Archief - Algemeen

Algemeen
Nieuwbouwplan ‘De Waterboer’ maakt wonen in hartje Geesteren mogelijk

GEESTEREN - In het centrum van Geesteren, aan de Dorpsstraat, worden binnenkort negen appartementen en een commerciële ruimte gerealiseerd onder de naam ‘De Waterboer’. Als alles volgens planning verloopt, vindt de sloop van de huidige opstallen binnenkort plaats en wordt in september begonnen met de nieuwbouw. De verwachting is dat medio juni 2019 de oplevering plaats kan vinden. Het nieuw te bouwen complex komt op de plek waar voorheen cafetaria Zandbergen, in de volksmond ook wel ‘Freek’ genoemd, was gevestigd. De cafetaria heeft inmiddels is het naastgelegen pand een nieuw onderkomen gevonden.

De eigenaar van het huidige pand, Gerard Reinerink, vond dat er met het oude pand ‘iets’ moest gebeuren. Navraag bij de gemeente leerde hem dat er een mogelijkheid was om appartementen te bouwen. “Dit is de plek waar ik ben geboren. Ik wil dan ook graag dat er wat moois voor terugkomt”, aldus Reinerink.

‘De Waterboer’
Over de naam voor het toekomstige complex hoefde Reinerink niet lang na te denken. ‘De Waterboer’ is de bijnaam van mijn grootvader en vader die van oorsprong uit Manderveen komen”, legt hij uit. “Mijn vader kocht het pand in 1952 en vestigde er een groentezaak. Later breidde de winkel uit met een supermarkt. Na verloop van tijd richtte hij zich steeds meer op visverkoop op markten en standplaatsen. ” De oude groentewinkel maakt binnenkort dus plaats voor negen appartementen en een winkelruimte. Drie ervan zijn inmiddels verkocht via Weusthuis Makelaardij en Silderhuis Makelaardij. Van de overige zes zijn er nog drie te koop en drie te huur. “De huurprijs ligt onder de huursubsidiegrens”, laat Reinerink weten. “Zodoende krijgen meer mensen de kans om in het centrum van Geesteren te wonen.” Voor de bouw zocht Reinerink de samenwerking op met plaatselijke ondernemers.

Luxe woningen onder de huursubsidiegrens
De appartementen variëren in woonoppervlakte van circa 62 vierkante meter tot en met 83 vierkante meter en zijn allen voorzien van een eigen balkon. De appartementen onderscheiden zich door de luxe afwerking, zoals een keuken met inbouwapparatuur, luxe badkamer en toilet en vloerverwarming in het gehele appartement. Daarnaast krijgt elke woning een eigen berging en wordt het een energiezuinig appartementencomplex door de zonnepanelen die geplaatst worden.

Toegankelijk voor jong en oud
In het gebouw is een liftinstallatie aanwezig en dat maakt het appartementencomplex toegankelijk voor iedereen. Het plan is bedoeld voor de kleinere huishoudens, zowel voor jong als oud. De entree komt aan de achterzijde van het complex. Daar wordt tevens ruimte gecreëerd voor tien extra parkeerplaatsen. Daarnaast biedt het complex op de begane grond voor een ondernemer de mogelijkheid om een bedrijf te huisvesten of een winkel te openen. Er is namelijk ook een commerciële ruimte van 65 vierkante meter te koop. Voor meer informatie kunt u terecht bij Weusthuis Makelaardij inTubbergen of Silderhuis Makelaardij in Denekamp.

Algemeen Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering, grondstoffenleverancier van de toekomst REUTUM - Eeuwig zonde als je goede materialen omzet in energie of ze ziet verdwijnen in de afvalbak. Dat is het standpunt van Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering. Het bedrijf dat zich, naast de... Lees meer »
Algemeen Glasrijk Tubbergen naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden TUBBERGEN - Stichting Glasrijk Tubbergen luidt de noodklok. Door het vertrek van drie bestuursleden zoekt de Stichting enthousiaste mensen, die plaats willen nemen in het bestuur. Verschillende... Lees meer »
Algemeen Albergenaar Frank Oude Breuil genomineerd voor Overijsselse Vrijwilligersprijs

ALBERGENAAR – Albergenaar Frank Oude Breuil is genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018. Hij is de enige genomineerde in de gemeente Tubbergen. De bekendmaking van de winnaar is op...

