Archief - Algemeen

Algemeen
VC Fleringen kent drukbezochte receptie

FLERINGEN – VC Fleringen mocht afgelopen zaterdag veel belangstelling begroeten op haar receptie ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan. Nadat iedereen een rondleiding over het compleet gerenoveerde complex had gekregen van de jubileumcommissie heette voorzitter Gerard Schepers iedereen welkom in een gezellig aangekleed clubgebouw. Hij liet de geschiedenis van de jongste vereniging van de gemeente Tubbergen nog eens de revue passeren en wist natuurlijk historische overwinningen en smadelijke nederlagen nog eens te verhalen.

“Het blijft belangrijk te benadrukken dat het belang van de voetbalclubs in de gemeente Tubbergen ook op het sociale vlak ligt”, aldus de voorzitter. Ook bedankte hij iedereen van vrijwilliger tot sponsoren en overheid die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de ruim vier ton kostende renovatie van sportpark ’t Reuvekamp. Aandacht en zorg voor elkaar is het allerbelangrijkste ook bij onze club benadrukte de voorzitter vervolgens.

Belangrijk in de samenleving
Roy de Witte was de volgende spreker en had het jubileumboek alvast goed doorgenomen. De wethouder gaf aan dat er veel mooie verhalen te lezen zijn die niet gaan over de spelresultaten maar over het belang van de voetbalvereniging in de samenleving. Mensen ontmoeten, samen plezier hebben en sporten, aldus de wethouder. De nieuwe kerk in de samenleving, de club verbindt mensen. Zijn eerste wedstrijd bij de senioren wist De Witte zich nog goed te herinneren. Dat was een wedstrijd tegen Fleringen. De uitslag laten we in het belang van de wethouder even buiten dit artikel. Tenslotte moeten er vragen voor de lezers over blijven. Gerard oude Lansink benadrukte als voorzitter van de Voetbalraad het belang van de aanleg van een kunstgrasveld ook voor de kleine clubs in de gemeente. De Nederlandse Katholieke Sportraad, kort gezegd de NKS schonk de jubilaris een mooie vlag en benadrukte het belang van samenwerken, vrijwilligers en eensgezindheid bij de jeugd.

Hoe doen jullie dat?
Na de pauze was het Marc van Zutphen, voorzitter van de dorpsraad, die het belang van sport in de samenleving benadrukte in zijn toespraak. “In Fleringen wonen 912 mensen, waarvan er 257 lid zijn van de voetbalclub. Dat is 28% van de Fleringers. Landelijk is dat 7%. Hoe doen jullie dat?” vroeg hij de voorzitter van de VC Fleringen.
De KNVB was in de persoon van de heer Van de Kolk ook present en wist de vereniging niet alleen blij te maken met een nieuwe KNVB-vlag maar daarnaast ook met een drietal onderscheidingen. Een KNVB-speld in zilver was er voor Clemens Frielink en een KNVB-speld in goud voor Gerard Kok en Gerard Schepers. Zij waren bestuurlijk van groot belang voor Fleringen.

Uitnodiging voor de carnavalsverenigingen
Toen Prins Nico en Adjudant Bertho van de Kroesmennekes tenslotte een cheque aanboden van € 777,- konden ze rekenen op een daverend applaus. De burgemeester wist eerder te melden in het plaatselijke carnavalsblad dat de gemeente Tubbergen dit jaar vijftig jaar Carnaval kent. De voorzitter van de jubileumcommissie gaf aan dat hij niet had gedacht dat de oprichting van de voetbalclub in Fleringen zo’n vreugde-explosie teweeg had gebracht dat in de hele gemeente daarvoor overal carnavalsverenigingen zijn opgericht. Hij nodigde dan ook alle carnavalsverenigingen uit hun jubileumjaar tijdens de wedstrijd VC Fleringen – FC Twente luister bij te zetten in juli 2018.

