Archief - Algemeen

Algemeen
Concordia na negentig jaar kleurrijker dan ooit!

ALBERGEN – Afgelopen zaterdagavond knalde het dak van Partycentrum Morshuis in Albergen waar muziek- en toneelvereniging Concordia haar negentigjarig jubileum vierde. Dit feest werd gevierd met een concert waar negentig artiesten het podium deelden. De Pop- en Brassband en Popkoor Happinezz, beiden van Concordia, kregen samen met de Hengelose jeugd van Big Bang en jazzkwartet IN 4 de zaal vol.

In 1927 werd de vereniging Concordia opgericht. Om de eendracht, de Nederlandse vertaling van de Latijnse naam Concordia, van meet af aan eer aan te doen werd meteen samen gegaan met de toneelvereniging die twee jaar eerder was opgericht. In negentig jaar is Concordia met haar tijd meegegaan. Waar eerst de harmonie de muziek verzorgde kwam later de fanfare, die twee jaar geleden werd opgevolgd door de Pop- en Brassband en Popkoor Happinezz. Voeg daar drie theatergroepen, een twirlteam en muziek voor kinderen aan toe en we spreken met recht van een kleurrijke vereniging. Na negentig jaar is er bij Concordia meer mogelijk dan ooit, mede dankzij alle donateurs en sponsoren.

Kleur in alles
De diversiteit van Concordia werd vertegenwoordigd in het thema van de avond: ‘Na 90 jaar is Concordia kleurrijker dan ooit!’. Kleur kwam in alles naar voren. Beginnend met het welkom door leden van de toneelvereniging; de bezoekers werden koninklijk onthaald, van portiers in vol ornaat tot gastvrouwen in galajurken. Ook de versiering van de zaal, muziekkeuze en de kleding van de Concordia-artiesten straalden het thema uit. De muziekkeuze was niet alleen kleurrijk door de vele stijlen die voorbij kwamen: jazz, pop, funk, brass en zelfs gospel maar ook zeker door de creatieve selectie van nummers. Zo kwamen een ‘Deep Purple medley’ en ‘Colors of the wind’ voorbij, en werd ook met ‘Purple Rain’ en ‘True Colors’ op het thema ingespeeld. De avond was niet alleen een feestje voor de volwassen leden, ook de benjamins van de vereniging kregen een kans om hun kunsten ten gehore te brengen. Het voorprogramma lag volledig in hun handen. Bestuurslid Leo Mensink is trots: “Wat we hier neerzetten is fantastisch! De getalenteerde artiesten spelen zoveel verschillende muziekstijlen dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Zo’n optreden is knallen!” Dat enthousiasme werd door het publiek gedeeld, alle optredens mochten op een luid applaus rekenen.

Een jubileum vol jubilarissen
De waardering van het publiek was niet alleen voor het concert en de vereniging. “Een jubileumconcert is natuurlijk het perfecte moment om de jubilerende leden van de afgelopen paar jaar in het zonnetje te zetten”, aldus Mensink. Zo werden Marieke Tenniglo, Rutger Ogink, Maria van der Aa en Cristiaan Luising gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap. Dubbel zolang lid is Huub Kamphuis met zijn gouden jubileum. André Nijhuis spande de kroon, hij werd zaterdag gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Toen het concert ten einde was gekomen was het feest dat echter nog lang niet, met een afterparty werd de avond in stijl afgesloten.

