Archief - Algemeen

Algemeen
Nieuwe bioscoop Noabers komt naderbij

TUBBERGEN - Al bijna vier jaar is Ronnie Filart bezig met het uitwerken van zijn grote ambitie; een bioscoop in Tubbergen. Afgelopen week presenteerde de Tubbergenaar zijn plannen waarvan een filmpje te bekijken is op YouTube. De bioscoop zal de naam 'Noabers' krijgen. De beoogde plek is het pand waarin momenteel Bibliotheek Tubbergen gevestigd is. Door middel van, voornamelijk, crowdfunding hoopt hij het benodigde bedrag van 1,7 miljoen euro bijeen te krijgen.

De bioscoop krijgt twee zalen met in totaal tweehonderd zitplaatsen en een podium dat gebruikt kan worden voor cabaret, theater, kleinkunst of lezingen. Naast de bioscoop wil de initiatiefnemer in het pand een Grand Café realiseren met een terras op het Raadhuisplein.

Marktonderzoek
Gedurende het proces richting de daadwerkelijke realisatie heeft Ronnie Filart marktonderzoek laten verrichten. “Hieruit blijkt dat er, wanneer je een lijn trekt van Hardenberg, naar Almelo, Hengelo en Enschede en langs de Duitse grens weer terug, er in dat gebied geen enkele bioscoop zit. Iedereen is toegewezen op bioscopen in omliggende steden. Tubbergen ligt centraal in dat gebied en is daarom de perfecte plek”, aldus de initiatiefnemer. Filart ging in gesprek met de filmindustrie. Zowel Universal Studios als Disney in Amsterdam concludeerden na een rekensommetje dat Noabers te klein zou zijn voor het vertonen van premièrefilms. “Dat was wel wat ik wilde dus sprak ik met ABC Booking; een overkoepelend orgaan van kleine bioscopen. In die hoedanigheid zijn zij dus een grote bioscoop waardoor ook Noabers premières mag draaien.”

Spectaculaire interactie
De tekeningen voor Noabers liggen klaar en zijn middels een filmpje te zien op de Facebook-pagina van de bioscoop en op YouTube. De doelstelling is om twee zalen te realiseren met in totaal ruimte voor tweehonderd stoelen. Wanneer alles volgens plan verloopt, zullen er 47 voorstellingen per week, van maandag tot en met zondag, plaatsvinden. Het filmaanbod is breed en voor elk wat wils. Zo staan er bijvoorbeeld ook klassiekers voor de oudere generatie op het programma. Van een servicebioscoop, het serveren van eten en drinken tijdens de film is geen sprake omdat het storend is. Wel kunnen bezoekers terecht in het inpandige Grand Café. Filart: “Het Grand Café moet de uitstraling krijgen van een 'bruin café' want de gezelligheid moet goed zijn. Ook wanneer bezoekers willen lunchen of gewoon iets drinken zonder bioscoopbezoek zijn ze bij Noabers van harte welkom. Het buitenterras zal ruimte bieden aan ruim vijftig bezoekers. De horeca houden we in eigen beheer.” Via zogeheten interactieve ramen in het Grand Café kan de beleving van de film via de ramen worden voortgezet. Deze beelden zijn ook van buitenaf zichtbaar zodat alle evenementen die plaats hebben op het Raadhuisplein visueel versterkt kunnen worden. “Zo kan de realiteit levensecht worden veranderd. Tevens is het mogelijk om er op spectaculaire wijze reclame te maken.”

Actie
Voor de totstandkoming van het benodigde budget heeft Filart een actie opgezet. De crowdfunding bestaat uit een donatie van € 100,-. Donateurs worden dan 'Vriend' en krijgen drie jaar lang 25 procent korting op alles; zowel op bioscoopkaartjes als horecabezoek. Voor degenen die dit jaar nog instappen heeft Noabers een garantie opgesteld. “Mensen die dit jaar nog vriend worden betalen eveneens € 100,- maart mochten de plannen onverhoopt niet doorgaan dan ontvangen zij het donatiebedrag terug inclusief 5% rente. Daarnaast ben ik bezig met ondernemers in Tubbergen en omliggende dorpen voor de ontwikkeling van spaarkaarten. Een volle spaarkaart betekent een gratis bioscoopkaartje.” De crowdfunding is inmiddels op gang. Wanneer het eerste streefbedrag van 1 miljoen euro is gehaald gaan we met de bank om de tafel en nemen we de volgende stappen door in onderhandeling te gaan met betrokken partijen. Zolang de financiën nog niet rond zijn, gebeurt en verandert er niets. De bioscoop is goed voor de hele regio. Ik heb er daarom alle vertrouwen in.” Meer informatie en het filmpje zijn te vinden op de website: www.noabers-tubbergen.nl

