Archief - Algemeen

Algemeen
Concordia na negentig jaar kleurrijker dan ooit!

ALBERGEN – Afgelopen zaterdagavond knalde het dak van Partycentrum Morshuis in Albergen waar muziek- en toneelvereniging Concordia haar negentigjarig jubileum vierde. Dit feest werd gevierd met een concert waar negentig artiesten het podium deelden. De Pop- en Brassband en Popkoor Happinezz, beiden van Concordia, kregen samen met de Hengelose jeugd van Big Bang en jazzkwartet IN 4 de zaal vol.

In 1927 werd de vereniging Concordia opgericht. Om de eendracht, de Nederlandse vertaling van de Latijnse naam Concordia, van meet af aan eer aan te doen werd meteen samen gegaan met de toneelvereniging die twee jaar eerder was opgericht. In negentig jaar is Concordia met haar tijd meegegaan. Waar eerst de harmonie de muziek verzorgde kwam later de fanfare, die twee jaar geleden werd opgevolgd door de Pop- en Brassband en Popkoor Happinezz. Voeg daar drie theatergroepen, een twirlteam en muziek voor kinderen aan toe en we spreken met recht van een kleurrijke vereniging. Na negentig jaar is er bij Concordia meer mogelijk dan ooit, mede dankzij alle donateurs en sponsoren.

Kleur in alles
De diversiteit van Concordia werd vertegenwoordigd in het thema van de avond: ‘Na 90 jaar is Concordia kleurrijker dan ooit!’. Kleur kwam in alles naar voren. Beginnend met het welkom door leden van de toneelvereniging; de bezoekers werden koninklijk onthaald, van portiers in vol ornaat tot gastvrouwen in galajurken. Ook de versiering van de zaal, muziekkeuze en de kleding van de Concordia-artiesten straalden het thema uit. De muziekkeuze was niet alleen kleurrijk door de vele stijlen die voorbij kwamen: jazz, pop, funk, brass en zelfs gospel maar ook zeker door de creatieve selectie van nummers. Zo kwamen een ‘Deep Purple medley’ en ‘Colors of the wind’ voorbij, en werd ook met ‘Purple Rain’ en ‘True Colors’ op het thema ingespeeld. De avond was niet alleen een feestje voor de volwassen leden, ook de benjamins van de vereniging kregen een kans om hun kunsten ten gehore te brengen. Het voorprogramma lag volledig in hun handen. Bestuurslid Leo Mensink is trots: “Wat we hier neerzetten is fantastisch! De getalenteerde artiesten spelen zoveel verschillende muziekstijlen dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Zo’n optreden is knallen!” Dat enthousiasme werd door het publiek gedeeld, alle optredens mochten op een luid applaus rekenen.

Een jubileum vol jubilarissen
De waardering van het publiek was niet alleen voor het concert en de vereniging. “Een jubileumconcert is natuurlijk het perfecte moment om de jubilerende leden van de afgelopen paar jaar in het zonnetje te zetten”, aldus Mensink. Zo werden Marieke Tenniglo, Rutger Ogink, Maria van der Aa en Cristiaan Luising gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap. Dubbel zolang lid is Huub Kamphuis met zijn gouden jubileum. André Nijhuis spande de kroon, hij werd zaterdag gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Toen het concert ten einde was gekomen was het feest dat echter nog lang niet, met een afterparty werd de avond in stijl afgesloten.

