Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Houtdorp Jong Nederland Harbrinkhoek omgetoverd in ware spookstad

HARBRINKHOEK – Voor de basisschoolleerlingen van Harbrinkhoek en Mariaparochie stond er op de vrijdag van de herfstvakantie, evenals voorgaande jaren, een grote activiteit op de agenda, namelijk het Houtdorp. Na een grondige voorbereiding door de houtdorpcommissie, de resterende leiding en het bestuur van Jong Nederland Harbrinkhoek was het vrijdag 27 oktober zover. Op deze laatste dag van de herfstvakantie werden de blokhut en het omliggende terrein omgetoverd in een ware spookstad. Het thema luidde: ‘Spoken’.

Er ging heel wat voorbereiding aan vooraf om deze dag tot een succes te maken. De organisatie moest zorgdragen voor voldoende hout, spijkers en andere zaken. De leiding van Jong Nederland Harbrinkhoek regelde het tot in de puntjes in de week voorafgaand aan het houtdorp. Ook werd het bos flink onder handen genomen zodat het netjes en veilig was op deze speciale vrijdag.

Leuk verkleed
Vrijdagmorgen om 09.30 uur stroomden de ruim 140 kinderen van vier tot twaalf jaar binnen op het blokhutterrein. De meeste kinderen waren leuk verkleed. Dit kwam de uitstraling van het thema uiteraard ten goede. Na een woordje van welkom namens de organisatie werden de kinderen in groepjes van tien verdeeld. Daarna werd het tijd om de hamers erbij te pakken en hutten te bouwen. Uiteraard onder scherp toeziend oog van de begeleiders.

Verrassend mooi
Er werd flink getimmerd waardoor de houtstapel zienderogen kleiner werd. De kinderen besteedden veel aandacht aan hun bouwwerken. De resultaten waren verrassend, waaronder een hut met meerdere verdiepingen en een hut met puntdak. In de loop van de dag kwam de jury in beeld om te bepalen welke groep zich de winnaar van het houtdorp zou mogen noemen. De jury werd door de kinderen in iedere hut hartelijk ontvangen. Zij toonden vol trots alle hoekjes in hun gebouwde hutten. Alle gemakken waren aanwezig. Er waren zelfs banken, tafels en bedden in elkaar getimmerd.

Moe maar voldaan
Tussendoor werd er gezorgd voor een natje en een droogje en konden de kinderen volop spelen in de gemaakte hutten. De basisschoolleerlingen en de leiding van Jong Nederland Harbrinkhoek kijken terug op een zeer geslaagde dag. Rond 16.30 uur keerde de rust terug bij de blokhut. Iedereen was moe maar voldaan.

Geslaagde dag
Meer informatie over Jong Nederland is te vinden op www.jnharbrinkhoek.nl of op de Facebookpagina van Jong Nederland Harbrinkhoek. Bij interesse in de groepsavonden mag er altijd een kijkje worden genomen in de blokhut. De leiding staat hier graag voor open. Voor het houden van een houtdorp is veel hout nodig. Dit is allemaal vrijwillig verzameld door de verschillende bedrijven. Mede daardoor en met de hulp van de vrijwilligers was deze geslaagde dag te realiseren. De foto’s zijn gemaakt door Clemens Brughuis.

