Archief - Algemeen

Algemeen
Adembenemend mooie opening van Reutum in het Licht

REUTUM - De opening van Reutum in het Licht afgelopen zaterdag was adembenemend mooi. Voorafgaand aan de start van de verlichte route was er een viering in de plaatselijke kerk waar om precies 17.59 uur de zegen werd gegeven. En hoewel de kerkklokken even op zich lieten wachten was er een warm ontvangst voor het openingswoordje. Uiteraard stond men ook stil bij de inzet van alle inwoners, jong en oud. De 100-jarige Truus Pouwels kreeg de eer om tijdens de viering het kaarsje te ontsteken waar diaken Bert Huitink vervolgens Reutum in het Licht officieel mee opende.

In zijn woordje benadrukte diaken Huitink dat iedereen van Reutum is en dat het echt niet noodzakelijk is om perfect te zijn om mee te kunnen draaien in de maatschappij. Immers, iedereen hoort er bij en met elkaar moet je het doen. Ook werd een link gelegd naar de ondernemers van Reutum en daarbuiten. Met name in deze periode wordt dikwijls een beroep op hen gedaan en de ervaring leert dat er altijd positief op gereageerd wordt. Het is grandioos hoe zij ook dit jaar weer Reutum in het Licht en volgende week de Kerstfair ondersteunen. De sponsoren mochten dan ook rekenen op een warm applaus.

De officiële opening
Vervolgens werd met een druk op de knop Reutum in het Licht officieel geopend. Dit jaar was het een kleurrijke waterfontein die in licht ontsprong met op de achtergrond vrolijke muziek van Nick en Simon. Het was oppassen voor de omstanders om niet nat te worden, maar wat genoot het aanwezige publiek! Na de officiële opening konden de jongste bezoekers een treinritje door het dorp maken met de trein van de Molenberg. Voor de ouderen stond een heerlijke kop koffie met krentenwegge klaar in het Kultuurhoes. Ook voor de kinderen was daar een lekkere traktatie. Dit alles werd aangeboden en verzorgd door de kerk.

Overweldigende belangstelling
Vanaf 18.00 uur was de bedrijvigheid enorm in Reutum. Veel auto’s reden de route, maar er waren tevens sportievelingen die te voet hun ogen uitkeken. Het treintje van de Molenberg draaide overuren om het grote aantal bezoekers rond te rijden. Kortom, de belangstelling was overweldigend.

Sfeervol begin
De organisatie blikt tevreden terug en wil via deze weg alle buurten en straten van Reutum en Haarle bedanken voor hun inzet en creativiteit. “Wat was het weer een happening en wat zijn we verrast, evenals de juryleden die dit jaar voor het eerst onenigheid kregen over de te verdelen prijzen. Er werd gediscussieerd over verlichting en gekeken naar thema’s en diversiteit. Maar, het een deed nauwelijks onder voor het ander, zie er dan maar uit te komen. Hoe dan ook, het is onwaarschijnlijk mooi wat er weer is bedacht en ontworpen in Reutum. We kunnen niet anders zeggen dan dat het een grandioos en sfeervol begin is van de komende kersttijd”, aldus de organisatie. Tot en met tweede kerstdag is de route bij donker te rijden. De start is tegenover het Kultuurhoes, voor de kerk. Het is beslist de moeite waard!

