Archief - Algemeen

Algemeen
Concordia na negentig jaar kleurrijker dan ooit!

ALBERGEN – Afgelopen zaterdagavond knalde het dak van Partycentrum Morshuis in Albergen waar muziek- en toneelvereniging Concordia haar negentigjarig jubileum vierde. Dit feest werd gevierd met een concert waar negentig artiesten het podium deelden. De Pop- en Brassband en Popkoor Happinezz, beiden van Concordia, kregen samen met de Hengelose jeugd van Big Bang en jazzkwartet IN 4 de zaal vol.

In 1927 werd de vereniging Concordia opgericht. Om de eendracht, de Nederlandse vertaling van de Latijnse naam Concordia, van meet af aan eer aan te doen werd meteen samen gegaan met de toneelvereniging die twee jaar eerder was opgericht. In negentig jaar is Concordia met haar tijd meegegaan. Waar eerst de harmonie de muziek verzorgde kwam later de fanfare, die twee jaar geleden werd opgevolgd door de Pop- en Brassband en Popkoor Happinezz. Voeg daar drie theatergroepen, een twirlteam en muziek voor kinderen aan toe en we spreken met recht van een kleurrijke vereniging. Na negentig jaar is er bij Concordia meer mogelijk dan ooit, mede dankzij alle donateurs en sponsoren.

Kleur in alles
De diversiteit van Concordia werd vertegenwoordigd in het thema van de avond: ‘Na 90 jaar is Concordia kleurrijker dan ooit!’. Kleur kwam in alles naar voren. Beginnend met het welkom door leden van de toneelvereniging; de bezoekers werden koninklijk onthaald, van portiers in vol ornaat tot gastvrouwen in galajurken. Ook de versiering van de zaal, muziekkeuze en de kleding van de Concordia-artiesten straalden het thema uit. De muziekkeuze was niet alleen kleurrijk door de vele stijlen die voorbij kwamen: jazz, pop, funk, brass en zelfs gospel maar ook zeker door de creatieve selectie van nummers. Zo kwamen een ‘Deep Purple medley’ en ‘Colors of the wind’ voorbij, en werd ook met ‘Purple Rain’ en ‘True Colors’ op het thema ingespeeld. De avond was niet alleen een feestje voor de volwassen leden, ook de benjamins van de vereniging kregen een kans om hun kunsten ten gehore te brengen. Het voorprogramma lag volledig in hun handen. Bestuurslid Leo Mensink is trots: “Wat we hier neerzetten is fantastisch! De getalenteerde artiesten spelen zoveel verschillende muziekstijlen dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Zo’n optreden is knallen!” Dat enthousiasme werd door het publiek gedeeld, alle optredens mochten op een luid applaus rekenen.

Een jubileum vol jubilarissen
De waardering van het publiek was niet alleen voor het concert en de vereniging. “Een jubileumconcert is natuurlijk het perfecte moment om de jubilerende leden van de afgelopen paar jaar in het zonnetje te zetten”, aldus Mensink. Zo werden Marieke Tenniglo, Rutger Ogink, Maria van der Aa en Cristiaan Luising gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap. Dubbel zolang lid is Huub Kamphuis met zijn gouden jubileum. André Nijhuis spande de kroon, hij werd zaterdag gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Toen het concert ten einde was gekomen was het feest dat echter nog lang niet, met een afterparty werd de avond in stijl afgesloten.