Algemeen Viaster: van verborgen talenten naar zichtbare professionals VASSE – De werkgever die goed dóórvraagt bij zijn medewerker, ontdekt bij 80% van hen onbenut talent. Organisaties zitten dus bovenop een ongekend grote bron aan ongebruikte kwaliteiten. Het... Lees meer »
Algemeen Prins Arjan en Sik Evert regeren over de Alberger Bökke én de gemeente Tubbergen ALBERGEN - In een bomvolle residentie De Vette Bok (Partycentrum Morshuis) vond afgelopen zaterdag de wisseling van de wacht bij de Alberger Bökke plaats. Nadat DJ Dirk de stemming er goed in had... Lees meer »
Algemeen Een steekje los? Drie Alberger Bokk’n en de New York City Marathon ALBERGEN - Ruim 42 kilometer hardlopen door New York, een van de grootste en bekendste steden ter wereld. Droom van menig sporter, nachtmerrie voor anderen. Toch gingen op zondag 5 november 52.000... Lees meer »
Algemeen Resultaten enquête gepresenteerd op eerste centrale parochieavond H. Pancratiusparochie Parochiebestuur en pastorale team konden afgelopen woensdag velen de hand schudden bij aanvang van de eerste centrale parochieavond van de H. Pancratius parochie. Zo’n 180 personen hadden gehoor... Lees meer »
Algemeen Vernieuwde Cultuurhoes Albergen houdt open huis Albergen - Het Cultuurhoes in Albergen heeft de afgelopen periode een volledige metamorfose ondergaan. Momenteel zijn de werkzaamheden in de eindfase. Op vrijdag 24 november vindt de officiële... Lees meer »
Algemeen Energie besparen is geen ver-van-je-bedshow, denk mee tijdens het Energie Atelier Tubbergen - Je knipt het licht aan, zet de waterkoker aan voor een kop thee, legt de telefoon aan de lader, draait de verwarming wat hoger en zappt eens langs de zenders op de tv. Energie gebruiken... Lees meer »
Algemeen Kinderen Mariaschool Langeveen schuiven aan voor Burgemeestersontbijt LANGEVEEN - Een goede start van de dag begint met een goed ontbijt, dat geldt zeker voor kinderen. En ontbijten is natuurlijk veel leuker als je dit samen doet. Daarom schoven zeventien kinderen van... Lees meer »
Algemeen Stichting Heemkunde Albergen-Harbrinkhoek gaat verhuizen ALBERGEN - Na jarenlang in de kelder onder het priesterkoor van de H. Pancratiuskerk in Albergen de werkzaamheden te hebben uitgevoerd, gaat de Stichting Heemkunde Albergen-Harbrinkhoek met nieuwe... Lees meer »
Algemeen Leon Oosterik zet zijn politieke werk voort bij het CDA GEESTEREN - Zoals het er nu voorstaat zal Dorpen Centraal niet meer meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Er is op verschillende manieren gepoogd om meer mensen bij de partij te... Lees meer »
Algemeen Nieuwe bioscoop Noabers komt naderbij TUBBERGEN - Al bijna vier jaar is Ronnie Filart bezig met het uitwerken van zijn grote ambitie; een bioscoop in Tubbergen. Afgelopen week presenteerde de Tubbergenaar zijn plannen waarvan een filmpje... Lees meer »
Algemeen Mariakapel de Loo-Esch nu een plek waar men rust, hoop en troost kan vinden GEESTEREN - Vanaf Erve Mensman vertrok afgelopen zondagmiddag rond de klok van 15.00 uur muziekvereniging St. Ceacilia met in haar kielzog een stoet van ruim tweehonderd belangstellenden. Het... Lees meer »
Algemeen H. Pancratiusparochie introduceert centrale parochieavond Een jaarlijkse parochieavond in de diverse geloofsgemeenschappen is een bekend fenomeen. Met ingang van dit jaar gaat het parochiebestuur van de H. Pancratius parochie echter ook een centrale... Lees meer »
Algemeen ‘Mater Boni Consilii’ aan de Meijersweg GEESTEREN - Velen zullen denken wat de eerste drie woorden van de kop van dit artikel betekenen. Het is echter de Latijnse naam voor ‘Moeder van Goede Raad’. Deze tekst staat gekerfd in een eiken... Lees meer »
Algemeen Grote interesse voor een plek in het Glashoes Na een intensieve campagne hebben zestien initiatieven zich gemeld voor een plaats in het Glashoes, het huidige gemeentehuis van Tubbergen. Omdat er ruimte over is in het gemeentehuis, zijn de... Lees meer »
Algemeen Jubilerende rioolwaterzuiveringsinstallatie geeft inkijkje TUBBERGEN – Afgelopen zaterdag opende het waterschap Vechtstromen haar poorten en nodigde iedereen uit een kijkje te nemen bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Tubbergen. Het 50-jarig jubileum... Lees meer »
Algemeen Rick Lammerink en Wilhelm Scholten sluiten WorldSkills af met medal of excellence TUBBERGEN – Tijdens WorldSkills, het wereldkampioenschap voor beroepen, dat van 14 tot en met 19 oktober plaatsvond in Abu Dhabi, hebben Rick Lammerink en Wilhelm Scholten uitstekend gepresteerd.... Lees meer »
Algemeen Saamhorigheid bij viering driehonderd jaar kerk GEESTEREN – De afgelopen week stond in het teken van driehonderd jaar kerk in Geesteren. Door diverse werkgroepen is er een bijdrage geleverd om als sluitstuk op zaterdag 21 oktober een mooie... Lees meer »
Algemeen Koopdorp Geesteren verrast Kiek’nsweard en Jong Nederland GEESTEREN - Koopdorp Geesteren heeft twee verenigingen in Geesteren verrast met een bedrag van € 125,-. De opbrengst van de lotenverkoop, die met de jaarlijkse fietstocht in september wordt gehouden... Lees meer »
Algemeen ‘De Jurk voor jou’ zorgt voor stralende vrouwen MARIAPAROCHIE - Ze zocht stad en land af op zoek naar een passende jurk. Waarna Benedicte Groothuis-Hoitink uit Mariaparochie zo ongeveer bij haar buurvrouw Ine Morshuis uit kwam. Sindsdien werken... Lees meer »
Algemeen Educatie en aanpassingen bestaande voorzieningen voor veiliger fietsen Echt onveilige locaties waar veel ongelukken gebeuren, zijn in de gemeente Tubbergen nauwelijks meer aan te wijzen. Het nieuwe vastgestelde fietsveiligheidsbeleid richt zich dan ook niet meer op het... Lees meer »