Archief - Algemeen

Algemeen
VC Fleringen kent drukbezochte receptie

FLERINGEN – VC Fleringen mocht afgelopen zaterdag veel belangstelling begroeten op haar receptie ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan. Nadat iedereen een rondleiding over het compleet gerenoveerde complex had gekregen van de jubileumcommissie heette voorzitter Gerard Schepers iedereen welkom in een gezellig aangekleed clubgebouw. Hij liet de geschiedenis van de jongste vereniging van de gemeente Tubbergen nog eens de revue passeren en wist natuurlijk historische overwinningen en smadelijke nederlagen nog eens te verhalen.

“Het blijft belangrijk te benadrukken dat het belang van de voetbalclubs in de gemeente Tubbergen ook op het sociale vlak ligt”, aldus de voorzitter. Ook bedankte hij iedereen van vrijwilliger tot sponsoren en overheid die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de ruim vier ton kostende renovatie van sportpark ’t Reuvekamp. Aandacht en zorg voor elkaar is het allerbelangrijkste ook bij onze club benadrukte de voorzitter vervolgens.

Belangrijk in de samenleving
Roy de Witte was de volgende spreker en had het jubileumboek alvast goed doorgenomen. De wethouder gaf aan dat er veel mooie verhalen te lezen zijn die niet gaan over de spelresultaten maar over het belang van de voetbalvereniging in de samenleving. Mensen ontmoeten, samen plezier hebben en sporten, aldus de wethouder. De nieuwe kerk in de samenleving, de club verbindt mensen. Zijn eerste wedstrijd bij de senioren wist De Witte zich nog goed te herinneren. Dat was een wedstrijd tegen Fleringen. De uitslag laten we in het belang van de wethouder even buiten dit artikel. Tenslotte moeten er vragen voor de lezers over blijven. Gerard oude Lansink benadrukte als voorzitter van de Voetbalraad het belang van de aanleg van een kunstgrasveld ook voor de kleine clubs in de gemeente. De Nederlandse Katholieke Sportraad, kort gezegd de NKS schonk de jubilaris een mooie vlag en benadrukte het belang van samenwerken, vrijwilligers en eensgezindheid bij de jeugd.

Hoe doen jullie dat?
Na de pauze was het Marc van Zutphen, voorzitter van de dorpsraad, die het belang van sport in de samenleving benadrukte in zijn toespraak. “In Fleringen wonen 912 mensen, waarvan er 257 lid zijn van de voetbalclub. Dat is 28% van de Fleringers. Landelijk is dat 7%. Hoe doen jullie dat?” vroeg hij de voorzitter van de VC Fleringen.
De KNVB was in de persoon van de heer Van de Kolk ook present en wist de vereniging niet alleen blij te maken met een nieuwe KNVB-vlag maar daarnaast ook met een drietal onderscheidingen. Een KNVB-speld in zilver was er voor Clemens Frielink en een KNVB-speld in goud voor Gerard Kok en Gerard Schepers. Zij waren bestuurlijk van groot belang voor Fleringen.

Uitnodiging voor de carnavalsverenigingen
Toen Prins Nico en Adjudant Bertho van de Kroesmennekes tenslotte een cheque aanboden van € 777,- konden ze rekenen op een daverend applaus. De burgemeester wist eerder te melden in het plaatselijke carnavalsblad dat de gemeente Tubbergen dit jaar vijftig jaar Carnaval kent. De voorzitter van de jubileumcommissie gaf aan dat hij niet had gedacht dat de oprichting van de voetbalclub in Fleringen zo’n vreugde-explosie teweeg had gebracht dat in de hele gemeente daarvoor overal carnavalsverenigingen zijn opgericht. Hij nodigde dan ook alle carnavalsverenigingen uit hun jubileumjaar tijdens de wedstrijd VC Fleringen – FC Twente luister bij te zetten in juli 2018.

