Archief - Algemeen

Algemeen
VC Fleringen kent drukbezochte receptie

FLERINGEN – VC Fleringen mocht afgelopen zaterdag veel belangstelling begroeten op haar receptie ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan. Nadat iedereen een rondleiding over het compleet gerenoveerde complex had gekregen van de jubileumcommissie heette voorzitter Gerard Schepers iedereen welkom in een gezellig aangekleed clubgebouw. Hij liet de geschiedenis van de jongste vereniging van de gemeente Tubbergen nog eens de revue passeren en wist natuurlijk historische overwinningen en smadelijke nederlagen nog eens te verhalen.

“Het blijft belangrijk te benadrukken dat het belang van de voetbalclubs in de gemeente Tubbergen ook op het sociale vlak ligt”, aldus de voorzitter. Ook bedankte hij iedereen van vrijwilliger tot sponsoren en overheid die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de ruim vier ton kostende renovatie van sportpark ’t Reuvekamp. Aandacht en zorg voor elkaar is het allerbelangrijkste ook bij onze club benadrukte de voorzitter vervolgens.

Belangrijk in de samenleving
Roy de Witte was de volgende spreker en had het jubileumboek alvast goed doorgenomen. De wethouder gaf aan dat er veel mooie verhalen te lezen zijn die niet gaan over de spelresultaten maar over het belang van de voetbalvereniging in de samenleving. Mensen ontmoeten, samen plezier hebben en sporten, aldus de wethouder. De nieuwe kerk in de samenleving, de club verbindt mensen. Zijn eerste wedstrijd bij de senioren wist De Witte zich nog goed te herinneren. Dat was een wedstrijd tegen Fleringen. De uitslag laten we in het belang van de wethouder even buiten dit artikel. Tenslotte moeten er vragen voor de lezers over blijven. Gerard oude Lansink benadrukte als voorzitter van de Voetbalraad het belang van de aanleg van een kunstgrasveld ook voor de kleine clubs in de gemeente. De Nederlandse Katholieke Sportraad, kort gezegd de NKS schonk de jubilaris een mooie vlag en benadrukte het belang van samenwerken, vrijwilligers en eensgezindheid bij de jeugd.

Hoe doen jullie dat?
Na de pauze was het Marc van Zutphen, voorzitter van de dorpsraad, die het belang van sport in de samenleving benadrukte in zijn toespraak. “In Fleringen wonen 912 mensen, waarvan er 257 lid zijn van de voetbalclub. Dat is 28% van de Fleringers. Landelijk is dat 7%. Hoe doen jullie dat?” vroeg hij de voorzitter van de VC Fleringen.
De KNVB was in de persoon van de heer Van de Kolk ook present en wist de vereniging niet alleen blij te maken met een nieuwe KNVB-vlag maar daarnaast ook met een drietal onderscheidingen. Een KNVB-speld in zilver was er voor Clemens Frielink en een KNVB-speld in goud voor Gerard Kok en Gerard Schepers. Zij waren bestuurlijk van groot belang voor Fleringen.

Uitnodiging voor de carnavalsverenigingen
Toen Prins Nico en Adjudant Bertho van de Kroesmennekes tenslotte een cheque aanboden van € 777,- konden ze rekenen op een daverend applaus. De burgemeester wist eerder te melden in het plaatselijke carnavalsblad dat de gemeente Tubbergen dit jaar vijftig jaar Carnaval kent. De voorzitter van de jubileumcommissie gaf aan dat hij niet had gedacht dat de oprichting van de voetbalclub in Fleringen zo’n vreugde-explosie teweeg had gebracht dat in de hele gemeente daarvoor overal carnavalsverenigingen zijn opgericht. Hij nodigde dan ook alle carnavalsverenigingen uit hun jubileumjaar tijdens de wedstrijd VC Fleringen – FC Twente luister bij te zetten in juli 2018.

