Archief - Algemeen

Algemeen
Slager Jan Lansink geeft het stokje door aan Emiel Hendriks

VASSE – Na een zelfstandige periode van 23 jaar draagt ambachtelijk slager Jan Lansink (53) zijn ‘Slagerij Lansink’ over aan zijn opvolger. Vanaf 1 januari zal Emiel Hendriks (35) de slagerij, die al sinds jaar en dag is gevestigd in de Plus-supermarkt in Vasse voortzetten. Omwille van zijn gezondheid heeft Jan moeten besluiten ermee te stoppen, geen gemakkelijke keuze. “Door mijn slechte knieën speelde het de afgelopen jaren wel soms door mijn gedachten, maar ik heb nooit echt actief naar iemand gezocht”, aldus Jan. Totdat Emiel, die zo’n twaalf jaar werkzaam was in de slagerij van de Plus in Tubbergen, op zijn pad kwam en een geschikte kandidaat bleek.

“Emiel had weleens aangegeven dat hij graag voor zichzelf wilde beginnen, dus heb ik hem zo’n drie jaar geleden benaderd. We zijn met elkaar in gesprek gegaan en hebben de mogelijkheden besproken”, vertelt Jan. Vorig jaar is het balletje gaan rollen en sinds 1 oktober is Emiel fulltime aan het werk bij Slagerij Lansink om het bedrijf, de werknemers en vaste klanten te leren kennen. Emiel: “Voor de klanten verandert er niets na 1 januari; de trein blijft gewoon lopen. We gaan met hetzelfde personeel op dezelfde voet verder.”

Ambachtelijke slagerij
Hoewel Slagerij Lansink gevestigd is in de zaak van Plus Droste is het een zelfstandige slagerij. Zo maakt Lansink 95% van de producten helemaal zelf, waardoor ze meer persoonlijke service bieden dan een gemiddelde slager in een supermarkt. “Wij kunnen altijd aan de wensen van onze klanten voldoen. Als een klant bij ons bijvoorbeeld aangeeft graag wat dikkere karbonades te willen, dan snijden we ze gewoon wat grover dan normaal. Daar doen wij niet moeilijk over.” Daarbij adviseert Jan zijn klanten met veel plezier over de beste bereidingswijze van zijn vlees. “Laatst had ik iemand aan de balie die vroeg welk vlees ze het beste bij de spruitjes kon nemen. Ik heb haar toen geadviseerd de spruitjes in vieren te snijden en lekker te wokken met wat spekjes en champignons. De volgende dag kwam ze terug om te vertellen dat het hartstikke lekker was en dat zelfs de kinderen de spruitjes hadden opgegeten. Het zijn ook dit soort kleine gebaren die het vak zo leuk maken.”

Passie in het slagersvak
Jan Lansink begon zijn eigen slagerij 23 jaar geleden in Vasse, nadat de vorige uitbater Hubert Nijland ermee stopte. De Albergernaar wist al vroeg dat zijn passie bij het slagersvak lag en werkte tijdens en na de slagersvakopleiding bij verschillende (keur)slagers. “Na mijn opleiding ging ik aan de slag bij Henk Wolthuis in Almelo. Ook heb ik een tijdje gewerkt bij Slagerij Oerbekke in Albergen waar ze destijds zelf de dieren nog slachtten. Na mijn militaire dienst op de centrale slagerij in Haarlem ben ik chef slager geweest bij een keurslager in Deventer, waarna ik de kans kreeg om voor mijzelf te beginnen in Vasse.” Emiel volgde eveneens de slagersvakopleiding nadat hij per toeval in het vak was gerold. Emiel: “Na mijn opleiding in de detailhandel ging ik aan het werk bij de Jumbo. Ik wilde graag meer uren maken en zo kwam ik terecht in de slagerij van de supermarkt. Ik maakte kennis met het slagersvak en niet veel later begon ik met de opleiding. Vervolgens heb ik twaalf jaar in de slagerij van de Plus-supermarkt in Tubbergen gewerkt, waardoor ik in contact kwam met Jan.”

