Archief - Algemeen

Algemeen
Adembenemend mooie opening van Reutum in het Licht

REUTUM - De opening van Reutum in het Licht afgelopen zaterdag was adembenemend mooi. Voorafgaand aan de start van de verlichte route was er een viering in de plaatselijke kerk waar om precies 17.59 uur de zegen werd gegeven. En hoewel de kerkklokken even op zich lieten wachten was er een warm ontvangst voor het openingswoordje. Uiteraard stond men ook stil bij de inzet van alle inwoners, jong en oud. De 100-jarige Truus Pouwels kreeg de eer om tijdens de viering het kaarsje te ontsteken waar diaken Bert Huitink vervolgens Reutum in het Licht officieel mee opende.

In zijn woordje benadrukte diaken Huitink dat iedereen van Reutum is en dat het echt niet noodzakelijk is om perfect te zijn om mee te kunnen draaien in de maatschappij. Immers, iedereen hoort er bij en met elkaar moet je het doen. Ook werd een link gelegd naar de ondernemers van Reutum en daarbuiten. Met name in deze periode wordt dikwijls een beroep op hen gedaan en de ervaring leert dat er altijd positief op gereageerd wordt. Het is grandioos hoe zij ook dit jaar weer Reutum in het Licht en volgende week de Kerstfair ondersteunen. De sponsoren mochten dan ook rekenen op een warm applaus.

De officiële opening
Vervolgens werd met een druk op de knop Reutum in het Licht officieel geopend. Dit jaar was het een kleurrijke waterfontein die in licht ontsprong met op de achtergrond vrolijke muziek van Nick en Simon. Het was oppassen voor de omstanders om niet nat te worden, maar wat genoot het aanwezige publiek! Na de officiële opening konden de jongste bezoekers een treinritje door het dorp maken met de trein van de Molenberg. Voor de ouderen stond een heerlijke kop koffie met krentenwegge klaar in het Kultuurhoes. Ook voor de kinderen was daar een lekkere traktatie. Dit alles werd aangeboden en verzorgd door de kerk.

Overweldigende belangstelling
Vanaf 18.00 uur was de bedrijvigheid enorm in Reutum. Veel auto’s reden de route, maar er waren tevens sportievelingen die te voet hun ogen uitkeken. Het treintje van de Molenberg draaide overuren om het grote aantal bezoekers rond te rijden. Kortom, de belangstelling was overweldigend.

Sfeervol begin
De organisatie blikt tevreden terug en wil via deze weg alle buurten en straten van Reutum en Haarle bedanken voor hun inzet en creativiteit. “Wat was het weer een happening en wat zijn we verrast, evenals de juryleden die dit jaar voor het eerst onenigheid kregen over de te verdelen prijzen. Er werd gediscussieerd over verlichting en gekeken naar thema’s en diversiteit. Maar, het een deed nauwelijks onder voor het ander, zie er dan maar uit te komen. Hoe dan ook, het is onwaarschijnlijk mooi wat er weer is bedacht en ontworpen in Reutum. We kunnen niet anders zeggen dan dat het een grandioos en sfeervol begin is van de komende kersttijd”, aldus de organisatie. Tot en met tweede kerstdag is de route bij donker te rijden. De start is tegenover het Kultuurhoes, voor de kerk. Het is beslist de moeite waard!

