Archief - Algemeen

Algemeen
VC Fleringen kent drukbezochte receptie

FLERINGEN – VC Fleringen mocht afgelopen zaterdag veel belangstelling begroeten op haar receptie ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan. Nadat iedereen een rondleiding over het compleet gerenoveerde complex had gekregen van de jubileumcommissie heette voorzitter Gerard Schepers iedereen welkom in een gezellig aangekleed clubgebouw. Hij liet de geschiedenis van de jongste vereniging van de gemeente Tubbergen nog eens de revue passeren en wist natuurlijk historische overwinningen en smadelijke nederlagen nog eens te verhalen.

“Het blijft belangrijk te benadrukken dat het belang van de voetbalclubs in de gemeente Tubbergen ook op het sociale vlak ligt”, aldus de voorzitter. Ook bedankte hij iedereen van vrijwilliger tot sponsoren en overheid die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de ruim vier ton kostende renovatie van sportpark ’t Reuvekamp. Aandacht en zorg voor elkaar is het allerbelangrijkste ook bij onze club benadrukte de voorzitter vervolgens.

Belangrijk in de samenleving
Roy de Witte was de volgende spreker en had het jubileumboek alvast goed doorgenomen. De wethouder gaf aan dat er veel mooie verhalen te lezen zijn die niet gaan over de spelresultaten maar over het belang van de voetbalvereniging in de samenleving. Mensen ontmoeten, samen plezier hebben en sporten, aldus de wethouder. De nieuwe kerk in de samenleving, de club verbindt mensen. Zijn eerste wedstrijd bij de senioren wist De Witte zich nog goed te herinneren. Dat was een wedstrijd tegen Fleringen. De uitslag laten we in het belang van de wethouder even buiten dit artikel. Tenslotte moeten er vragen voor de lezers over blijven. Gerard oude Lansink benadrukte als voorzitter van de Voetbalraad het belang van de aanleg van een kunstgrasveld ook voor de kleine clubs in de gemeente. De Nederlandse Katholieke Sportraad, kort gezegd de NKS schonk de jubilaris een mooie vlag en benadrukte het belang van samenwerken, vrijwilligers en eensgezindheid bij de jeugd.

Hoe doen jullie dat?
Na de pauze was het Marc van Zutphen, voorzitter van de dorpsraad, die het belang van sport in de samenleving benadrukte in zijn toespraak. “In Fleringen wonen 912 mensen, waarvan er 257 lid zijn van de voetbalclub. Dat is 28% van de Fleringers. Landelijk is dat 7%. Hoe doen jullie dat?” vroeg hij de voorzitter van de VC Fleringen.
De KNVB was in de persoon van de heer Van de Kolk ook present en wist de vereniging niet alleen blij te maken met een nieuwe KNVB-vlag maar daarnaast ook met een drietal onderscheidingen. Een KNVB-speld in zilver was er voor Clemens Frielink en een KNVB-speld in goud voor Gerard Kok en Gerard Schepers. Zij waren bestuurlijk van groot belang voor Fleringen.

Uitnodiging voor de carnavalsverenigingen
Toen Prins Nico en Adjudant Bertho van de Kroesmennekes tenslotte een cheque aanboden van € 777,- konden ze rekenen op een daverend applaus. De burgemeester wist eerder te melden in het plaatselijke carnavalsblad dat de gemeente Tubbergen dit jaar vijftig jaar Carnaval kent. De voorzitter van de jubileumcommissie gaf aan dat hij niet had gedacht dat de oprichting van de voetbalclub in Fleringen zo’n vreugde-explosie teweeg had gebracht dat in de hele gemeente daarvoor overal carnavalsverenigingen zijn opgericht. Hij nodigde dan ook alle carnavalsverenigingen uit hun jubileumjaar tijdens de wedstrijd VC Fleringen – FC Twente luister bij te zetten in juli 2018.