Algemeen Dorpsraad Albergen/Mijn Dorp 2030 peilt wensen inwoners ALBERGEN - Begin oktober kopte het dagblad Tubantia ‘Café Miets in Albergen maakt plaats voor appartementen’. In het artikel stond geschreven dat de plaatselijke Dorpsraad/Mijn Dorp 2030 een bijdrage... Lees meer »
Algemeen Levende kerststal gaat laatste editie tegemoet HARBRINKHOEK - Jozef, Maria, kindeke Jezus, schapen, de hond, de ezel en de kameel; bijna veertig jaar lang vormden zij samen tijdens de kerstdagen de levende kerststal in de kerk in Harbrinkhoek. De... Lees meer »
Algemeen Trouwe buurtbuschauffeurs in het zonnetje gezet LANGEVEEN – Afgelopen vrijdagavond tijdens een gezellige afsluiting van 2018 van de Buurtbusvereniging Tubbergen in Café-Restaurant Waaijer in Langeveen zijn een drietal trouwe chauffeurs gehuldigd... Lees meer »
Algemeen Bewoners Weitemanslanden komen (graag) verhaal halen GEESTEREN - Dit jaar is het 85 jaar geleden dat landbouwgebied De Weitemanslanden werd ontgonnen. In het begin van de dertigerjaren van de vorige eeuw werd het moeras geschikt gemaakt voor... Lees meer »
Algemeen Team de Vassenaartjes in actie voor deelname Alpe d’Huzes VASSE - Alpe d’Huzes is een jaarlijks evenement in Frankrijk waarbij fietsend of lopend de befaamde berg Alpe d’Huez wordt beklommen. Het doel van dit evenement is om geld in te zamelen voor KWF... Lees meer »
Algemeen Kerstpakkettenactie H. Pancratius parochie en Protestantste Kerk Tubbergen gestart TUBBERGEN - Sinterklaas is nog maar net ons land uit of de kerstperiode doet alweer zijn intrede. Ook dit jaar worden door de H. Pancratius parochie en de Protestantse Kerk Tubbergen goederen... Lees meer »
Algemeen SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen maakt klinkende start TUBBERGEN – Door burgemeester Haverkamp is op maandagavond 10 december het startsein gegeven van de SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen. Dit prachtige evenement vindt volgend jaar plaats op 21 en... Lees meer »
Algemeen Kerstmarkt Geesteren groeit maar blijft gezellig GEESTEREN – Het is een van de eerste kerstmarkten in de regio; de kerstmarkt van Geesteren van afgelopen zondag. Met meer dan honderd kramen, vele eetgelegenheden, een heuse biergarten en nog veel... Lees meer »
Algemeen Slager Jan Lansink geeft het stokje door aan Emiel Hendriks VASSE – Na een zelfstandige periode van 23 jaar draagt ambachtelijk slager Jan Lansink (53) zijn ‘Slagerij Lansink’ over aan zijn opvolger. Vanaf 1 januari zal Emiel Hendriks (35) de slagerij, die al... Lees meer »
Algemeen Langeveen uitverkoren voor project ‘starters op de woningmarkt’ De Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen (OVKK) gaat zich inzetten voor starters op de woningmarkt. Volgens de vereniging is het voor veel jongeren en starters moeilijk om een geschikte en... Lees meer »
Algemeen Sfeervolle Lichtjestocht in ‘t Geziet Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt door Erve Hulshof in het Geziet (Albergen) op tweede kerstdag een zogenaamde Lichtjestocht gehouden. ‘Wie verruilt zijn kerstschoenen voor wandelschoenen... Lees meer »
Algemeen Easy Fix kerstboomstandaard van Elferink Kerstbomen is een voltreffer HARBRINKHOEK - Het aanbreken van de decembermaand betekent voor veel mensen de start van de zoektocht naar een kerstboom. Vaak is het een heel gezwoeg om de boom eenmaal thuis rechtop in de standaard... Lees meer »
Algemeen ‘Zo vergeet ik je niet’ maakt van kleding een tastbare herinnering GEESTEREN - Voor veel nabestaanden is het een ingrijpende gebeurtenis; het opruimen en in de meeste gevallen weggooien van kleding van overleden dierbaren. Maar definitief afscheid nemen van... Lees meer »
Algemeen Verjaardagsbox vult speciale boxen voor Sinterklaas TUBBERGEN - De gezinnen die gebruik maken van de Verjaardagsbox mogen dit jaar rekenen op nog een speciale box; de Sintbox. Dankzij de bijdragen van diverse sponsoren en de inzet van vele... Lees meer »
Algemeen Kick-off bijeenkomst SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen TUBBERGEN – De officiële kick-off bijeenkomst voor de SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen vindt plaats op maandag 10 december om 20.00 uur in het gemeentehuis in Tubbergen. De inloop is vanaf 19.... Lees meer »
Algemeen Leergeld Tubbergen ontvangt mooie cheque van Mensen voor Mensen Stichting Mensen voor Mensen is een regionale Twentse stichting en heeft als doel mensen kansen te bieden die buiten hun schuld om in moeilijke situaties zijn beland, verzachten van het leed waarin... Lees meer »
Algemeen Noviton Prefab maakt innovatie toegankelijk HARBRINKHOEK – Noviton Prefab deinst niet terug voor een uitdaging en biedt voor iedere klant de juiste oplossing op het gebied van geprefabriceerde bouwelementen. Sinds april 2015 is Noviton een... Lees meer »
Algemeen Open huis laat velen kennis maken met brede aanbod Cultuurhoes ALBERGEN – Het was een aanloop van mensen afgelopen zaterdag aan de Hobergenstraat in Albergen, het Cultuurhoes hield open huis. De Buurtbieb, Wereldwinkel, Heemkunde en Zonnebloem Albergen sloegen... Lees meer »
Algemeen Spekscheeters presenteert nieuwe groep feestvierders VASSE - Carnavalsvereniging de Spekscheeters wil op 5 januari 2019 naast de nieuwe hoogheid, die tevens jubileum- en sleutelprins is, ook een nieuwe groep carnavalsvierders presenteren binnen hun... Lees meer »
Algemeen Leerlingen Zone.college voltooien Belevenispad Bous Mos ALBERGEN - Het Belevenispad met haar klim- en klauterheuvel op het terrein Bous Mos in Albergen is klaar. Na de laatste vrijwilligersdag op zaterdag 10 november was de klus zo goed als mogelijk... Lees meer »