Archief - Algemeen

Algemeen
Concordia na negentig jaar kleurrijker dan ooit!

ALBERGEN – Afgelopen zaterdagavond knalde het dak van Partycentrum Morshuis in Albergen waar muziek- en toneelvereniging Concordia haar negentigjarig jubileum vierde. Dit feest werd gevierd met een concert waar negentig artiesten het podium deelden. De Pop- en Brassband en Popkoor Happinezz, beiden van Concordia, kregen samen met de Hengelose jeugd van Big Bang en jazzkwartet IN 4 de zaal vol.

In 1927 werd de vereniging Concordia opgericht. Om de eendracht, de Nederlandse vertaling van de Latijnse naam Concordia, van meet af aan eer aan te doen werd meteen samen gegaan met de toneelvereniging die twee jaar eerder was opgericht. In negentig jaar is Concordia met haar tijd meegegaan. Waar eerst de harmonie de muziek verzorgde kwam later de fanfare, die twee jaar geleden werd opgevolgd door de Pop- en Brassband en Popkoor Happinezz. Voeg daar drie theatergroepen, een twirlteam en muziek voor kinderen aan toe en we spreken met recht van een kleurrijke vereniging. Na negentig jaar is er bij Concordia meer mogelijk dan ooit, mede dankzij alle donateurs en sponsoren.

Kleur in alles
De diversiteit van Concordia werd vertegenwoordigd in het thema van de avond: ‘Na 90 jaar is Concordia kleurrijker dan ooit!’. Kleur kwam in alles naar voren. Beginnend met het welkom door leden van de toneelvereniging; de bezoekers werden koninklijk onthaald, van portiers in vol ornaat tot gastvrouwen in galajurken. Ook de versiering van de zaal, muziekkeuze en de kleding van de Concordia-artiesten straalden het thema uit. De muziekkeuze was niet alleen kleurrijk door de vele stijlen die voorbij kwamen: jazz, pop, funk, brass en zelfs gospel maar ook zeker door de creatieve selectie van nummers. Zo kwamen een ‘Deep Purple medley’ en ‘Colors of the wind’ voorbij, en werd ook met ‘Purple Rain’ en ‘True Colors’ op het thema ingespeeld. De avond was niet alleen een feestje voor de volwassen leden, ook de benjamins van de vereniging kregen een kans om hun kunsten ten gehore te brengen. Het voorprogramma lag volledig in hun handen. Bestuurslid Leo Mensink is trots: “Wat we hier neerzetten is fantastisch! De getalenteerde artiesten spelen zoveel verschillende muziekstijlen dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Zo’n optreden is knallen!” Dat enthousiasme werd door het publiek gedeeld, alle optredens mochten op een luid applaus rekenen.

Een jubileum vol jubilarissen
De waardering van het publiek was niet alleen voor het concert en de vereniging. “Een jubileumconcert is natuurlijk het perfecte moment om de jubilerende leden van de afgelopen paar jaar in het zonnetje te zetten”, aldus Mensink. Zo werden Marieke Tenniglo, Rutger Ogink, Maria van der Aa en Cristiaan Luising gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap. Dubbel zolang lid is Huub Kamphuis met zijn gouden jubileum. André Nijhuis spande de kroon, hij werd zaterdag gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Toen het concert ten einde was gekomen was het feest dat echter nog lang niet, met een afterparty werd de avond in stijl afgesloten.

