Archief - Algemeen

Algemeen
Redactie jubileumboek ‘100 jaar Mariaparochie’ kan hulp goed gebruiken

Mariaparochie – Het is de bedoeling dat in september van dit jaar het boek ‘100 jaar Mariaparochie’ wordt uitgebracht. Een boek als vervolg op ‘75 jaar Mariaparochie’. Met vele nieuwe aspecten van de parochie(leden) en mensen die een verhaal hebben worden aan het woord gelaten. Er komt een update van onder anderen de kerkelijke geschiedenis, verenigingen, sport en ontspanning, de school, vrijwilligers, keten, koren, de vroegere neringdoenden en de boeren. De lezers zullen uiteindelijk merken dat er de laatste 25 jaar veel is gebeurd en veranderd in Mariaparochie.

Hulp gevraagd
Uiteraard kan de redactie niet zonder hulp. Graag komen zij in contact met: nieuwe zzp’ers over hun vak, een opkomend fenomeen in de laatste 25 jaar; mensen met een verhaal, geschikt voor het jubileumboek; topsporters uit het dubbeldorp, die op landelijk niveau (of hoger) hebben gefunctioneerd; verenigingen: graag een update van de laatste 25 jaar (bel met Marco Busscher, tel. 06-14730577); mensen die op de Alphonsusschool hebben gezeten en in de lente van 2018 in ieder geval basisarts zijn (bel met Betsy Telgenkamp, tel. 06-50820172). Ook worden foto’s van het vroegere consultatiebureau bij Café Kampkuiper gezocht.

Redactieleden
Mailen kan naar: jubileumboekmariaparochie@outlook.com Of bellen met een van de redactieleden: Gerard en Philip Kampkuiper, tel. (0546)866920; Henri en Elise Goossen, tel. (0546)873252; Henny Oude Geerdink, tel. (0546)861095; Marco Busscher, tel. 06-14730577; Sander Scholten, tel. 06-28750094; Bertus Hanstede, tel. (0546)491661; Betsy Telgenkamp, tel. (0546)864801; Frans Loohuis, tel. (0546)866739; Ans Kampkuiper, tel. (0546)861371.

