Archief - Algemeen

Algemeen
Kerstmarkt Geesteren groeit maar blijft gezellig

GEESTEREN – Het is een van de eerste kerstmarkten in de regio; de kerstmarkt van Geesteren van afgelopen zondag. Met meer dan honderd kramen, vele eetgelegenheden, een heuse biergarten en nog veel meer is het misschien ook wel een van de grootsten in de regio en dat was te merken. Al buiten het dorp parkeerden bezoekers hun auto op geïmproviseerde parkeerplaatsen aan de kant van de weg, en ook bij Tuincentrum Heerdink, de instapplaats van de pendeltrein naar de markt, stond de parkeerplaats vol.

De Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG) heeft een spannende week achter de rug. “Vorig jaar kon de kerstmarkt vanwege het slechte weer niet doorgaan. Toen de weersvoorspelling begin deze week er ook slecht uitzag begonnen we ons wel zorgen te maken. Het zou haast niet mogelijk zijn dat het weer nog een keer roet in het eten zou gooien, maar veiligheid is het allerbelangrijkste. Gelukkig veranderde de weervoorspellingen naarmate de zondag dichterbij kwam. Toen we hoorden dat de kerstmarkt in Deurningen niet door zou gaan was er opnieuw twijfel maar we besloten alles toch door te laten gaan, dat was de juiste keuze. Alles verloopt op rolletjes en we zijn ontzettend tevreden!” aldus Rosan Nobbenhuis van de AVG.

Op en top kerst
Ook de bezoekers en standhouders merken dat alles goed loopt. De eigenaresse van een echte kerstkraam staat graag op de Geesterse kerstmarkt: “Wij komen hier al een paar jaar en ieder jaar is het top geregeld! Zodra we hier aankomen worden we warm ontvangen en kunnen we het kraampje inrichten. Als de bezoekers komen is het helemaal gezellig, de markt lijkt ieder jaar groter en mooier te worden.” Dat het groter wordt merken ook een moeder en dochter uit Harbrinkhoek: “Je ziet dat de markt ieder jaar groeit, maar het blijft altijd gezellig. Sinterklaas is het land uit, dus mogen we weer in de kerststemming komen.” De markt is dan ook op en top kerst; de kerstman fietst door het dorp heen terwijl midwinterhoornblazers de oale roop ten gehore brengen. De levende kerststal staat in de kerk om geld op te halen voor een goed doel, terwijl ijskunstenaars sculpturen maken.

Toppers en uitblinkers
De kerstmarkt is een van de hoogtepunten voor de Activiteiten Vereniging Geesteren, die een drukke maand beleeft. “We hebben zaterdag de aprés-skiparty gehad en vandaag de kerstmarkt. Dan hebben we op 14 december de Sjouwtocht, een 6 kilometer lange wandeltocht langs fakkels, midwinterhoornblazers en nog veel meer. De enige reden dat we deze dingen kunnen doen is dankzij de inspanningen van onze vrijwilligers en de bijdrages van onze sponsoren. We zijn iedereen die heeft geholpen ontzettend dankbaar, dankzij hun steun kunnen wij deze activiteiten organiseren”, aldus Nobbenhuis. Ze verteld verder over een vrijwilliger die onmisbaar is geworden voor de kerstmarkt: “We zeggen wel eens dat er zonder Wendy Roelofs geen kerstmarkt zou zijn. Ze is in het begin van het nieuwe jaar al aan het meedenken over de kerstmarkt die gaat komen. Ze coördineert alles en weet ook alles wat er gebeurt, iedereen die ons helpt is een topper, maar Wendy is toch echt wel een uitblinker.”