Jubileumboek
Tot slot werd het jubileumboek uitgereikt aan de hoofdsponsoren van de club. De jonge ondernemers bij Lohuis en Tasche kregen daarbij het nakijken. Zij zorgen tenslotte voor de sponsoring en ‘good old’ Bernard Lohuis en Gerard Tasche werden in de bloemetjes gezet en gingen met het jubileumboek aan de haal. Ook de co-sponsoren, ereleden en leden van verdienste ontvingen een jubileumboek. Er werd nog even gezellig nagepraat op de receptie. De jubileumcommissie kan zich voorbereiden op de volgende activiteiten in het jubileumjaar te beginnen met een bezoek van alle jeugdleden aan FC Twente in maart en een vrijwilligersavond in april alvorens een reeks aan toernooien op de agenda staan in mei en juni.

Nieuwjaarsreceptie
Na de receptie op zaterdag stond er voor de VC Fleringen zondag al weer de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie op de agenda. Alle seniorenteams waren op het complex te vinden om samen een eerste training in 2018 af te werken. Om 11.00 uur stond de koffie klaar en toen alle leden fris in de kantine verschenen gaf voorzitter Gerard Schepers in zijn nieuwjaartoespraak aan erg ingenomen te zijn met de activiteiten ter gelegenheid van het jubileumjaar tot dusver. Ook kondigde hij aan na dit jubileumjaar te stoppen met het voorzitterschap en het stokje graag over te dragen, ook om zo de nodige verjonging in het bestuur mogelijk te maken. Gerard Schepers is inmiddels de langst zittende voorzitter die Fleringen gekend heeft. Na ruim zestien jaar vindt hij het mooi geweest en een goed moment om een opvolger aan te kondigen. Hij wenste iedereen een bijzonder jubileumjaar toe waarin nog verschillende activiteiten op de agenda staan de komende tijd. Na zijn toespraak was er een borrel en werd afgesloten met de gebruikelijke snertmaaltijd voor alle leden.