Sport & Vrijetijd Slipjacht Vasse-Mander-Hezingen biedt een prachtig schouwspel VASSE - Het deed denken aan vervlogen tijden. Heren en dames in officieel jachttenue te paard geflankeerd door de Equipage en tientallen foxhounds. Een beeld dat de meesten alleen kennen uit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jeu-de-boulesafdeling van De Acehof krijgt vorm Door tennisvereniging De Acehof in Tubbergen is afgelopen zomer een afdeling jeu-de-boules opgericht. Een enthousiaste groep spelers heeft zich inmiddels aangemeld en beoefent op de maandagmiddag... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Terrein Spalink nieuwe locatie Vliegerfeest Al vele jaren komen verschillende vliegeraars uit binnen- en buitenland het eerste weekend van juli naar Twente om hun creaties te tonen. Helaas moest de organisatie van Vliegerfeest Twenterand... Lees meer »
Sport & Vrijetijd EK 1988-held Wim Kieft op bezoek bij MVV’29 De sponsoren van MVV’29 hebben donderdag 30 november inmiddels omcirkeld in hun agenda. Oud-profvoetballer, analist en hoofdpersoon in de biografie Kieft, Wim Kieft, zal dan op bezoek komen in... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tubbergen is een shortgolfvereniging rijker TUBBERGEN - In de zomer van vorig jaar is bij Recreatiepark Kaps in Tubbergen een shortgolfbaan aangelegd. Het verschil tussen een gewone golfbaan en een shortgolfbaan bestaat hierin, dat de afstand... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lidl Ootmarsum schenkt € 1000,- aan G-voetbalteam Reutum REUTUM/OOTMARSUM - Lidl bestaat twintig jaar in Nederland en daarom schenkt iedere vestiging € 1000,- aan een lokaal maatschappelijk project. Lidl Ootmarsum heeft besloten om dit bedrag aan het G-... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Internationaal JO12-toernooi TVC’28 een sportief hoogtepunt TUBBERGEN - Het voor de elfde keer door TVC’28 georganiseerde Internationaal JO12-toernooi op dinsdag 24 oktober op sportpark De Grote Moat in Tubbergen was een sportief hoogtepunt voor (en door... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Bent Viscaal kraakt niet onder druk: vice-kampioen in Formule 4 ALBERGEN - Bent Viscaal had tijdens de laatste ronde van het Formule 4 NEZ-kampioenschap nog een kleine kans om tweede te worden op de eindranglijst, maar daarvoor moest hij wel nagenoeg optimaal... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tubbergen is een shortgolfvereniging rijker In de zomer van vorig jaar is bij Recreatiepark Kaps in Tubbergen een shortgolfbaan aangelegd. Het verschil tussen een gewone golfbaan en een shortgolfbaan bestaat hierin, dat de afstand van het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Crossproef Essentocht steeds uitdagender TUBBERGEN – Met veel genoegen hebben crossliefhebbers afgelopen weekend deelgenomen aan de offroad Essentocht gehouden door motorclub De Toerenteller. De toertocht voer door het karakteristieke... Lees meer »
Sport & Vrijetijd SVGT viert vijfjarige mijlpaal op geboortegrond TUBBERGEN – De Supporters Vereniging Gemeente Tubbergen (SVGT ) heeft afgelopen vrijdag haar vijfjarig jubileum gevierd op de plek waar de oprichting werd besproken, namelijk Eetcafe Fox in Tubbergen... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Team Tubbergen maakt zich op voor internationaal toernooi TUBBERGEN - Op dinsdag 24 oktober wordt het jaarlijkse Internationaal JO12 Voetbaltoernooi van TVC’28 gehouden. Naast verschillende betaald voetbalorganisaties uit binnen- en buitenland doet er ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Vasser Heuvelen Classic door zwaar parcours een ware beproeving De Wieler Toerclub Geesteren kan weer terugblikken op een geslaagde Vasser Heuvelen Classic, een mountainbiketocht door de grensstreek rond Vasse. De weergoden waren de deelnemers bijzonder gezind,... Lees meer »
Sport & Vrijetijd KV Reutum ziet met nieuwe lichtinstallatie grote wens in vervulling gaan KV Reutum heeft een grote wens in vervulling zien gaan. Tijdens de jaarlijkse feestavond op vrijdag 29 september, in de kantine op de Haarlerheidebaan, werd door Frank Luttikhuis, die samen met het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd De Wiekhof bedankt medebewoners met Burendag TUBBERGEN – Mooi weer, Oud-Hollandse spelen, een draaiorgel, knieperkes en pannenkoeken. Het zijn de ingrediënten van de geslaagde Burendag die de cliënten van De Wiekhof, De Eeshof en Meulenbelt in... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietvereniging Albergen bereikt gouden jubileum ALBERGEN – Op zaterdag 30 september bestaat Klootschietvereniging Albergen exact vijftig jaar. De vereniging wil dit heugelijke feit natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en houdt daarom... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Huub Steggink gekroond tot Schotse schutterskoning TUBBERGEN - Noem het toeval, of een ‘het-heeft-gewoon-zo-moeten-zijn’ moment. Maar op het moment dat whiskyclub The Full Treatment voor een mooie trip naar Schotland vertrok, had niemand kunnen raden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Alleen maar winnaars bij jubileumeditie ALBO Toernooi ‘Mooie aanval’, ‘prachtige actie’ en ‘goede redding’. Het zijn zomaar een paar kreten die afgelopen zaterdag over de velden van De Tukkers in Albergen vlogen tijden de jubileumeditie van het ALBO... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ereboog de Gevleugelde Tukkers op valreep naar De Pollen Na een zinderende spanning op de laatste vlucht van het seizoen 2017 is Kees Nijeboer er met een formidabele uitslag in geslaagd om zijn rivaal Theo Keemers & Zn definitief van zich af te... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dames 1 HV De Tukkers geniet van enerverend toernooi in Denemarken Vorig weekend reisde Dames 1 van handbalvereniging De Tukkers uit Albergen af naar Denemarken om een toptoernooi te spelen in Viborg. Dit toernooi, waar meer dan veertig (Deense) ploegen aan... Lees meer »