Algemeen Dorpsraad Albergen/Mijn Dorp 2030 peilt wensen inwoners ALBERGEN - Begin oktober kopte het dagblad Tubantia ‘Café Miets in Albergen maakt plaats voor appartementen’. In het artikel stond geschreven dat de plaatselijke Dorpsraad/Mijn Dorp 2030 een bijdrage... Lees meer »
Algemeen Levende kerststal gaat laatste editie tegemoet HARBRINKHOEK - Jozef, Maria, kindeke Jezus, schapen, de hond, de ezel en de kameel; bijna veertig jaar lang vormden zij samen tijdens de kerstdagen de levende kerststal in de kerk in Harbrinkhoek. De... Lees meer »
Algemeen Trouwe buurtbuschauffeurs in het zonnetje gezet LANGEVEEN – Afgelopen vrijdagavond tijdens een gezellige afsluiting van 2018 van de Buurtbusvereniging Tubbergen in Café-Restaurant Waaijer in Langeveen zijn een drietal trouwe chauffeurs gehuldigd... Lees meer »
Algemeen Bewoners Weitemanslanden komen (graag) verhaal halen GEESTEREN - Dit jaar is het 85 jaar geleden dat landbouwgebied De Weitemanslanden werd ontgonnen. In het begin van de dertigerjaren van de vorige eeuw werd het moeras geschikt gemaakt voor... Lees meer »
Algemeen Team de Vassenaartjes in actie voor deelname Alpe d’Huzes VASSE - Alpe d’Huzes is een jaarlijks evenement in Frankrijk waarbij fietsend of lopend de befaamde berg Alpe d’Huez wordt beklommen. Het doel van dit evenement is om geld in te zamelen voor KWF... Lees meer »
Algemeen Kerstpakkettenactie H. Pancratius parochie en Protestantste Kerk Tubbergen gestart TUBBERGEN - Sinterklaas is nog maar net ons land uit of de kerstperiode doet alweer zijn intrede. Ook dit jaar worden door de H. Pancratius parochie en de Protestantse Kerk Tubbergen goederen... Lees meer »
Algemeen SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen maakt klinkende start TUBBERGEN – Door burgemeester Haverkamp is op maandagavond 10 december het startsein gegeven van de SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen. Dit prachtige evenement vindt volgend jaar plaats op 21 en... Lees meer »
Algemeen Adembenemend mooie opening van Reutum in het Licht REUTUM - De opening van Reutum in het Licht afgelopen zaterdag was adembenemend mooi. Voorafgaand aan de start van de verlichte route was er een viering in de plaatselijke kerk waar om precies 17.59... Lees meer »
Algemeen Slager Jan Lansink geeft het stokje door aan Emiel Hendriks VASSE – Na een zelfstandige periode van 23 jaar draagt ambachtelijk slager Jan Lansink (53) zijn ‘Slagerij Lansink’ over aan zijn opvolger. Vanaf 1 januari zal Emiel Hendriks (35) de slagerij, die al... Lees meer »
Algemeen Langeveen uitverkoren voor project ‘starters op de woningmarkt’ De Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen (OVKK) gaat zich inzetten voor starters op de woningmarkt. Volgens de vereniging is het voor veel jongeren en starters moeilijk om een geschikte en... Lees meer »
Algemeen Sfeervolle Lichtjestocht in ‘t Geziet Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt door Erve Hulshof in het Geziet (Albergen) op tweede kerstdag een zogenaamde Lichtjestocht gehouden. ‘Wie verruilt zijn kerstschoenen voor wandelschoenen... Lees meer »
Algemeen Easy Fix kerstboomstandaard van Elferink Kerstbomen is een voltreffer HARBRINKHOEK - Het aanbreken van de decembermaand betekent voor veel mensen de start van de zoektocht naar een kerstboom. Vaak is het een heel gezwoeg om de boom eenmaal thuis rechtop in de standaard... Lees meer »
Algemeen ‘Zo vergeet ik je niet’ maakt van kleding een tastbare herinnering GEESTEREN - Voor veel nabestaanden is het een ingrijpende gebeurtenis; het opruimen en in de meeste gevallen weggooien van kleding van overleden dierbaren. Maar definitief afscheid nemen van... Lees meer »
Algemeen Verjaardagsbox vult speciale boxen voor Sinterklaas TUBBERGEN - De gezinnen die gebruik maken van de Verjaardagsbox mogen dit jaar rekenen op nog een speciale box; de Sintbox. Dankzij de bijdragen van diverse sponsoren en de inzet van vele... Lees meer »
Algemeen Kick-off bijeenkomst SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen TUBBERGEN – De officiële kick-off bijeenkomst voor de SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen vindt plaats op maandag 10 december om 20.00 uur in het gemeentehuis in Tubbergen. De inloop is vanaf 19.... Lees meer »
Algemeen Leergeld Tubbergen ontvangt mooie cheque van Mensen voor Mensen Stichting Mensen voor Mensen is een regionale Twentse stichting en heeft als doel mensen kansen te bieden die buiten hun schuld om in moeilijke situaties zijn beland, verzachten van het leed waarin... Lees meer »
Algemeen Noviton Prefab maakt innovatie toegankelijk HARBRINKHOEK – Noviton Prefab deinst niet terug voor een uitdaging en biedt voor iedere klant de juiste oplossing op het gebied van geprefabriceerde bouwelementen. Sinds april 2015 is Noviton een... Lees meer »
Algemeen Open huis laat velen kennis maken met brede aanbod Cultuurhoes ALBERGEN – Het was een aanloop van mensen afgelopen zaterdag aan de Hobergenstraat in Albergen, het Cultuurhoes hield open huis. De Buurtbieb, Wereldwinkel, Heemkunde en Zonnebloem Albergen sloegen... Lees meer »
Algemeen Spekscheeters presenteert nieuwe groep feestvierders VASSE - Carnavalsvereniging de Spekscheeters wil op 5 januari 2019 naast de nieuwe hoogheid, die tevens jubileum- en sleutelprins is, ook een nieuwe groep carnavalsvierders presenteren binnen hun... Lees meer »
Algemeen Leerlingen Zone.college voltooien Belevenispad Bous Mos ALBERGEN - Het Belevenispad met haar klim- en klauterheuvel op het terrein Bous Mos in Albergen is klaar. Na de laatste vrijwilligersdag op zaterdag 10 november was de klus zo goed als mogelijk... Lees meer »