Archief - Algemeen

Algemeen
Nieuwe bioscoop Noabers komt naderbij

TUBBERGEN - Al bijna vier jaar is Ronnie Filart bezig met het uitwerken van zijn grote ambitie; een bioscoop in Tubbergen. Afgelopen week presenteerde de Tubbergenaar zijn plannen waarvan een filmpje te bekijken is op YouTube. De bioscoop zal de naam 'Noabers' krijgen. De beoogde plek is het pand waarin momenteel Bibliotheek Tubbergen gevestigd is. Door middel van, voornamelijk, crowdfunding hoopt hij het benodigde bedrag van 1,7 miljoen euro bijeen te krijgen.

De bioscoop krijgt twee zalen met in totaal tweehonderd zitplaatsen en een podium dat gebruikt kan worden voor cabaret, theater, kleinkunst of lezingen. Naast de bioscoop wil de initiatiefnemer in het pand een Grand Café realiseren met een terras op het Raadhuisplein.

Marktonderzoek
Gedurende het proces richting de daadwerkelijke realisatie heeft Ronnie Filart marktonderzoek laten verrichten. “Hieruit blijkt dat er, wanneer je een lijn trekt van Hardenberg, naar Almelo, Hengelo en Enschede en langs de Duitse grens weer terug, er in dat gebied geen enkele bioscoop zit. Iedereen is toegewezen op bioscopen in omliggende steden. Tubbergen ligt centraal in dat gebied en is daarom de perfecte plek”, aldus de initiatiefnemer. Filart ging in gesprek met de filmindustrie. Zowel Universal Studios als Disney in Amsterdam concludeerden na een rekensommetje dat Noabers te klein zou zijn voor het vertonen van premièrefilms. “Dat was wel wat ik wilde dus sprak ik met ABC Booking; een overkoepelend orgaan van kleine bioscopen. In die hoedanigheid zijn zij dus een grote bioscoop waardoor ook Noabers premières mag draaien.”

Spectaculaire interactie
De tekeningen voor Noabers liggen klaar en zijn middels een filmpje te zien op de Facebook-pagina van de bioscoop en op YouTube. De doelstelling is om twee zalen te realiseren met in totaal ruimte voor tweehonderd stoelen. Wanneer alles volgens plan verloopt, zullen er 47 voorstellingen per week, van maandag tot en met zondag, plaatsvinden. Het filmaanbod is breed en voor elk wat wils. Zo staan er bijvoorbeeld ook klassiekers voor de oudere generatie op het programma. Van een servicebioscoop, het serveren van eten en drinken tijdens de film is geen sprake omdat het storend is. Wel kunnen bezoekers terecht in het inpandige Grand Café. Filart: “Het Grand Café moet de uitstraling krijgen van een 'bruin café' want de gezelligheid moet goed zijn. Ook wanneer bezoekers willen lunchen of gewoon iets drinken zonder bioscoopbezoek zijn ze bij Noabers van harte welkom. Het buitenterras zal ruimte bieden aan ruim vijftig bezoekers. De horeca houden we in eigen beheer.” Via zogeheten interactieve ramen in het Grand Café kan de beleving van de film via de ramen worden voortgezet. Deze beelden zijn ook van buitenaf zichtbaar zodat alle evenementen die plaats hebben op het Raadhuisplein visueel versterkt kunnen worden. “Zo kan de realiteit levensecht worden veranderd. Tevens is het mogelijk om er op spectaculaire wijze reclame te maken.”

Actie
Voor de totstandkoming van het benodigde budget heeft Filart een actie opgezet. De crowdfunding bestaat uit een donatie van € 100,-. Donateurs worden dan 'Vriend' en krijgen drie jaar lang 25 procent korting op alles; zowel op bioscoopkaartjes als horecabezoek. Voor degenen die dit jaar nog instappen heeft Noabers een garantie opgesteld. “Mensen die dit jaar nog vriend worden betalen eveneens € 100,- maart mochten de plannen onverhoopt niet doorgaan dan ontvangen zij het donatiebedrag terug inclusief 5% rente. Daarnaast ben ik bezig met ondernemers in Tubbergen en omliggende dorpen voor de ontwikkeling van spaarkaarten. Een volle spaarkaart betekent een gratis bioscoopkaartje.” De crowdfunding is inmiddels op gang. Wanneer het eerste streefbedrag van 1 miljoen euro is gehaald gaan we met de bank om de tafel en nemen we de volgende stappen door in onderhandeling te gaan met betrokken partijen. Zolang de financiën nog niet rond zijn, gebeurt en verandert er niets. De bioscoop is goed voor de hele regio. Ik heb er daarom alle vertrouwen in.” Meer informatie en het filmpje zijn te vinden op de website: www.noabers-tubbergen.nl