Algemeen Pastoor trekt brandweerpak aan TUBBERGEN - Pastoor Casper Pikkemaat is maandagavond 17 december mee geweest op oefening met de brandweer. Hij bluste een brandende auto en knipte deze vervolgens open. De pastoor deed dit om... Lees meer »
Algemeen Dorpsraad Albergen/Mijn Dorp 2030 peilt wensen inwoners ALBERGEN - Begin oktober kopte het dagblad Tubantia ‘Café Miets in Albergen maakt plaats voor appartementen’. In het artikel stond geschreven dat de plaatselijke Dorpsraad/Mijn Dorp 2030 een bijdrage... Lees meer »
Algemeen Levende kerststal gaat laatste editie tegemoet HARBRINKHOEK - Jozef, Maria, kindeke Jezus, schapen, de hond, de ezel en de kameel; bijna veertig jaar lang vormden zij samen tijdens de kerstdagen de levende kerststal in de kerk in Harbrinkhoek. De... Lees meer »
Algemeen Trouwe buurtbuschauffeurs in het zonnetje gezet LANGEVEEN – Afgelopen vrijdagavond tijdens een gezellige afsluiting van 2018 van de Buurtbusvereniging Tubbergen in Café-Restaurant Waaijer in Langeveen zijn een drietal trouwe chauffeurs gehuldigd... Lees meer »
Algemeen Bewoners Weitemanslanden komen (graag) verhaal halen GEESTEREN - Dit jaar is het 85 jaar geleden dat landbouwgebied De Weitemanslanden werd ontgonnen. In het begin van de dertigerjaren van de vorige eeuw werd het moeras geschikt gemaakt voor... Lees meer »
Algemeen Team de Vassenaartjes in actie voor deelname Alpe d’Huzes VASSE - Alpe d’Huzes is een jaarlijks evenement in Frankrijk waarbij fietsend of lopend de befaamde berg Alpe d’Huez wordt beklommen. Het doel van dit evenement is om geld in te zamelen voor KWF... Lees meer »
Algemeen Kerstpakkettenactie H. Pancratius parochie en Protestantste Kerk Tubbergen gestart TUBBERGEN - Sinterklaas is nog maar net ons land uit of de kerstperiode doet alweer zijn intrede. Ook dit jaar worden door de H. Pancratius parochie en de Protestantse Kerk Tubbergen goederen... Lees meer »
Algemeen SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen maakt klinkende start TUBBERGEN – Door burgemeester Haverkamp is op maandagavond 10 december het startsein gegeven van de SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen. Dit prachtige evenement vindt volgend jaar plaats op 21 en... Lees meer »
Algemeen Adembenemend mooie opening van Reutum in het Licht REUTUM - De opening van Reutum in het Licht afgelopen zaterdag was adembenemend mooi. Voorafgaand aan de start van de verlichte route was er een viering in de plaatselijke kerk waar om precies 17.59... Lees meer »
Algemeen Kerstmarkt Geesteren groeit maar blijft gezellig GEESTEREN – Het is een van de eerste kerstmarkten in de regio; de kerstmarkt van Geesteren van afgelopen zondag. Met meer dan honderd kramen, vele eetgelegenheden, een heuse biergarten en nog veel... Lees meer »
Algemeen Slager Jan Lansink geeft het stokje door aan Emiel Hendriks VASSE – Na een zelfstandige periode van 23 jaar draagt ambachtelijk slager Jan Lansink (53) zijn ‘Slagerij Lansink’ over aan zijn opvolger. Vanaf 1 januari zal Emiel Hendriks (35) de slagerij, die al... Lees meer »
Algemeen Langeveen uitverkoren voor project ‘starters op de woningmarkt’ De Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen (OVKK) gaat zich inzetten voor starters op de woningmarkt. Volgens de vereniging is het voor veel jongeren en starters moeilijk om een geschikte en... Lees meer »
Algemeen Sfeervolle Lichtjestocht in ‘t Geziet Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt door Erve Hulshof in het Geziet (Albergen) op tweede kerstdag een zogenaamde Lichtjestocht gehouden. ‘Wie verruilt zijn kerstschoenen voor wandelschoenen... Lees meer »
Algemeen Easy Fix kerstboomstandaard van Elferink Kerstbomen is een voltreffer HARBRINKHOEK - Het aanbreken van de decembermaand betekent voor veel mensen de start van de zoektocht naar een kerstboom. Vaak is het een heel gezwoeg om de boom eenmaal thuis rechtop in de standaard... Lees meer »
Algemeen ‘Zo vergeet ik je niet’ maakt van kleding een tastbare herinnering GEESTEREN - Voor veel nabestaanden is het een ingrijpende gebeurtenis; het opruimen en in de meeste gevallen weggooien van kleding van overleden dierbaren. Maar definitief afscheid nemen van... Lees meer »
Algemeen Verjaardagsbox vult speciale boxen voor Sinterklaas TUBBERGEN - De gezinnen die gebruik maken van de Verjaardagsbox mogen dit jaar rekenen op nog een speciale box; de Sintbox. Dankzij de bijdragen van diverse sponsoren en de inzet van vele... Lees meer »
Algemeen Kick-off bijeenkomst SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen TUBBERGEN – De officiële kick-off bijeenkomst voor de SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen vindt plaats op maandag 10 december om 20.00 uur in het gemeentehuis in Tubbergen. De inloop is vanaf 19.... Lees meer »
Algemeen Leergeld Tubbergen ontvangt mooie cheque van Mensen voor Mensen Stichting Mensen voor Mensen is een regionale Twentse stichting en heeft als doel mensen kansen te bieden die buiten hun schuld om in moeilijke situaties zijn beland, verzachten van het leed waarin... Lees meer »
Algemeen Noviton Prefab maakt innovatie toegankelijk HARBRINKHOEK – Noviton Prefab deinst niet terug voor een uitdaging en biedt voor iedere klant de juiste oplossing op het gebied van geprefabriceerde bouwelementen. Sinds april 2015 is Noviton een... Lees meer »
Algemeen Open huis laat velen kennis maken met brede aanbod Cultuurhoes ALBERGEN – Het was een aanloop van mensen afgelopen zaterdag aan de Hobergenstraat in Albergen, het Cultuurhoes hield open huis. De Buurtbieb, Wereldwinkel, Heemkunde en Zonnebloem Albergen sloegen... Lees meer »