Algemeen Kern met Pit Trofee Overijssel naar mozaïekbank in Vasse VASSE - Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden op zaterdag 20 januari ruim honderd Kern met Pit-buurtprojecten de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het... Lees meer »
Algemeen Redactie jubileumboek ‘100 jaar Mariaparochie’ kan hulp goed gebruiken Het is de bedoeling dat in september van dit jaar het boek ‘100 jaar Mariaparochie’ wordt uitgebracht. Een boek als vervolg op ‘75 jaar Mariaparochie’. Met vele nieuwe aspecten van de parochie(leden... Lees meer »
Algemeen Riwald Dakar Team beste Nederlandse truckteam in Dakar 2018 TUBBERGEN - Na een eerste heftige week met daarin de duinen in Peru en de grote hoogtes in Bolivia stond het Riwald Dakar Team er goed voor. De top tien lonkte en dat was ook het doel. In de Op en... Lees meer »
Algemeen Dorpsommetje Langeveen nu ook voorzien van een rustpunt LANGEVEEN – Afgelopen zondag is door Prins Rudie (Oude Nijeweeme) en Adjudant Jos (Engbers) van Carnavalsvereniging de Turftrappers een bankje aangeboden aan Landgoed Huize Almelo op de Bruinehaarse... Lees meer »
Algemeen EHBO-vereniging Langeveen-Bruinehaar ontvangt baby- en kinderreanimatiepoppen LANGEVEEN – Tijdens de jaarvergadering van de EHBO-vereniging Langeveen – Bruinehaar afgelopen november zette Bennie Horenberg een punt achter zijn voorzitterschap van deze vereniging. Hij verrichtte... Lees meer »
Algemeen Koen Nijhuis gidst ondernemers door complexe wereld van digitale innovatie ALBERGEN – Om zijn talenten en drijfveren optimaal te kunnen blijven benutten volgde Koen Nijhuis zijn hart en stapte hij eind 2017 uit Nerds & Company om als zelfstandige verder te gaan. Dat... Lees meer »
Algemeen H. Pancratius parochie en Protestantse Gemeente luiden actie Kerkbalans samen in TUBBERGEN – Pastoor Casper Pikkemaat van de H. Pancratius Parochie en Rosée van der Kaap-Busscher van de Protestantse Gemeente Tubbergen hebben afgelopen zaterdag gezamenlijk de actie Kerkbalans... Lees meer »
Algemeen Buurtbieb Albergen krijgt subsidie voor aanschaf boeken De Buurtbieb Albergen, gevestigd in de ontmoetingsruimte van het Cultuurhoes, krijgt van de Provincie Overijssel een subsidie van € 3000,- voor de aanschaf van (kinder) boeken. Dit in het kader van... Lees meer »
Algemeen Fietspad Van Koersveldweg in Albergen bijna klaar Aannemer/wegenbouwer Lansink legde vlak voor het nieuwe jaar de laatste hand aan het nieuwe, vrijliggende fietspad langs de Van Koersveldweg in Albergen. “Fietsers kunnen nu veiliger langs de Van... Lees meer »
Algemeen Tubbergse basisscholen en Canisius willen doorstroom optimaliseren Wanneer basisschoolleerlingen een schooladvies krijgen, is het belangrijk dat zij goed voorbereid in het voortgezet onderwijs terechtkomen, zodat zij hun capaciteiten optimaal weten te benutten, of... Lees meer »
Algemeen Molenaar Josephien Kienhuis genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2017 De Vrouw in de Media Award Overijssel is een onderdeel van de regionale en landelijke Vrouw in de Media Awards en een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met... Lees meer »
Algemeen VC Fleringen kent drukbezochte receptie FLERINGEN – VC Fleringen mocht afgelopen zaterdag veel belangstelling begroeten op haar receptie ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan. Nadat iedereen een rondleiding over het compleet... Lees meer »
Algemeen ‘Nog efkes’ voor de Geesterse Kroegtijgers GEESTEREN – Met de opening van de Residentie, het eigen Kroegtijgersfeest en natuurlijk met het carnaval in het vizier laat de 334 leden tellende Kroegtijgers uit Geesteren graag zien hoe ze ervoor... Lees meer »
Algemeen Gemeentelijke carnavalsonderscheiding naar Bennie Oude Nijhuis ALBERGEN – Bennie Oude Nijhuis is tijdens de gemeentelijke gala-avond uitgeroepen tot ‘persoon van verdienste’. Burgemeester Wilmien Haverkamp reikte de verraste Albergenaar de bijbehorende... Lees meer »
Algemeen Sebastiaan Hendriks durft langzaam weer naar de toekomst te kijken ALBERGEN - De datum 8 november zal op de kalender in huize Hendriks voortaan goudomrand blinken. Het is de dag waarop Sebastiaan Hendriks voor de tweede keer geboren werd. Zo’n kleine drie weken... Lees meer »
Algemeen Weg met kledingstress, twijfels en miskopen! TUBBERGEN - Gerdien Letteboer is begin deze maand gestart met haar bedrijf Klerenenkleur.nl. Jou blij maken met een kledingstijl die helemaal past bij jouw uiterlijk en persoonlijkheid, dat is haar... Lees meer »
Algemeen Gemeente Tubbergen stimuleert elektrisch rijden met plaatsing laadpalen TUBBERGEN - In de gemeente Tubbergen is onlangs een elektrische laadpaal geplaatst voor het opladen van elektrische auto’s. De laadpaal staat bij een parkeerplaats op het Raadhuisplein en is klaar... Lees meer »
Algemeen Servicepunt Vrijwillige Inzet aan de slag TUBBERGEN - Het nieuwe Servicepunt Vrijwillige Inzet is op dinsdag 9 januari van start gegaan. Aan de openbare tafel in de Bibliotheek Tubbergen is dit punt van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland... Lees meer »
Algemeen Bouwmensen Twente presenteert nieuwe opleiding tijdens Open Dag TUBBERGEN - Bouwmensen Twente Almelo, het opleidingsbedrijf voor de bouw van de aannemersbedrijven uit Tubbergen en omgeving, gaat dit jaar het aantal opleidingen uitbreiden. Naast de bekende... Lees meer »
Algemeen Cijferaar Gerard Kok benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau Gerard Kok is afgelopen zaterdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De gedecoreerde zet zich al meer dan veertig jaar in als vrijwilliger voor de samenleving van Fleringen. Niet... Lees meer »