Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Houtdorp Jong Nederland Harbrinkhoek omgetoverd in ware spookstad

HARBRINKHOEK – Voor de basisschoolleerlingen van Harbrinkhoek en Mariaparochie stond er op de vrijdag van de herfstvakantie, evenals voorgaande jaren, een grote activiteit op de agenda, namelijk het Houtdorp. Na een grondige voorbereiding door de houtdorpcommissie, de resterende leiding en het bestuur van Jong Nederland Harbrinkhoek was het vrijdag 27 oktober zover. Op deze laatste dag van de herfstvakantie werden de blokhut en het omliggende terrein omgetoverd in een ware spookstad. Het thema luidde: ‘Spoken’.

Er ging heel wat voorbereiding aan vooraf om deze dag tot een succes te maken. De organisatie moest zorgdragen voor voldoende hout, spijkers en andere zaken. De leiding van Jong Nederland Harbrinkhoek regelde het tot in de puntjes in de week voorafgaand aan het houtdorp. Ook werd het bos flink onder handen genomen zodat het netjes en veilig was op deze speciale vrijdag.

Leuk verkleed
Vrijdagmorgen om 09.30 uur stroomden de ruim 140 kinderen van vier tot twaalf jaar binnen op het blokhutterrein. De meeste kinderen waren leuk verkleed. Dit kwam de uitstraling van het thema uiteraard ten goede. Na een woordje van welkom namens de organisatie werden de kinderen in groepjes van tien verdeeld. Daarna werd het tijd om de hamers erbij te pakken en hutten te bouwen. Uiteraard onder scherp toeziend oog van de begeleiders.

Verrassend mooi
Er werd flink getimmerd waardoor de houtstapel zienderogen kleiner werd. De kinderen besteedden veel aandacht aan hun bouwwerken. De resultaten waren verrassend, waaronder een hut met meerdere verdiepingen en een hut met puntdak. In de loop van de dag kwam de jury in beeld om te bepalen welke groep zich de winnaar van het houtdorp zou mogen noemen. De jury werd door de kinderen in iedere hut hartelijk ontvangen. Zij toonden vol trots alle hoekjes in hun gebouwde hutten. Alle gemakken waren aanwezig. Er waren zelfs banken, tafels en bedden in elkaar getimmerd.

Moe maar voldaan
Tussendoor werd er gezorgd voor een natje en een droogje en konden de kinderen volop spelen in de gemaakte hutten. De basisschoolleerlingen en de leiding van Jong Nederland Harbrinkhoek kijken terug op een zeer geslaagde dag. Rond 16.30 uur keerde de rust terug bij de blokhut. Iedereen was moe maar voldaan.

Geslaagde dag
Meer informatie over Jong Nederland is te vinden op www.jnharbrinkhoek.nl of op de Facebookpagina van Jong Nederland Harbrinkhoek. Bij interesse in de groepsavonden mag er altijd een kijkje worden genomen in de blokhut. De leiding staat hier graag voor open. Voor het houden van een houtdorp is veel hout nodig. Dit is allemaal vrijwillig verzameld door de verschillende bedrijven. Mede daardoor en met de hulp van de vrijwilligers was deze geslaagde dag te realiseren. De foto’s zijn gemaakt door Clemens Brughuis.

