Archief - Algemeen

Algemeen
Slag & Borst steunt Verjaardagsbox met Kerst Barst Los

MANDERVEEN – Op zondag 17 december is Slag & Borst terug om tien uur lang non-stop plaatjes te draaien voor het goede doel, live vanuit de feesttent van het X-MAS Festival in Manderveen. Het geld wordt dit jaar ingezameld voor De Verjaardagsbox. Deze feestelijke box wordt verstrekt aan kinderen tot en met achttien jaar in de gemeente Tubbergen van wie de ouders geen geld hebben om de verjaardag te vieren. Vanaf 14.00 tot 00.00 uur zijn de dames van Slag & Borst live te beluisteren op de livestream van Radio Olympia en in de feesttent aan de Manderveenseweg 70 in Manderveen.

De gehele maand december is het mogelijk de dames van Slag & Borst te steunen. Dit kan via www.x-masfestival.nl/#doneren. Bij deze donatie kan men een verzoekplaatje en/of een kerstgroet achterlaten die live tijdens de uitzending zal worden gedraaid. Uiteraard is het ook mogelijk om een bedrag te doneren in de donatiebox in de feesttent.

Kerst Barst Los
In 2013 haalden de zes vriendinnen die samen Slag & Borst vormen, een vernoeming naar de toenmalige Manderveense etherpiraat ‘Slag & Barst’, voor het eerst geld op voor het goede doel Pink Ribbon. Tijdens de tweede editie in 2014 draaiden zij opnieuw 24 uur lang non-stop geheimzenderplaatjes, dit keer om geld in te zamelen voor de Twentse Wensambulance. Zondag 17 december geven de dames in samenwerking met het X-MAS Festival en Radio Olympia een vervolg aan het grote succes tijdens de Kerst Barst Los. Dit jaar gaan de dames van Slag & Borst met volle inzet en enthousiasme draaien voor de Verjaardagsbox. Luister live mee via de livestream van Radio Olympia op www.olympia-radio.nl of kom gezellig langs in de tent en vraag een plaatje aan.

De Verjaardagsbox
De Verjaardagsbox wordt verstrekt aan kinderen tot en met achttien jaar in de gemeente Tubbergen van wie de ouders geen geld hebben om de verjaardag te vieren. De box wordt samen met een heerlijke verjaardagstaart van de plaatselijke bakker een dag voor de verjaardag thuisgebracht door een van de vele vrijwilligers. De inhoud van de box voor kinderen tot twaalf jaar bestaat uit een cadeautje voor de jarige, slingers, ballonnen, wat lekkers zoals chips of popcorn, ranja en een traktatie voor op school. Voor kinderen vanaf twaalf jaar is de box gevuld met een lekkere taart, een cadeautje voor de jarige, een zak chips, fles cola en mogelijk een cadeaubon voor bijvoorbeeld een activiteit of het eten van een ijsje of shoarma met vrienden of iets dergelijks.

X-MAS Festival Manderveen
Dit jaar vindt de derde editie van het driedaagse X-MAS Festival plaats in Manderveen. Op zaterdag 16 december gaat het festival om 21.00 uur van start met de Saturday Night LIVE met livemuziek van Jan Keizer en Anny Schilder en de elfkoppige band TILT. De tweede dag staat in het teken van Slag & Borst tijdens de Kerst Barst Los en op eerste kerstdag sluit het X-MAS Festival knallend af met de Crazy Christmas Party met een geweldige liveshow van The Black Tie Monkey Squad. Tickets zijn verkrijgbaar op www.x-masfestival.nl of bij Kapper Huub in Tubbergen en Total Tankstation Mos in Geesteren. Let op: de feesttent is dit jaar verplaatst naar de Manderveenseweg 70, naast het Kulturhus in Manderveen.