Algemeen SWTD verrast vrijwilligers Senioren Op Eigen Kracht (SOEK) bij jubileum Gezond ouder worden, dat wil iedereen. Om die reden worden sinds 2008 preventieve huisbezoeken aangeboden door Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) in samenwerking met de gemeente Tubbergen... Lees meer »
Algemeen Officiële opening Boekenhoek in de Haambrink nabij Het is zover, Harbrinkhoek/Mariaparochie heeft weer een soort van bibliotheek, voor volwassenen. In een hoek van de hal in De Haambrink zijn twee boekenstellingen geplaatst. De afgelopen tijd hebben... Lees meer »
Algemeen Opgave goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Tubbergen geopend Inwoners van de gemeente Tubbergen die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij de milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen. Lees meer »
Algemeen Loon- en Grondverzetbedrijf Wesselink viert zeventigjarig jubileum MANDERVEEN – Loon- en Grondverzetbedrijf Wesselink viert op zaterdag 3 en zondag 4 maart zijn zeventigjarig jubileum. Het jubileumweekend gaat van start met een feestavond voor genodigden. Op zondag... Lees meer »
Algemeen Mechteld Geesing aan de slag als gebiedsmakelaar voor Tubbergen TUBBERGEN - Afgelopen maand is Mechteld Geesing gestart als gebiedsmakelaar voor Tubbergen. Ze gaat samen met de projectgroep Tubbergen Bruist de sociaal-economische positie van het dorp verder... Lees meer »
Algemeen BGT Techniekdagen krijgt nieuwe invulling In het voorjaar openen negen bedrijven uit de gemeente Tubbergen hun deuren in het kader van de vernieuwde BGT Techniekdagen. De techniekdagen zijn voor de leerlingen van groep zes, zeven en acht van... Lees meer »
Algemeen Scholentour Vastenactie doet ook Kadoes aan ALBERGEN - De Scholentour van de Vastenactie was op dinsdag 13 februari op basisschool Kadoes om de musical: ‘Spector - het beste zit van binnen!’ op te voeren. Om 08.30 uur kwamen 24 kinderen uit... Lees meer »
Algemeen Bos- en natuuronderhoud Oude Luttikhuis biedt uitkomst bij het zagen en versnipperen van bomen Theo Oude Luttikhuis is begin dit jaar gestart met een bedrijf in bos- en natuurbeheer. Dit begon ooit bij zijn passie voor de natuur en de jacht. Drie jaar geleden kocht hij zijn eerste... Lees meer »
Algemeen Wij in de Buurt krijgt vorm met spreekuren Sociale Teams Samenwerken om de inwoners van Tubbergen en Dinkelland nog beter te helpen. Dat is het idee achter Wij in de Buurt. Vanaf maandag 19 februari kunnen mensen terecht bij de Sociale Teams van deze... Lees meer »
Algemeen Belevenispad met klim- klauterheuvel gaat terrein Bous Mös verder verfraaien Bous Mös in Albergen, het terrein waarop IJsclub Albergen en de MFA zijn gevestigd, krijgt een metamorfose. Het wordt een fraaie omgeving om te wandelen, een rondje hard te lopen, als gezin even... Lees meer »
Algemeen Medisch Pedicure Ilse Kottink gespecialiseerd in nieuwe nagelregulatietechniek Medisch Pedicure Ilse Kottink heeft zich in Geesteren als eerste, met enkele collega’s in de regio, gespecialiseerd in een revolutionaire nieuwe nagelregulatietechniek, de zogenaamde Arkada-techniek. Lees meer »
Algemeen Aanleg wandelpad langs de Lutkeberg alsnog gerealiseerd GEESTEREN - Het wandelpad langs de Lutkeberg in Geesteren is in gebruik genomen. Dit na een voorbereiding van enkele maanden. Deze periode kon verkort worden door een vlotte medewerking van de... Lees meer »
Algemeen Groentehal Oosterik en Restaurant Jan Steen pakken landelijke primeur met asperges TUBBERGEN - Afgelopen woensdag heeft Groentehal Oosterik uit Tubbergen op de veiling in Venlo het allereerste kistje Hollandse asperges van dit seizoen weten te bemachtigen. Donderdag werd het kistje... Lees meer »
Algemeen Kern met Pit Trofee Overijssel naar mozaïekbank in Vasse VASSE - Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden op zaterdag 20 januari ruim honderd Kern met Pit-buurtprojecten de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het... Lees meer »
Algemeen Riwald Dakar Team beste Nederlandse truckteam in Dakar 2018 TUBBERGEN - Na een eerste heftige week met daarin de duinen in Peru en de grote hoogtes in Bolivia stond het Riwald Dakar Team er goed voor. De top tien lonkte en dat was ook het doel. In de Op en... Lees meer »
Algemeen Dorpsommetje Langeveen nu ook voorzien van een rustpunt LANGEVEEN – Afgelopen zondag is door Prins Rudie (Oude Nijeweeme) en Adjudant Jos (Engbers) van Carnavalsvereniging de Turftrappers een bankje aangeboden aan Landgoed Huize Almelo op de Bruinehaarse... Lees meer »
Algemeen EHBO-vereniging Langeveen-Bruinehaar ontvangt baby- en kinderreanimatiepoppen LANGEVEEN – Tijdens de jaarvergadering van de EHBO-vereniging Langeveen – Bruinehaar afgelopen november zette Bennie Horenberg een punt achter zijn voorzitterschap van deze vereniging. Hij verrichtte... Lees meer »
Algemeen Koen Nijhuis gidst ondernemers door complexe wereld van digitale innovatie ALBERGEN – Om zijn talenten en drijfveren optimaal te kunnen blijven benutten volgde Koen Nijhuis zijn hart en stapte hij eind 2017 uit Nerds & Company om als zelfstandige verder te gaan. Dat... Lees meer »
Algemeen H. Pancratius parochie en Protestantse Gemeente luiden actie Kerkbalans samen in TUBBERGEN – Pastoor Casper Pikkemaat van de H. Pancratius Parochie en Rosée van der Kaap-Busscher van de Protestantse Gemeente Tubbergen hebben afgelopen zaterdag gezamenlijk de actie Kerkbalans... Lees meer »
Algemeen Buurtbieb Albergen krijgt subsidie voor aanschaf boeken De Buurtbieb Albergen, gevestigd in de ontmoetingsruimte van het Cultuurhoes, krijgt van de Provincie Overijssel een subsidie van € 3000,- voor de aanschaf van (kinder) boeken. Dit in het kader van... Lees meer »