Algemeen Innovatiehub Tubbergen behoudt jong talent in de regio nnovatiehub Tubbergen zet zich sinds augustus vorig jaar in om jonge talenten uit de gemeente te behouden door ondernemerschap en onderwijs te verbinden. De hub is een samenwerking tussen vier... Lees meer »
Algemeen Na zes jaar terug van weggeweest: Lach voor een Lach ‘Lach voor een Lach’ is opnieuw – na de laatste keer in 2012 – het motto van een zonnige zondagnamiddag vol onvervalste Twentse humor, die georganiseerd wordt door de mensen van Lions Club Tubbergen... Lees meer »
Algemeen Tubbergs Akkoord: Nieuw, anders en vooral samen TUBBERGEN - Nieuw, anders en vooral samen. Dat is de wens van het beoogd college van de gemeente Tubbergen. In de afgelopen weken hebben CDA, GB/VVD en Dorpen Centraal met elkaar hard gewerkt aan het... Lees meer »
Algemeen Politiehondenverenigingen volgen BKD-opleiding MANDERVEEN - HDC de Windmolen, de langstzittende politiehondenvereniging van de gemeente Tubbergen volgt momenteel de nieuwste theorieopleiding 'Basiscursus KNPV Dressuur' (BKD). Hiermee hopen de... Lees meer »
Algemeen De rust is terug bij Mariakapel de Loo-Esch GEESTEREN - Na de woelige carnavalsperiode (een column over de kapel in het carnavalsblad van de Papsleef'n haalde de berichtgeving van TV Oost en werd daardoor veelvuldig besproken) is de rust... Lees meer »
Algemeen Jubileumboek ‘100 Jaar Mariaparochie’ nadert eindfase MARIAPAROCHIE - De redactie van '100 Jaar Mariaparochie' is bezig met de laatste loodjes van dit jubileumboek dat wordt uitgebracht in verband met het honderdjarig bestaan van de parochie. Het boek... Lees meer »
Algemeen Albergen opent stembureau voor Rabo Clubkas Campagne Op dinsdag 1 mei is de Clubkas Campagne van de Rabobank weer van start gegaan. De Rabobank verdeelt middels deze actie € 185.000,- onder de deelnemende verenigingen in het werkgebied Noord en West... Lees meer »
Algemeen Gemeente Tubbergen ook dit jaar in gesprek met jonge weilandkampeerders In en om de gemeente Tubbergen is het al jaren een gebruik om te kamperen in een weiland. Als afsluiting van het schooljaar wordt aan het begin van de vakantie de tent opgezet op eigen grond of bij... Lees meer »
Algemeen Sociaal Vasse slaat vleugels uit over Twente VASSE - Ondernemers en inwoners uit Vasse die ‘in natura’ bijdragen aan een geheel verzorgde vakantie voor mensen, die door omstandigheden niet voldoende geld hebben om een vakantie te kunnen betalen... Lees meer »
Algemeen Paaseitjesactie de Wiekslag levert € 6.000,- op De paaseitjesactie van basisschool de Wiekslag in Tubbergen was dit jaar wederom een succes. De opbrengst is € 6.000,-. Met dit geld gaat de school diverse zaken kopen. Zo worden onder andere... Lees meer »
Algemeen Nieuwe bestemming ‘oude bieb’ Geesteren opent haar deuren Na maanden van flink doorwerken is op woensdag 25 april om 16.00 uur eindelijk het moment daar. De ‘oude bieb’ in Geesteren heeft dan een geheel nieuwe bestemming. Een werkplek met ongekende... Lees meer »
Algemeen Canisius ontvangt wederom Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine Canisius Tubbergen heeft op dinsdag 17 april de Gouden Schoolkantine Schaal 2018 voor een gezonde schoolkantine in ontvangst genomen. Deze schaal wordt uitgereikt door het Voedingscentrum aan... Lees meer »
Algemeen Langeveen krijgt fraaie dorpsentree Iedereen die wel eens in of langs Langeveen komt, kent het landkruis bij de entree van het dorp. Het is een cultureel en religieus erfgoed dat er al sinds 1966 staat en kenmerkend is voor een... Lees meer »
Algemeen HOI2 daagt gemeente Tubbergen uit voor groenonderhoud TUBBERGEN - Als het aan de coöperatie HOI2 uit Vasse ligt, wordt het openbaar groen in het dorp en buitengebied van Vasse door de inwoners zelf onderhouden. Daarom daagden zij de gemeente Tubbergen... Lees meer »
Algemeen Charissa Bernds is Luisterkinderwerker: niet tastbaar, wél probleemoplossend MANDERVEEN - Charissa Bernds - Tijink is Luisterkindwerker en werkt daarbij in de energie om kinderen en volwassenen inzicht te geven in bepaalde gedragingen en uitingen. Ze is echter allerminst... Lees meer »
Algemeen Carmen Rikkink jubilaris bij koor Timeless REUTUM - Tijdens de viering van zaterdag 14 april in de kerk in Reutum heeft Carmen Rikkink-Rikhof een onderscheiding ontvangen voor haar 25-jarig lidmaatschap bij Timeless. Ilse Hofman sprak haar... Lees meer »
Algemeen Informatiebijeenkomst over natuurherstel Manderheide Op dinsdag 17 april organiseert Landschap Overijssel een inloopbijeenkomst voor iedereen met interesse in de Manderheide en/of in het natuurherstel dat hier de komende jaren plaatsvindt. De... Lees meer »
Algemeen Woonwensen, zorg- en duurzaamheidsonderzoek in Harbrinkhoek-Mariaparochie HARBRINKHOEK/MARIAPAROCHIE - Er is al veel bekend over de behoefte wat betreft wonen, duurzaamheid en zorg en welzijn in Harbrinkhoek en Mariaparochie. Nu heeft de Dorpsraad echter aantallen nodig en... Lees meer »
Algemeen Tukkerstocht trekt ruim tweeduizend wandelaars ALBERGEN – Ruim tweeduizend deelnemers gingen zondag goedgezind de paden op en de lanen in tijdens de 55e Tukkerstocht. Zij mochten rekenen op steun van veel toeschouwers langs de route. De weergoden... Lees meer »
Algemeen Predicaat Hofleverancier voor honderdjarige Broederij Elshuis ALBERGEN - Wat was er het eerst, de kip of het ei? Dat is voor velen een vraag, maar voor Broederij Elshuis een weet. Want natuurlijk was het ei er het eerst. En nadat een ei wordt uitgebroed, dan is... Lees meer »