Jubileumboek
Tot slot werd het jubileumboek uitgereikt aan de hoofdsponsoren van de club. De jonge ondernemers bij Lohuis en Tasche kregen daarbij het nakijken. Zij zorgen tenslotte voor de sponsoring en ‘good old’ Bernard Lohuis en Gerard Tasche werden in de bloemetjes gezet en gingen met het jubileumboek aan de haal. Ook de co-sponsoren, ereleden en leden van verdienste ontvingen een jubileumboek. Er werd nog even gezellig nagepraat op de receptie. De jubileumcommissie kan zich voorbereiden op de volgende activiteiten in het jubileumjaar te beginnen met een bezoek van alle jeugdleden aan FC Twente in maart en een vrijwilligersavond in april alvorens een reeks aan toernooien op de agenda staan in mei en juni.

Nieuwjaarsreceptie
Na de receptie op zaterdag stond er voor de VC Fleringen zondag al weer de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie op de agenda. Alle seniorenteams waren op het complex te vinden om samen een eerste training in 2018 af te werken. Om 11.00 uur stond de koffie klaar en toen alle leden fris in de kantine verschenen gaf voorzitter Gerard Schepers in zijn nieuwjaartoespraak aan erg ingenomen te zijn met de activiteiten ter gelegenheid van het jubileumjaar tot dusver. Ook kondigde hij aan na dit jubileumjaar te stoppen met het voorzitterschap en het stokje graag over te dragen, ook om zo de nodige verjonging in het bestuur mogelijk te maken. Gerard Schepers is inmiddels de langst zittende voorzitter die Fleringen gekend heeft. Na ruim zestien jaar vindt hij het mooi geweest en een goed moment om een opvolger aan te kondigen. Hij wenste iedereen een bijzonder jubileumjaar toe waarin nog verschillende activiteiten op de agenda staan de komende tijd. Na zijn toespraak was er een borrel en werd afgesloten met de gebruikelijke snertmaaltijd voor alle leden.