Jubileumboek
Tot slot werd het jubileumboek uitgereikt aan de hoofdsponsoren van de club. De jonge ondernemers bij Lohuis en Tasche kregen daarbij het nakijken. Zij zorgen tenslotte voor de sponsoring en ‘good old’ Bernard Lohuis en Gerard Tasche werden in de bloemetjes gezet en gingen met het jubileumboek aan de haal. Ook de co-sponsoren, ereleden en leden van verdienste ontvingen een jubileumboek. Er werd nog even gezellig nagepraat op de receptie. De jubileumcommissie kan zich voorbereiden op de volgende activiteiten in het jubileumjaar te beginnen met een bezoek van alle jeugdleden aan FC Twente in maart en een vrijwilligersavond in april alvorens een reeks aan toernooien op de agenda staan in mei en juni.

Nieuwjaarsreceptie
Na de receptie op zaterdag stond er voor de VC Fleringen zondag al weer de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie op de agenda. Alle seniorenteams waren op het complex te vinden om samen een eerste training in 2018 af te werken. Om 11.00 uur stond de koffie klaar en toen alle leden fris in de kantine verschenen gaf voorzitter Gerard Schepers in zijn nieuwjaartoespraak aan erg ingenomen te zijn met de activiteiten ter gelegenheid van het jubileumjaar tot dusver. Ook kondigde hij aan na dit jubileumjaar te stoppen met het voorzitterschap en het stokje graag over te dragen, ook om zo de nodige verjonging in het bestuur mogelijk te maken. Gerard Schepers is inmiddels de langst zittende voorzitter die Fleringen gekend heeft. Na ruim zestien jaar vindt hij het mooi geweest en een goed moment om een opvolger aan te kondigen. Hij wenste iedereen een bijzonder jubileumjaar toe waarin nog verschillende activiteiten op de agenda staan de komende tijd. Na zijn toespraak was er een borrel en werd afgesloten met de gebruikelijke snertmaaltijd voor alle leden.

