Archief - Algemeen

Algemeen
Slag & Borst steunt Verjaardagsbox met Kerst Barst Los

MANDERVEEN – Op zondag 17 december is Slag & Borst terug om tien uur lang non-stop plaatjes te draaien voor het goede doel, live vanuit de feesttent van het X-MAS Festival in Manderveen. Het geld wordt dit jaar ingezameld voor De Verjaardagsbox. Deze feestelijke box wordt verstrekt aan kinderen tot en met achttien jaar in de gemeente Tubbergen van wie de ouders geen geld hebben om de verjaardag te vieren. Vanaf 14.00 tot 00.00 uur zijn de dames van Slag & Borst live te beluisteren op de livestream van Radio Olympia en in de feesttent aan de Manderveenseweg 70 in Manderveen.

De gehele maand december is het mogelijk de dames van Slag & Borst te steunen. Dit kan via www.x-masfestival.nl/#doneren. Bij deze donatie kan men een verzoekplaatje en/of een kerstgroet achterlaten die live tijdens de uitzending zal worden gedraaid. Uiteraard is het ook mogelijk om een bedrag te doneren in de donatiebox in de feesttent.

Kerst Barst Los
In 2013 haalden de zes vriendinnen die samen Slag & Borst vormen, een vernoeming naar de toenmalige Manderveense etherpiraat ‘Slag & Barst’, voor het eerst geld op voor het goede doel Pink Ribbon. Tijdens de tweede editie in 2014 draaiden zij opnieuw 24 uur lang non-stop geheimzenderplaatjes, dit keer om geld in te zamelen voor de Twentse Wensambulance. Zondag 17 december geven de dames in samenwerking met het X-MAS Festival en Radio Olympia een vervolg aan het grote succes tijdens de Kerst Barst Los. Dit jaar gaan de dames van Slag & Borst met volle inzet en enthousiasme draaien voor de Verjaardagsbox. Luister live mee via de livestream van Radio Olympia op www.olympia-radio.nl of kom gezellig langs in de tent en vraag een plaatje aan.

De Verjaardagsbox
De Verjaardagsbox wordt verstrekt aan kinderen tot en met achttien jaar in de gemeente Tubbergen van wie de ouders geen geld hebben om de verjaardag te vieren. De box wordt samen met een heerlijke verjaardagstaart van de plaatselijke bakker een dag voor de verjaardag thuisgebracht door een van de vele vrijwilligers. De inhoud van de box voor kinderen tot twaalf jaar bestaat uit een cadeautje voor de jarige, slingers, ballonnen, wat lekkers zoals chips of popcorn, ranja en een traktatie voor op school. Voor kinderen vanaf twaalf jaar is de box gevuld met een lekkere taart, een cadeautje voor de jarige, een zak chips, fles cola en mogelijk een cadeaubon voor bijvoorbeeld een activiteit of het eten van een ijsje of shoarma met vrienden of iets dergelijks.

X-MAS Festival Manderveen
Dit jaar vindt de derde editie van het driedaagse X-MAS Festival plaats in Manderveen. Op zaterdag 16 december gaat het festival om 21.00 uur van start met de Saturday Night LIVE met livemuziek van Jan Keizer en Anny Schilder en de elfkoppige band TILT. De tweede dag staat in het teken van Slag & Borst tijdens de Kerst Barst Los en op eerste kerstdag sluit het X-MAS Festival knallend af met de Crazy Christmas Party met een geweldige liveshow van The Black Tie Monkey Squad. Tickets zijn verkrijgbaar op www.x-masfestival.nl of bij Kapper Huub in Tubbergen en Total Tankstation Mos in Geesteren. Let op: de feesttent is dit jaar verplaatst naar de Manderveenseweg 70, naast het Kulturhus in Manderveen.

