Archief - Algemeen

Algemeen
Nieuwe bioscoop Noabers komt naderbij

TUBBERGEN - Al bijna vier jaar is Ronnie Filart bezig met het uitwerken van zijn grote ambitie; een bioscoop in Tubbergen. Afgelopen week presenteerde de Tubbergenaar zijn plannen waarvan een filmpje te bekijken is op YouTube. De bioscoop zal de naam 'Noabers' krijgen. De beoogde plek is het pand waarin momenteel Bibliotheek Tubbergen gevestigd is. Door middel van, voornamelijk, crowdfunding hoopt hij het benodigde bedrag van 1,7 miljoen euro bijeen te krijgen.

De bioscoop krijgt twee zalen met in totaal tweehonderd zitplaatsen en een podium dat gebruikt kan worden voor cabaret, theater, kleinkunst of lezingen. Naast de bioscoop wil de initiatiefnemer in het pand een Grand Café realiseren met een terras op het Raadhuisplein.

Marktonderzoek
Gedurende het proces richting de daadwerkelijke realisatie heeft Ronnie Filart marktonderzoek laten verrichten. “Hieruit blijkt dat er, wanneer je een lijn trekt van Hardenberg, naar Almelo, Hengelo en Enschede en langs de Duitse grens weer terug, er in dat gebied geen enkele bioscoop zit. Iedereen is toegewezen op bioscopen in omliggende steden. Tubbergen ligt centraal in dat gebied en is daarom de perfecte plek”, aldus de initiatiefnemer. Filart ging in gesprek met de filmindustrie. Zowel Universal Studios als Disney in Amsterdam concludeerden na een rekensommetje dat Noabers te klein zou zijn voor het vertonen van premièrefilms. “Dat was wel wat ik wilde dus sprak ik met ABC Booking; een overkoepelend orgaan van kleine bioscopen. In die hoedanigheid zijn zij dus een grote bioscoop waardoor ook Noabers premières mag draaien.”

Spectaculaire interactie
De tekeningen voor Noabers liggen klaar en zijn middels een filmpje te zien op de Facebook-pagina van de bioscoop en op YouTube. De doelstelling is om twee zalen te realiseren met in totaal ruimte voor tweehonderd stoelen. Wanneer alles volgens plan verloopt, zullen er 47 voorstellingen per week, van maandag tot en met zondag, plaatsvinden. Het filmaanbod is breed en voor elk wat wils. Zo staan er bijvoorbeeld ook klassiekers voor de oudere generatie op het programma. Van een servicebioscoop, het serveren van eten en drinken tijdens de film is geen sprake omdat het storend is. Wel kunnen bezoekers terecht in het inpandige Grand Café. Filart: “Het Grand Café moet de uitstraling krijgen van een 'bruin café' want de gezelligheid moet goed zijn. Ook wanneer bezoekers willen lunchen of gewoon iets drinken zonder bioscoopbezoek zijn ze bij Noabers van harte welkom. Het buitenterras zal ruimte bieden aan ruim vijftig bezoekers. De horeca houden we in eigen beheer.” Via zogeheten interactieve ramen in het Grand Café kan de beleving van de film via de ramen worden voortgezet. Deze beelden zijn ook van buitenaf zichtbaar zodat alle evenementen die plaats hebben op het Raadhuisplein visueel versterkt kunnen worden. “Zo kan de realiteit levensecht worden veranderd. Tevens is het mogelijk om er op spectaculaire wijze reclame te maken.”

Actie
Voor de totstandkoming van het benodigde budget heeft Filart een actie opgezet. De crowdfunding bestaat uit een donatie van € 100,-. Donateurs worden dan 'Vriend' en krijgen drie jaar lang 25 procent korting op alles; zowel op bioscoopkaartjes als horecabezoek. Voor degenen die dit jaar nog instappen heeft Noabers een garantie opgesteld. “Mensen die dit jaar nog vriend worden betalen eveneens € 100,- maart mochten de plannen onverhoopt niet doorgaan dan ontvangen zij het donatiebedrag terug inclusief 5% rente. Daarnaast ben ik bezig met ondernemers in Tubbergen en omliggende dorpen voor de ontwikkeling van spaarkaarten. Een volle spaarkaart betekent een gratis bioscoopkaartje.” De crowdfunding is inmiddels op gang. Wanneer het eerste streefbedrag van 1 miljoen euro is gehaald gaan we met de bank om de tafel en nemen we de volgende stappen door in onderhandeling te gaan met betrokken partijen. Zolang de financiën nog niet rond zijn, gebeurt en verandert er niets. De bioscoop is goed voor de hele regio. Ik heb er daarom alle vertrouwen in.” Meer informatie en het filmpje zijn te vinden op de website: www.noabers-tubbergen.nl