Algemeen Petra Kramer onderscheiden met Willibrordpenning TUBBERGEN - Petra Kramer mocht op zondag 11 november uit handen van pastoor Pikkemaat de kerkelijke Willibrordpenning en de bijbehorende versierselen in ontvangst nemen. De uitreiking vond plaats... Lees meer »
Algemeen Mandy’s Haarsalon: een kleine maar gezellige salon voor jong en oud ALBERGEN - “Klanten zeggen vaak met een lach: 'Doe maar het 'Mandy-kleurtje'', omdat ze weten dat het goed komt. Het vertrouwen winnen van een klant vind ik een belangrijke eigenschap voor een... Lees meer »
Algemeen Ontmoeting lotgenoten borstreconstructie met en zonder borstkanker Geesteren - Op dinsdag 20 november is er van 19.00 tot 21.00 uur bij Herterij Twente in Geesteren een ontmoeting van lotgenoten borstreconstructie met en zonder borstkanker. Deze bijeenkomst is voor... Lees meer »
Algemeen Dames- en herenkoor Fleringen viert Ceciliafeest met twee jubilarissen FLERINGEN - In de kerk van het Onbevlekt Hart van Maria in Fleringen werd afgelopen zondag het Sint Ceciliafeest gevierd. Tijdens de eucharistieviering, waarin pastor Linh voorging, werden passende... Lees meer »
Algemeen Gebroeders Kokhuis regeren Alberger Bökke ALBERGEN - In een bomvolle residentie De Vette Bok bij Zaal Morshuis vond afgelopen zaterdag de wisseling van de wacht bij de Alberger Bökke plaats. Nadat DJ Dirk de stemming er goed inbracht, werd... Lees meer »
Algemeen Prins Paul II en adjudant Bart komen uit de pappot GEESTEREN - Afgelopen zaterdag barstte het feest van Carnavalsvereniging de Papsleef’n in Zaal Kottink in Geesteren weer los. Onder grote belangstelling kwam prins Paul II (Hamer) uit de Pappot en... Lees meer »
Algemeen Spectaculaire opkomst prins Paul en adjudant Herman LANGEVEEN/BRUINEHAAR – De 18e prins en adjudant van Carnavalsvereniging de Turftrappers zijn bekend. Achterop de lichtblauwe Chevrolet pick-up van de adjudant arriveerden prins Paul (Bels) en... Lees meer »
Algemeen Thomas Olde Hampsink wint voetbalreis met Denim Experience Cast Iron TUBBERGEN - Thomas Olde Hampsink heeft de hoofdprijs gewonnen van de Denim Experience van Cast Iron. De Tubbergenaar kreeg zijn prijs uitgereikt bij Derksen Mode omdat hij na zijn aankoop daar... Lees meer »
Algemeen Bijzondere familiedag op Erve Kampboer GEESTEREN - Bij Erve Kampboer in Geesteren vond op zaterdag 3 november een bijzondere samenkomst plaats: de eerste familiedag van de familie Kamphuis, de laatste bewoners van dit erve die hier vele... Lees meer »
Algemeen Juf Marja neemt na achttien jaar afscheid van Kadoes Op woensdag 31 oktober was groot feest op basisschool Kadoes in Albergen. Het was de laatste werkdag voor juf Marja Jansen. Ze kan nu heerlijk genieten van haar pensioen. Met heel veel enthousiasme... Lees meer »
Algemeen Dominee Protestantse Gemeente Tubbergen op tournee Inmiddels is het al weer vier maanden geleden dat ds. Esther Scheer als predikant aan de Protestantse Gemeente Tubbergen werd verbonden. ‘Verbonden met elkaar’ was het thema dat letterlijk en... Lees meer »
Algemeen Nieuwe opzet sinterklaasintocht Harbrinkhoek-Mariaparochie In Harbrinkhoek-Mariaparochie wordt Sinterklaas op zondag 18 november feestelijk onthaald. Dit jaar is de opzet anders dan voorgaande jaren; het moet meer een echte intocht worden. Lees meer »
Algemeen Euronics Derkink blijft ook na 25 jaar met de tijd meegaan GEESTEREN - Al 25 jaar is Harry Derkink met zijn electrovakzaak gevestigd aan de Langeveenseweg 20 in Geesteren. Hij nam in 1993 het stokje over van Meulenbeld Installatiebedrijf. Drie jaar later, in... Lees meer »
Algemeen Bijzondere mijlpaal voor City Mode Tubbergen TUBBERGEN – City Mode viert feest, want op donderdag 1 november is het precies vijftien jaar geleden dat Yvonne de kledingzaak overnam van haar voormalige werkgever. Deze mijlpaal is reden genoeg... Lees meer »
Algemeen Hoogste punt woonzorgcomplex TMZ Tubbergen in zicht Een half jaar nadat het officiële startsein voor de bouw werd gegeven, wordt op donderdag 1 november in Tubbergen het hoogste punt bereikt van het nieuwe woonzorgcomplex van TriviumMeulenbeltZorg.... Lees meer »
Algemeen Rotary Ootmarsum overhandigt cheque van € 6.000 aan Zikke TUBBERGEN - De Rotary Club Ootmarsum heeft eerder dit jaar een Streetsoccertoernooi georganiseerd in Tubbergen voor de groepen vijf, zes, zeven en acht van de basisscholen in de gemeente Tubbergen.... Lees meer »
Algemeen 42 KiKa-kilometers in New York City Marathon GEESTEREN - Op donderdag 1 november vliegen Ruben Bekhuis en Paul Danes naar New York om daar op zondag 4 november ruim 42 kilometer door de stad te lopen. Het duo loopt de New York City Marathon.... Lees meer »
Algemeen De herfstvakantie actief starten tijdens het LEGO-Bouwfestijn MANDERVEEN – De derde editie van het LEGO-Bouwfestijn werd afgelopen zaterdag in het Kulturhus in Manderveen gehouden door de werkgroep 'mijn Manderveen 2030 recreatie'. Een hele middag bouwen met... Lees meer »
Algemeen Aanleg Belevenispad Albergen gaat laatste fase in Op zaterdag 10 november is er wederom een vrijwilligersdag op het terrein rond de MFA in Albergen. Er wordt gestart met de laatste fase van de aanleg van het Belevenispad en hulp is daarbij van harte... Lees meer »
Algemeen Fysiotherapie Langeveld breidt locatie Albergen uit met ruime oefenzaal De afgelopen maanden is er hard gewerkt in het pand aan de Zandhuisweg 37 in Albergen. In de praktijk van Fysiotherapie Langeveld heeft een grote verbouwing plaatsgevonden. Een mooie ruime wachtkamer... Lees meer »