Archief - Algemeen

Algemeen
Concordia na negentig jaar kleurrijker dan ooit!

ALBERGEN – Afgelopen zaterdagavond knalde het dak van Partycentrum Morshuis in Albergen waar muziek- en toneelvereniging Concordia haar negentigjarig jubileum vierde. Dit feest werd gevierd met een concert waar negentig artiesten het podium deelden. De Pop- en Brassband en Popkoor Happinezz, beiden van Concordia, kregen samen met de Hengelose jeugd van Big Bang en jazzkwartet IN 4 de zaal vol.

In 1927 werd de vereniging Concordia opgericht. Om de eendracht, de Nederlandse vertaling van de Latijnse naam Concordia, van meet af aan eer aan te doen werd meteen samen gegaan met de toneelvereniging die twee jaar eerder was opgericht. In negentig jaar is Concordia met haar tijd meegegaan. Waar eerst de harmonie de muziek verzorgde kwam later de fanfare, die twee jaar geleden werd opgevolgd door de Pop- en Brassband en Popkoor Happinezz. Voeg daar drie theatergroepen, een twirlteam en muziek voor kinderen aan toe en we spreken met recht van een kleurrijke vereniging. Na negentig jaar is er bij Concordia meer mogelijk dan ooit, mede dankzij alle donateurs en sponsoren.

Kleur in alles
De diversiteit van Concordia werd vertegenwoordigd in het thema van de avond: ‘Na 90 jaar is Concordia kleurrijker dan ooit!’. Kleur kwam in alles naar voren. Beginnend met het welkom door leden van de toneelvereniging; de bezoekers werden koninklijk onthaald, van portiers in vol ornaat tot gastvrouwen in galajurken. Ook de versiering van de zaal, muziekkeuze en de kleding van de Concordia-artiesten straalden het thema uit. De muziekkeuze was niet alleen kleurrijk door de vele stijlen die voorbij kwamen: jazz, pop, funk, brass en zelfs gospel maar ook zeker door de creatieve selectie van nummers. Zo kwamen een ‘Deep Purple medley’ en ‘Colors of the wind’ voorbij, en werd ook met ‘Purple Rain’ en ‘True Colors’ op het thema ingespeeld. De avond was niet alleen een feestje voor de volwassen leden, ook de benjamins van de vereniging kregen een kans om hun kunsten ten gehore te brengen. Het voorprogramma lag volledig in hun handen. Bestuurslid Leo Mensink is trots: “Wat we hier neerzetten is fantastisch! De getalenteerde artiesten spelen zoveel verschillende muziekstijlen dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Zo’n optreden is knallen!” Dat enthousiasme werd door het publiek gedeeld, alle optredens mochten op een luid applaus rekenen.

Een jubileum vol jubilarissen
De waardering van het publiek was niet alleen voor het concert en de vereniging. “Een jubileumconcert is natuurlijk het perfecte moment om de jubilerende leden van de afgelopen paar jaar in het zonnetje te zetten”, aldus Mensink. Zo werden Marieke Tenniglo, Rutger Ogink, Maria van der Aa en Cristiaan Luising gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap. Dubbel zolang lid is Huub Kamphuis met zijn gouden jubileum. André Nijhuis spande de kroon, hij werd zaterdag gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Toen het concert ten einde was gekomen was het feest dat echter nog lang niet, met een afterparty werd de avond in stijl afgesloten.