Algemeen Viaster: van verborgen talenten naar zichtbare professionals VASSE – De werkgever die goed dóórvraagt bij zijn medewerker, ontdekt bij 80% van hen onbenut talent. Organisaties zitten dus bovenop een ongekend grote bron aan ongebruikte kwaliteiten. Het... Lees meer »
Algemeen Prins Arjan en Sik Evert regeren over de Alberger Bökke én de gemeente Tubbergen ALBERGEN - In een bomvolle residentie De Vette Bok (Partycentrum Morshuis) vond afgelopen zaterdag de wisseling van de wacht bij de Alberger Bökke plaats. Nadat DJ Dirk de stemming er goed in had... Lees meer »
Algemeen Een steekje los? Drie Alberger Bokk’n en de New York City Marathon ALBERGEN - Ruim 42 kilometer hardlopen door New York, een van de grootste en bekendste steden ter wereld. Droom van menig sporter, nachtmerrie voor anderen. Toch gingen op zondag 5 november 52.000... Lees meer »
Algemeen Resultaten enquête gepresenteerd op eerste centrale parochieavond H. Pancratiusparochie Parochiebestuur en pastorale team konden afgelopen woensdag velen de hand schudden bij aanvang van de eerste centrale parochieavond van de H. Pancratius parochie. Zo’n 180 personen hadden gehoor... Lees meer »
Algemeen Vernieuwde Cultuurhoes Albergen houdt open huis Albergen - Het Cultuurhoes in Albergen heeft de afgelopen periode een volledige metamorfose ondergaan. Momenteel zijn de werkzaamheden in de eindfase. Op vrijdag 24 november vindt de officiële... Lees meer »
Algemeen Energie besparen is geen ver-van-je-bedshow, denk mee tijdens het Energie Atelier Tubbergen - Je knipt het licht aan, zet de waterkoker aan voor een kop thee, legt de telefoon aan de lader, draait de verwarming wat hoger en zappt eens langs de zenders op de tv. Energie gebruiken... Lees meer »
Algemeen Kinderen Mariaschool Langeveen schuiven aan voor Burgemeestersontbijt LANGEVEEN - Een goede start van de dag begint met een goed ontbijt, dat geldt zeker voor kinderen. En ontbijten is natuurlijk veel leuker als je dit samen doet. Daarom schoven zeventien kinderen van... Lees meer »
Algemeen Stichting Heemkunde Albergen-Harbrinkhoek gaat verhuizen ALBERGEN - Na jarenlang in de kelder onder het priesterkoor van de H. Pancratiuskerk in Albergen de werkzaamheden te hebben uitgevoerd, gaat de Stichting Heemkunde Albergen-Harbrinkhoek met nieuwe... Lees meer »
Algemeen Leon Oosterik zet zijn politieke werk voort bij het CDA GEESTEREN - Zoals het er nu voorstaat zal Dorpen Centraal niet meer meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Er is op verschillende manieren gepoogd om meer mensen bij de partij te... Lees meer »
Algemeen Mariakapel de Loo-Esch nu een plek waar men rust, hoop en troost kan vinden GEESTEREN - Vanaf Erve Mensman vertrok afgelopen zondagmiddag rond de klok van 15.00 uur muziekvereniging St. Ceacilia met in haar kielzog een stoet van ruim tweehonderd belangstellenden. Het... Lees meer »
Algemeen H. Pancratiusparochie introduceert centrale parochieavond Een jaarlijkse parochieavond in de diverse geloofsgemeenschappen is een bekend fenomeen. Met ingang van dit jaar gaat het parochiebestuur van de H. Pancratius parochie echter ook een centrale... Lees meer »
Algemeen Concordia na negentig jaar kleurrijker dan ooit! Afgelopen zaterdagavond knalde het dak van Partycentrum Morshuis in Albergen waar muziek- en toneelvereniging Concordia haar negentigjarig jubileum vierde. Dit feest werd gevierd met een concert waar... Lees meer »
Algemeen ‘Mater Boni Consilii’ aan de Meijersweg GEESTEREN - Velen zullen denken wat de eerste drie woorden van de kop van dit artikel betekenen. Het is echter de Latijnse naam voor ‘Moeder van Goede Raad’. Deze tekst staat gekerfd in een eiken... Lees meer »
Algemeen Grote interesse voor een plek in het Glashoes Na een intensieve campagne hebben zestien initiatieven zich gemeld voor een plaats in het Glashoes, het huidige gemeentehuis van Tubbergen. Omdat er ruimte over is in het gemeentehuis, zijn de... Lees meer »
Algemeen Jubilerende rioolwaterzuiveringsinstallatie geeft inkijkje TUBBERGEN – Afgelopen zaterdag opende het waterschap Vechtstromen haar poorten en nodigde iedereen uit een kijkje te nemen bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Tubbergen. Het 50-jarig jubileum... Lees meer »
Algemeen Rick Lammerink en Wilhelm Scholten sluiten WorldSkills af met medal of excellence TUBBERGEN – Tijdens WorldSkills, het wereldkampioenschap voor beroepen, dat van 14 tot en met 19 oktober plaatsvond in Abu Dhabi, hebben Rick Lammerink en Wilhelm Scholten uitstekend gepresteerd.... Lees meer »
Algemeen Saamhorigheid bij viering driehonderd jaar kerk GEESTEREN – De afgelopen week stond in het teken van driehonderd jaar kerk in Geesteren. Door diverse werkgroepen is er een bijdrage geleverd om als sluitstuk op zaterdag 21 oktober een mooie... Lees meer »
Algemeen Koopdorp Geesteren verrast Kiek’nsweard en Jong Nederland GEESTEREN - Koopdorp Geesteren heeft twee verenigingen in Geesteren verrast met een bedrag van € 125,-. De opbrengst van de lotenverkoop, die met de jaarlijkse fietstocht in september wordt gehouden... Lees meer »
Algemeen ‘De Jurk voor jou’ zorgt voor stralende vrouwen MARIAPAROCHIE - Ze zocht stad en land af op zoek naar een passende jurk. Waarna Benedicte Groothuis-Hoitink uit Mariaparochie zo ongeveer bij haar buurvrouw Ine Morshuis uit kwam. Sindsdien werken... Lees meer »
Algemeen Educatie en aanpassingen bestaande voorzieningen voor veiliger fietsen Echt onveilige locaties waar veel ongelukken gebeuren, zijn in de gemeente Tubbergen nauwelijks meer aan te wijzen. Het nieuwe vastgestelde fietsveiligheidsbeleid richt zich dan ook niet meer op het... Lees meer »