Archief - Algemeen

Algemeen
Nieuwbouwplan ‘De Waterboer’ maakt wonen in hartje Geesteren mogelijk

GEESTEREN - In het centrum van Geesteren, aan de Dorpsstraat, worden binnenkort negen appartementen en een commerciële ruimte gerealiseerd onder de naam ‘De Waterboer’. Als alles volgens planning verloopt, vindt de sloop van de huidige opstallen binnenkort plaats en wordt in september begonnen met de nieuwbouw. De verwachting is dat medio juni 2019 de oplevering plaats kan vinden. Het nieuw te bouwen complex komt op de plek waar voorheen cafetaria Zandbergen, in de volksmond ook wel ‘Freek’ genoemd, was gevestigd. De cafetaria heeft inmiddels is het naastgelegen pand een nieuw onderkomen gevonden.

De eigenaar van het huidige pand, Gerard Reinerink, vond dat er met het oude pand ‘iets’ moest gebeuren. Navraag bij de gemeente leerde hem dat er een mogelijkheid was om appartementen te bouwen. “Dit is de plek waar ik ben geboren. Ik wil dan ook graag dat er wat moois voor terugkomt”, aldus Reinerink.

‘De Waterboer’
Over de naam voor het toekomstige complex hoefde Reinerink niet lang na te denken. ‘De Waterboer’ is de bijnaam van mijn grootvader en vader die van oorsprong uit Manderveen komen”, legt hij uit. “Mijn vader kocht het pand in 1952 en vestigde er een groentezaak. Later breidde de winkel uit met een supermarkt. Na verloop van tijd richtte hij zich steeds meer op visverkoop op markten en standplaatsen. ” De oude groentewinkel maakt binnenkort dus plaats voor negen appartementen en een winkelruimte. Drie ervan zijn inmiddels verkocht via Weusthuis Makelaardij en Silderhuis Makelaardij. Van de overige zes zijn er nog drie te koop en drie te huur. “De huurprijs ligt onder de huursubsidiegrens”, laat Reinerink weten. “Zodoende krijgen meer mensen de kans om in het centrum van Geesteren te wonen.” Voor de bouw zocht Reinerink de samenwerking op met plaatselijke ondernemers.

Luxe woningen onder de huursubsidiegrens
De appartementen variëren in woonoppervlakte van circa 62 vierkante meter tot en met 83 vierkante meter en zijn allen voorzien van een eigen balkon. De appartementen onderscheiden zich door de luxe afwerking, zoals een keuken met inbouwapparatuur, luxe badkamer en toilet en vloerverwarming in het gehele appartement. Daarnaast krijgt elke woning een eigen berging en wordt het een energiezuinig appartementencomplex door de zonnepanelen die geplaatst worden.

Toegankelijk voor jong en oud
In het gebouw is een liftinstallatie aanwezig en dat maakt het appartementencomplex toegankelijk voor iedereen. Het plan is bedoeld voor de kleinere huishoudens, zowel voor jong als oud. De entree komt aan de achterzijde van het complex. Daar wordt tevens ruimte gecreëerd voor tien extra parkeerplaatsen. Daarnaast biedt het complex op de begane grond voor een ondernemer de mogelijkheid om een bedrijf te huisvesten of een winkel te openen. Er is namelijk ook een commerciële ruimte van 65 vierkante meter te koop. Voor meer informatie kunt u terecht bij Weusthuis Makelaardij inTubbergen of Silderhuis Makelaardij in Denekamp.

