Archief - Algemeen

Algemeen
Nieuwbouwplan ‘De Waterboer’ maakt wonen in hartje Geesteren mogelijk

GEESTEREN - In het centrum van Geesteren, aan de Dorpsstraat, worden binnenkort negen appartementen en een commerciële ruimte gerealiseerd onder de naam ‘De Waterboer’. Als alles volgens planning verloopt, vindt de sloop van de huidige opstallen binnenkort plaats en wordt in september begonnen met de nieuwbouw. De verwachting is dat medio juni 2019 de oplevering plaats kan vinden. Het nieuw te bouwen complex komt op de plek waar voorheen cafetaria Zandbergen, in de volksmond ook wel ‘Freek’ genoemd, was gevestigd. De cafetaria heeft inmiddels is het naastgelegen pand een nieuw onderkomen gevonden.

De eigenaar van het huidige pand, Gerard Reinerink, vond dat er met het oude pand ‘iets’ moest gebeuren. Navraag bij de gemeente leerde hem dat er een mogelijkheid was om appartementen te bouwen. “Dit is de plek waar ik ben geboren. Ik wil dan ook graag dat er wat moois voor terugkomt”, aldus Reinerink.

‘De Waterboer’
Over de naam voor het toekomstige complex hoefde Reinerink niet lang na te denken. ‘De Waterboer’ is de bijnaam van mijn grootvader en vader die van oorsprong uit Manderveen komen”, legt hij uit. “Mijn vader kocht het pand in 1952 en vestigde er een groentezaak. Later breidde de winkel uit met een supermarkt. Na verloop van tijd richtte hij zich steeds meer op visverkoop op markten en standplaatsen. ” De oude groentewinkel maakt binnenkort dus plaats voor negen appartementen en een winkelruimte. Drie ervan zijn inmiddels verkocht via Weusthuis Makelaardij en Silderhuis Makelaardij. Van de overige zes zijn er nog drie te koop en drie te huur. “De huurprijs ligt onder de huursubsidiegrens”, laat Reinerink weten. “Zodoende krijgen meer mensen de kans om in het centrum van Geesteren te wonen.” Voor de bouw zocht Reinerink de samenwerking op met plaatselijke ondernemers.

Luxe woningen onder de huursubsidiegrens
De appartementen variëren in woonoppervlakte van circa 62 vierkante meter tot en met 83 vierkante meter en zijn allen voorzien van een eigen balkon. De appartementen onderscheiden zich door de luxe afwerking, zoals een keuken met inbouwapparatuur, luxe badkamer en toilet en vloerverwarming in het gehele appartement. Daarnaast krijgt elke woning een eigen berging en wordt het een energiezuinig appartementencomplex door de zonnepanelen die geplaatst worden.

Toegankelijk voor jong en oud
In het gebouw is een liftinstallatie aanwezig en dat maakt het appartementencomplex toegankelijk voor iedereen. Het plan is bedoeld voor de kleinere huishoudens, zowel voor jong als oud. De entree komt aan de achterzijde van het complex. Daar wordt tevens ruimte gecreëerd voor tien extra parkeerplaatsen. Daarnaast biedt het complex op de begane grond voor een ondernemer de mogelijkheid om een bedrijf te huisvesten of een winkel te openen. Er is namelijk ook een commerciële ruimte van 65 vierkante meter te koop. Voor meer informatie kunt u terecht bij Weusthuis Makelaardij inTubbergen of Silderhuis Makelaardij in Denekamp.

