Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Houtdorp Jong Nederland Harbrinkhoek omgetoverd in ware spookstad

HARBRINKHOEK – Voor de basisschoolleerlingen van Harbrinkhoek en Mariaparochie stond er op de vrijdag van de herfstvakantie, evenals voorgaande jaren, een grote activiteit op de agenda, namelijk het Houtdorp. Na een grondige voorbereiding door de houtdorpcommissie, de resterende leiding en het bestuur van Jong Nederland Harbrinkhoek was het vrijdag 27 oktober zover. Op deze laatste dag van de herfstvakantie werden de blokhut en het omliggende terrein omgetoverd in een ware spookstad. Het thema luidde: ‘Spoken’.

Er ging heel wat voorbereiding aan vooraf om deze dag tot een succes te maken. De organisatie moest zorgdragen voor voldoende hout, spijkers en andere zaken. De leiding van Jong Nederland Harbrinkhoek regelde het tot in de puntjes in de week voorafgaand aan het houtdorp. Ook werd het bos flink onder handen genomen zodat het netjes en veilig was op deze speciale vrijdag.

Leuk verkleed
Vrijdagmorgen om 09.30 uur stroomden de ruim 140 kinderen van vier tot twaalf jaar binnen op het blokhutterrein. De meeste kinderen waren leuk verkleed. Dit kwam de uitstraling van het thema uiteraard ten goede. Na een woordje van welkom namens de organisatie werden de kinderen in groepjes van tien verdeeld. Daarna werd het tijd om de hamers erbij te pakken en hutten te bouwen. Uiteraard onder scherp toeziend oog van de begeleiders.

Verrassend mooi
Er werd flink getimmerd waardoor de houtstapel zienderogen kleiner werd. De kinderen besteedden veel aandacht aan hun bouwwerken. De resultaten waren verrassend, waaronder een hut met meerdere verdiepingen en een hut met puntdak. In de loop van de dag kwam de jury in beeld om te bepalen welke groep zich de winnaar van het houtdorp zou mogen noemen. De jury werd door de kinderen in iedere hut hartelijk ontvangen. Zij toonden vol trots alle hoekjes in hun gebouwde hutten. Alle gemakken waren aanwezig. Er waren zelfs banken, tafels en bedden in elkaar getimmerd.

Moe maar voldaan
Tussendoor werd er gezorgd voor een natje en een droogje en konden de kinderen volop spelen in de gemaakte hutten. De basisschoolleerlingen en de leiding van Jong Nederland Harbrinkhoek kijken terug op een zeer geslaagde dag. Rond 16.30 uur keerde de rust terug bij de blokhut. Iedereen was moe maar voldaan.

Geslaagde dag
Meer informatie over Jong Nederland is te vinden op www.jnharbrinkhoek.nl of op de Facebookpagina van Jong Nederland Harbrinkhoek. Bij interesse in de groepsavonden mag er altijd een kijkje worden genomen in de blokhut. De leiding staat hier graag voor open. Voor het houden van een houtdorp is veel hout nodig. Dit is allemaal vrijwillig verzameld door de verschillende bedrijven. Mede daardoor en met de hulp van de vrijwilligers was deze geslaagde dag te realiseren. De foto’s zijn gemaakt door Clemens Brughuis.