Uitbreiding assortiment
Door de jaren heen is het assortiment van Slagerij Lansink flink uitgebreid en telkens vernieuwd. Tevens is er meer toegelegd op de toelevering van producten aan bedrijven en verenigingen. “In de loop der tijd zijn we begonnen met het leveren van gehaktballen aan onder andere verenigingen, horeca en cafetaria. Daarbij liggen onze bakleverworsten en bloedworsten bij verschillende supermarkten in de schappen.” Een andere succesformule is de diepvrieskorting die klanten krijgen bij afname van minimaal drie kilo per vleessoort. Maar ook de vele toeristen die vertoeven in Vasse en omstreken weten de weg naar Lansink te vinden voor het bestellen van barbecuevlees in de zomermaanden. Niet alleen het assortiment is groter geworden de afgelopen jaren; zo’n twaalf jaar geleden werd er een groot stuk bij de slagerij aan gebouwd en in 2013 is de winkel nog volledig gemoderniseerd.

Toekomst nog ongewis
Wat Jan in de toekomst gaat doen, weet hij nog niet. Maar een ding is zeker: het zal zonder twijfel met vlees te maken hebben. “Ik heb op het moment nog niets op het oog, maar dat komt wel. Het lijkt me bijvoorbeeld wel leuk om iets in de verkoop van vlees te doen, de ervaring heb ik immers in huis.”

