Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Houtdorp Jong Nederland Harbrinkhoek omgetoverd in ware spookstad

HARBRINKHOEK – Voor de basisschoolleerlingen van Harbrinkhoek en Mariaparochie stond er op de vrijdag van de herfstvakantie, evenals voorgaande jaren, een grote activiteit op de agenda, namelijk het Houtdorp. Na een grondige voorbereiding door de houtdorpcommissie, de resterende leiding en het bestuur van Jong Nederland Harbrinkhoek was het vrijdag 27 oktober zover. Op deze laatste dag van de herfstvakantie werden de blokhut en het omliggende terrein omgetoverd in een ware spookstad. Het thema luidde: ‘Spoken’.

Er ging heel wat voorbereiding aan vooraf om deze dag tot een succes te maken. De organisatie moest zorgdragen voor voldoende hout, spijkers en andere zaken. De leiding van Jong Nederland Harbrinkhoek regelde het tot in de puntjes in de week voorafgaand aan het houtdorp. Ook werd het bos flink onder handen genomen zodat het netjes en veilig was op deze speciale vrijdag.

Leuk verkleed
Vrijdagmorgen om 09.30 uur stroomden de ruim 140 kinderen van vier tot twaalf jaar binnen op het blokhutterrein. De meeste kinderen waren leuk verkleed. Dit kwam de uitstraling van het thema uiteraard ten goede. Na een woordje van welkom namens de organisatie werden de kinderen in groepjes van tien verdeeld. Daarna werd het tijd om de hamers erbij te pakken en hutten te bouwen. Uiteraard onder scherp toeziend oog van de begeleiders.

Verrassend mooi
Er werd flink getimmerd waardoor de houtstapel zienderogen kleiner werd. De kinderen besteedden veel aandacht aan hun bouwwerken. De resultaten waren verrassend, waaronder een hut met meerdere verdiepingen en een hut met puntdak. In de loop van de dag kwam de jury in beeld om te bepalen welke groep zich de winnaar van het houtdorp zou mogen noemen. De jury werd door de kinderen in iedere hut hartelijk ontvangen. Zij toonden vol trots alle hoekjes in hun gebouwde hutten. Alle gemakken waren aanwezig. Er waren zelfs banken, tafels en bedden in elkaar getimmerd.

Moe maar voldaan
Tussendoor werd er gezorgd voor een natje en een droogje en konden de kinderen volop spelen in de gemaakte hutten. De basisschoolleerlingen en de leiding van Jong Nederland Harbrinkhoek kijken terug op een zeer geslaagde dag. Rond 16.30 uur keerde de rust terug bij de blokhut. Iedereen was moe maar voldaan.

Geslaagde dag
Meer informatie over Jong Nederland is te vinden op www.jnharbrinkhoek.nl of op de Facebookpagina van Jong Nederland Harbrinkhoek. Bij interesse in de groepsavonden mag er altijd een kijkje worden genomen in de blokhut. De leiding staat hier graag voor open. Voor het houden van een houtdorp is veel hout nodig. Dit is allemaal vrijwillig verzameld door de verschillende bedrijven. Mede daardoor en met de hulp van de vrijwilligers was deze geslaagde dag te realiseren. De foto’s zijn gemaakt door Clemens Brughuis.