Algemeen Typisch Tubbergen TUBBERGEN - In de maanden april en mei van dit jaar zond de Evangelische Omroep (EO) de serie Typisch Tubbergen uit. Gedurende twaalf afleveringen werden tradities, gewoontes, bijzondere... Lees meer »
Algemeen HOI² start steeds meer nieuwe projecten op Vasse - HOI² (Huis voor Ondernemerschap, Innovatie en Inspiratie) is een organisatie opgericht in 2017 door en voor Vassenaren. Zij helpen inwoners met het ontwikkelen van duurzame innovatieve ideeën... Lees meer »
Algemeen MAMAAA! relativeert moederschap met flinke dosis humor Hoe leuk, Moekekoek-momentjes gebundeld in een boek! In samenwerking met Uitgeverij Witte Leeuw (een vrolijke en frisse uitbreiding op het bekende Leopold Amsterdam) brachten de uit Albergen... Lees meer »
Algemeen Typisch Tubbergen TUBBERGEN - In de maanden april en mei van dit jaar zond de Evangelische Omroep (EO) de serie Typisch Tubbergen uit. Gedurende twaalf afleveringen werden tradities, gewoontes, bijzondere... Lees meer »
Algemeen Nieuwbouwplan ‘De Waterboer’ maakt wonen in hartje Geesteren mogelijk GEESTEREN - In het centrum van Geesteren, aan de Dorpsstraat, worden binnenkort negen appartementen en een commerciële ruimte gerealiseerd onder de naam ‘De Waterboer’. Als alles volgens planning... Lees meer »
Algemeen Help het brandweerkorps Tubbergen uit de brand Wil jij je inzetten voor onze gemeenschap? Beschik jij over een goede gezondheid en conditie? Kan jij binnen een paar minuten, vanaf je huis of werk op onze brandweerkazerne in Tubbergen zijn? Ben... Lees meer »
Algemeen Typisch Tubbergen TUBBERGEN - In de maanden april en mei van dit jaar zond de Evangelische Omroep (EO) de serie Typisch Tubbergen uit. Lees meer »
Algemeen Stimuleringsfonds Geesteren daagt Geesteren uit Geesteren - Afgelopen voorjaar is bij de notaris de akte van oprichting van de Stichting Stimuleringsfonds Geesteren gepasseerd. Voor velen zal het een verrassing zijn dat er thans een dergelijk... Lees meer »
Algemeen Gemeente Tubbergen gaat warm draaien voor SamenLoop voor Hoop Twee mensen die elkaar toevallig op hun levenspad doorkruisen. Beiden met de intentie om de SamenLoop voor Hoop naar de gemeente Tubbergen te halen. Ze kenden elkaar niet, maar de SamenLoop voor Hoop... Lees meer »
Algemeen Nieuwe opzet Ziekendag Albergen De werkgroep Nationale Ziekendag afdeling Albergen, bestaande uit leden van de Zonnebloem en de KBO afdeling Albergen/Fleringen, heeft dit jaar voor een andere opzet van de Ziekendag gekozen. Lees meer »
Algemeen Op en rond de Essen is op zoek naar jouw leukste zomer- of vakantiefoto! Maak jij deze zomer of tijdens je vakantie een mooie, leuke, zonnige, grappige of misschien wel ontroerde foto met Op en rond de Essen (papieren of online versie)? Stuur deze onder vermelding van ‘... Lees meer »
Algemeen Parelloop brengt sportiviteit én geld voor het goede doel VASSE - De vierde editie van de Parelloop was afgelopen vrijdagavond. Start- en finishlijn lagen voor de eerste keer bij SV Vasse. Er waren enkele veranderingen vergeleken bij voorgaande edities,... Lees meer »
Algemeen AVIA Festival on Wheels schenkt mooi bedrag aan Campagneteam Huntington Zondag 6 mei klinkt al weer als even geleden. Toch herinnert de organisatie van AVIA Festival on Wheels zich deze dag als de dag van gisteren. Een terrein vol met mooie bolides, een vette stuntshow,... Lees meer »
Algemeen Zonnige Lions Tour brengt € 3.000,- op voor Twentsewens Ambulance Voor het tweede achtereenvolgende jaar zette de Lions Club Tubbergen afgelopen zondag een Tourrit uit. Deelnemende auto’s waren oldtimers en youngtimers van voor het jaar tweeduizend. De opbrengst... Lees meer »
Algemeen Bouwbedrijf Hulshof viert jubileum in drievoud Voor Bouwbedrijf Hulshof is 2018 het jaar van het eremetaal. Het Tubbergse bedrijf viert dit jaar namelijk het tachtigjarig bestaan. En dat niet alleen. Werknemer Gerard Boerrigter staat vijftig jaar... Lees meer »
Algemeen Hans Kamphuis veertig jaar in dienst bij Tasche Staalbouw Op 2 juli 1978, afgelopen week veertig jaar geleden, trad Hans Kamphuis in dienst bij Tasche Landbouw in Fleringen. Dat deed hij bij de tak landbouwmechanisatie en stalinrichting. De agrariërs in... Lees meer »
Algemeen ’t Oale Roadhoes boekt hoge notering in Terras Top 100 Het terras van ’t Oale Roadhoes staat op de zeventiende plek van de afgelopen week uitgebrachte Terras Top 100. Bij de publieksprijs mocht deze Tubbergse horecagelegenheid een mooie negentiende... Lees meer »
Algemeen Klaas Metaal presenteert nieuw bedrijfspand tijdens open dag GEESTEREN – Naar aanleiding van de onlangs afgeronde verbouwing van het bedrijfspand houdt Klaas Metaal op zaterdag 7 juli een open dag. “Iedereen die geïnteresseerd is in wat we doen achter onze... Lees meer »
Algemeen Protestantse Gemeente Tubbergen heeft weer een vaste predikant TUBBERGEN – De Protestantse Gemeente Tubbergen heeft weer een vaste predikant. In een speciale kerkdienst afgelopen zondag werd ds. Esther Scheer-Weijenberg (35) verbonden als de nieuwe predikant.... Lees meer »
Algemeen Prachtige creaties kleuren de lucht tijdens Vliegerfeest Twente GEESTEREN – Afgelopen weekend vlogen er levensgrote vogels, tijgers, smurfen, stripfiguren en zelfs elfjes door de lucht bij Spalink in Geesteren. Op het speciaal ingezaaide weiland naast het... Lees meer »