Archief - Algemeen

Algemeen
Kerstmarkt Geesteren groeit maar blijft gezellig

GEESTEREN – Het is een van de eerste kerstmarkten in de regio; de kerstmarkt van Geesteren van afgelopen zondag. Met meer dan honderd kramen, vele eetgelegenheden, een heuse biergarten en nog veel meer is het misschien ook wel een van de grootsten in de regio en dat was te merken. Al buiten het dorp parkeerden bezoekers hun auto op geïmproviseerde parkeerplaatsen aan de kant van de weg, en ook bij Tuincentrum Heerdink, de instapplaats van de pendeltrein naar de markt, stond de parkeerplaats vol.

De Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG) heeft een spannende week achter de rug. “Vorig jaar kon de kerstmarkt vanwege het slechte weer niet doorgaan. Toen de weersvoorspelling begin deze week er ook slecht uitzag begonnen we ons wel zorgen te maken. Het zou haast niet mogelijk zijn dat het weer nog een keer roet in het eten zou gooien, maar veiligheid is het allerbelangrijkste. Gelukkig veranderde de weervoorspellingen naarmate de zondag dichterbij kwam. Toen we hoorden dat de kerstmarkt in Deurningen niet door zou gaan was er opnieuw twijfel maar we besloten alles toch door te laten gaan, dat was de juiste keuze. Alles verloopt op rolletjes en we zijn ontzettend tevreden!” aldus Rosan Nobbenhuis van de AVG.

Op en top kerst
Ook de bezoekers en standhouders merken dat alles goed loopt. De eigenaresse van een echte kerstkraam staat graag op de Geesterse kerstmarkt: “Wij komen hier al een paar jaar en ieder jaar is het top geregeld! Zodra we hier aankomen worden we warm ontvangen en kunnen we het kraampje inrichten. Als de bezoekers komen is het helemaal gezellig, de markt lijkt ieder jaar groter en mooier te worden.” Dat het groter wordt merken ook een moeder en dochter uit Harbrinkhoek: “Je ziet dat de markt ieder jaar groeit, maar het blijft altijd gezellig. Sinterklaas is het land uit, dus mogen we weer in de kerststemming komen.” De markt is dan ook op en top kerst; de kerstman fietst door het dorp heen terwijl midwinterhoornblazers de oale roop ten gehore brengen. De levende kerststal staat in de kerk om geld op te halen voor een goed doel, terwijl ijskunstenaars sculpturen maken.

Toppers en uitblinkers
De kerstmarkt is een van de hoogtepunten voor de Activiteiten Vereniging Geesteren, die een drukke maand beleeft. “We hebben zaterdag de aprés-skiparty gehad en vandaag de kerstmarkt. Dan hebben we op 14 december de Sjouwtocht, een 6 kilometer lange wandeltocht langs fakkels, midwinterhoornblazers en nog veel meer. De enige reden dat we deze dingen kunnen doen is dankzij de inspanningen van onze vrijwilligers en de bijdrages van onze sponsoren. We zijn iedereen die heeft geholpen ontzettend dankbaar, dankzij hun steun kunnen wij deze activiteiten organiseren”, aldus Nobbenhuis. Ze verteld verder over een vrijwilliger die onmisbaar is geworden voor de kerstmarkt: “We zeggen wel eens dat er zonder Wendy Roelofs geen kerstmarkt zou zijn. Ze is in het begin van het nieuwe jaar al aan het meedenken over de kerstmarkt die gaat komen. Ze coördineert alles en weet ook alles wat er gebeurt, iedereen die ons helpt is een topper, maar Wendy is toch echt wel een uitblinker.”

