Archief - Algemeen

Algemeen
Nieuwe bioscoop Noabers komt naderbij

TUBBERGEN - Al bijna vier jaar is Ronnie Filart bezig met het uitwerken van zijn grote ambitie; een bioscoop in Tubbergen. Afgelopen week presenteerde de Tubbergenaar zijn plannen waarvan een filmpje te bekijken is op YouTube. De bioscoop zal de naam 'Noabers' krijgen. De beoogde plek is het pand waarin momenteel Bibliotheek Tubbergen gevestigd is. Door middel van, voornamelijk, crowdfunding hoopt hij het benodigde bedrag van 1,7 miljoen euro bijeen te krijgen.

De bioscoop krijgt twee zalen met in totaal tweehonderd zitplaatsen en een podium dat gebruikt kan worden voor cabaret, theater, kleinkunst of lezingen. Naast de bioscoop wil de initiatiefnemer in het pand een Grand Café realiseren met een terras op het Raadhuisplein.

Marktonderzoek
Gedurende het proces richting de daadwerkelijke realisatie heeft Ronnie Filart marktonderzoek laten verrichten. “Hieruit blijkt dat er, wanneer je een lijn trekt van Hardenberg, naar Almelo, Hengelo en Enschede en langs de Duitse grens weer terug, er in dat gebied geen enkele bioscoop zit. Iedereen is toegewezen op bioscopen in omliggende steden. Tubbergen ligt centraal in dat gebied en is daarom de perfecte plek”, aldus de initiatiefnemer. Filart ging in gesprek met de filmindustrie. Zowel Universal Studios als Disney in Amsterdam concludeerden na een rekensommetje dat Noabers te klein zou zijn voor het vertonen van premièrefilms. “Dat was wel wat ik wilde dus sprak ik met ABC Booking; een overkoepelend orgaan van kleine bioscopen. In die hoedanigheid zijn zij dus een grote bioscoop waardoor ook Noabers premières mag draaien.”

Spectaculaire interactie
De tekeningen voor Noabers liggen klaar en zijn middels een filmpje te zien op de Facebook-pagina van de bioscoop en op YouTube. De doelstelling is om twee zalen te realiseren met in totaal ruimte voor tweehonderd stoelen. Wanneer alles volgens plan verloopt, zullen er 47 voorstellingen per week, van maandag tot en met zondag, plaatsvinden. Het filmaanbod is breed en voor elk wat wils. Zo staan er bijvoorbeeld ook klassiekers voor de oudere generatie op het programma. Van een servicebioscoop, het serveren van eten en drinken tijdens de film is geen sprake omdat het storend is. Wel kunnen bezoekers terecht in het inpandige Grand Café. Filart: “Het Grand Café moet de uitstraling krijgen van een 'bruin café' want de gezelligheid moet goed zijn. Ook wanneer bezoekers willen lunchen of gewoon iets drinken zonder bioscoopbezoek zijn ze bij Noabers van harte welkom. Het buitenterras zal ruimte bieden aan ruim vijftig bezoekers. De horeca houden we in eigen beheer.” Via zogeheten interactieve ramen in het Grand Café kan de beleving van de film via de ramen worden voortgezet. Deze beelden zijn ook van buitenaf zichtbaar zodat alle evenementen die plaats hebben op het Raadhuisplein visueel versterkt kunnen worden. “Zo kan de realiteit levensecht worden veranderd. Tevens is het mogelijk om er op spectaculaire wijze reclame te maken.”