Sport & Vrijetijd Lynn Kuipers met Oranje-U16 naar mooie zesde plek op EK handbal ALBERGEN - Twee weken geleden kwam een droom uit voor tophandbalster Lynn Kuipers (16 jaar). Ze mocht samen met vijftien andere meiden met Oranje-U16 naar het open EK Handbal in Zweden, gehouden van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wandel3daagse Manderveen begroet recordaantal deelnemers MANDERVEEN - De derde editie van de Wandel3daagse Manderveen heeft voor verschillende primeurs gezorgd: een recordaantal deelnemers met als luxeprobleem dat de routes de eerste avond op waren. Dit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Eerste editie ALBO Open meer dan succesvol verlopen ALBERGEN - Tennisvereniging Albergen kan met veel genoegen terugkijken op een geslaagde eerste editie van het ALBO Open. Twee weken lang verzamelden zich voor dit officiële KNLTB-toernooi fanatieke... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veteranen KV Albergen vervullen lang gekoesterde wens met winst NKB-cup Het heren veteranenteam van Klootschietvereniging Albergen stond op zaterdag 7 juli voor de vijfde keer in de finale van de NKB-cup straatschieten. Deze plek werd bereikt door in het afgelopen half... Lees meer »
Sport & Vrijetijd KV Mander schrijft historie met winst KTO-cup KV Mander heeft afgelopen zondag historie geschreven door de KTO-cup voor het onderdeel veld te winnen als gastteam. De KTO-cup is een wedstrijd volgens afvalsysteem waar verenigingen van de afdeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Uitbreiding wandel-driedaagse Manderveen met 15-kilometerroute Manderveen - Dit jaar wordt voor de derde keer een wandel-driedaagse georganiseerd door de werkgroep Mijn Manderveen 2030 Recreatie. Deze driedaagse vindt plaats op woensdag 11, donderdag 12 en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Roofvogelshow onderdeel jubileumavond Vogelwerkgroep Geesteren GEESTEREN - Stichting Vogelwerkgroep Geesteren houdt op zaterdag 7 juli een jubileumavond voor haar leden om het 25-jarig bestaan te vieren. De Stichting werd op 27 oktober 1992 bij notariële akte... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Eerste open KNLTB-toernooi TV Albergen is onderweg ALBERGEN - Het eerste officiële open KNLTB-toernooi van Tennisvereniging Albergen is afgelopen weekend van start gegaan. De vereniging is super trots te mogen melden dat met 167 deelnemers, 12... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mark Haverkort nieuwe jeugdvoorzitter STEVO GEESTEREN - Mark Haverkort is de nieuwe jeugdvoorzitter van STEVO. Afgelopen zaterdagmiddag op de jaarvergadering van de jeugdafdeling, op het sportcomplex van de Peuverweide, droeg Erik Kottink, tot... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Op de trappers voor dementie met ‘Kleintje 2bike34alzheimer’ Team ‘De Tukkers’ gaat op sportieve wijze de strijd aan tegen de hersenziekte Alzheimer. Op zaterdag 22 september beginnen Monique Heyink, Vincent Webbink, Riky Webbink, Jan Webbink, Manon Moleman en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd VliegerVrienden laten het Twentse Ros steigeren boven Twente GEESTEREN - Na een jaar pauze houdt de Twentse VliegerVrienden (Stichting Vliegerfeest Twenterand) het achtste internationale vliegerfeest in Twente. Het evenement vindt plaats op zaterdag 30 juni en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zesde editie Dom Verdan Loop, rapper dan ooit! Afgelopen zondag werd in Reutum voor de zesde keer de ‘Deterink Dom Verdan Loop’ gehouden. Onder perfecte weersomstandigheden stonden bijna duizend deelnemers in Reutum aan de start en werden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Inzameling voor judoka Carmen Dijkstra De leden van judovereniging THAG hebben een spontane inzameling gehouden voor Carmen Dijkstra, die donderdag 28 juni vertrekt naar Sarajevo om daar deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Geesteren van zijn gezondste kant op het vitaliteitsfestival Geesteren als het gezondste dorp in de regio, dat is het doel van de werkgroep ‘Vitaal Geesteren’. Om dat doel te bereiken stond er afgelopen zaterdag een heus Vitaliteitsfestival op het Naoberplein... Lees meer »
Sport & Vrijetijd CSI Twente is voorbereiding op vijf sterrenevenement in 2019 al begonnen Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit. De organisatie van het CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar net afgesloten, of de voorbereidingen voor de speciale editie... Lees meer »
Sport & Vrijetijd THAG-judoka Carmen Dijkstra geselecteerd voor EK TUBBERGEN - Carmen Dijkstra van Judovereniging THAG is door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen -18 jaar. Een enorme prestatie, waar ze hard voor geknokt heeft. Om... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Open dag toont vele mogelijkheden sportcomplex ‘t Reuvekamp FLERINGEN – Afgelopen zaterdag is door de jubilerende voetbalclub VC Fleringen een open dag gehouden. Deze dag vond plaats in combinatie met de gebruikelijke voetbalfamiliedag op sportcomplex ’t... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Broers Nieuwmeier naar goud en brons op Special Olympics Op 8, 9 en 10 juni vonden de Special Olympics Achterhoek plaats. Op de Special Olympics zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2500... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Noord Twente geeft visitekaartje af bij jongste jeugd tijdens NK klootschieten Afgelopen zondag werden de Nederlandse Kampioenschappen Klootschieten Jeugd gehouden bij KV Zwolle in de Achterhoek. De organiserende vereniging had niets aan het toeval overgelaten, waardoor de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jan Willem Plekkenpol wint brons op WK vissen Door Jan Willem Plekkenpol uit Mariaparochie is een bronzen medaille gewonnen op het WK Feedervissen voor Teams in Wit-Rusland. Verdeeld over twee wedstrijddagen wist de Nederlandse ploeg 632 vissen... Lees meer »