Algemeen Heemkunde Geesteren presenteert dvd en nieuw onderwerp donateursavond Afgelopen november hield de Stichting Heemkunde Geesteren in Zaal Kottink haar jaarlijkse lezing/dia-avond voor haar donateurs, andere belangstellenden en uiteraard de bewoners van het gebied Noord-... Lees meer »
Algemeen De Boekenhoek in Mariaparochie is jarig In maart is het een jaar geleden dat de Boekenhoek in de sporthal van Mariaparochie werd geopend. Gezien de lege plekken in de boekenkast lijkt het erop dat er veelvuldig boeken worden geleend.... Lees meer »
Algemeen Schaop’nböllkes dragen collecte-steentje bij aan het dak van de basiliek TUBBERGEN – Carnavalsvereniging de Schaop’nböllkes hield tijdens alle vier de gala avonden een collecte ten behoeve van het dak van de basiliek. Een spontane actie die ontstond dankzij het... Lees meer »
Algemeen Medewerkster Droste’s Herberg in de prijzen bij Horecatalent Achterhoek TUBBERGEN – De 20-jarige Tessa Meijer uit Lattrop-Breklenkamp, werkzaam bij Droste’s Herberg in Tubbergen, heeft samen met de 18-jarige Anouk van der Vegt uit Borne (Hotel Restaurant het Witte Paard... Lees meer »
Algemeen Familie Alberink brengt eigen zuivel aan de man HARBRINKHOEK – Sinds halverwege december staat er aan de Almeloseweg in Harbrinkhoek een zwart huisje. Dat huisje is de boerderijwinkel van de familie Alberink, waar ze ambachtelijke zuivelproducten... Lees meer »
Algemeen Flinke steun van Roelvink Fonds voor Red de Grutto GEESTEREN – Het Roelvink Fonds, dat culturele initiatieven in Twente steunt, schenkt € 5000,- aan de actie Red de Grutto van Vogelwerkgroep Geesteren. Drie plasdrasgebieden worden nu aangelegd in... Lees meer »
Algemeen Herman Borgerink na 43 jaar Woningstichting Tubbergen met pensioen Jarenlang was Herman Borgerink één van de belangrijke gezichten van Woningstichting Tubbergen maar na een periode 43 jaar komt hier een eind aan. Hij gaat vanaf maart met pensioen. Het wordt steeds... Lees meer »
Algemeen MANS-oprichter Tiny Peddemors wisselt van bestuurszetel met Ilse Haarhuis GEESTEREN – Zeven jaar nadat Tiny Peddemors samen met Niek Hannink netwerkorganisatie MANS Twente oprichtte, heeft ze haar bestuursfunctie neergelegd. In Ilse Haarhuis vond Peddemors een goede... Lees meer »
Algemeen Jonge ondernemers JD Bouwgroep enthousiast van start TUBBERGEN - Jong, enthousiast en kundig, zo kan je Joost Hofhuis en Daan van der Woude wel omschrijven. Afgelopen januari startten zij als duo een nieuw bouwbedrijf met de naam JD Bouwgroep. En de... Lees meer »
Algemeen Enquête biedt duidelijkheid over woonbehoefte in Albergen ALBERGEN - De inwoners van Albergen kregen in januari de mogelijkheid om de enquête over de woonbehoefte in te vullen. Deze enquête bevatte onder andere de vraag of inwoners denken aan verhuizen en... Lees meer »
Algemeen Cheque Schaopmantrofee toegekend aan SamenLoop voor Hoop TUBBERGEN - De Schaopmantrofee werd dit jaar toegekend aan Miriam en Bertus van Lubek voor hun maatschappelijke betrokkenheid bij zowel carnavalsvereniging De Schaop’nböll’kes als ook bij... Lees meer »
Algemeen Professionals samen voor aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen heeft afgelopen donderdagmiddag de themabijeenkomst ‘Geweld hoort nergens thuis’ gehouden. Tijdens deze informatieve middag kwamen onderwerpen als de verbeterde... Lees meer »
Algemeen Autobedrijf Tijhuis en Van Berkum Carrosseriebedrijf verbinden naam aan optocht Turftrappers LANGEVEEN/BRUINEHAAR – Op zaterdag 23 februari trekt voor de negentiende keer de Eerste Twentse Carnavalsoptocht door de straten van Langeveen en Bruinehaar. Deze optocht van Carnavalsvereniging de... Lees meer »
Algemeen Brandweer blij met werkgevers van vrijwilligers TUBBERGEN - Autobedrijf Jol, Cletas Beplatingen en Dorein Doseer en Reinigingssystemen in Tubbergen kregen woensdag 6 februari gevelbordjes uitgereikt van burgemeester Wilmien Haverkamp. Brandweer... Lees meer »
Algemeen SamenLoop voor Hoop doet oproep voor muziek- en amusementsprogramma De gemeente Tubbergen gaat op 21 en 22 september iets bijzonders beleven. Dat weekend is SamenLoop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette waarbij de deelnemers samen stil staan bij kanker en zij... Lees meer »
Algemeen Tubbergen vmbo-leerlingen naar Skills Talents bij Bouwmensen Tubbergen - De provinciale kampioenschappen Skills Talents voor BWI en PIE vmbo-leerlingen worden dit jaar voor het eerst op locatie gehouden. Opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente in Almelo stelt... Lees meer »
Algemeen Sociaal Team Tubbergen verhuist naar bibliotheek TUBBERGEN - Vanaf 1 februari houdt het Sociaal Team Tubbergen haar spreekuren in de Bibliotheek in Tubbergen. Deze locatie past bij het idee van Wij in de Buurt om goed zichtbaar en bereikbaar te... Lees meer »
Algemeen Computercursus in Cultuurhoes Albergen krijgt vervolg ALBERGEN – De basiscursus Windows 10 in Cultuurhoes Albergen is afgelopen week door tien deelnemers afgerond. Zij zijn nu in staat om zelfstandig bewerkingen en instellingen door te voeren. De... Lees meer »
Algemeen Wereldwinkel Albergen start nieuwe afdeling De Wereldwinkel is een progressieve, commerciële ideële instelling, die zich inzet voor de handel in producten uit ontwikkelingslanden. De eerste wereldwinkel begon in 1971 in de stadskern van... Lees meer »
Algemeen Toekomst Twente Print verzekerd met mede-eigenaar Raymond Keemers TUBBERGEN - Twente Print is een begrip in Tubbergen en omgeving. Ruim twintig jaar al hebben Marinus en Margré Fokkens hun ziel en zaligheid in de zaak gestoken. Het waren turbulente jaren. Waar veel... Lees meer »