Jubileumboek
Tot slot werd het jubileumboek uitgereikt aan de hoofdsponsoren van de club. De jonge ondernemers bij Lohuis en Tasche kregen daarbij het nakijken. Zij zorgen tenslotte voor de sponsoring en ‘good old’ Bernard Lohuis en Gerard Tasche werden in de bloemetjes gezet en gingen met het jubileumboek aan de haal. Ook de co-sponsoren, ereleden en leden van verdienste ontvingen een jubileumboek. Er werd nog even gezellig nagepraat op de receptie. De jubileumcommissie kan zich voorbereiden op de volgende activiteiten in het jubileumjaar te beginnen met een bezoek van alle jeugdleden aan FC Twente in maart en een vrijwilligersavond in april alvorens een reeks aan toernooien op de agenda staan in mei en juni.

Nieuwjaarsreceptie
Na de receptie op zaterdag stond er voor de VC Fleringen zondag al weer de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie op de agenda. Alle seniorenteams waren op het complex te vinden om samen een eerste training in 2018 af te werken. Om 11.00 uur stond de koffie klaar en toen alle leden fris in de kantine verschenen gaf voorzitter Gerard Schepers in zijn nieuwjaartoespraak aan erg ingenomen te zijn met de activiteiten ter gelegenheid van het jubileumjaar tot dusver. Ook kondigde hij aan na dit jubileumjaar te stoppen met het voorzitterschap en het stokje graag over te dragen, ook om zo de nodige verjonging in het bestuur mogelijk te maken. Gerard Schepers is inmiddels de langst zittende voorzitter die Fleringen gekend heeft. Na ruim zestien jaar vindt hij het mooi geweest en een goed moment om een opvolger aan te kondigen. Hij wenste iedereen een bijzonder jubileumjaar toe waarin nog verschillende activiteiten op de agenda staan de komende tijd. Na zijn toespraak was er een borrel en werd afgesloten met de gebruikelijke snertmaaltijd voor alle leden.

