Archief - Algemeen

Algemeen
Slag & Borst steunt Verjaardagsbox met Kerst Barst Los

MANDERVEEN – Op zondag 17 december is Slag & Borst terug om tien uur lang non-stop plaatjes te draaien voor het goede doel, live vanuit de feesttent van het X-MAS Festival in Manderveen. Het geld wordt dit jaar ingezameld voor De Verjaardagsbox. Deze feestelijke box wordt verstrekt aan kinderen tot en met achttien jaar in de gemeente Tubbergen van wie de ouders geen geld hebben om de verjaardag te vieren. Vanaf 14.00 tot 00.00 uur zijn de dames van Slag & Borst live te beluisteren op de livestream van Radio Olympia en in de feesttent aan de Manderveenseweg 70 in Manderveen.

De gehele maand december is het mogelijk de dames van Slag & Borst te steunen. Dit kan via www.x-masfestival.nl/#doneren. Bij deze donatie kan men een verzoekplaatje en/of een kerstgroet achterlaten die live tijdens de uitzending zal worden gedraaid. Uiteraard is het ook mogelijk om een bedrag te doneren in de donatiebox in de feesttent.

Kerst Barst Los
In 2013 haalden de zes vriendinnen die samen Slag & Borst vormen, een vernoeming naar de toenmalige Manderveense etherpiraat ‘Slag & Barst’, voor het eerst geld op voor het goede doel Pink Ribbon. Tijdens de tweede editie in 2014 draaiden zij opnieuw 24 uur lang non-stop geheimzenderplaatjes, dit keer om geld in te zamelen voor de Twentse Wensambulance. Zondag 17 december geven de dames in samenwerking met het X-MAS Festival en Radio Olympia een vervolg aan het grote succes tijdens de Kerst Barst Los. Dit jaar gaan de dames van Slag & Borst met volle inzet en enthousiasme draaien voor de Verjaardagsbox. Luister live mee via de livestream van Radio Olympia op www.olympia-radio.nl of kom gezellig langs in de tent en vraag een plaatje aan.

De Verjaardagsbox
De Verjaardagsbox wordt verstrekt aan kinderen tot en met achttien jaar in de gemeente Tubbergen van wie de ouders geen geld hebben om de verjaardag te vieren. De box wordt samen met een heerlijke verjaardagstaart van de plaatselijke bakker een dag voor de verjaardag thuisgebracht door een van de vele vrijwilligers. De inhoud van de box voor kinderen tot twaalf jaar bestaat uit een cadeautje voor de jarige, slingers, ballonnen, wat lekkers zoals chips of popcorn, ranja en een traktatie voor op school. Voor kinderen vanaf twaalf jaar is de box gevuld met een lekkere taart, een cadeautje voor de jarige, een zak chips, fles cola en mogelijk een cadeaubon voor bijvoorbeeld een activiteit of het eten van een ijsje of shoarma met vrienden of iets dergelijks.

X-MAS Festival Manderveen
Dit jaar vindt de derde editie van het driedaagse X-MAS Festival plaats in Manderveen. Op zaterdag 16 december gaat het festival om 21.00 uur van start met de Saturday Night LIVE met livemuziek van Jan Keizer en Anny Schilder en de elfkoppige band TILT. De tweede dag staat in het teken van Slag & Borst tijdens de Kerst Barst Los en op eerste kerstdag sluit het X-MAS Festival knallend af met de Crazy Christmas Party met een geweldige liveshow van The Black Tie Monkey Squad. Tickets zijn verkrijgbaar op www.x-masfestival.nl of bij Kapper Huub in Tubbergen en Total Tankstation Mos in Geesteren. Let op: de feesttent is dit jaar verplaatst naar de Manderveenseweg 70, naast het Kulturhus in Manderveen.