Algemeen Heemkunde Geesteren presenteert dvd en nieuw onderwerp donateursavond Afgelopen november hield de Stichting Heemkunde Geesteren in Zaal Kottink haar jaarlijkse lezing/dia-avond voor haar donateurs, andere belangstellenden en uiteraard de bewoners van het gebied Noord-... Lees meer »
Algemeen De Boekenhoek in Mariaparochie is jarig In maart is het een jaar geleden dat de Boekenhoek in de sporthal van Mariaparochie werd geopend. Gezien de lege plekken in de boekenkast lijkt het erop dat er veelvuldig boeken worden geleend.... Lees meer »
Algemeen Schaop’nböllkes dragen collecte-steentje bij aan het dak van de basiliek TUBBERGEN – Carnavalsvereniging de Schaop’nböllkes hield tijdens alle vier de gala avonden een collecte ten behoeve van het dak van de basiliek. Een spontane actie die ontstond dankzij het... Lees meer »
Algemeen Medewerkster Droste’s Herberg in de prijzen bij Horecatalent Achterhoek TUBBERGEN – De 20-jarige Tessa Meijer uit Lattrop-Breklenkamp, werkzaam bij Droste’s Herberg in Tubbergen, heeft samen met de 18-jarige Anouk van der Vegt uit Borne (Hotel Restaurant het Witte Paard... Lees meer »
Algemeen Familie Alberink brengt eigen zuivel aan de man HARBRINKHOEK – Sinds halverwege december staat er aan de Almeloseweg in Harbrinkhoek een zwart huisje. Dat huisje is de boerderijwinkel van de familie Alberink, waar ze ambachtelijke zuivelproducten... Lees meer »
Algemeen Flinke steun van Roelvink Fonds voor Red de Grutto GEESTEREN – Het Roelvink Fonds, dat culturele initiatieven in Twente steunt, schenkt € 5000,- aan de actie Red de Grutto van Vogelwerkgroep Geesteren. Drie plasdrasgebieden worden nu aangelegd in... Lees meer »
Algemeen Herman Borgerink na 43 jaar Woningstichting Tubbergen met pensioen Jarenlang was Herman Borgerink één van de belangrijke gezichten van Woningstichting Tubbergen maar na een periode 43 jaar komt hier een eind aan. Hij gaat vanaf maart met pensioen. Het wordt steeds... Lees meer »
Algemeen MANS-oprichter Tiny Peddemors wisselt van bestuurszetel met Ilse Haarhuis GEESTEREN – Zeven jaar nadat Tiny Peddemors samen met Niek Hannink netwerkorganisatie MANS Twente oprichtte, heeft ze haar bestuursfunctie neergelegd. In Ilse Haarhuis vond Peddemors een goede... Lees meer »
Algemeen Jonge ondernemers JD Bouwgroep enthousiast van start TUBBERGEN - Jong, enthousiast en kundig, zo kan je Joost Hofhuis en Daan van der Woude wel omschrijven. Afgelopen januari startten zij als duo een nieuw bouwbedrijf met de naam JD Bouwgroep. En de... Lees meer »
Algemeen Enquête biedt duidelijkheid over woonbehoefte in Albergen ALBERGEN - De inwoners van Albergen kregen in januari de mogelijkheid om de enquête over de woonbehoefte in te vullen. Deze enquête bevatte onder andere de vraag of inwoners denken aan verhuizen en... Lees meer »
Algemeen Cheque Schaopmantrofee toegekend aan SamenLoop voor Hoop TUBBERGEN - De Schaopmantrofee werd dit jaar toegekend aan Miriam en Bertus van Lubek voor hun maatschappelijke betrokkenheid bij zowel carnavalsvereniging De Schaop’nböll’kes als ook bij... Lees meer »
Algemeen Professionals samen voor aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen heeft afgelopen donderdagmiddag de themabijeenkomst ‘Geweld hoort nergens thuis’ gehouden. Tijdens deze informatieve middag kwamen onderwerpen als de verbeterde... Lees meer »
Algemeen Autobedrijf Tijhuis en Van Berkum Carrosseriebedrijf verbinden naam aan optocht Turftrappers LANGEVEEN/BRUINEHAAR – Op zaterdag 23 februari trekt voor de negentiende keer de Eerste Twentse Carnavalsoptocht door de straten van Langeveen en Bruinehaar. Deze optocht van Carnavalsvereniging de... Lees meer »
Algemeen Brandweer blij met werkgevers van vrijwilligers TUBBERGEN - Autobedrijf Jol, Cletas Beplatingen en Dorein Doseer en Reinigingssystemen in Tubbergen kregen woensdag 6 februari gevelbordjes uitgereikt van burgemeester Wilmien Haverkamp. Brandweer... Lees meer »
Algemeen SamenLoop voor Hoop doet oproep voor muziek- en amusementsprogramma De gemeente Tubbergen gaat op 21 en 22 september iets bijzonders beleven. Dat weekend is SamenLoop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette waarbij de deelnemers samen stil staan bij kanker en zij... Lees meer »
Algemeen Tubbergen vmbo-leerlingen naar Skills Talents bij Bouwmensen Tubbergen - De provinciale kampioenschappen Skills Talents voor BWI en PIE vmbo-leerlingen worden dit jaar voor het eerst op locatie gehouden. Opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente in Almelo stelt... Lees meer »
Algemeen Sociaal Team Tubbergen verhuist naar bibliotheek TUBBERGEN - Vanaf 1 februari houdt het Sociaal Team Tubbergen haar spreekuren in de Bibliotheek in Tubbergen. Deze locatie past bij het idee van Wij in de Buurt om goed zichtbaar en bereikbaar te... Lees meer »
Algemeen Computercursus in Cultuurhoes Albergen krijgt vervolg ALBERGEN – De basiscursus Windows 10 in Cultuurhoes Albergen is afgelopen week door tien deelnemers afgerond. Zij zijn nu in staat om zelfstandig bewerkingen en instellingen door te voeren. De... Lees meer »
Algemeen Wereldwinkel Albergen start nieuwe afdeling De Wereldwinkel is een progressieve, commerciële ideële instelling, die zich inzet voor de handel in producten uit ontwikkelingslanden. De eerste wereldwinkel begon in 1971 in de stadskern van... Lees meer »
Algemeen Toekomst Twente Print verzekerd met mede-eigenaar Raymond Keemers TUBBERGEN - Twente Print is een begrip in Tubbergen en omgeving. Ruim twintig jaar al hebben Marinus en Margré Fokkens hun ziel en zaligheid in de zaak gestoken. Het waren turbulente jaren. Waar veel... Lees meer »