Algemeen Petra Kramer onderscheiden met Willibrordpenning TUBBERGEN - Petra Kramer mocht op zondag 11 november uit handen van pastoor Pikkemaat de kerkelijke Willibrordpenning en de bijbehorende versierselen in ontvangst nemen. De uitreiking vond plaats... Lees meer »
Algemeen Mandy’s Haarsalon: een kleine maar gezellige salon voor jong en oud ALBERGEN - “Klanten zeggen vaak met een lach: 'Doe maar het 'Mandy-kleurtje'', omdat ze weten dat het goed komt. Het vertrouwen winnen van een klant vind ik een belangrijke eigenschap voor een... Lees meer »
Algemeen Ontmoeting lotgenoten borstreconstructie met en zonder borstkanker Geesteren - Op dinsdag 20 november is er van 19.00 tot 21.00 uur bij Herterij Twente in Geesteren een ontmoeting van lotgenoten borstreconstructie met en zonder borstkanker. Deze bijeenkomst is voor... Lees meer »
Algemeen Dames- en herenkoor Fleringen viert Ceciliafeest met twee jubilarissen FLERINGEN - In de kerk van het Onbevlekt Hart van Maria in Fleringen werd afgelopen zondag het Sint Ceciliafeest gevierd. Tijdens de eucharistieviering, waarin pastor Linh voorging, werden passende... Lees meer »
Algemeen Gebroeders Kokhuis regeren Alberger Bökke ALBERGEN - In een bomvolle residentie De Vette Bok bij Zaal Morshuis vond afgelopen zaterdag de wisseling van de wacht bij de Alberger Bökke plaats. Nadat DJ Dirk de stemming er goed inbracht, werd... Lees meer »
Algemeen Prins Paul II en adjudant Bart komen uit de pappot GEESTEREN - Afgelopen zaterdag barstte het feest van Carnavalsvereniging de Papsleef’n in Zaal Kottink in Geesteren weer los. Onder grote belangstelling kwam prins Paul II (Hamer) uit de Pappot en... Lees meer »
Algemeen Spectaculaire opkomst prins Paul en adjudant Herman LANGEVEEN/BRUINEHAAR – De 18e prins en adjudant van Carnavalsvereniging de Turftrappers zijn bekend. Achterop de lichtblauwe Chevrolet pick-up van de adjudant arriveerden prins Paul (Bels) en... Lees meer »
Algemeen Thomas Olde Hampsink wint voetbalreis met Denim Experience Cast Iron TUBBERGEN - Thomas Olde Hampsink heeft de hoofdprijs gewonnen van de Denim Experience van Cast Iron. De Tubbergenaar kreeg zijn prijs uitgereikt bij Derksen Mode omdat hij na zijn aankoop daar... Lees meer »
Algemeen Bijzondere familiedag op Erve Kampboer GEESTEREN - Bij Erve Kampboer in Geesteren vond op zaterdag 3 november een bijzondere samenkomst plaats: de eerste familiedag van de familie Kamphuis, de laatste bewoners van dit erve die hier vele... Lees meer »
Algemeen Juf Marja neemt na achttien jaar afscheid van Kadoes Op woensdag 31 oktober was groot feest op basisschool Kadoes in Albergen. Het was de laatste werkdag voor juf Marja Jansen. Ze kan nu heerlijk genieten van haar pensioen. Met heel veel enthousiasme... Lees meer »
Algemeen Dominee Protestantse Gemeente Tubbergen op tournee Inmiddels is het al weer vier maanden geleden dat ds. Esther Scheer als predikant aan de Protestantse Gemeente Tubbergen werd verbonden. ‘Verbonden met elkaar’ was het thema dat letterlijk en... Lees meer »
Algemeen Nieuwe opzet sinterklaasintocht Harbrinkhoek-Mariaparochie In Harbrinkhoek-Mariaparochie wordt Sinterklaas op zondag 18 november feestelijk onthaald. Dit jaar is de opzet anders dan voorgaande jaren; het moet meer een echte intocht worden. Lees meer »
Algemeen Euronics Derkink blijft ook na 25 jaar met de tijd meegaan GEESTEREN - Al 25 jaar is Harry Derkink met zijn electrovakzaak gevestigd aan de Langeveenseweg 20 in Geesteren. Hij nam in 1993 het stokje over van Meulenbeld Installatiebedrijf. Drie jaar later, in... Lees meer »
Algemeen Bijzondere mijlpaal voor City Mode Tubbergen TUBBERGEN – City Mode viert feest, want op donderdag 1 november is het precies vijftien jaar geleden dat Yvonne de kledingzaak overnam van haar voormalige werkgever. Deze mijlpaal is reden genoeg... Lees meer »
Algemeen Hoogste punt woonzorgcomplex TMZ Tubbergen in zicht Een half jaar nadat het officiële startsein voor de bouw werd gegeven, wordt op donderdag 1 november in Tubbergen het hoogste punt bereikt van het nieuwe woonzorgcomplex van TriviumMeulenbeltZorg.... Lees meer »
Algemeen Rotary Ootmarsum overhandigt cheque van € 6.000 aan Zikke TUBBERGEN - De Rotary Club Ootmarsum heeft eerder dit jaar een Streetsoccertoernooi georganiseerd in Tubbergen voor de groepen vijf, zes, zeven en acht van de basisscholen in de gemeente Tubbergen.... Lees meer »
Algemeen 42 KiKa-kilometers in New York City Marathon GEESTEREN - Op donderdag 1 november vliegen Ruben Bekhuis en Paul Danes naar New York om daar op zondag 4 november ruim 42 kilometer door de stad te lopen. Het duo loopt de New York City Marathon.... Lees meer »
Algemeen De herfstvakantie actief starten tijdens het LEGO-Bouwfestijn MANDERVEEN – De derde editie van het LEGO-Bouwfestijn werd afgelopen zaterdag in het Kulturhus in Manderveen gehouden door de werkgroep 'mijn Manderveen 2030 recreatie'. Een hele middag bouwen met... Lees meer »
Algemeen Aanleg Belevenispad Albergen gaat laatste fase in Op zaterdag 10 november is er wederom een vrijwilligersdag op het terrein rond de MFA in Albergen. Er wordt gestart met de laatste fase van de aanleg van het Belevenispad en hulp is daarbij van harte... Lees meer »
Algemeen Fysiotherapie Langeveld breidt locatie Albergen uit met ruime oefenzaal De afgelopen maanden is er hard gewerkt in het pand aan de Zandhuisweg 37 in Albergen. In de praktijk van Fysiotherapie Langeveld heeft een grote verbouwing plaatsgevonden. Een mooie ruime wachtkamer... Lees meer »