Algemeen Informatiemarkt Natura 2000-gebied Springendal-Dal van de Mosbeek Op dinsdag 25 september wordt er een openbare informatiebijeenkomst gehouden over de stand van zaken van de natuurherstelopgave in het Natura 2000-gebied Springendal-Dal van de Mosbeek. Lees meer »
Algemeen Buurtschap Weiteman onthult herdenkingsbord bij 85-jarig bestaan GEESTEREN - Op de hoek van de Weitemansweg en de Blankemeersweg gaf het afgelopen zaterdagmiddag een gezellige drukte. De noabers uit buurtschap de Weiteman kwamen er op Burendag samen om het 85-... Lees meer »
Algemeen Team De Tukkers volbrengt 2bike4alzheimer met flinke opbrengst MANDERVEEN – Gesteund door € 7.485,- aan donaties toog team De Tukkers afgelopen vrijdag naar Huizen in ‘t Gooi om deel te nemen aan 2bike4alzheimer. Monique Heyink, Vincent Webbink, Riky Webbink en... Lees meer »
Algemeen Mail een foto van jouw leukste huisdier! 4 oktober is het Dierendag. Die ene dag in het jaar waarop je jouw huisdier extra mag verwennen. Lees meer »
Algemeen Essenkracht is het duurzaamheidsplatform voor alle inwoners gemeente Tubbergen TUBBERGEN - Na een intensieve periode van voorbereiding en afstemming met lokale duurzaamheidsinitiatieven is op maandag 17 september Stichting Essenkracht formeel opgericht op het gemeentehuis in... Lees meer »
Algemeen Monique ter Grote nu voor twee projecten naar Tanzania Monique ter Grote gaat zich begin volgend jaar opnieuw inzetten voor de verbetering van de basisgezondheidszorg in District Same in Tanzania. Ze vertrekt op Nieuwjaarsdag voor drie weken naar het... Lees meer »
Algemeen Reutum en Haarle vieren tweehonderd jaar kerk Met als thema ‘Geloven is vertrouwen’ heeft de geloofsgemeenschap Reutum en Haarle afgelopen zondag tweehonderd jaar kerk gevierd. Aan de feestelijke Eucharistieviering ging een plechtige intocht... Lees meer »
Algemeen Onthulling plaquette ter herinnering aan ‘Tubbergse Politiequaestie’ Burgemeester Haverkamp-Wenker onthult op donderdag 20 september de plaquette die de herinnering levend blijft houden aan de ‘Tubbergsche Politiequaestie’. Ruim een eeuw geleden was deze kwestie... Lees meer »
Algemeen Reutumse jongens steunen KiKa met opbrengst diverse acties Tijdens de Fietsvierdaagse Denekamp kwamen Rien Brughuis en Jochem en Hidde Groothuis uit Reutum op het idee om de fietsers langs de route iets lekkers aan te bieden. De opbrengst was bestemd voor... Lees meer »
Algemeen Leerlingen Canisius Tubbergen nemen nieuwe leslokalen in gebruik TUBBERGEN – De afgelopen zomervakantie zijn de deuren van Canisius Tubbergen niet écht dicht geweest. Terwijl leerlingen en docenten van hun verdiende vakantie genoten werkten de mannen en/of vrouwen... Lees meer »
Algemeen Vriendenclub BBC’68 viert gouden jubileum REUTUM - Menig hart van vooral ‘vrouwelijke fans van weleer’ zal ongemerkt sneller slaan, en menig Reutummer glimlacht wellicht bij het lezen van dit in eerste instantie onbeduidende stukje tekst.... Lees meer »
Algemeen Marleen Wesselink opent schoonheidssalon: “Ik wil ieder mens graag laten stralen!” GEESTEREN - Ze was ruim twintig jaar juf op de Aloysiusschool in Geesteren, maar Marleen Wesselink (42) besloot het roer om te gooien. Sinds 1 september staat de deur naar haar schoonheidssalon... Lees meer »
Algemeen Collecteweek voor Prinses Beatrix Spierfonds ALBERGEN - Van 9 tot en met 15 september is de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim dertigduizend... Lees meer »
Algemeen Mooi financieel steuntje in de rug voor team De Tukkers MANDERVEEN – Ruim honderd fietsers gingen afgelopen zondag op de pedalen voor ‘Kleintje 2bike4alzheimer’ om alzheimer af te remmen. Team De Tukkers ontving op die manier een financiële bijdrage van... Lees meer »
Algemeen Jubilerende pater Ben Stopel middelpunt bij start nieuwe jaar H. Pancratius parochie FLERINGEN - Afgelopen weekend vierde de H. Pancratius parochie haar eucharistie onder de Kroezeboom. Traditiegetrouw is deze viering op de eerste zondag in september de start van het nieuwe pastorale... Lees meer »
Algemeen Armoede: ‘Kijkje in de keuken’ SWTD brengt professional en vrijwilliger dichter bij elkaar Tubbergen - Er zijn veel organisaties werkzaam op het gebied van armoede. Lees meer »
Algemeen De Klup Twente mag proefdraaien met maatschappelijke diensttijd TUBBERGEN - Stichting de Klup Twente mag tenminste achttien maanden lang proefdraaien met de maatschappelijke diensttijd voor jonge mensen Lees meer »
Algemeen Typisch Tubbergen TUBBERGEN - In de maanden april en mei van dit jaar zond de Evangelische Omroep (EO) de serie Typisch Tubbergen uit. Gedurende twaalf afleveringen werden tradities, gewoontes, bijzondere... Lees meer »
Algemeen Typisch Tubbergen TUBBERGEN - In de maanden april en mei van dit jaar zond de Evangelische Omroep (EO) de serie Typisch Tubbergen uit. Gedurende twaalf afleveringen werden tradities, gewoontes, bijzondere... Lees meer »
Algemeen HOI² start steeds meer nieuwe projecten op Vasse - HOI² (Huis voor Ondernemerschap, Innovatie en Inspiratie) is een organisatie opgericht in 2017 door en voor Vassenaren. Zij helpen inwoners met het ontwikkelen van duurzame innovatieve ideeën... Lees meer »