Lees meer »
Algemeen Edith Lenferink blijft beslist zingen bij Pop4you VASSE - Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van popkoor Pop4you in Vasse gaf Edith Lenferink de voorzittershamer terug. Dit deed ze vol vertrouwen na vier jaar voorzitter te zijn geweest. Tevens... Lees meer »
Algemeen Kapsalon Très Jolie viert vijftienjarig bestaan TUBBERGEN – Het is inmiddels vijftien jaar geleden dat Hetty Stege en Marieke Winkel in het diepe sprongen en kapsalon Très Jolie van hun mentor Ron Hemmelder overnamen. Toen Hemmelder in 2004 naar... Lees meer »
Algemeen Plastisch-chirurg dr. Rakhorst vertelt op infoavond over borstreconstructie GEESTEREN - Op dinsdag 29 januari is er bij Herterij Twente in Geesteren een informatieavond over de borstreconstructie met eigen weefsel. Op deze avond zal dr. H. Rakhorst, plastisch-chirurg een... Lees meer »
Algemeen Actie: Gratis groentezaad voor basisscholen en BSO’s uit Tubbergen TUBBERGEN - Basisscholen en BSO’s in de gemeente Tubbergen kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit... Lees meer »
Algemeen Nominatie Chantal Westerhoff voor Vrouw in de Media Award VASSE – Chantal Westerhoff, woonachtig in Vasse, is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2018 voor de provincie Overijssel. Westerhoff is woordvoerder en communicatieadviseur van de Politie... Lees meer »
Algemeen Schoolprins Niek en schoolprinses Eefke regeren op Mariaschool Vasse VASSE - Afgelopen woensdagmiddag rond de klok van 13.30 uur was het zover: op de Mariaschool in Vasse werd bekend gemaakt wie de schoolprins en -prinses van 2019 zouden worden. Na veel spanning en... Lees meer »
Algemeen Bouwmensen Twente bouwt opleiding uit met vier nieuwe bouwclinics Bouwmensen Twente gaat haar basisberoepsopleiding opplussen en verder versterken met vier extra bouwclinics voor haar leerlingen timmeren, metselen en tegelzetten. Het opleidingsbedrijf van... Lees meer »
Algemeen DA Margriet onder hoede Wallerbosch verder als DA De Veldstegge GEESTEREN - Het nieuwe jaar betekent voor Michel Wallerbosch, eigenaar van Plus Wallerbosch, en Margriet Vaarhorst van drogisterij DA Margriet letterlijk en figuurlijk een nieuw begin. Op 1 januari... Lees meer »
Algemeen Vrijwilligers MFA genomineerd voor vrijwilligersprijs Albergen - Iedereen kan momenteel stemmen op de vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die kans maken op de 'Meer dan handen' vrijwilligersprijzen. Het publiek heeft de mogelijkheid te kiezen uit... Lees meer »
Algemeen Midwinterhoornblazer Jurre Haarhuis met Gouden Hoorntje naar huis TUBBERGEN - Afgelopen zondag vond in Losser de strijd om het Gouden Hoorntje plaats. Dit is een wedstrijd waarin wordt uitgemaakt wie de beste midwinterhoornblazer is bij de jeugd. Ook de... Lees meer »
Algemeen Hoogheden gemeente Tubbergen samen bij Watermolens Frans en Bels MANDER - Voor het eerst alle hoogheden, hofdames en College van Burgemeester en Wethouders bij elkaar, dat moet natuurlijk vastgelegd worden op de gemeentelijke foto. Onder het genot van ei met spek... Lees meer »
Algemeen Nieuwjaarsgeluk voor Wendy Borger MANDERVEEN – Het nieuwe jaar is voor Wendy Borger financieel wel heel erg goed begonnen. Op Nieuwjaarsdag kreeg ze de hoofdprijs in de Eendrachtloterij overhandigd op het moment dat ze bij haar... Lees meer »
Algemeen Ondernemers in de bouw opgelet: bijeenkomst over groeimogelijkheden Er zijn momenteel allerlei ontwikkelingen in de bouwsector en dat biedt mogelijkheden voor ondernemers, kansen om te groeien. Voor ondernemers in de bouw die meer willen weten over hoe zij kunnen... Lees meer »
Algemeen Rabobank en Pure Energie bezorgen Red de Grutto prachtig kerstcadeau GEESTEREN - Voor de actie Red de Grutto van de Vogelwerkgroep Geesteren is tijdens Kerstmis € 10.000,- de kassa binnengerold. De Rabobank (7500 euro) en Pure Energie (2500 euro) leverden een... Lees meer »
Algemeen Bernard Schröder stopt na 66 jaar als collectant kerk Tubbergen TUBBERGEN - In de viering van zondag 23 december is afscheid genomen van Bernard Schröder als kerkcollectant. Bernard begon als negentienjarige in 1952 als collectant van de Pancratiusbasiliek in... Lees meer »
Algemeen Kerstactie PCI H. Pancratius en PKN Tubbergen goed verlopen Exact tweehonderd pakketten voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken werden vlak voor Kerst bij hen bezorgd. Via een inzamelingsactie van levensmiddelen bij de lokale supermarkten in... Lees meer »
Algemeen Metamorfose spelersbus Jolly Jumpers afgerond TUBBERGEN - Eerder werd al bericht dat basketbalvereniging Jolly Jumpers het personenbusje van Skik Kinderopvang had overgenomen om het vervoer naar uitwedstrijden te kunnen verzorgen. Mensink... Lees meer »