Algemeen Aanleg Belevenispad Albergen gaat laatste fase in Op zaterdag 10 november is er wederom een vrijwilligersdag op het terrein rond de MFA in Albergen. Er wordt gestart met de laatste fase van de aanleg van het Belevenispad en hulp is daarbij van harte... Lees meer »
Algemeen Fysiotherapie Langeveld breidt locatie Albergen uit met ruime oefenzaal De afgelopen maanden is er hard gewerkt in het pand aan de Zandhuisweg 37 in Albergen. In de praktijk van Fysiotherapie Langeveld heeft een grote verbouwing plaatsgevonden. Een mooie ruime wachtkamer... Lees meer »
Algemeen Rabobank verhuist tijdelijk vanwege verbouwing pand Tubbergen Tubbergen - Rabobank Noord en West Twente verhuist tijdelijk naar een andere locatie, omdat het pand aan De Eendracht 1 in Tubbergen verbouwd wordt. Vanaf 1 november kunnen klanten de bank bezoeken... Lees meer »
Algemeen Prins Bernhard Cultuurfonds steunt ‘Red de Grutto’ met maar liefst € 7500,- Geesteren - Goed nieuws voor de Stichting Vogelwerkgroep Geesteren (SVG). Afgelopen woensdag kregen zij namelijk het bericht dat het Prins Bernhard Cultuurfonds zal bijdragen aan de actie ‘Red de... Lees meer »
Algemeen Brood en Banketbakkerij Koopmans bakt beste speculaasbrokken van Overijssel TUBBERGEN – Donderdag 11 oktober is bekend gemaakt dat Brood en Banketbakkerij Koopmans, de Patisserie College Banketbakker uit Tubbergen en Almelo, de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale... Lees meer »
Algemeen Deuren Horlogerie Silderhuis voorgoed gesloten TUBBERGEN - Een batterij verwisselen van het horloge, een sieraad kopen voor de dochter of een horloge aanschaffen voor de vriend. Velen hebben dat wel eens gedaan bij Silderhuis in Geesteren. Dit... Lees meer »
Algemeen Kom met je vriendinnetje of vriendje armbandjes maken in Bibliotheek Tubbergen! Van 3 tot en met 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Vriendschap’. Onder het motto ‘Kom erbij!’ worden op vrijdagmiddag 12 oktober, onder professionele begeleiding van... Lees meer »
Algemeen Kinderen Mariaschool zingen tachtigjarige Gerard Weultjes toe LANGEVEEN – Op donderdag 4 oktober hebben de kinderen van de Mariaschool in Langeveen de tachtigjarige Gerard Weultjes toegezongen voor zijn huis. Gerard staat bekend als de opa van de Mariaschool,... Lees meer »
Algemeen Eerste exemplaar boek Martin Paus voor Amerikaans ambassadeur TUBBERGEN – Afgelopen woensdag kwam Pete Hoekstra, U.S. Ambassador to the Netherlands, naar de gemeente Wierden om het eerste exemplaar van het boek ‘Gerrit Jan Kollen, een prominent Wierdenaar’ in... Lees meer »
Algemeen Noodlijdende Pancratiusbasiliek houdt acties voor financiële steun Tubbergen - De beheercommissie, het pastoraal team en pastoor Casper Pikkemaat buigen zich over de mogelijkheden om de inkomsten voor de Pancratiusbasiliek in Tubbergen te vergroten. Reden hiertoe is... Lees meer »
Algemeen Eerste exemplaar ‘Het verleden leeft’ uitgereikt aan Stichting Heemkunde Geesteren GEESTEREN - Een kleine twee jaar heeft Herman Silderhuis nodig gehad om zijn derde fotoboek met als titel 'Het verleden leeft' af te ronden. Het boek is een vervolg op het eerder verschenen '... Lees meer »
Algemeen Akoestische wildredder bewijst zijn waarde Sinds de introductie in 2017 heeft de Wildbeheereenheid (WBE) Tubbergen inmiddels honderd akoestische wildredders kunnen uitgeven. De wildredders worden ingezet binnen het werkgebied van de WBE... Lees meer »
Algemeen Informatiemarkt Natura 2000-gebied Springendal-Dal van de Mosbeek Op dinsdag 25 september wordt er een openbare informatiebijeenkomst gehouden over de stand van zaken van de natuurherstelopgave in het Natura 2000-gebied Springendal-Dal van de Mosbeek. Lees meer »
Algemeen Buurtschap Weiteman onthult herdenkingsbord bij 85-jarig bestaan GEESTEREN - Op de hoek van de Weitemansweg en de Blankemeersweg gaf het afgelopen zaterdagmiddag een gezellige drukte. De noabers uit buurtschap de Weiteman kwamen er op Burendag samen om het 85-... Lees meer »
Algemeen Team De Tukkers volbrengt 2bike4alzheimer met flinke opbrengst MANDERVEEN – Gesteund door € 7.485,- aan donaties toog team De Tukkers afgelopen vrijdag naar Huizen in ‘t Gooi om deel te nemen aan 2bike4alzheimer. Monique Heyink, Vincent Webbink, Riky Webbink en... Lees meer »
Algemeen Mail een foto van jouw leukste huisdier! 4 oktober is het Dierendag. Die ene dag in het jaar waarop je jouw huisdier extra mag verwennen. Lees meer »
Algemeen Essenkracht is het duurzaamheidsplatform voor alle inwoners gemeente Tubbergen TUBBERGEN - Na een intensieve periode van voorbereiding en afstemming met lokale duurzaamheidsinitiatieven is op maandag 17 september Stichting Essenkracht formeel opgericht op het gemeentehuis in... Lees meer »
Algemeen Monique ter Grote nu voor twee projecten naar Tanzania Monique ter Grote gaat zich begin volgend jaar opnieuw inzetten voor de verbetering van de basisgezondheidszorg in District Same in Tanzania. Ze vertrekt op Nieuwjaarsdag voor drie weken naar het... Lees meer »
Algemeen Reutum en Haarle vieren tweehonderd jaar kerk Met als thema ‘Geloven is vertrouwen’ heeft de geloofsgemeenschap Reutum en Haarle afgelopen zondag tweehonderd jaar kerk gevierd. Aan de feestelijke Eucharistieviering ging een plechtige intocht... Lees meer »
Algemeen Onthulling plaquette ter herinnering aan ‘Tubbergse Politiequaestie’ Burgemeester Haverkamp-Wenker onthult op donderdag 20 september de plaquette die de herinnering levend blijft houden aan de ‘Tubbergsche Politiequaestie’. Ruim een eeuw geleden was deze kwestie... Lees meer »