonk van MVV’29

Afscheid Jos Bisschop en Bennie Mensink
Noemenswaardig is zeker het feit dat twee mensen van het eerste uur Jos Bisschop en Bennie Mensink na zeventien jaar hadden aangegeven om er mee te stoppen en beide heren werden dan ook even in het zonnetje gezet en bedankt voor alle jaren en arbeid die ze in deze dag hebben gestopt. Het tweetal kreeg vanuit de zaal een extra ovationeel applaus.

Cheque van € 1000,-
Omdat ook vele sponsoren en elftallen een bijdrage hadden gegeven voor deze geweldige dag, kon de organisatie van deze Stamppotdag aan voorzitter Walter Busscher een cheque met een bedrag van € 1.000,00 overhandigen. Dit geweldige bedrag komt ten goede van de jeugd van MVV’29. De organisatie kan terugkijken op een supergeslaagd evenement!

Sport & Vrijetijd Populariteit voorjaarsklassieker Rabo Noaberkrachttoertocht blijft toenemen TUBBERGEN – De Rabo Noaberkrachttoertocht, die afgelopen zondag voor de vijfde keer is gehouden, kan als zeer succesvol de boeken in. Ruim 430 fanatieke wielrenners schreven zich in voor deze unieke... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jolly Jumpers staat stil bij halve eeuw basketbal in Tubbergen TUBBERGEN – Volgend jaar, op 1 augustus, bestaat basketbalvereniging Jolly Jumpers precies vijftig jaar. Een halve eeuw basketbal is een prachtige mijlpaal die de vereniging niet onopgemerkt voorbij... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwe speeltuin aan de Ringoven biedt speelplezier voor álle kinderen Stralende kindergezichtjes afgelopen zaterdag in de speeltuin aan de Ringoven in Albergen, waar ook kinderen met een beperking kunnen spelen. Dat is het resultaat van de samenwerking tussen de buurt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Na Langeveen is het ook in Albergen genieten van het autocrossspektakel Na het succes van de autocross in Langeveen vorig weekend was het afgelopen zondag de beurt aan de Albergse Cross Club (ACC) om het circus te ontvangen. In de warme lentezon genoot het grootschalige... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Meisjesteam Mariaschool Vasse winnaar gemeentelijk schoolvoetbaltoernooi Het meisjesteam van de Mariaschool uit Vasse won op woensdag 18 april op sportpark De Peuverweide in Geesteren het gemeentelijk schoolvoetbaltoernooi. In de finale versloegen zij het meisjesteam van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Netty Fontein zet punt achter voorzitterschap Bridgeclub Geesteren Netty Fontein heeft afscheid genomen als voorzitter van de Bridgeclub Geesteren. In de zes jaar dat zij deze functie vervulde heeft Netty zich op haar eigen manier, zeer verdienstelijke ingezet voor... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Bent Viscaal direct snel bij debuut in Formule 3 Na zijn seizoenvolle debuutseizoen in de autosport van vorig jaar debuteerde Bent Viscaal in het weekend van 14 en 15 april zeer verdienstelijk in de Formule 3. De achttienjarige coureur uit Albergen... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Bekendheid concours Het Twentse Ros nog altijd groeiende GEESTEREN - Voor de vijfde keer heeft Paardensportvereniging Het Twentse Ros uit Albergen haar jaarlijkse concours op Geesterse grond gehouden. Op het CSI-terrein deden springruiters van donderdag 12... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Autocross door Langeveense drek LANGEVEEN – De opening van het Twentse autocross-seizoen werd afgelopen zondag in Langeveen gehouden. Leden van Stichting Autocross Langeveen (SAL) waren de zaterdag ervoor de hele dag druk in de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd St. Alphonsusschool pakt gemeentelijke schoolvoetbaltitel voor jongens Op een zonovergoten sportpark De Peuverweide in Geesteren is op woensdag 11 april het gemeentelijk schoolvoetbaltoernooi voor jongens gespeeld. Winnaar werd het elftal van de St. Alphonsusschool uit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Martin Sleumer kampioen Driebanden BOG-KOT Op briljante wijze eiste Martin Sleumer op woensdag 11 april de kampioenstitel Driebanden op binnen de BOG/KOT. In Café Fraans Marie in Albergen werd hij één met het biljartlaken en speelde twee... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Heracles Voetbalmiddag bij De Tukkers Bij De Tukkers wordt op woensdag 9 mei een Heracles Voetbalmiddag gehouden. Heracles Almelo en de Werkgroep Jeugd van De Tukkers hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Voorzitter van de Werkgroep... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Evert ten Napel te gast bij jubilerend VC Fleringen Evert ten Napel, Nederlands sportverslaggever en sportcommentator bij Fox Sports Eredivisie, is op vrijdag 20 april te gast in Fleringen. Ten Napel heeft de vrijwilligers en leden van VC Fleringen ’... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Broertjes Bronsvoord naar huis met twee zilveren NK-plakken TUBBERGEN - De broertjes Bronsvoord zorgden op zaterdag 7 april voor groot feest bij Judovereniging THAG. Ze werden beide tweede bij het Nederlands Kampioenschap -15 jaar. Jarno Shih-Ming Bronsvoord... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Autocross Albergen biedt nog meer spektakel ALBERGEN – Op zondag 22 april wordt de jaarlijkse wedstrijd van de Albergse Cross Club (A.C.C.) verreden aan de Weversweg in Albergen. Om 11.00 uur verschijnen de eerste auto’s aan de start. De... Lees meer »
Sport & Vrijetijd KNVB-voorzitter Michael van Praag op bezoek bij VV Reutum REUTUM - “De bestuurskamer van @VVReutum is een pareltje”. Dat twitterde Michael van Praag afgelopen zondag. Van Praag, sinds 2008 voorzitter van de KNVB, betrad even na 12.00 uur het sportcomplex... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Silke Tulk wint Bol Fada Championships FLERINGEN - Voor de tweede keer in haar klootschietcarrière heeft Silke Tulk de Bol Fada Championships op haar naam geschreven. In een direct duel met haar grootste concurrente Kelly Mallon (Ierland... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Concours De Bosruiters belooft gezelligheid en spanning VASSE - Het buitenseizoen is weer van start gegaan en het concours van de Bosruiters in Vasse is dan altijd nabij. Het concours wordt dit jaar gehouden op zondag 8 april aan de Manderseweg 16 in... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Autocross Langeveen ook decor voor Dutch Junior Buggy Cup De Stichting Autocross Langeveen (SAL) is momenteel volop in voorbereiding voor de cross van zondag 15 april. Langeveen organiseert dan tevens de openingswedstrijd voor het aanstormend talent van de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Gemeentelijke Voetbalquiz wordt extra speciaal vanwege jubileum De Gemeentelijke Voetbalquiz wordt op vrijdag 13 april voor de vijftiende keer gehouden in sportkantine De Voltreffer in Harbrinkhoek. Zoals altijd is de organisatie in handen van MVV’29. De... Lees meer »