Algemeen Mail een foto van jouw leukste huisdier! 4 oktober is het Dierendag. Die ene dag in het jaar waarop je jouw huisdier extra mag verwennen. Lees meer »
Algemeen Essenkracht is het duurzaamheidsplatform voor alle inwoners gemeente Tubbergen TUBBERGEN - Na een intensieve periode van voorbereiding en afstemming met lokale duurzaamheidsinitiatieven is op maandag 17 september Stichting Essenkracht formeel opgericht op het gemeentehuis in... Lees meer »
Algemeen Monique ter Grote nu voor twee projecten naar Tanzania Monique ter Grote gaat zich begin volgend jaar opnieuw inzetten voor de verbetering van de basisgezondheidszorg in District Same in Tanzania. Ze vertrekt op Nieuwjaarsdag voor drie weken naar het... Lees meer »
Algemeen Reutum en Haarle vieren tweehonderd jaar kerk Met als thema ‘Geloven is vertrouwen’ heeft de geloofsgemeenschap Reutum en Haarle afgelopen zondag tweehonderd jaar kerk gevierd. Aan de feestelijke Eucharistieviering ging een plechtige intocht... Lees meer »
Algemeen Onthulling plaquette ter herinnering aan ‘Tubbergse Politiequaestie’ Burgemeester Haverkamp-Wenker onthult op donderdag 20 september de plaquette die de herinnering levend blijft houden aan de ‘Tubbergsche Politiequaestie’. Ruim een eeuw geleden was deze kwestie... Lees meer »
Algemeen Reutumse jongens steunen KiKa met opbrengst diverse acties Tijdens de Fietsvierdaagse Denekamp kwamen Rien Brughuis en Jochem en Hidde Groothuis uit Reutum op het idee om de fietsers langs de route iets lekkers aan te bieden. De opbrengst was bestemd voor... Lees meer »
Algemeen Leerlingen Canisius Tubbergen nemen nieuwe leslokalen in gebruik TUBBERGEN – De afgelopen zomervakantie zijn de deuren van Canisius Tubbergen niet écht dicht geweest. Terwijl leerlingen en docenten van hun verdiende vakantie genoten werkten de mannen en/of vrouwen... Lees meer »
Algemeen Vriendenclub BBC’68 viert gouden jubileum REUTUM - Menig hart van vooral ‘vrouwelijke fans van weleer’ zal ongemerkt sneller slaan, en menig Reutummer glimlacht wellicht bij het lezen van dit in eerste instantie onbeduidende stukje tekst.... Lees meer »
Algemeen Marleen Wesselink opent schoonheidssalon: “Ik wil ieder mens graag laten stralen!” GEESTEREN - Ze was ruim twintig jaar juf op de Aloysiusschool in Geesteren, maar Marleen Wesselink (42) besloot het roer om te gooien. Sinds 1 september staat de deur naar haar schoonheidssalon... Lees meer »
Algemeen Collecteweek voor Prinses Beatrix Spierfonds ALBERGEN - Van 9 tot en met 15 september is de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim dertigduizend... Lees meer »
Algemeen Mooi financieel steuntje in de rug voor team De Tukkers MANDERVEEN – Ruim honderd fietsers gingen afgelopen zondag op de pedalen voor ‘Kleintje 2bike4alzheimer’ om alzheimer af te remmen. Team De Tukkers ontving op die manier een financiële bijdrage van... Lees meer »
Algemeen Jubilerende pater Ben Stopel middelpunt bij start nieuwe jaar H. Pancratius parochie FLERINGEN - Afgelopen weekend vierde de H. Pancratius parochie haar eucharistie onder de Kroezeboom. Traditiegetrouw is deze viering op de eerste zondag in september de start van het nieuwe pastorale... Lees meer »
Algemeen Armoede: ‘Kijkje in de keuken’ SWTD brengt professional en vrijwilliger dichter bij elkaar Tubbergen - Er zijn veel organisaties werkzaam op het gebied van armoede. Lees meer »
Algemeen De Klup Twente mag proefdraaien met maatschappelijke diensttijd TUBBERGEN - Stichting de Klup Twente mag tenminste achttien maanden lang proefdraaien met de maatschappelijke diensttijd voor jonge mensen Lees meer »
Algemeen Typisch Tubbergen TUBBERGEN - In de maanden april en mei van dit jaar zond de Evangelische Omroep (EO) de serie Typisch Tubbergen uit. Gedurende twaalf afleveringen werden tradities, gewoontes, bijzondere... Lees meer »
Algemeen Typisch Tubbergen TUBBERGEN - In de maanden april en mei van dit jaar zond de Evangelische Omroep (EO) de serie Typisch Tubbergen uit. Gedurende twaalf afleveringen werden tradities, gewoontes, bijzondere... Lees meer »
Algemeen HOI² start steeds meer nieuwe projecten op Vasse - HOI² (Huis voor Ondernemerschap, Innovatie en Inspiratie) is een organisatie opgericht in 2017 door en voor Vassenaren. Zij helpen inwoners met het ontwikkelen van duurzame innovatieve ideeën... Lees meer »
Algemeen MAMAAA! relativeert moederschap met flinke dosis humor Hoe leuk, Moekekoek-momentjes gebundeld in een boek! In samenwerking met Uitgeverij Witte Leeuw (een vrolijke en frisse uitbreiding op het bekende Leopold Amsterdam) brachten de uit Albergen... Lees meer »
Algemeen Typisch Tubbergen TUBBERGEN - In de maanden april en mei van dit jaar zond de Evangelische Omroep (EO) de serie Typisch Tubbergen uit. Gedurende twaalf afleveringen werden tradities, gewoontes, bijzondere... Lees meer »
Algemeen Nieuwbouwplan ‘De Waterboer’ maakt wonen in hartje Geesteren mogelijk GEESTEREN - In het centrum van Geesteren, aan de Dorpsstraat, worden binnenkort negen appartementen en een commerciële ruimte gerealiseerd onder de naam ‘De Waterboer’. Als alles volgens planning... Lees meer »