Algemeen Kern met Pit Trofee Overijssel naar mozaïekbank in Vasse VASSE - Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden op zaterdag 20 januari ruim honderd Kern met Pit-buurtprojecten de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het... Lees meer »
Algemeen Redactie jubileumboek ‘100 jaar Mariaparochie’ kan hulp goed gebruiken Het is de bedoeling dat in september van dit jaar het boek ‘100 jaar Mariaparochie’ wordt uitgebracht. Een boek als vervolg op ‘75 jaar Mariaparochie’. Met vele nieuwe aspecten van de parochie(leden... Lees meer »
Algemeen Riwald Dakar Team beste Nederlandse truckteam in Dakar 2018 TUBBERGEN - Na een eerste heftige week met daarin de duinen in Peru en de grote hoogtes in Bolivia stond het Riwald Dakar Team er goed voor. De top tien lonkte en dat was ook het doel. In de Op en... Lees meer »
Algemeen Dorpsommetje Langeveen nu ook voorzien van een rustpunt LANGEVEEN – Afgelopen zondag is door Prins Rudie (Oude Nijeweeme) en Adjudant Jos (Engbers) van Carnavalsvereniging de Turftrappers een bankje aangeboden aan Landgoed Huize Almelo op de Bruinehaarse... Lees meer »
Algemeen EHBO-vereniging Langeveen-Bruinehaar ontvangt baby- en kinderreanimatiepoppen LANGEVEEN – Tijdens de jaarvergadering van de EHBO-vereniging Langeveen – Bruinehaar afgelopen november zette Bennie Horenberg een punt achter zijn voorzitterschap van deze vereniging. Hij verrichtte... Lees meer »
Algemeen Koen Nijhuis gidst ondernemers door complexe wereld van digitale innovatie ALBERGEN – Om zijn talenten en drijfveren optimaal te kunnen blijven benutten volgde Koen Nijhuis zijn hart en stapte hij eind 2017 uit Nerds & Company om als zelfstandige verder te gaan. Dat... Lees meer »
Algemeen H. Pancratius parochie en Protestantse Gemeente luiden actie Kerkbalans samen in TUBBERGEN – Pastoor Casper Pikkemaat van de H. Pancratius Parochie en Rosée van der Kaap-Busscher van de Protestantse Gemeente Tubbergen hebben afgelopen zaterdag gezamenlijk de actie Kerkbalans... Lees meer »
Algemeen Buurtbieb Albergen krijgt subsidie voor aanschaf boeken De Buurtbieb Albergen, gevestigd in de ontmoetingsruimte van het Cultuurhoes, krijgt van de Provincie Overijssel een subsidie van € 3000,- voor de aanschaf van (kinder) boeken. Dit in het kader van... Lees meer »
Algemeen Fietspad Van Koersveldweg in Albergen bijna klaar Aannemer/wegenbouwer Lansink legde vlak voor het nieuwe jaar de laatste hand aan het nieuwe, vrijliggende fietspad langs de Van Koersveldweg in Albergen. “Fietsers kunnen nu veiliger langs de Van... Lees meer »
Algemeen Tubbergse basisscholen en Canisius willen doorstroom optimaliseren Wanneer basisschoolleerlingen een schooladvies krijgen, is het belangrijk dat zij goed voorbereid in het voortgezet onderwijs terechtkomen, zodat zij hun capaciteiten optimaal weten te benutten, of... Lees meer »
Algemeen Molenaar Josephien Kienhuis genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2017 De Vrouw in de Media Award Overijssel is een onderdeel van de regionale en landelijke Vrouw in de Media Awards en een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met... Lees meer »
Algemeen ‘Nog efkes’ voor de Geesterse Kroegtijgers GEESTEREN – Met de opening van de Residentie, het eigen Kroegtijgersfeest en natuurlijk met het carnaval in het vizier laat de 334 leden tellende Kroegtijgers uit Geesteren graag zien hoe ze ervoor... Lees meer »
Algemeen Gemeentelijke carnavalsonderscheiding naar Bennie Oude Nijhuis ALBERGEN – Bennie Oude Nijhuis is tijdens de gemeentelijke gala-avond uitgeroepen tot ‘persoon van verdienste’. Burgemeester Wilmien Haverkamp reikte de verraste Albergenaar de bijbehorende... Lees meer »
Algemeen Sebastiaan Hendriks durft langzaam weer naar de toekomst te kijken ALBERGEN - De datum 8 november zal op de kalender in huize Hendriks voortaan goudomrand blinken. Het is de dag waarop Sebastiaan Hendriks voor de tweede keer geboren werd. Zo’n kleine drie weken... Lees meer »
Algemeen Weg met kledingstress, twijfels en miskopen! TUBBERGEN - Gerdien Letteboer is begin deze maand gestart met haar bedrijf Klerenenkleur.nl. Jou blij maken met een kledingstijl die helemaal past bij jouw uiterlijk en persoonlijkheid, dat is haar... Lees meer »
Algemeen Gemeente Tubbergen stimuleert elektrisch rijden met plaatsing laadpalen TUBBERGEN - In de gemeente Tubbergen is onlangs een elektrische laadpaal geplaatst voor het opladen van elektrische auto’s. De laadpaal staat bij een parkeerplaats op het Raadhuisplein en is klaar... Lees meer »
Algemeen Servicepunt Vrijwillige Inzet aan de slag TUBBERGEN - Het nieuwe Servicepunt Vrijwillige Inzet is op dinsdag 9 januari van start gegaan. Aan de openbare tafel in de Bibliotheek Tubbergen is dit punt van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland... Lees meer »
Algemeen Bouwmensen Twente presenteert nieuwe opleiding tijdens Open Dag TUBBERGEN - Bouwmensen Twente Almelo, het opleidingsbedrijf voor de bouw van de aannemersbedrijven uit Tubbergen en omgeving, gaat dit jaar het aantal opleidingen uitbreiden. Naast de bekende... Lees meer »
Algemeen Cijferaar Gerard Kok benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau Gerard Kok is afgelopen zaterdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De gedecoreerde zet zich al meer dan veertig jaar in als vrijwilliger voor de samenleving van Fleringen. Niet... Lees meer »
Algemeen Tal van hoogtepunten op jubileumavond VC Fleringen Om het gouden jubileumjaar van VC Fleringen in te luiden waren afgelopen zaterdagavond meer dan driehonderd inwoners, leden, oud-leden, bestuurders en trainers present bij Eetcafé DOK’s. De avond... Lees meer »