Algemeen Krachttoer Overijssel ook naar Manderveen De Krachttoer Overijssel, een excursie per bus met ‘lokaal initiatief’ als rode draad, trekt op vrijdag 29 juni ook naar Manderveen. Inwoners vertellen dan over het plan dat ze zelf hebben gemaakt... Lees meer »
Algemeen Nieuwe glaskunst in vitrines op Raadhuisplein TUBBERGEN - Vrijwilligers van Stichting Glasrijk Tubbergen hebben voor verversing van de glaskunst in de vitrines op het Raadhuisplein in Tubbergen gezorgd. Het zijn glaskunstwerken die de afgelopen... Lees meer »
Algemeen Collecte Rode Kruis Dinkelland-Oldenzaal-Tubbergen gaat niet door De collecte van het Nederlandse Rode Kruis vindt plaats in de week van 25 tot en met 30 juni. De afdeling Dinkelland – Oldenzaal - Tubbergen heeft echter geen nieuwe collectecoördinator kunnen vinden... Lees meer »
Algemeen Tienjarig jubileum De Korenschoof: Van dagopvang naar compleet zorgaanbod De Korenschoof in Haarle is een zorgbedrijf in de vorm van een boerderij. ‘Onze dieren en de boerderij ondersteunen de zorg die wij bieden’ staat nadrukkelijk op de website. De rust en structuur op... Lees meer »
Algemeen Glasrijk Tubbergen winnaar van Cogas Cultuurprijs Glasrijk Tubbergen is winnaar geworden van de Cogas Cultuurpijs, een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas-regio. Zij willen hiermee de kennis van... Lees meer »
Algemeen AutoHaarhuis in halve finale verkiezing Onafhankelijk Autobedrijf GEESTEREN - Voor de twaalfde editie van de verkiezing BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar heeft de vakjury tien BOVAG-bedrijven geselecteerd die zich halve finalist mogen noemen. Onder hen... Lees meer »
Algemeen Kluslady.nl helpt ouderen met klussen in en om het huis ALBERGEN – Leonie Braakhuis maakte van haar hobby haar werk en is sinds begin april werkzaam als Kluslady.nl. Ze ontziet ouderen en helpt hen met allerlei klusjes zoals schilderen, behangen,... Lees meer »
Algemeen Drukbezochte Afscheid Fair vraagt om vervolg Op verjaardagen wordt hen het hemd van het lijf gevraagd over hun beroep als uitvaartbegeleiders. Karin Oude Avenhuis van Puur Uitvaart en Christel Bruggink van Zuiver Uitvaartbegeleiding sloegen... Lees meer »
Algemeen Cheques Rabo Clubkas Campagne uitgereikt De Rabo Clubkas Campagne is voorbij. Afgelopen week was de finaleweek waarin medewerkers van de Rabobank de cheques persoonlijk uitreikten bij de deelnemende clubs. MVV’29, De Tukkers en Zwembad de... Lees meer »
Algemeen Eerste BGT-Café smaakt naar meer! Op dinsdag 29 mei was het eerste BGT-Café bij gastheer ‘n Kaps in Tubbergen. Een laagdrempelig kennis-café op thema met in deze eerste editie het thema ‘Blockchain’ centraal. Ondanks de tropische... Lees meer »
Algemeen Harbrinkhoek - Mariaparochie hoopt op centrale ontmoetingsplaats voor jong en oud Gezond ouder worden en actief deel kunnen blijven nemen aan de samenleving, dat ziet Mijn Harbrinkhoek - Mariaparochie 2030 als één van de belangrijkste speerpunten voor de toekomst van het dorp. Om... Lees meer »
Algemeen Open dag gerenoveerde sportcomplex Fleringen De gehele renovatie van sportcomplex ‘t Reuvekamp is klaar. Met behulp van vrijwilligers en financiële bijdragen van overheden en sponsoren is een prachtig complex voor geheel Fleringen gerealiseerd... Lees meer »
Algemeen Nieuwe eigenaren WILD Bijzonder Vissen aan de slag REUTUM – Bas en Kim Groothuis zijn vanaf vrijdag 1 juni officieel de trotse eigenaren van WILD Bijzonder Vissen in Reutum. Ze nemen het roer over van Gerwin en Nicole Leus, de zwager en zus van Bas,... Lees meer »
Algemeen Langeveen opent fraai gerenoveerde dorpsentree LANGEVEEN - De afgelopen weken zijn inwoners van Langeveen druk bezig geweest met het opknappen van het landkruis en daarbij gelegen plantsoen op de hoek van de Hardenbergerweg en Langehaarsweg.... Lees meer »
Algemeen Aardbeien en asperges proeven onder de warme lentezon VASSE - Het was ook dit jaar een drukte van belang tijdens de Aardbei - Aspergetocht in Vasse. Afgelopen zondag vond de tocht voor de negentiende keer plaats. Veel fijnproevers genoten door de jaren... Lees meer »
Algemeen Esther Scheer-Weijenberg nieuwe predikant Protestantse Gemeente Tubbergen Ds. Esther Scheer-Weijenberg (34) uit Glanerbrug wordt per 1 juli de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeente Tubbergen. Zij heeft het beroep dat door de Kerkenraad van de Protestantse Gemeente... Lees meer »
Algemeen Communicanten Reutum doneren Parochiële Caritas Instelling De communicanten van de Mariaschool in Reutum hebben € 133,50 overhandigd aan de Parochiële Caritas Instelling (PCI). Ieder jaar is er tijdens de voorbereiding van de communie ook aandacht voor de... Lees meer »
Algemeen Coalitievorming nieuwe stijl: Samen de agenda opstellen Niet beslissen voor de inwoners, maar samen met de inwoners. Dat is heel kort samengevat de manier van werken van Mijn Dorp 2030. Een manier die past bij de Tubbergse samenleving. Omdat het nieuwe... Lees meer »
Algemeen Innovatiehub Tubbergen behoudt jong talent in de regio nnovatiehub Tubbergen zet zich sinds augustus vorig jaar in om jonge talenten uit de gemeente te behouden door ondernemerschap en onderwijs te verbinden. De hub is een samenwerking tussen vier... Lees meer »
Algemeen Na zes jaar terug van weggeweest: Lach voor een Lach ‘Lach voor een Lach’ is opnieuw – na de laatste keer in 2012 – het motto van een zonnige zondagnamiddag vol onvervalste Twentse humor, die georganiseerd wordt door de mensen van Lions Club Tubbergen... Lees meer »