Algemeen Informatiemarkt Natura 2000-gebied Springendal-Dal van de Mosbeek Op dinsdag 25 september wordt er een openbare informatiebijeenkomst gehouden over de stand van zaken van de natuurherstelopgave in het Natura 2000-gebied Springendal-Dal van de Mosbeek. Lees meer »
Algemeen Buurtschap Weiteman onthult herdenkingsbord bij 85-jarig bestaan GEESTEREN - Op de hoek van de Weitemansweg en de Blankemeersweg gaf het afgelopen zaterdagmiddag een gezellige drukte. De noabers uit buurtschap de Weiteman kwamen er op Burendag samen om het 85-... Lees meer »
Algemeen Team De Tukkers volbrengt 2bike4alzheimer met flinke opbrengst MANDERVEEN – Gesteund door € 7.485,- aan donaties toog team De Tukkers afgelopen vrijdag naar Huizen in ‘t Gooi om deel te nemen aan 2bike4alzheimer. Monique Heyink, Vincent Webbink, Riky Webbink en... Lees meer »
Algemeen Mail een foto van jouw leukste huisdier! 4 oktober is het Dierendag. Die ene dag in het jaar waarop je jouw huisdier extra mag verwennen. Lees meer »
Algemeen Essenkracht is het duurzaamheidsplatform voor alle inwoners gemeente Tubbergen TUBBERGEN - Na een intensieve periode van voorbereiding en afstemming met lokale duurzaamheidsinitiatieven is op maandag 17 september Stichting Essenkracht formeel opgericht op het gemeentehuis in... Lees meer »
Algemeen Monique ter Grote nu voor twee projecten naar Tanzania Monique ter Grote gaat zich begin volgend jaar opnieuw inzetten voor de verbetering van de basisgezondheidszorg in District Same in Tanzania. Ze vertrekt op Nieuwjaarsdag voor drie weken naar het... Lees meer »
Algemeen Reutum en Haarle vieren tweehonderd jaar kerk Met als thema ‘Geloven is vertrouwen’ heeft de geloofsgemeenschap Reutum en Haarle afgelopen zondag tweehonderd jaar kerk gevierd. Aan de feestelijke Eucharistieviering ging een plechtige intocht... Lees meer »
Algemeen Onthulling plaquette ter herinnering aan ‘Tubbergse Politiequaestie’ Burgemeester Haverkamp-Wenker onthult op donderdag 20 september de plaquette die de herinnering levend blijft houden aan de ‘Tubbergsche Politiequaestie’. Ruim een eeuw geleden was deze kwestie... Lees meer »
Algemeen Reutumse jongens steunen KiKa met opbrengst diverse acties Tijdens de Fietsvierdaagse Denekamp kwamen Rien Brughuis en Jochem en Hidde Groothuis uit Reutum op het idee om de fietsers langs de route iets lekkers aan te bieden. De opbrengst was bestemd voor... Lees meer »
Algemeen Leerlingen Canisius Tubbergen nemen nieuwe leslokalen in gebruik TUBBERGEN – De afgelopen zomervakantie zijn de deuren van Canisius Tubbergen niet écht dicht geweest. Terwijl leerlingen en docenten van hun verdiende vakantie genoten werkten de mannen en/of vrouwen... Lees meer »
Algemeen Vriendenclub BBC’68 viert gouden jubileum REUTUM - Menig hart van vooral ‘vrouwelijke fans van weleer’ zal ongemerkt sneller slaan, en menig Reutummer glimlacht wellicht bij het lezen van dit in eerste instantie onbeduidende stukje tekst.... Lees meer »
Algemeen Marleen Wesselink opent schoonheidssalon: “Ik wil ieder mens graag laten stralen!” GEESTEREN - Ze was ruim twintig jaar juf op de Aloysiusschool in Geesteren, maar Marleen Wesselink (42) besloot het roer om te gooien. Sinds 1 september staat de deur naar haar schoonheidssalon... Lees meer »
Algemeen Collecteweek voor Prinses Beatrix Spierfonds ALBERGEN - Van 9 tot en met 15 september is de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim dertigduizend... Lees meer »
Algemeen Mooi financieel steuntje in de rug voor team De Tukkers MANDERVEEN – Ruim honderd fietsers gingen afgelopen zondag op de pedalen voor ‘Kleintje 2bike4alzheimer’ om alzheimer af te remmen. Team De Tukkers ontving op die manier een financiële bijdrage van... Lees meer »
Algemeen Jubilerende pater Ben Stopel middelpunt bij start nieuwe jaar H. Pancratius parochie FLERINGEN - Afgelopen weekend vierde de H. Pancratius parochie haar eucharistie onder de Kroezeboom. Traditiegetrouw is deze viering op de eerste zondag in september de start van het nieuwe pastorale... Lees meer »
Algemeen Armoede: ‘Kijkje in de keuken’ SWTD brengt professional en vrijwilliger dichter bij elkaar Tubbergen - Er zijn veel organisaties werkzaam op het gebied van armoede. Lees meer »
Algemeen De Klup Twente mag proefdraaien met maatschappelijke diensttijd TUBBERGEN - Stichting de Klup Twente mag tenminste achttien maanden lang proefdraaien met de maatschappelijke diensttijd voor jonge mensen Lees meer »
Algemeen Typisch Tubbergen TUBBERGEN - In de maanden april en mei van dit jaar zond de Evangelische Omroep (EO) de serie Typisch Tubbergen uit. Gedurende twaalf afleveringen werden tradities, gewoontes, bijzondere... Lees meer »
Algemeen Typisch Tubbergen TUBBERGEN - In de maanden april en mei van dit jaar zond de Evangelische Omroep (EO) de serie Typisch Tubbergen uit. Gedurende twaalf afleveringen werden tradities, gewoontes, bijzondere... Lees meer »
Algemeen HOI² start steeds meer nieuwe projecten op Vasse - HOI² (Huis voor Ondernemerschap, Innovatie en Inspiratie) is een organisatie opgericht in 2017 door en voor Vassenaren. Zij helpen inwoners met het ontwikkelen van duurzame innovatieve ideeën... Lees meer »