Actie
Voor de totstandkoming van het benodigde budget heeft Filart een actie opgezet. De crowdfunding bestaat uit een donatie van € 100,-. Donateurs worden dan 'Vriend' en krijgen drie jaar lang 25 procent korting op alles; zowel op bioscoopkaartjes als horecabezoek. Voor degenen die dit jaar nog instappen heeft Noabers een garantie opgesteld. “Mensen die dit jaar nog vriend worden betalen eveneens € 100,- maart mochten de plannen onverhoopt niet doorgaan dan ontvangen zij het donatiebedrag terug inclusief 5% rente. Daarnaast ben ik bezig met ondernemers in Tubbergen en omliggende dorpen voor de ontwikkeling van spaarkaarten. Een volle spaarkaart betekent een gratis bioscoopkaartje.” De crowdfunding is inmiddels op gang. Wanneer het eerste streefbedrag van 1 miljoen euro is gehaald gaan we met de bank om de tafel en nemen we de volgende stappen door in onderhandeling te gaan met betrokken partijen. Zolang de financiën nog niet rond zijn, gebeurt en verandert er niets. De bioscoop is goed voor de hele regio. Ik heb er daarom alle vertrouwen in.” Meer informatie en het filmpje zijn te vinden op de website: www.noabers-tubbergen.nl