Algemeen Riwald Dakar Team beste Nederlandse truckteam in Dakar 2018 TUBBERGEN - Na een eerste heftige week met daarin de duinen in Peru en de grote hoogtes in Bolivia stond het Riwald Dakar Team er goed voor. De top tien lonkte en dat was ook het doel. In de Op en... Lees meer »
Algemeen Dorpsommetje Langeveen nu ook voorzien van een rustpunt LANGEVEEN – Afgelopen zondag is door Prins Rudie (Oude Nijeweeme) en Adjudant Jos (Engbers) van Carnavalsvereniging de Turftrappers een bankje aangeboden aan Landgoed Huize Almelo op de Bruinehaarse... Lees meer »
Algemeen EHBO-vereniging Langeveen-Bruinehaar ontvangt baby- en kinderreanimatiepoppen LANGEVEEN – Tijdens de jaarvergadering van de EHBO-vereniging Langeveen – Bruinehaar afgelopen november zette Bennie Horenberg een punt achter zijn voorzitterschap van deze vereniging. Hij verrichtte... Lees meer »
Algemeen Koen Nijhuis gidst ondernemers door complexe wereld van digitale innovatie ALBERGEN – Om zijn talenten en drijfveren optimaal te kunnen blijven benutten volgde Koen Nijhuis zijn hart en stapte hij eind 2017 uit Nerds & Company om als zelfstandige verder te gaan. Dat... Lees meer »
Algemeen H. Pancratius parochie en Protestantse Gemeente luiden actie Kerkbalans samen in TUBBERGEN – Pastoor Casper Pikkemaat van de H. Pancratius Parochie en Rosée van der Kaap-Busscher van de Protestantse Gemeente Tubbergen hebben afgelopen zaterdag gezamenlijk de actie Kerkbalans... Lees meer »
Algemeen Buurtbieb Albergen krijgt subsidie voor aanschaf boeken De Buurtbieb Albergen, gevestigd in de ontmoetingsruimte van het Cultuurhoes, krijgt van de Provincie Overijssel een subsidie van € 3000,- voor de aanschaf van (kinder) boeken. Dit in het kader van... Lees meer »
Algemeen Fietspad Van Koersveldweg in Albergen bijna klaar Aannemer/wegenbouwer Lansink legde vlak voor het nieuwe jaar de laatste hand aan het nieuwe, vrijliggende fietspad langs de Van Koersveldweg in Albergen. “Fietsers kunnen nu veiliger langs de Van... Lees meer »
Algemeen Tubbergse basisscholen en Canisius willen doorstroom optimaliseren Wanneer basisschoolleerlingen een schooladvies krijgen, is het belangrijk dat zij goed voorbereid in het voortgezet onderwijs terechtkomen, zodat zij hun capaciteiten optimaal weten te benutten, of... Lees meer »
Algemeen Molenaar Josephien Kienhuis genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2017 De Vrouw in de Media Award Overijssel is een onderdeel van de regionale en landelijke Vrouw in de Media Awards en een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met... Lees meer »
Algemeen VC Fleringen kent drukbezochte receptie FLERINGEN – VC Fleringen mocht afgelopen zaterdag veel belangstelling begroeten op haar receptie ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan. Nadat iedereen een rondleiding over het compleet... Lees meer »
Algemeen ‘Nog efkes’ voor de Geesterse Kroegtijgers GEESTEREN – Met de opening van de Residentie, het eigen Kroegtijgersfeest en natuurlijk met het carnaval in het vizier laat de 334 leden tellende Kroegtijgers uit Geesteren graag zien hoe ze ervoor... Lees meer »
Algemeen Gemeentelijke carnavalsonderscheiding naar Bennie Oude Nijhuis ALBERGEN – Bennie Oude Nijhuis is tijdens de gemeentelijke gala-avond uitgeroepen tot ‘persoon van verdienste’. Burgemeester Wilmien Haverkamp reikte de verraste Albergenaar de bijbehorende... Lees meer »
Algemeen Sebastiaan Hendriks durft langzaam weer naar de toekomst te kijken ALBERGEN - De datum 8 november zal op de kalender in huize Hendriks voortaan goudomrand blinken. Het is de dag waarop Sebastiaan Hendriks voor de tweede keer geboren werd. Zo’n kleine drie weken... Lees meer »
Algemeen Weg met kledingstress, twijfels en miskopen! TUBBERGEN - Gerdien Letteboer is begin deze maand gestart met haar bedrijf Klerenenkleur.nl. Jou blij maken met een kledingstijl die helemaal past bij jouw uiterlijk en persoonlijkheid, dat is haar... Lees meer »
Algemeen Gemeente Tubbergen stimuleert elektrisch rijden met plaatsing laadpalen TUBBERGEN - In de gemeente Tubbergen is onlangs een elektrische laadpaal geplaatst voor het opladen van elektrische auto’s. De laadpaal staat bij een parkeerplaats op het Raadhuisplein en is klaar... Lees meer »
Algemeen Servicepunt Vrijwillige Inzet aan de slag TUBBERGEN - Het nieuwe Servicepunt Vrijwillige Inzet is op dinsdag 9 januari van start gegaan. Aan de openbare tafel in de Bibliotheek Tubbergen is dit punt van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland... Lees meer »
Algemeen Bouwmensen Twente presenteert nieuwe opleiding tijdens Open Dag TUBBERGEN - Bouwmensen Twente Almelo, het opleidingsbedrijf voor de bouw van de aannemersbedrijven uit Tubbergen en omgeving, gaat dit jaar het aantal opleidingen uitbreiden. Naast de bekende... Lees meer »
Algemeen Cijferaar Gerard Kok benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau Gerard Kok is afgelopen zaterdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De gedecoreerde zet zich al meer dan veertig jaar in als vrijwilliger voor de samenleving van Fleringen. Niet... Lees meer »
Algemeen Tal van hoogtepunten op jubileumavond VC Fleringen Om het gouden jubileumjaar van VC Fleringen in te luiden waren afgelopen zaterdagavond meer dan driehonderd inwoners, leden, oud-leden, bestuurders en trainers present bij Eetcafé DOK’s. De avond... Lees meer »
Algemeen Prins Frank I en Secretaris Peter nieuwe hoogheden de Spekscheeters De Spekscheeters in Vasse maakten afgelopen zaterdagavond hun nieuwe hoogheden bekend in Residentie Bolscher. Verenigingsvoorzitter Walter Kemna nam deze avond de presentatie voor zijn rekening. Lees meer »