Algemeen Dorpsraad Albergen/Mijn Dorp 2030 peilt wensen inwoners ALBERGEN - Begin oktober kopte het dagblad Tubantia ‘Café Miets in Albergen maakt plaats voor appartementen’. In het artikel stond geschreven dat de plaatselijke Dorpsraad/Mijn Dorp 2030 een bijdrage... Lees meer »
Algemeen Levende kerststal gaat laatste editie tegemoet HARBRINKHOEK - Jozef, Maria, kindeke Jezus, schapen, de hond, de ezel en de kameel; bijna veertig jaar lang vormden zij samen tijdens de kerstdagen de levende kerststal in de kerk in Harbrinkhoek. De... Lees meer »
Algemeen Trouwe buurtbuschauffeurs in het zonnetje gezet LANGEVEEN – Afgelopen vrijdagavond tijdens een gezellige afsluiting van 2018 van de Buurtbusvereniging Tubbergen in Café-Restaurant Waaijer in Langeveen zijn een drietal trouwe chauffeurs gehuldigd... Lees meer »
Algemeen Bewoners Weitemanslanden komen (graag) verhaal halen GEESTEREN - Dit jaar is het 85 jaar geleden dat landbouwgebied De Weitemanslanden werd ontgonnen. In het begin van de dertigerjaren van de vorige eeuw werd het moeras geschikt gemaakt voor... Lees meer »
Algemeen Team de Vassenaartjes in actie voor deelname Alpe d’Huzes VASSE - Alpe d’Huzes is een jaarlijks evenement in Frankrijk waarbij fietsend of lopend de befaamde berg Alpe d’Huez wordt beklommen. Het doel van dit evenement is om geld in te zamelen voor KWF... Lees meer »
Algemeen Kerstpakkettenactie H. Pancratius parochie en Protestantste Kerk Tubbergen gestart TUBBERGEN - Sinterklaas is nog maar net ons land uit of de kerstperiode doet alweer zijn intrede. Ook dit jaar worden door de H. Pancratius parochie en de Protestantse Kerk Tubbergen goederen... Lees meer »
Algemeen SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen maakt klinkende start TUBBERGEN – Door burgemeester Haverkamp is op maandagavond 10 december het startsein gegeven van de SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen. Dit prachtige evenement vindt volgend jaar plaats op 21 en... Lees meer »
Algemeen Adembenemend mooie opening van Reutum in het Licht REUTUM - De opening van Reutum in het Licht afgelopen zaterdag was adembenemend mooi. Voorafgaand aan de start van de verlichte route was er een viering in de plaatselijke kerk waar om precies 17.59... Lees meer »
Algemeen Kerstmarkt Geesteren groeit maar blijft gezellig GEESTEREN – Het is een van de eerste kerstmarkten in de regio; de kerstmarkt van Geesteren van afgelopen zondag. Met meer dan honderd kramen, vele eetgelegenheden, een heuse biergarten en nog veel... Lees meer »
Algemeen Langeveen uitverkoren voor project ‘starters op de woningmarkt’ De Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen (OVKK) gaat zich inzetten voor starters op de woningmarkt. Volgens de vereniging is het voor veel jongeren en starters moeilijk om een geschikte en... Lees meer »
Algemeen Sfeervolle Lichtjestocht in ‘t Geziet Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt door Erve Hulshof in het Geziet (Albergen) op tweede kerstdag een zogenaamde Lichtjestocht gehouden. ‘Wie verruilt zijn kerstschoenen voor wandelschoenen... Lees meer »
Algemeen Easy Fix kerstboomstandaard van Elferink Kerstbomen is een voltreffer HARBRINKHOEK - Het aanbreken van de decembermaand betekent voor veel mensen de start van de zoektocht naar een kerstboom. Vaak is het een heel gezwoeg om de boom eenmaal thuis rechtop in de standaard... Lees meer »
Algemeen ‘Zo vergeet ik je niet’ maakt van kleding een tastbare herinnering GEESTEREN - Voor veel nabestaanden is het een ingrijpende gebeurtenis; het opruimen en in de meeste gevallen weggooien van kleding van overleden dierbaren. Maar definitief afscheid nemen van... Lees meer »
Algemeen Verjaardagsbox vult speciale boxen voor Sinterklaas TUBBERGEN - De gezinnen die gebruik maken van de Verjaardagsbox mogen dit jaar rekenen op nog een speciale box; de Sintbox. Dankzij de bijdragen van diverse sponsoren en de inzet van vele... Lees meer »
Algemeen Kick-off bijeenkomst SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen TUBBERGEN – De officiële kick-off bijeenkomst voor de SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen vindt plaats op maandag 10 december om 20.00 uur in het gemeentehuis in Tubbergen. De inloop is vanaf 19.... Lees meer »
Algemeen Leergeld Tubbergen ontvangt mooie cheque van Mensen voor Mensen Stichting Mensen voor Mensen is een regionale Twentse stichting en heeft als doel mensen kansen te bieden die buiten hun schuld om in moeilijke situaties zijn beland, verzachten van het leed waarin... Lees meer »
Algemeen Noviton Prefab maakt innovatie toegankelijk HARBRINKHOEK – Noviton Prefab deinst niet terug voor een uitdaging en biedt voor iedere klant de juiste oplossing op het gebied van geprefabriceerde bouwelementen. Sinds april 2015 is Noviton een... Lees meer »
Algemeen Open huis laat velen kennis maken met brede aanbod Cultuurhoes ALBERGEN – Het was een aanloop van mensen afgelopen zaterdag aan de Hobergenstraat in Albergen, het Cultuurhoes hield open huis. De Buurtbieb, Wereldwinkel, Heemkunde en Zonnebloem Albergen sloegen... Lees meer »
Algemeen Spekscheeters presenteert nieuwe groep feestvierders VASSE - Carnavalsvereniging de Spekscheeters wil op 5 januari 2019 naast de nieuwe hoogheid, die tevens jubileum- en sleutelprins is, ook een nieuwe groep carnavalsvierders presenteren binnen hun... Lees meer »
Algemeen Leerlingen Zone.college voltooien Belevenispad Bous Mos ALBERGEN - Het Belevenispad met haar klim- en klauterheuvel op het terrein Bous Mos in Albergen is klaar. Na de laatste vrijwilligersdag op zaterdag 10 november was de klus zo goed als mogelijk... Lees meer »