Algemeen Op en rond de Essen is op zoek naar jouw leukste zomer- of vakantiefoto! Maak jij deze zomer of tijdens je vakantie een mooie, leuke, zonnige, grappige of misschien wel ontroerde foto met Op en rond de Essen (papieren of online versie)? Stuur deze onder vermelding van ‘... Lees meer »
Algemeen Parelloop brengt sportiviteit én geld voor het goede doel VASSE - De vierde editie van de Parelloop was afgelopen vrijdagavond. Start- en finishlijn lagen voor de eerste keer bij SV Vasse. Er waren enkele veranderingen vergeleken bij voorgaande edities,... Lees meer »
Algemeen AVIA Festival on Wheels schenkt mooi bedrag aan Campagneteam Huntington Zondag 6 mei klinkt al weer als even geleden. Toch herinnert de organisatie van AVIA Festival on Wheels zich deze dag als de dag van gisteren. Een terrein vol met mooie bolides, een vette stuntshow,... Lees meer »
Algemeen Zonnige Lions Tour brengt € 3.000,- op voor Twentsewens Ambulance Voor het tweede achtereenvolgende jaar zette de Lions Club Tubbergen afgelopen zondag een Tourrit uit. Deelnemende auto’s waren oldtimers en youngtimers van voor het jaar tweeduizend. De opbrengst... Lees meer »
Algemeen Bouwbedrijf Hulshof viert jubileum in drievoud Voor Bouwbedrijf Hulshof is 2018 het jaar van het eremetaal. Het Tubbergse bedrijf viert dit jaar namelijk het tachtigjarig bestaan. En dat niet alleen. Werknemer Gerard Boerrigter staat vijftig jaar... Lees meer »
Algemeen Hans Kamphuis veertig jaar in dienst bij Tasche Staalbouw Op 2 juli 1978, afgelopen week veertig jaar geleden, trad Hans Kamphuis in dienst bij Tasche Landbouw in Fleringen. Dat deed hij bij de tak landbouwmechanisatie en stalinrichting. De agrariërs in... Lees meer »
Algemeen ’t Oale Roadhoes boekt hoge notering in Terras Top 100 Het terras van ’t Oale Roadhoes staat op de zeventiende plek van de afgelopen week uitgebrachte Terras Top 100. Bij de publieksprijs mocht deze Tubbergse horecagelegenheid een mooie negentiende... Lees meer »
Algemeen Klaas Metaal presenteert nieuw bedrijfspand tijdens open dag GEESTEREN – Naar aanleiding van de onlangs afgeronde verbouwing van het bedrijfspand houdt Klaas Metaal op zaterdag 7 juli een open dag. “Iedereen die geïnteresseerd is in wat we doen achter onze... Lees meer »
Algemeen Protestantse Gemeente Tubbergen heeft weer een vaste predikant TUBBERGEN – De Protestantse Gemeente Tubbergen heeft weer een vaste predikant. In een speciale kerkdienst afgelopen zondag werd ds. Esther Scheer-Weijenberg (35) verbonden als de nieuwe predikant.... Lees meer »
Algemeen Prachtige creaties kleuren de lucht tijdens Vliegerfeest Twente GEESTEREN – Afgelopen weekend vlogen er levensgrote vogels, tijgers, smurfen, stripfiguren en zelfs elfjes door de lucht bij Spalink in Geesteren. Op het speciaal ingezaaide weiland naast het... Lees meer »
Algemeen Fantastisch begin actie ‘Red de Grutto’ van Vogelwerkgroep Geesteren Met het uitdelen van flyers bij de première van het theaterstuk ‘Koning van het Grasland’ is een grote crowdfundingactie voor het behoud van de grutto begonnen. Vrijwilligers van de Vogelwerkgroep... Lees meer »
Algemeen Steun de Zonnebloem Albergen in aanschaf duo-fiets Zoals eerder in dit weekblad gemeld is de Zonnebloem Albergen druk bezig met de aanschaf van een duo-fiets met trapondersteuning voor volwassenen en kinderen die niet zelfstandig kunnen fietsen. Door... Lees meer »
Algemeen Lisa Geerdink kersenkoningin bij Land van Maas en Webbink Bij het Land van Maas en Webbink is dit jaar opnieuw een kersenkoningin gekozen. Na een bevroren oogst in 2017 is de oogst dit jaar weer succesvol. De keuze viel deze keer op Lisa Geerdink uit... Lees meer »
Algemeen Meester Marcel Schepers neemt afscheid van de Aloysiusschool GEESTEREN - Het zat al even in de pen, omdat meester Marcel eerder dit schooljaar reeds zijn dienstverband beëindigde, maar op vrijdag 29 juni neemt hij officieel afscheid van de Aloysiusschool.... Lees meer »
Algemeen Het Oordeel Voorbij: Een inspirerend boek met een persoonlijk verhaal MANDERVEEN - Afgelopen zondag lanceerde Silvia Rikmanspoel haar eerste boek, getiteld 'Het Oordeel Voorbij'. Samen met dochter Sanne, met wie ze het boek in eigen beheer uitgeeft, presenteerde ze het... Lees meer »
Algemeen Timmerfabriek Hilberink al 25 jaar vakkundig in hout GEESTEREN - Zondag 1 juli is het precies 25 jaar geleden dat Ronnie Hilberink startte met zijn bedrijf Timmerfabriek Hilberink. Begonnen in een schuur bij het huis van zijn vader telt het bedrijf aan... Lees meer »
Algemeen Krachttoer Overijssel ook naar Manderveen De Krachttoer Overijssel, een excursie per bus met ‘lokaal initiatief’ als rode draad, trekt op vrijdag 29 juni ook naar Manderveen. Inwoners vertellen dan over het plan dat ze zelf hebben gemaakt... Lees meer »
Algemeen Nieuwe glaskunst in vitrines op Raadhuisplein TUBBERGEN - Vrijwilligers van Stichting Glasrijk Tubbergen hebben voor verversing van de glaskunst in de vitrines op het Raadhuisplein in Tubbergen gezorgd. Het zijn glaskunstwerken die de afgelopen... Lees meer »
Algemeen Collecte Rode Kruis Dinkelland-Oldenzaal-Tubbergen gaat niet door De collecte van het Nederlandse Rode Kruis vindt plaats in de week van 25 tot en met 30 juni. De afdeling Dinkelland – Oldenzaal - Tubbergen heeft echter geen nieuwe collectecoördinator kunnen vinden... Lees meer »
Algemeen Tienjarig jubileum De Korenschoof: Van dagopvang naar compleet zorgaanbod De Korenschoof in Haarle is een zorgbedrijf in de vorm van een boerderij. ‘Onze dieren en de boerderij ondersteunen de zorg die wij bieden’ staat nadrukkelijk op de website. De rust en structuur op... Lees meer »