Sport & Vrijetijd Soccer Inside speellocatie eerste NK speedsoccer Speedsoccer.nl houdt dit jaar voor het eerst in de historie het Nederlands Kampioenschap speedsoccer. Speedsoccer, ook wel bekend als indoor voetbal, wordt gespeeld op een kunstgrasveld van circa... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Handbalvereniging SV Vasse viert vijftigjarig jubileum Handbalvereniging SV Vasse bestaat vijftig jaar en viert deze bijzondere mijlpaal met een gezellige feestavond op zaterdag 20 oktober. Tijdens deze avond heeft de jubilerende vereniging samen met... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Vasser Heuvelen Classic; mountainbiken door een prachtig landschap VASSE - De Wieler Toerclub Geesteren kan weer terugblikken op een geslaagde mountainbike tocht door de grensstreek rond Vasse. De weergoden waren de mountainbikers bijzonder gezind. Het bleef op... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Amerikaanse ervaring voor klootschietster Silke Tulk TUBBERGEN - Afgelopen week is Silke Tulk met haar ouders, vriend, zwager en twee vrienden in het Amerikaanse Boston geweest om daar de All-Irelandfinales te openen met een zogeheten challenge-score.... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Boog voor Kampioen Grensvliegers opnieuw naar Combinatie Bernds LANGEVEEN - De versierselen die traditioneel bij de kampioen van de Grensvliegers worden geplaatst, zijn de afgelopen week voor het tweede achtereenvolgende jaar bij de familie Bernds in Manderveen... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Extra verrassing bij laatste Comedy Express Partycentrum Morshuis in Albergen verandert op zaterdag 6 oktober nog één keer in een comedyarena. En nog één keer zullen de comedians van de Comedy Express acte de présence geven! Na zeven seizoenen... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Twee titels voor Jan Veldhuis bij afscheid als voorzitter SV Vasse VASSE – Onder grote belangstelling werd donderdag 27 september de jaarvergadering van SV Vasse gehouden in de clubkantine. De gebruikelijke agendapunten kwamen aan de orde, waaronder diverse... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Silke Tulk met titel ‘Queen of the Roads’ door naar Amerika ALBERGEN - Silke Tulk is afgelopen zondag in het Ierse Ballincurrig voor de vierde keer Queen of the Roads geworden. In de eindstrijd versloeg ze haar grote rivale Kelly Mallon. In de halve finale... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Organisatie Eschrit Tubbergen voorlopig in de ijskast Tubbergen - Na de Eschrit 25 jaar te hebben georganiseerd heeft het stichtingsbestuur tijdens haar evaluatievergadering na de editie van dit jaar besloten te stoppen met het organiseren van deze rit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tenniscompetitie Noabercup geniet veel belangstelling Nog voordat de eerste tennisbal is geslagen is de Noabercup al een groot succes. Ruim 170 spelers afkomstig van vijf tennisverenigingen uit de gemeente Tubbergen hebben zich aangemeld. Zij gaan vanaf... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Basketbalster Laura Steggink als international actief in finale Nations League TUBBERGEN - Afgelopen weekend verbleef de Tubbergse basketbalster Laura Steggink met de nationale selectie 3 tegen 3 basketbal Meisjes onder de 23, in het Indiase Hyderabad. De Nederlandse meiden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Samengestelde Wedstijd Vasse toe aan veertigste editie Vasse – De Bosruiters Vasse houden op zondag 7 oktober voor de veertigste keer de jaarlijkse Samengestelde Wedstrijd (SGW) Vasse voor paarden en pony’s. Het evenement vindt plaats op de terreinen... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Samengestelde Wedstijd Vasse toe aan veertigste editie De Bosruiters Vasse houden op zondag 7 oktober voor de veertigste keer de jaarlijkse Samengestelde Wedstrijd (SGW) Vasse voor paarden en pony’s. Het evenement vindt plaats op de terreinen rond de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Cheque Sportraad voor tillift zwembad De Vlaskoel TUBBERGEN - Frans Lansink (vrijwilliger-coördinator De Klup), Marieke Jogems en haar collega Irene Bies (medewerkers De Vlaskoel) kregen maandagavond 3 september een cheque van € 1000,- overhandigd... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Gouden Molenruiters vieren droomjubileum LANGEVEEN – Paardrijvereniging de Molenruiters bestaat dit jaar vijftig jaar. Een jubileum dat afgelopen weekend gevierd werd op het terrein ‘de Veldboer’ in Langeveen. Het gratis toegankelijke... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Genieten en afzien in de Grenslandmarathon TUBBERGEN - Ruim 750 mountainbikeliefhebbers van jong tot oud togen afgelopen zondag naar Tubbergen waar voor de dertiende keer de Grenslandmarathon werd verreden, onder mooie weersomstandigheden. De... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kadoeng laat ‘Join Volleybal Tour’ neerstrijken in Reutum REUTUM - Omdat Volleybalvereniging Kadoeng dit jaar veertig jaar bestaat wordt voor de leerlingen van de Reutumse Mariaschool, van groep een tot en met acht, waaronder ook groep acht van schooljaar... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Albergse demo Rijdend Motorsport Museum beleeft eerste lustrum ALBERGEN - Het Rijdend Motorsport Museum (RMM) komt op zondag 26 augustus weer naar Albergen voor een demonstratiewedstrijd. Het gaat om de vijfde editie van deze Classic Demo Race. Het Rijdend... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Paarden en gezelligheid bij de Schröder Masterclass TUBBERGEN – Afgelopen zaterdagavond werden op het centrumplein in Tubbergen oorverdovende stiltes afgewisseld door explosies van geluid en bewondering. De stilte is nodig om paard en ruiter in een... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Het Goud van Jong Nederland Harbrinkhoek HARBRINKHOEK – Jong Nederland Harbrinkhoek biedt al vijf decennia lang de jeugd uit Harbrinkhoek en Mariaparochie een plek om te sporten en te spelen, maar vooral een plek om zichzelf te zijn. De... Lees meer »