Algemeen Nieuwe opzet Ziekendag Albergen De werkgroep Nationale Ziekendag afdeling Albergen, bestaande uit leden van de Zonnebloem en de KBO afdeling Albergen/Fleringen, heeft dit jaar voor een andere opzet van de Ziekendag gekozen. Lees meer »
Algemeen Op en rond de Essen is op zoek naar jouw leukste zomer- of vakantiefoto! Maak jij deze zomer of tijdens je vakantie een mooie, leuke, zonnige, grappige of misschien wel ontroerde foto met Op en rond de Essen (papieren of online versie)? Stuur deze onder vermelding van ‘... Lees meer »
Algemeen Parelloop brengt sportiviteit én geld voor het goede doel VASSE - De vierde editie van de Parelloop was afgelopen vrijdagavond. Start- en finishlijn lagen voor de eerste keer bij SV Vasse. Er waren enkele veranderingen vergeleken bij voorgaande edities,... Lees meer »
Algemeen AVIA Festival on Wheels schenkt mooi bedrag aan Campagneteam Huntington Zondag 6 mei klinkt al weer als even geleden. Toch herinnert de organisatie van AVIA Festival on Wheels zich deze dag als de dag van gisteren. Een terrein vol met mooie bolides, een vette stuntshow,... Lees meer »
Algemeen Zonnige Lions Tour brengt € 3.000,- op voor Twentsewens Ambulance Voor het tweede achtereenvolgende jaar zette de Lions Club Tubbergen afgelopen zondag een Tourrit uit. Deelnemende auto’s waren oldtimers en youngtimers van voor het jaar tweeduizend. De opbrengst... Lees meer »
Algemeen Bouwbedrijf Hulshof viert jubileum in drievoud Voor Bouwbedrijf Hulshof is 2018 het jaar van het eremetaal. Het Tubbergse bedrijf viert dit jaar namelijk het tachtigjarig bestaan. En dat niet alleen. Werknemer Gerard Boerrigter staat vijftig jaar... Lees meer »
Algemeen Hans Kamphuis veertig jaar in dienst bij Tasche Staalbouw Op 2 juli 1978, afgelopen week veertig jaar geleden, trad Hans Kamphuis in dienst bij Tasche Landbouw in Fleringen. Dat deed hij bij de tak landbouwmechanisatie en stalinrichting. De agrariërs in... Lees meer »
Algemeen ’t Oale Roadhoes boekt hoge notering in Terras Top 100 Het terras van ’t Oale Roadhoes staat op de zeventiende plek van de afgelopen week uitgebrachte Terras Top 100. Bij de publieksprijs mocht deze Tubbergse horecagelegenheid een mooie negentiende... Lees meer »
Algemeen Klaas Metaal presenteert nieuw bedrijfspand tijdens open dag GEESTEREN – Naar aanleiding van de onlangs afgeronde verbouwing van het bedrijfspand houdt Klaas Metaal op zaterdag 7 juli een open dag. “Iedereen die geïnteresseerd is in wat we doen achter onze... Lees meer »
Algemeen Protestantse Gemeente Tubbergen heeft weer een vaste predikant TUBBERGEN – De Protestantse Gemeente Tubbergen heeft weer een vaste predikant. In een speciale kerkdienst afgelopen zondag werd ds. Esther Scheer-Weijenberg (35) verbonden als de nieuwe predikant.... Lees meer »
Algemeen Prachtige creaties kleuren de lucht tijdens Vliegerfeest Twente GEESTEREN – Afgelopen weekend vlogen er levensgrote vogels, tijgers, smurfen, stripfiguren en zelfs elfjes door de lucht bij Spalink in Geesteren. Op het speciaal ingezaaide weiland naast het... Lees meer »
Algemeen Fantastisch begin actie ‘Red de Grutto’ van Vogelwerkgroep Geesteren Met het uitdelen van flyers bij de première van het theaterstuk ‘Koning van het Grasland’ is een grote crowdfundingactie voor het behoud van de grutto begonnen. Vrijwilligers van de Vogelwerkgroep... Lees meer »
Algemeen Steun de Zonnebloem Albergen in aanschaf duo-fiets Zoals eerder in dit weekblad gemeld is de Zonnebloem Albergen druk bezig met de aanschaf van een duo-fiets met trapondersteuning voor volwassenen en kinderen die niet zelfstandig kunnen fietsen. Door... Lees meer »
Algemeen Lisa Geerdink kersenkoningin bij Land van Maas en Webbink Bij het Land van Maas en Webbink is dit jaar opnieuw een kersenkoningin gekozen. Na een bevroren oogst in 2017 is de oogst dit jaar weer succesvol. De keuze viel deze keer op Lisa Geerdink uit... Lees meer »
Algemeen Meester Marcel Schepers neemt afscheid van de Aloysiusschool GEESTEREN - Het zat al even in de pen, omdat meester Marcel eerder dit schooljaar reeds zijn dienstverband beëindigde, maar op vrijdag 29 juni neemt hij officieel afscheid van de Aloysiusschool.... Lees meer »
Algemeen Het Oordeel Voorbij: Een inspirerend boek met een persoonlijk verhaal MANDERVEEN - Afgelopen zondag lanceerde Silvia Rikmanspoel haar eerste boek, getiteld 'Het Oordeel Voorbij'. Samen met dochter Sanne, met wie ze het boek in eigen beheer uitgeeft, presenteerde ze het... Lees meer »
Algemeen Timmerfabriek Hilberink al 25 jaar vakkundig in hout GEESTEREN - Zondag 1 juli is het precies 25 jaar geleden dat Ronnie Hilberink startte met zijn bedrijf Timmerfabriek Hilberink. Begonnen in een schuur bij het huis van zijn vader telt het bedrijf aan... Lees meer »
Algemeen Krachttoer Overijssel ook naar Manderveen De Krachttoer Overijssel, een excursie per bus met ‘lokaal initiatief’ als rode draad, trekt op vrijdag 29 juni ook naar Manderveen. Inwoners vertellen dan over het plan dat ze zelf hebben gemaakt... Lees meer »
Algemeen Nieuwe glaskunst in vitrines op Raadhuisplein TUBBERGEN - Vrijwilligers van Stichting Glasrijk Tubbergen hebben voor verversing van de glaskunst in de vitrines op het Raadhuisplein in Tubbergen gezorgd. Het zijn glaskunstwerken die de afgelopen... Lees meer »
Algemeen Collecte Rode Kruis Dinkelland-Oldenzaal-Tubbergen gaat niet door De collecte van het Nederlandse Rode Kruis vindt plaats in de week van 25 tot en met 30 juni. De afdeling Dinkelland – Oldenzaal - Tubbergen heeft echter geen nieuwe collectecoördinator kunnen vinden... Lees meer »