Algemeen Alberger Bökke maakt kennis met nieuwe juryleden ALBERGEN – Op dinsdag 19 december werd in de vergadering van de optochtcommissie van de Alberger Bökke kennis gemaakt met de nieuwe juryleden. Zoals eerder bericht, gebruikte de Albergse... Lees meer »
Algemeen Café Steggink maakt plaats voor appartementencomplex ‘Het Fleerman’ GEESTEREN – Op 1 januari aanstaande sluit Café Steggink in Geesteren zijn deuren na het allerlaatste feestje. Het feestje waarmee tevens het nieuwe jaar wordt gevierd. Een nieuw jaar dat voor vader... Lees meer »
Algemeen Toon Fortkamp erelid Dr. Schaepmanharmonie TUBBERGEN - Toon Fortkamp is benoemd tot erelid van de Dr. Schaepmanharmonie in Tubbergen. Volgens zijn wens werd er geen groot spektakel van gemaakt en vond de huldiging plaats aan het eind van de... Lees meer »
Algemeen KNJV trapt bijzonder jubileumjaar af op CSI 2018 GEESTEREN - De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereniging viert in 2019 haar honderdjarig jubileum. De slipjachtvereniging werd opgericht in 1919 en kreeg in 1924 het predicaat ‘Koninklijk’. Vanaf... Lees meer »
Algemeen De ‘Herberg’ van Rini Heubach ademt een en al kerstsfeer HARBRINKHOEK – Koffie met kerstkransjes, passende muziek en dat in een ruimte dat een en al kerst ademt. Wie de garage van Rini en Joke Heubach aan de Elzenhof in Harbrinkhoek momenteel binnen stapt... Lees meer »
Algemeen Kerk TV vanuit basiliek vanaf aanstaande Kerst Tubbergen - Het parochiebestuur van de H. Pancratius parochie heeft in overleg met de Locatieraad Tubbergen besloten om de mogelijkheden voor Kerk TV te onderzoeken voor de uitzending van vieringen... Lees meer »
Algemeen De Bosbakker doet winkel in Mariaparochie over aan de Kraai Mariaparochie - De Bosbakker heeft besloten het stokje in Mariaparochie over te dragen. De winkel aldaar wordt overgenomen door Bakkerij de Kraai, reeds gevestigd in Geesteren en Vriezenveen.... Lees meer »
Algemeen Vasse Vitaal, HV Vasse en Scouting blij met sinterklaascadeautjes VASSE - Op dinsdag 12 december zijn door de Vrienden van Sinterklaas de cadeautjes uitgereikt die Sinterklaas had achter gelaten. Vasse Vitaal, HV Vasse en de Scouting Kameleongroep hadden hun... Lees meer »
Algemeen Mooie cheque Tafelronde 18 Enschede voor Stichting Matthijs GEESTEREN - Suzan Kienhuis mocht namens de Stichting Matthijs op dinsdag 12 december een cheque ter waarde van € 7068,- in ontvangst nemen. Dit mooie bedrag werd haar overhandigd door Tafelronde 18... Lees meer »
Algemeen Stichting Leergeld Tubbergen ontvangt schenking van Lions Club Tubbergen TUBBERGEN – Lions Club Tubbergen vindt het belangrijk om vanuit de ‘We serve’-gedachte vooral dichtbij huis mensen te kunnen ondersteunen. Zij vonden dit dit jaar in Stichting Leergeld Tubbergen.... Lees meer »
Algemeen Dorpsraad Langeveen peilt woonwensen met enquête Langeveen - 'Ik wil in Langeveen blijven wonen, maar er is niets waar ik kan bouwen, huren of kopen naar ons budget'. Deze en gelijkwaardige geluiden bereiken met regelmaat de Dorpsraad Langeveen. Om... Lees meer »
Algemeen Bibliotheek Geesteren tijdelijk gesloten wegens verbouwing Geesteren - Zoals eerder gemeld wordt het bibliotheekgebouw in Geesteren verbouwd zodat deze gedeeltelijk verhuurd kan gaan worden. Deze verhuur is noodzakelijk om de bibliotheekfunctie te behouden... Lees meer »
Algemeen Kern met Pit-project ‘mozaïekbank Vasse’ kan de stemmen goed gebruiken VASSE - In het kader van het project ‘Kern met Pit’ van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNMH) is er door veel enthousiaste inwoners van Vasse en omgeving een prachtige mozaïekbank... Lees meer »
Algemeen Te nat: Mosbeektoer op 17 december afgelast Vasse - De mountainbikers in Twente en omgeving zullen de Mosbeektoer van 2017 moeten missen. In overleg met de grondeigenaren en Staatsbosbeheer ziet de organiserende Almelose Toervereniging Ruiten... Lees meer »
Algemeen Bakkerij Koopmans ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’ TUBBERGEN - Ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan heeft Bakkerij, Patisserie en Chocolaterie Koopmans het predicaat Hofleverancier ontvangen. Afgelopen woensdag kwam de loco-commissaris... Lees meer »
Algemeen Toni Maathuis richting afscheid als consulente van Steunpunt Mantelzorg Tubbergen Na een dienstverband van vijftien jaar bij het Steunpunt Mantelzorg Tubbergen (SIZ Twente) legt Toni Maathuis haar werkzaamheden als mantelzorgconsulente neer. Ze bemande het Steunpunt en... Lees meer »
Algemeen Veertigste carnavalsseizoen voor CV Mander MANDER – Bij menigeen begint het carnavalsgevoel weer te komen nu de ‘elfde van de elfde’ achter de rug is. Bij CV Mander is dit gevoel reeds lang aanwezig, aangezien zij zich al geruime tijd... Lees meer »
Algemeen Oh dennenboom, wat is je bijdrage wonderschoon GEESTEREN – Bloemen, boodschappen, boeken en elektronica, bijna alles kan op internet besteld worden waarna het keurig thuis wordt bezorgd. Vanaf dit jaar kunnen ook kerstbomen in dat rijtje... Lees meer »
Algemeen Laatste maand Café Steggink afgetrapt in Oranjesfeer GEESTEREN - Het einde van Café Steggink is in zicht. Eerder werd al bekend gemaakt dat de familie Steggink de panden aan Dorpsstraat 27, 29 en 31 gaat verbouwen tot een appartementencomplex met... Lees meer »
Algemeen Voorlichting op scholen en filmpje nieuwe onderdelen Kerstpakkettenactie VASSE - Henny Oude Geerdink van de Parochiële Caritas Instelling van de H. Pancratius parochie heeft vrijdag de kinderen van de Mariaschool in Vasse les gegeven over de grote kerstpakkettenactie.... Lees meer »