Sport & Vrijetijd Sportraad overhandigt cheque aan Dorpsraad Albergen ALBERGEN - De Sportraad Tubbergen houdt jaarlijks de collecte voor het Fonds Gehandicaptensport, wat betekent dat de sporters op pad gaan voor mensen met een beperking. Ieder jaar is een andere sport... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Bridgeclub Tubbergen viert veertigjarig jubileum met gezellige bustocht TUBBERGEN - Vanwege het veertigjarig bestaan van Bridgeclub Tubbergen kregen de leden een door de feestcommissie georganiseerde bustocht aangeboden. Op woensdag 17 januari om 09.30 uur vertrok de bus... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Arnold Bruggink gastspreker op jaarlijkse Crowdavond STEVO GEESTEREN - Voormalig Geesterenaar, STEVO-jeugdlid en nu Fox Sports-analyticus Arnold Bruggink komt op vrijdag 26 januari naar de Peuverweide als gastspreker tijdens de jaarlijkse Crowdavond. Arnold... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Stamppotdag MVV’29 blijft ongekend populair HARBRINKHOEK - Op zondag 14 januari werd voor de zeventiende keer de Stamppotdag met voetbaltoernooi, mountainbiketocht en wandeltocht gehouden bij MVV’29. Om 09.00 werd gestart met een... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Terrein De Tukkers op zaterdag rookvrij dankzij actie Amke en Jareck ALBERGEN - Amke Booijink (JO11-3) en Jareck Letteboer (JO11-1) zien hun droom in vervulling gaan: bij De Tukkers kunnen voetballen zonder dat ze voor of na de wedstrijd door een nare lucht van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Timo Pähler Racing prepareert zich voor EK-avontuur Afgelopen zaterdag presenteerde Timo Pähler Racing hun plannen voor komend seizoen. Het ambitieuze team deed dat in Zalencentrum Spalink in Geesteren. Onder grote belangstelling van sponsoren,... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Spelersmakelaar Leoni Blokhuis te gast op sponsoravond TVC’28 De sponsoren van TVC’28 zijn op vrijdag 12 januari te gast op sportcomplex De Grote Moat in Tubbergen. TVC’28 heeft dan Leoni Blokhuis, één van ’s werelds bekendste vrouwelijke spelersmakelaar uit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Harry Steggink Lid van Verdienste van STEVO Harry Steggink is op de nieuwjaarsreceptie van STEVO, zondagmorgen in de STEVO-kantine, door voorzitter Eddy Droste benoemd tot Lid van Verdienste van de club. Harry Steggink, die op de eerste dag... Lees meer »
Sport & Vrijetijd TVC’28 loopt massaal voor het KWF Onder het nieuwe credo ‘Moosloop’ werden op zondag 7 januari vele kilometers rondom het complex van voetbalvereniging TVC’28 gelopen. Met bijna driehonderd deelnemers, nieuwe routes en een dampend... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kinderen vermaken zich volop met Swim-Event TUBBERGEN – Afgelopen donderdag hebben de buurtsportcoaches van Sportservice Tubbergen wederom het Swim-Event in de Vlaskoel gehouden. Samen met leerlingen van het St. Canisius en een stagiaire van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd TVC’28 luidt nieuwe jaar in met ‘Moosloop’ Tubbergen- Een nieuw jaar, een nieuwe start, een nieuwe loop. Voetbalvereniging TVC’28 houdt op zondag 7 januari de traditionele nieuwjaarsloop. Deze loop krijgt vanaf deze editie ook een nieuwe naam... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Het Midwinterfutsaltoernooi dient zich aan Tubbergen - In Engeland noemen ze het Boxing Day. Op die dag wordt er een compleet programma in de Premier League afgewerkt. In Nederland wordt het tweede kerstdag genoemd. In de Eredivisie is het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kurt Lohuis van Vogelvereniging Tubbergen Provinciaal Kampioen TUBBERGEN - Tijdens het Provinciaal Kampioenschap District Overijssel van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers in Nijverdal, zijn door de leden van de Vogelvereniging Tubbergen & Omstreken... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Marcel Waaijer wederom hoofdtrainer TVC’28 Een oude bekende bij TVC’28, Marcel Waaijer, 55 jaar en woonachtig in Langeveen, zal vanaf komend seizoen de scepter zwaaien over de eerste selectie van de Tubbergse voetbalvereniging. De... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Adventswandeling Manderveen prikkelt alle zintuigen MANDERVEEN – Hoewel het op zondagochtend 3 december miezerde en de temperatuur rond het vriespunt lag, verschenen er deze ochtend toch ruim veertig deelnemers ten tonele bij de Manderveense Aardbei... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Geslaagd verjaardagsfeest De Gevleugelde Tukkers GEESTEREN - Het was maar goed dat afgelopen zaterdag de bedrijven aan de Lutkeberg in Geesteren gesloten waren. Het gaf de vele postduivenliefhebbers, die op de tentoonstelling en forummiddag van de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Hezinger Grens Classic afgelast Geesteren - De Wieler Toer Club Geesteren heeft de Hezinger Grens Classic afgelast. Deze mountainbiketocht met drie NFTU-sterren zou aanvankelijk op zondag 3 december worden verreden. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Schalke auf Tournee voetbaldagen naar Vasse VASSE - Leren dribbelen als Leroy Sané, passen als Leon Goretzka of afwerken als Mesut Özil? Sinds afgelopen donderdag kunnen jeugdleden (6 t/m 15 jaar) uit de regio zich inschrijven voor de Schalke... Lees meer »
Sport & Vrijetijd De Gevleugelde Tukkers viert zeventigjarig bestaan met drietal activiteiten GEESTEREN - Om het zeventigjarig bestaan van Postduivenvereniging De Gevleugelde Tukkers extra glans te geven is er een uitgebreid program door en voor de leden opgezet. In 1947 was de oprichting en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd HV Stevo en Café Steggink komen opnieuw met het Martine Smeets Fanhouse GEESTEREN - Martine Smeets is geselecteerd voor het Nederlands handbalteam dat gaat deelnemen aan het WK in Duitsland. De 27-jarige Geesterse komt momenteel uit voor SG BBM Bietigheim, dat actief is... Lees meer »